Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Co do nowego PCB, jestem posiadaczem Galaxy 7600GS Zalman na nowym PCB i powiem ze to co napisalo Galaxy to bujdy... karta kreci sie gorzej niz wczesniejsze rewizje moja 600GPU to max a pamieci na 860-870.... takze ogolnie totalna kleska ze strony Galaxy, bo wg. mnie po co pisac ze sie cos polepszylo jak sie pogarsza - tylko to ludzi pozniej drazni ktorzy kupia i zaufaja firmie...

W najblizszych dniach zmierze tez napiecie na GPU, bo wydaje mi sie ze fabrycznie zwiekszone V to tez sciema. Aha i jeszcze komentarz do czyichs wypowiedzi na temat roznicy w jakosci kart: tutaj firma Galaxy tez nie trzyma dobrej lini, nowe rewizje kreca sie roznie, niektorym do 660/890 i wyzej a mi do 600/870 wiec takie rozbierznosci sa realne, trzeba miec po prostu farta - a ja nigdy nie mam :/

Aha odnosnie miernikow, ja mam cos takiego:

http://www.conrad.pl/glowna.php?art=121616&back=serch

Sprawdzalem go kiedys na Plibudzie Slaskiej bo tam studiuje i wskazania ma bardzo dobre :) takze polecam jak ktos chce cos lepszego niz taki za 12zl z targu, a znow nie stac go lub szkoda mu na multimetr za 200zl...

Edytowane przez Lucas86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam pytanie - ile wyciągacie na rdzeniu przy chłodzeniu galaxy ? Bo nie wiem czy się opłaca robić v-moda jakby miało iść tylko 10 mhz w górę ;]

Edytowane przez Majkel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam pytanie - ile wyciągacie na rdzeniu przy chłodzeniu galaxy ? Bo nie wiem czy się opłaca robić v-moda jakby miało iść tylko 10 mhz w górę ;]

kazdy egzemplarz kreci sie inaczej. moja np okolo 580-590 a sa tu tez takie co 700 wyciagaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stałem sie dzisiaj tez posiadaczem Galaxy 7300GT 256mb ddr3 z zajefajnym zelmankiem, tylko sobie tak mysle czy nie opłacalniejsze by było kupienie wersji 128mb. W tej chwili karta chodzi mi na 600/824 Mhz takie komp mi wykrył optymalnie, w 3dmarku mam około 5200pkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Dlaczego na najnowszych sterach NGO riva nie zapamiętuje ustawień po ponownym uruchomieniu kompa??? Nie chcę wgrywać biosu z 680/850 bo to za dużo, i wymagany mod do działania a nie mam pewności jak długo karta będzie w takim stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykreciłem swoja karte do 610/900 to jeszcze nie wszystko co mozna wycisnac ale niechce od poczatku jej hetac, jeszcze musze wyprubowac podniesc napiecie i dac troche wyzej. A temperaturko skoczyła mi tak z 3 stopni do góry to chyba nie wiele

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Dzisja odebralem swojego GF'a. Szczesliwy wsadzilem go do budy, podlaczylem kabelki, wscisnalem POWER i ....

Dołączona grafika

...takie o to smieci zobaczylem na monitorze. Do windowsa nawet nie probowalem wchodzic. Zakladam ze to grafa jest trefna, ale czy jest mozliwosc ze mobo jest nie teges (DFI Infinity z podpisu)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Jak masz możliwość to sprawdź na innym kompie - będziesz wiedizał dokłądnie czy to płytka czy karta.

EDIT:

Ja stawiam na kartę - może w transporcie coś mocniej w nią uderzyło i....

Edytowane przez Łukasz Tkacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie

Własnie dołaczyłem do grona posiadaczy Galaxy 7300GT, kart extra ale mam jedno pytanko, kart i proc default, zasyfiony system i drivery z płytki, chyba 91.35/45 i mam wynik 9923, co o tym myśliscie?? Zapewne przez zasyfiony system (poprzednio miałem ATI) Zobacze jak po formacie będzie :wink:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Jak chcesz zobaczyć wydajnośc to polecam jakąs gierkę a nie smarki ;) - im to wszystko przeszkadza. Do smakrów najlepeij mieć oddzielny dysk twardy z czystym windowsem i samymi sterami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz zobaczyć wydajnośc to polecam jakąs gierkę a nie smarki

Właśnie grałem w SA-MP (San andreas Multi player), SWATA 4 i musze powiedzieć że jestem miło zaskoczony B-) Ale jednak formacik mnie czeka niema co, aha jakie sterowniki polecacie?? Obecnie mam 91.31 i w sumie niemam zastrzeżen, ale chyba zmienie na 91.47 co o nich myślicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,to pytanie kieruje do posiadaczy Galaxy gf 7300gt 128mb ddr3.Czy przy zmianie odswiezania z 60hz na 100 pogarsza sie wam jakosc grafiki tzn staje sie lekko rozmazana.Nie wiem czy u mnie problemem jest monitor czy wlasnie ta karta.Jezeli ktos ma ta karte niech sprawdzi.Za odpowiedz z gory dziekuje.

Tak na marginesie jeszcze sie zapytam.W starszych grach to nie wystepuje,raczej w nowszych a zwlaszcza w HF2.

Mianowicie od czasu do czasu strasznie rwie ,tnie i wtedy fpsy ktore sa na poziomie 80-100 spdaja do 20-30.CO moze byc tego przyczyna.Nie ma plynnosci.Jest to strasznie denerwujace.

Edytowane przez Krydor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,to pytanie kieruje do posiadaczy Galaxy gf 7300gt 128mb ddr3.Czy przy zmianie odswiezania z 60hz na 100 pogarsza sie wam jakosc grafiki tzn staje sie lekko rozmazana.Nie wiem czy u mnie problemem jest monitor czy wlasnie ta karta.Jezeli ktos ma ta karte niech sprawdzi.Za odpowiedz z gory dziekuje.

Niestety to wina monitora

mam jedno pytanie czy galaxy 7300gt ddr3 1.2ns 128/128 jest duzo gorsza od takiej samej tylko z pamieciami 256 co sie bardziej opłaca brac bo ta z 256mb kosztuje prawie 100zł wiecej poradźcie coś i w czym robi różnica ilośc pamieci

Do rozdzielczosci 1024x768 różnicy miedzy 128mb a 256mb niema, 256 mb pamieci przydaje sie gdy grasz w wysokich rozdzielczosciach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi