neoHannibal Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) Co do nowego PCB, jestem posiadaczem Galaxy 7600GS Zalman na nowym PCB i powiem ze to co napisalo Galaxy to bujdy... karta kreci sie gorzej niz wczesniejsze rewizje moja 600GPU to max a pamieci na 860-870.... takze ogolnie totalna kleska ze strony Galaxy, bo wg. mnie po co pisac ze sie cos polepszylo jak sie pogarsza - tylko to ludzi pozniej drazni ktorzy kupia i zaufaja firmie... W najblizszych dniach zmierze tez napiecie na GPU, bo wydaje mi sie ze fabrycznie zwiekszone V to tez sciema. Aha i jeszcze komentarz do czyichs wypowiedzi na temat roznicy w jakosci kart: tutaj firma Galaxy tez nie trzyma dobrej lini, nowe rewizje kreca sie roznie, niektorym do 660/890 i wyzej a mi do 600/870 wiec takie rozbierznosci sa realne, trzeba miec po prostu farta - a ja nigdy nie mam :/ Aha odnosnie miernikow, ja mam cos takiego: http://www.conrad.pl/glowna.php?art=121616&back=serch Sprawdzalem go kiedys na Plibudzie Slaskiej bo tam studiuje i wskazania ma bardzo dobre :) takze polecam jak ktos chce cos lepszego niz taki za 12zl z targu, a znow nie stac go lub szkoda mu na multimetr za 200zl... Edytowane 29 Września 2006 przez Lucas86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 a ja mam w domu taki za 12 zeta (dostalem z pracy) I moj prywatny profesjonalny i powiem ze rozbieznosci sa bardzo male Np bez vmoda profesjonalny pokazuje 1.25v a ten za 12 zeta 1.26 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Ponawiam pytanie - ile wyciągacie na rdzeniu przy chłodzeniu galaxy ? Bo nie wiem czy się opłaca robić v-moda jakby miało iść tylko 10 mhz w górę ;] Edytowane 30 Września 2006 przez Majkel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ja co prawda męcze teraz 128mb ale na stock cooling + 12-stka od boku daje mu 700mhz przy 1,4v, temp w stresie do 55* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ponawiam pytanie - ile wyciągacie na rdzeniu przy chłodzeniu galaxy ? Bo nie wiem czy się opłaca robić v-moda jakby miało iść tylko 10 mhz w górę ;]kazdy egzemplarz kreci sie inaczej. moja np okolo 580-590 a sa tu tez takie co 700 wyciagaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Stałem sie dzisiaj tez posiadaczem Galaxy 7300GT 256mb ddr3 z zajefajnym zelmankiem, tylko sobie tak mysle czy nie opłacalniejsze by było kupienie wersji 128mb. W tej chwili karta chodzi mi na 600/824 Mhz takie komp mi wykrył optymalnie, w 3dmarku mam około 5200pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ja szczerze mowiac za ta kase to wzial bym 7600gs 128mb z zalmanem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatanio Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Mam prośbę do posiadaczy karty Galaxy 7300GT 128MB DDR3 1.4ns: czy mógłby ktoś z Was udostępnić mi bios od tej karty ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Mam prośbę do posiadaczy karty Galaxy 7300GT 128MB DDR3 1.4ns: czy mógłby ktoś z Was udostępnić mi bios od tej karty ??Sciagasz Nibitor-a i sam sobie bios zapisujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatanio Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Sciagasz Nibitor-a i sam sobie bios zapisujesz. Ja mam x1900XT, a nie 7300GT. Dlatego proszę o bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Ja mam x1900XT, a nie 7300GT. Dlatego proszę o bios. Prosze Cie bardzo, oto bios z karty z siga - http://rapidshare.de/files/35094555/galaxy..._1.4ns.rom.html . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Mam prośbę do posiadaczy karty Galaxy 7300GT 128MB DDR3 1.4ns: czy mógłby ktoś z Was udostępnić mi bios od tej karty ?? a to biosik z karty kupionej wczoraj link oczywiscie 73OOgt 1,4ns 128/128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Czym można edytowac te biosy? NiBiTor 3.3 z Guru3D nie obsługuje :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Ja uzywalem 3.0 i nie bylo problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 A próbował ktoś zmieniać timingi pamięci pod windowsem? Ciekaw jestem czy dałoby to kopa 3dmarku jak i w grach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Imo timingi i tak juz sa poluzowane. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 A próbował ktoś zmieniać timingi pamięci pod windowsem? Ciekaw jestem czy dałoby to kopa 3dmarku jak i w grach :)lol http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2322818 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Dlaczego na najnowszych sterach NGO riva nie zapamiętuje ustawień po ponownym uruchomieniu kompa??? Nie chcę wgrywać biosu z 680/850 bo to za dużo, i wymagany mod do działania a nie mam pewności jak długo karta będzie w takim stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Wykreciłem swoja karte do 610/900 to jeszcze nie wszystko co mozna wycisnac ale niechce od poczatku jej hetac, jeszcze musze wyprubowac podniesc napiecie i dac troche wyzej. A temperaturko skoczyła mi tak z 3 stopni do góry to chyba nie wiele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Witam. Dzisja odebralem swojego GF'a. Szczesliwy wsadzilem go do budy, podlaczylem kabelki, wscisnalem POWER i .... ...takie o to smieci zobaczylem na monitorze. Do windowsa nawet nie probowalem wchodzic. Zakladam ze to grafa jest trefna, ale czy jest mozliwosc ze mobo jest nie teges (DFI Infinity z podpisu)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 (edytowane) Jak masz możliwość to sprawdź na innym kompie - będziesz wiedizał dokłądnie czy to płytka czy karta. EDIT: Ja stawiam na kartę - może w transporcie coś mocniej w nią uderzyło i.... Edytowane 2 Października 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Niestety takiej mozliwosci nie mam. Co do transportu ze sklepu do do kompa to nic sie karcie nie stalo bo jechala ze mna w aucie ;-) jutro pojde do sklepu i zareklamuje ja :| To sie dlugo nacieszylem :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 (edytowane) Jak nie minoł tydzien od zakupu to powini wymienic ci odrazu na nowa, taka rejkojmia sklepu Edytowane 2 Października 2006 przez Saitek22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 grafa kupiona dzisija w gliwickim oddziale proline, mam nadizeje ze z rana beda mieli dobry humor i bez problemow przyjma rekojmie :? Ale z nimi roznie moze byc w tym sklepie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Witam panowie Własnie dołaczyłem do grona posiadaczy Galaxy 7300GT, kart extra ale mam jedno pytanko, kart i proc default, zasyfiony system i drivery z płytki, chyba 91.35/45 i mam wynik 9923, co o tym myśliscie?? Zapewne przez zasyfiony system (poprzednio miałem ATI) Zobacze jak po formacie będzie :wink: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Jak chcesz zobaczyć wydajnośc to polecam jakąs gierkę a nie smarki ;) - im to wszystko przeszkadza. Do smakrów najlepeij mieć oddzielny dysk twardy z czystym windowsem i samymi sterami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Jak chcesz zobaczyć wydajnośc to polecam jakąs gierkę a nie smarki Właśnie grałem w SA-MP (San andreas Multi player), SWATA 4 i musze powiedzieć że jestem miło zaskoczony B-) Ale jednak formacik mnie czeka niema co, aha jakie sterowniki polecacie?? Obecnie mam 91.31 i w sumie niemam zastrzeżen, ale chyba zmienie na 91.47 co o nich myślicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) Witam,to pytanie kieruje do posiadaczy Galaxy gf 7300gt 128mb ddr3.Czy przy zmianie odswiezania z 60hz na 100 pogarsza sie wam jakosc grafiki tzn staje sie lekko rozmazana.Nie wiem czy u mnie problemem jest monitor czy wlasnie ta karta.Jezeli ktos ma ta karte niech sprawdzi.Za odpowiedz z gory dziekuje. Tak na marginesie jeszcze sie zapytam.W starszych grach to nie wystepuje,raczej w nowszych a zwlaszcza w HF2. Mianowicie od czasu do czasu strasznie rwie ,tnie i wtedy fpsy ktore sa na poziomie 80-100 spdaja do 20-30.CO moze byc tego przyczyna.Nie ma plynnosci.Jest to strasznie denerwujace. Edytowane 3 Października 2006 przez Krydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiGoMaT Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 mam jedno pytanie czy galaxy 7300gt ddr3 1.2ns 128/128 jest duzo gorsza od takiej samej tylko z pamieciami 256 co sie bardziej opłaca brac bo ta z 256mb kosztuje prawie 100zł wiecej poradźcie coś i w czym robi różnica ilośc pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Witam,to pytanie kieruje do posiadaczy Galaxy gf 7300gt 128mb ddr3.Czy przy zmianie odswiezania z 60hz na 100 pogarsza sie wam jakosc grafiki tzn staje sie lekko rozmazana.Nie wiem czy u mnie problemem jest monitor czy wlasnie ta karta.Jezeli ktos ma ta karte niech sprawdzi.Za odpowiedz z gory dziekuje. Niestety to wina monitora mam jedno pytanie czy galaxy 7300gt ddr3 1.2ns 128/128 jest duzo gorsza od takiej samej tylko z pamieciami 256 co sie bardziej opłaca brac bo ta z 256mb kosztuje prawie 100zł wiecej poradźcie coś i w czym robi różnica ilośc pamieci Do rozdzielczosci 1024x768 różnicy miedzy 128mb a 256mb niema, 256 mb pamieci przydaje sie gdy grasz w wysokich rozdzielczosciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...