Mumin Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) mam jedno pytanie czy galaxy 7300gt ddr3 1.2ns 128/128 jest duzo gorsza od takiej samej tylko z pamieciami 256 co sie bardziej opłaca brac bo ta z 256mb kosztuje prawie 100zł wiecej poradźcie coś i w czym robi różnica ilośc pamieci nie ma wersji 128 mb z pamieciami 1.2 ns. w wersji 128 mb dostajesz pamieci 1.4ns, 256 mb dostajesz 1.2ns. jesli grasz w wyzszych rozdzielczosciach niz 1024x768 roznica moze byc zauwazalna. jesli np monitor Cie blokuje, nie ma wiekszego sensu doplacanie. Edytowane 3 Października 2006 przez mumin34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Z tego co pisalo wiele os. to 1.2ns = 1.4ns, reszta to kwestia marketingu. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) Dokładnie, tylko inaczej pomalowane ;) Edytowane 3 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Z tego co pisalo wiele os. to 1.2ns = 1.4ns, reszta to kwestia marketingu. ;] a to inna sprawa :wink: gdzies bylo jak sie przelicza ns na potencjalne maksymalne taktowanie, ale nie pamietam gdzie. i szczerze mowiac gdyby byly wersje z jednakowa ilosci pamieci rozniaca sie 1.2 a 1.4 ns to wzialbym po prostu tansze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 @Fredek pytałeś się o sterowniki - ja polecam najnowsze NGO z Guru3D, są oparte na 91.47 o ile się nie mylę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiGoMaT Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 dzienkuje ślicznie w takim razie wybieram sie do sklepu napotkałem nastepny problem zalman jest 20zł droższy i co teraz?? brać zalmana czy stock wystarczy jak z tym jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Ja brałbym zalmana - 20 zł dopłacasz a masz często większe możliwości oc i dobre, ciche chłodzenie którego de facto za 20 zł raczej nie dostaniesz ;) no chyba że używane na Allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiGoMaT Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 No i juz kupiłem 1 x GALAXY GeForce 7300GT 128MB DDR3/128b TV/DV PCI-E (1,4 ns Zalman) (VGAGALNVD0097) = 339.00zł z przesyłka teraz czekam az przyjdzie podejrzewam ze do ptk sie powinni wyrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 @Fredek pytałeś się o sterowniki - ja polecam najnowsze NGO z Guru3D, są oparte na 91.47 o ile się nie mylę. Sciągne i zobacze ale jak narazie coś Guru3d nie działa :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Nie wiem czy w temacie był pokazywany ten oto screen, jakby co to sorry. Na focie pokazany jest pencilmod na vcore i vmem Pozdrowienia dla 99Tomcat'a, który został poczęstowany zpp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 a to inna sprawa :wink: gdzies bylo jak sie przelicza ns na potencjalne maksymalne taktowanie, ale nie pamietam gdzie. i szczerze mowiac gdyby byly wersje z jednakowa ilosci pamieci rozniaca sie 1.2 a 1.4 ns to wzialbym po prostu tansze..1000/1,4=714mhz teoretycznie :) Ciekawe czy ten mod na pamięci zadziałał by na pamięci :) W wolnej chwili chyba to przetestuje! Tylko niech ktoś powie gdzie się sprawdza napięcie dla pamiecie screen mie widziany! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) Sciągne i zobacze ale jak narazie coś Guru3d nie działa :blink: Nie wiem jeszcze wczoraj było ok. Coś wyczytałem że serwer przenoszą i będą chyba w piątek ;) Nie wiem czy w temacie był pokazywany ten oto screen, jakby co to sorry. Na focie pokazany jest pencilmod na vcore i vmem To na memki też można zrobić penicl-moda??? Dlaczego nikt wcześniej mi o tym nie powiedział !!! :D Chyba zrobię i może by tak spróbować te 2 Ghz :D :D :D .... eh marzenia marzenia... 1000/1,4=714mhz teoretycznie :) Teoretycznie ;) a jakoś wszystkim praktycznie te 800 spokojnie robią a nawet 900 (np. u mnie :P ). Edytowane 3 Października 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Nie wiem jeszcze wczoraj było ok. Coś wyczytałem że serwer przenoszą i będą chyba w piątek ;) To na memki też można zrobić penicl-moda??? Dlaczego nikt wcześniej mi o tym nie powiedział !!! :D Chyba zrobię i może by tak spróbować te 2 Ghz :D :D :D .... eh marzenia marzenia... Teoretycznie ;) a jakoś wszystkim praktycznie te 800 spokojnie robią a nawet 900 (np. u mnie :P ). Ja mam 850 na obydwu kartach i jakoś nic się nie dzieje :P Odpowie mi ktoś na pytanie ? Jak wysoko leci non zalman na rdzeniu ? Bo nadal nie wiem czy opłaca się vmoda robic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Tye że żeby zrobić tego moda trzeba te memki też schłodzić bo parzą ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 U kogo parzą to parzą - ja mam radiatory i nie są one zbyt ciepłe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 U kogo parzą to parzą - ja mam radiatory i nie są one zbyt ciepłe ;)No radiatory mogą byc letnie tak jak u mnie a pamięci mogą się grzać. Nie wiem czy nie zdejmę ich i nie założe tak jak to ktoś opisywał czyli AS5 + kropelka kropelki ;> Co do mem to nie piszcie do mnie PW z pytaniem gdzie się sprawdza napięcie bo nie mam pojęcia. Sam chciałbym wiedzieć bo mam arty na 900 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) No to dobra bo już sam nie wiem - jeżeli np. teraz dam 900 Mhz to mam słabsze wyniki w smarkach i gorzej chodzą gry. Jeżeli dowoltuję memki to będzie lepiej? Bo już sam nie wiem ale wydaje mi się że tak. EDIT: Próbowałem zrobić moda najpierw HB a potem B4- jak waliło artami na 910 Mhz tak wali nadal ;) Edytowane 3 Października 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Nie wiem jeszcze wczoraj było ok. Coś wyczytałem że serwer przenoszą i będą chyba w piątek icon_wink2.gif A mi sie wydaje że ,,hakneli,, tą strone :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) Nie hakneli, tylko zmieniaja serwer, napisane jest wyraznie, zeby sie nie obawiac, ze ktos haknal strone, gdy nie ma w tej chwili na niej tresci... Przenosza serwery z Australii do Holandii. Dear Guru3D.com visitor .. before you go like "woah Nelly .. Guru3D has been hacked !". It's really nothing that dramatic, we are looking at a couple of days "full" downtime as we are shipping our servers from Australia towards the Netherlands. Edytowane 3 Października 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 No to mówiłem że przenoszą ;) Próbował już ktoś zrobić tego moda na memkach??? Czy to coś u was dało? Bo u mnie różnicy nie ma (a trochę grafitu na bank tam jest). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Witam pytanie proche offtopic ale dotyczy tej grafy... mianowicie mam maly problem z cs:s..... po formacie systemu nie zabardzo da sie w nia grac.... gdy wszystko jest na max detale przy 1024 to pasek stanu wgrywania gry pod koniec szaleje i skacze jak porabany ...gra sie nie laduje w konsekwencjie recznie wylanczam cs:a. Jednak gdy ustawie cienie na low i na simple reflections to gra chodzi normalnie.... tylko ze framerate z przed formata ok 120-130fps na max detalach a teraz bez tych dwoch ustawien niecale 80fps.... any ideas ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Jedyne co przychodzi mi na mysl to przeinstalowanie sterow do chipsetu/grafy/dx. ps. jak podkreciles ramy z siga 'elixir@nanya' ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Co do mem to nie piszcie do mnie PW z pytaniem gdzie się sprawdza napięcie bo nie mam pojęcia. Sam chciałbym wiedzieć bo mam arty na 900 ;]Na laminacie widać takie punkty pomiarowe, są to dosyć duze bolce, wystarczy przyłożyć miernik i sprawdzic który odpowiada za co (mem czy gpu) Tak przynajmniej wygląda to na 7600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Mam pytanko, jakich sterów używacie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Masz tutaj linka do tych NGO co Ci polecałem: LINK do sterów NGO Zobacz jak działają - jak Ci się nie spodobają to instaluj standardowe, najnowsze od nvidii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) Właśnie zrobiłem 3d marka 03 i na tych najnowszych NGO mam mniejszy wynik niż na 91.31 zobaczymy jak będzie w grach, a tak póki co to jakie jeszcze polecacie stery?? B-) p.s podobno mówią że najlepsze są te co są na płytce od galaxy :wink: Edytowane 4 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Ja polecam jeszcze (i to dużo bardziej niż NGO) stery zer0points ale pod 7300GT jeszcze nie ma :| może będą za jakiś czas. Możesz też próbować stery beta (są chyba do pobrania na stronie nvidii). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 A ty Lukas używasz tych NGO ci mi polecałeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Tak. Nie wiem czy na pewno ale mam odczucie że mocne gry chodzą po prostu lepiej. To taka moja subiektywna ocena ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Dobra thx za info p.s jak narazie moja ulubiona gra czyli sa-mp śmiga aż miło więc narazie je zostawie Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...