Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

A co ja biedny poradze, że akurat tam mam tyle klatek? :wink:

A ja właśnie mam większe zaufanie do marka 05, jakoś łatwiej porównać wydajność na grafach co później się najczęściej przekłada na klatki w grach. W/g mnie akurat stery mają dużo co do krętliwości 73gt.

@Lanc niech Cię nie dziwi wynik, masz 256mb :wink:

Moje 256 mb ;>

Ja tam nie wiem ale jutro ide po miernik bo wkurza mnie moje 600 na rdzeniu :) A co testów to jak kompa mam wlączonego przez 2 godz i robie cos na necie albo siedze na gg a potem smarka zrobie to mam 300 pkt mniej w 05 niz jak wezme i zapuszcze smarka odrazu po włączeniu kompa :|

edit:

to jakim wreszcie ołówkiem i ile razy maznąć ? :P

Edytowane przez Majkel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Fredek

HB 2 raczej nie ma ;] Jest 2h i 2b :) A HB jest własnie pomiędzy nimi :)

@banti

Ale mark w końcu idzie w 1024x768 także te 128mb nie powinno jej blokowac... No i ty masz 110Mhz na rdzeniu więcej... Spróbuj dobić pamięci, to karta powinna dostać kopa ;) // Mark 05 jednak nie patrzy aż tak na resztę kompa jak 03 ;] Bo w 03 mam 13,3k a ty ponad 15k :) // Jak możesz to zrób jeszcze testa w Aquamarku i się porówna ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba 5 kresek ;] Mam 6b :P Ale lekko rysowałem ;] Ta 92mm to był dobry pomysł ;] Wcześniej mi pierdziało i miałem 59* w stresie (core na 670 @ 1.39v), a teraz max 53* ;]] Mam 1 problem... Riva nie łapie taktów na mem powyżej 840... (w sterach 840 to max) Jakiś pomysł jak zwiększyć skalę w sterach ? ;] Nie chodzi mi o wyłączanie sprawdzania w rivie tylko żeby przechodziło testy na 850 mem [wczoraj po instalacji sterów itd bez problemow sie ustawiała na 860....]

dało coś komuś robienie vmema? bo jakoś nie chce mi sie bawić w moda dla samego rdzenia- te 60-70mhz ażą tylre mi nie da-za to memki z tych 780-790 chetnie bym z 50mhz podciągnał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Na guru3d pojawiły się nowe zer0pointy - tym razem są już zgodne z 7300GT:

LINK

Postanowiłem je przetestować w smarku2005, oto rezultat (karta na 750/875 i 1.55V, nie było freezów):

Dołączona grafika

Wynik jak widać zaskakująco niski, sprawdziłęm wydajnośc w grach - działają nieco lepeij nż na oficjalnych!

Rezultat: 3dsmark po raz kolejny dostał ode mnie KOPA w ##### (I WIĘCEJ JUŻ NIE POWRÓCI) :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Za radą Lanca zrobiłem Aquamarka - wynik to 80,340 pkt.

Smarki to jednak totalny chłam :D

Spróbuję chyba jeszcze raz tego moda na memki - może wyjść na zdrowie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

U mnie B4.

Poprawiłem trochę oc i zrobiłem znowu aqumarka:

Dołączona grafika

Takty karty:

790 / 935 (1870)

Brak artów czy freezów. Rdzeń na 1.65V... memki też mod, ile v to nie wiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Procek sporo robi w tym teście (przynajmniej tyle wiem od Lanca), ja testowałem na 2.62 Ghz. Gdyby nie bios płyty sprawdziłbym też na 2.7 - 2.72 ale mam teraz 2.30 i robi problemy z 340 * 8 (a nie tak dawno nic nie było!).

Może dałem nieco za dużo na rdzeniu (choć wątpię), ew. spróbuję też na sterach 91.47 WHQL...

EDIT:

Zrobiłem test na ustawieniach 780/925 na oficjalnych 91.47 i opartych na nich NGO. Oto wyniki.

91.47 WHQL:

Dołączona grafika

Sterowniki NGO oparte na 91.47:

Dołączona grafika

Wynik na NGO jest mniejszy. IMO lepsze są jednak sterowniki przerobione takie jak zer0pointy czy NGO. Zapytacie dlaczego:

1) w zer0pointach nie było problemu przy 790/835 - na 91.47 i NGO były już arty (freez w przypadku 91.47)

2) sterowniki te lepiej pokazują wynik - z tego co wiem często oficjalne stery są "spreparowane" po to aby zawyżać wyniki w smarkach itp.

3) po prostu u mnie gry chodzą na nich lepiej :P

EDIT2:

Zrobiłem jeszcze jeden tst na 780/925 na zer0pointach, zainstalowałem je jednak nieco inaczej - nie na czysto tylko na oficjalne 91.47. Rezultat:

Dołączona grafika

Gry chodzą tak jak chodziły na zer0pointach instalowanych "na czysto"... czego chcieć więc więcej??? :D

PS: Chyba zainstaluję sobie znowu 3dsmarka 2005 i sprawdę jak będzie tym razem. Jeżeli powtórzy się tamta sytuacja to:

1) już naprawdę nigdy ich nie zainstaluję

2) połamię wszystkie płyty w domu na jakich mogą być smarki :D

Edytowane przez Łukasz Tkacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpaliłem aquamark'a a tu wynik procesora słabiutki icon_sad2.gif( tylko 9 tys! Jak to mozliwe ze tylko tyle skoro procesor Athlon 3000 (venice) pracuje na 2,5 Ghz! Może to jest zalezne do pamięci ram ? Lub sterowników do chipsetu ? Poradzcie mi bo jyz nie wiem co mam zrobic!

dzieki

Yyy..... no ale co to ma wspólnego z GF 7300GT??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

natrafiłem na dziwny problem. kręcę rivatunerem gf7300gt od galaxy 1,2ns z chłodzeniem zalmana na 610-gpu i 1700-memki. karta pięknie przechodzi wszystkie testy na 3dmarku 2003 i 2005 ale na 2001 po testach pokazują mi się takie o to jaja:

Dołączona grafika

niby jakieś arty, czarne okienko to okno 3dmarka2001, jak kliknę mucha gdziekolwiek to robi się czarny ekran i powraca do tego samego widoku jak na zdjęciach, pomaga tylko reset.

od czego to zależy?? W 3dmarkach 2003 i 2005 wszystko ok. jak dam memki na 1600 to kończy test bez problemów. możliwe ze pamięci maja za małe napięcie?? mam na pamięciach radiatorki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to i ja się dołącze :)

7300GT 256 1.2 z zalkiem

jak głupi mazałem 4b i bez mierzenia zrobiłem 775(nie wiem gdzie mierzyć ;f)

aktualne takty to 776/861

01 - 26010

03 - 14087

05 - 6294

06 - 3102

Czy są to jako tako dobre wyniki?

Athlon 643000+@2.55(282x9)

wszystko na ngo 91.45

Temp w stresie sięga...93stopni(3dmark2006) ;f Ale nie martwię się o to, sterowniki powinny obniżyć taktowanie jak temp sięgnie 115!stopni

Edytowane przez kezsel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos z was ma problem z obluga rozdzielczosci w FEAR ? Mam LCD z natywna 1280x1024 i wypadaloby ustawic ta rozdzielczosc w grze lecz nawet nie moge jej wybrac :angry: , jedyny wybor to 640x480 , 800x600 , 1024x768. Nie wiem co jest grane, zmienialem sterowniki i nic nie pomoglo. Na 1024 obraz jest zabardzo rozmazany i nawet nie mam mowy ze bede gral w cos przy tej rozdzialce. Bardzo prosze pomoc, przejrzalem forum ale nieznalazlem osoby, ktora by miala podobny problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

natrafiłem na dziwny problem. kręcę rivatunerem gf7300gt od galaxy 1,2ns z chłodzeniem zalmana na 610-gpu i 1700-memki. karta pięknie przechodzi wszystkie testy na 3dmarku 2003 i 2005 ale na 2001 po testach pokazują mi się takie o to jaja:

img

niby jakieś arty, czarne okienko to okno 3dmarka2001, jak kliknę mucha gdziekolwiek to robi się czarny ekran i powraca do tego samego widoku jak na zdjęciach, pomaga tylko reset.

od czego to zależy?? W 3dmarkach 2003 i 2005 wszystko ok. jak dam memki na 1600 to kończy test bez problemów. możliwe ze pamięci maja za małe napięcie?? mam na pamięciach radiatorki.

Skręć procesor... Nie graficzny tylko venice'a :) Tak o 100 mhz i zrób test jeszcze raz... Edytowane przez Majkel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi