Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Samo obniżanie taktów niewiele zmniejsza pobór mocy i temperature karty , podstawa to spadek napięcia na gpu

Umnie w 2d z 350 na 150 spadek poboru mocy jest na poziomie 1wata , temperatura wiadomo nie zmienia się

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Żeby pobierała znikome ilości energii ? ;] 88/175 to minimum, niżej nie ma jak ustawić ^^ [koniec skali w sterach]

A nie ma takiej opcji w rivie?? Chodzi mi o tą którą większośc osób używa do zwiększania skali. Jeżeli ustawimy mniej niż 100 powinna działać w drugą stronę o ile dobrze pamiętam, przynajmniej jak ja ustawiłem na 50 czy 25 to takty były w jakimś dziwnie małym zakresie ;)

Eeee zabawa o 1w to się nie opłaca tracić tej pełnej dumnej wydajności :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Nie wiem - karta była wysłana w sobotę rano więc na bank doszła już do sklepu/serwisu. Nie pytałem się jeszcze Niemca czy coś na jej temat wie, chyba dzisiaj to zrobię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewien problem, niektórym może się on wydać śmieszny, ale nie mogę podłączyć tv’ka pod kompa, za pomocą gf’a 7300gt od galaxy. Mam sterowniki ngo na forceware 91,47 Wcześniej bez żadnych problemów mogłem podłączyć tym samym kablem ten sam telewizor do radlona 9550. podłączam kabel, kabel do telewizora i pod s-video w karcie i dalej nie wiem co, nie wiem gdzie włączyć. Wydaje mi się ze powinno to być w nView display settings w zaawansowanych ustawieniach ekranu. Moze źle szukam??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewien problem, niektórym może się on wydać śmieszny, ale nie mogę podłączyć tv’ka pod kompa, za pomocą gf’a 7300gt od galaxy. Mam sterowniki ngo na forceware 91,47 Wcześniej bez żadnych problemów mogłem podłączyć tym samym kablem ten sam telewizor do radlona 9550. podłączam kabel, kabel do telewizora i pod s-video w karcie i dalej nie wiem co, nie wiem gdzie włączyć. Wydaje mi się ze powinno to być w nView display settings w zaawansowanych ustawieniach ekranu. Moze źle szukam??

Narazie to masz nieregulaminowy sig...

Co do tv to spróbuj programem TVTOOL ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Dzwoniłem wczoraj do sklepu w sprawie karty - z tego co zrozumiałem to gdyby były na stanie już by do mnie nową wysłali ale nie było to odesłali do hurtowni, albo naprawa albo wymiana (jeżeli będzie taka karta).

Jak na razie sytuacja jest ok. Wolę sobie nawet poczekać ale mieć 7300GT ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie skoro ludzie lutują te miejsca gdzie sie robi v-moda to znaczy że wartość napiecia jakie mozna przez to uzyskać jest maxymalna czyli nie ma znaczenia to czy ołówkiem zrobie gruba warstwe czy nie bo i tak nie przekrocze maksymalnego napiecia czy tak?? jak sie myle to mnie oswiećcie:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie skoro ludzie lutują te miejsca gdzie sie robi v-moda to znaczy że wartość napiecia jakie mozna przez to uzyskać jest maxymalna czyli nie ma znaczenia to czy ołówkiem zrobie gruba warstwe czy nie bo i tak nie przekrocze maksymalnego napiecia czy tak?? jak sie myle to mnie oswiećcie:D

Mylisz się... Ołówkiem możesz zrobić takie napięcie, że będziemy musieli żyć w żałobie po kolejnym 7300gt :P Edytowane przez Majkel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwoniłem wczoraj do sklepu w sprawie karty - z tego co zrozumiałem to gdyby były na stanie już by do mnie nową wysłali ale nie było to odesłali do hurtowni, albo naprawa albo wymiana (jeżeli będzie taka karta).

Widze że jak tak samo duzy popyt na te karciochy co na ASRocka 939Dual-VSTA :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R.I.P.

29.08.2006 - 20.10.2006

Karta po vmodzie, stabilne napięcie, temp max 63*. Komp nie chce wystartować z nią w slocie, stary 4mx na agp działa. Starłem dokładnie grafit z rezystorka i nic to nie dało.

PLS powiedz że to nieprawda :huh: No to kolejna sztuka padła, zaczyna mi sie odechciewać tego v-moda :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakupiłem galaxy 7300gt 128Mb ddr3 ale sprzedawca chyba sie pomylił i przysłał mi 7300gt 256MB ddr2 :huh:

Bede walczył o wersje ddr3 a tymczasem karte przetestowałem po o/c i robi 10300pkt w 3dmark03 po o/c na 600/1000... Iwestycja w 256Mb ddr2 jak widac mija sie z celem :wink:

Edytowane przez Dickson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Fredek

Chciałbym żeby to nie byla prawda :/ Teraz się modle żeby serwisanci byli ślepi/przygłupawi.

Najgorsze było to że wszystkie działało wspaniale, stabilnie, niskie temparturki. A tu nagle puf!

Edytowane przez kezsel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Chciałbym żeby to nie byla prawda :/ Teraz się modle żeby serwisanci byli ślepi/przygłupawi.

Najgorsze było to że wszystkie działało wspaniale, stabilnie, niskie temparturki. A tu nagle puf!

No to mi się już bardzo bardzo bardzo tego moda odechciało....

Mówisz że wszystko ładnie chodziło i nagle przestało? A nie maiłeś może tak jak ja i Majkel? Podczas mierzenia napięcia (bo u mnie padła po zmierzeniu) ??? Aha.. i miałeś OBA mody czy tylko jeden? Podaj wartości napięc jak możesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To macie vmody na ac... jednak na wodzie dużo bezpieczniej, temp mogą byc na ac może i dobre, ale się raczej łatwiej wahają niż na wc. Jedna z 73gt które miałem też rano poprostu nie wstała, a nawet jej nie tykałem w jakiś inny sposób niż nakazał producent, może wcale nie padła od oc tylko... tak sobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem że zrobiłęś to samo co my... Źle przylożyłeś miernik i spięcie :) Albo inna teoria - za duże V i temp. Co do pierwszego przypadku to nie masz sie co martwić bo na karcie nie ma żadnego śladu po zjaraniu :)

Karty padają jak muchy. 3/tydzień. Ciekawe co przyniesie kolejny tydzień :)

13.10 - LukasAMD

17.10 - ja

20.10 - kezsel

[*]

Rada na przyłość - nie róbcie Vmodów na tej karcie bo to się tak właśnie kończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi