Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Heh, karta wróciła :)

Narazie lekki v-mod(650/900), małymi kroczkami :)

Na w/w taktach 12.355 w 03, najwyraźniej 100mhz więcej na gpu daje około 2k smarków więcej w 03.

Ps. Zawsze lecę na pci-e 100

Brawa dla tego pana za nie zniechęcenie się do o/c po padnięciu karty :twisted2: :wink:

Naprawili twoją kartę czy dostałeś nową ? ;] Kurde a moje pamięci nie robią 900 bez artów :mur: No chyba, że wy ich nie zauważacie albo ignorujecie :) [u mnie je widać na początku 1 testu w marku 05 - takie małe niebieskie kwadraciki]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, karta wróciła icon_smile3.gif

Narazie lekki v-mod(650/900), małymi kroczkami icon_smile3.gif

Na w/w taktach 12.355 w 03, najwyraźniej 100mhz więcej na gpu daje około 2k smarków więcej w 03.

Ps. Zawsze lecę na pci-e 100

Narazie lekki.... a za chwile pewnie skończy sie na 800GPU :lol2: Nie no JOKE, tak jak pisał Lanc brawa dla ciebie za to że sie nie zniechęciłeś :wink: B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fredek powiedz jak szybko sprawdzic PCB i jak bede w domu to dam ci znac.

Napisz tylko czy masz niebieski czy czarny wentyl na karcie i już wszystko jasne :wink:

p.s

Bez v-moda max miałem 800 na pamiątkach

U mnie 805mhz :twisted:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie 860 :twisted: Tylko, że po vMEM na 1.8 kłopoty w 2d :mur: Coś mi tu nie pasuje :/ OD wiatraczka chyba nie wszystko zależy :) Swoją drogą on może nie mieć zalmana i co wtedy ? ;] Czy przypadkiem nowe PCB nie miało mieć większego napięcia na vCore ? [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mieli też coś wyciąć i może przez to o/c jest mniejsze... A vcore jednak jest powiększone. Ktoś tu pisał, że jak na paczce jest naklejka Premium to jest to nowy rev. U mnie na paczce jest i jakoś karta bez modów lata 600/860, a tyle to chyba nowe revy nie latają... A ty Lukas sie nie odzywaj miales super sztuke i popsułeś :/ Jak by moja robila te 750Mhz na 1.5v...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No szkoda że z tymi nowym rev nie wszysło :-| z tego co widze to i stare i nowe pcb miały naklejke premium więc tym sie nie nalezy kierować, producent poprostu nowym PCB chciał w bezczelny sposób zmniejszyć koszty produkcji, popatrzecie jak wyglądały i kręciły sie 7600GS a jak sprawa wygląda teraz (mowa o OC, buzzer alarm, zworkach i ,,dual,, biosie) ale coś za coś, dobrze że chociarz jakoś sie to kręci i 12K w 3d marku 03 jest możliwe B-)

p.s Lanc coś tam wspominałeś mi na GG że podjął byś sie zrobienia v-moda na moim potworku :wink: (na zlocie czy coś :blink: )

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miernik mogę przywieść, ołówek tez ;] Jak dasz grafę to mogę zrobić bez problemu ;) Nie na zlocie tylko na Targach ;] (chociaż wychodzi na to samo :D )

----------------------

A ja mam takie pytanie. Na jakim chipie jest 7300GT ? Patrzyłem sobie tutaj i 73GS jest na G72 i ma 112mln tranzystorów, 76GS jest na G73 i ma 178mln tranzystorów czyli tyle co ja. WTF ? W Evereście też widze że mam G73. Do czego dążę... Może da radę odblokować potoki np riva tunerem ? W sumie na tym porównaniu G72 ma 3 vertexy, a nasze 73GT mają 4. W rivie da radę niby odblokować, tylko nie wiem czy jak włączę potoki w rivie, a coś by nie działało czy to aby nie zabije karty :mur: Zakręciłem ale może ktoś zrozumie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

A ja mam takie pytanie. Na jakim chipie jest 7300GT ? Patrzyłem sobie 2366237[/snapback]

A ty Lukas sie nie odzywaj miales super sztuke i popsułeś :/ Jak by moja robila te 750Mhz na 1.5v...

Co się nie odzywaj?! Moja karta to od niej wara :D Robiła i była dobra - stało się i się nie odstanie, trudno.

A tak teraz myślę - może by tak ściągnąć wentyla 40x40 z NB i dać go na tego GF4 MX i nieco kręcić.... :D Ale to nie temat o GF4...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Ja na tamtej miałem raczej niebieski wentyl z tego co pamiętam a na bank było to stare pcb. Trzeba byłoby zrobić 2 zdjęcia i porównać - może jakieś różnice są bardziej niż dostrzegalne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Moja karta po trzynastu dniach przebywania w serwisie w końcu do mnie wróciła, tzn. została wymieniona na nową.Wygląd niby ten sam ale są drobne różnice a mianowicie mam teraz radiatory na pamięciach i kondensatory są czarno -żółte. W podkręcaniu bez zmian max to 620/820(bez moda).

Rzeczą która nie działa jest natomiast jest wykrywanie optymalnych ustawień w zakładce podkręcania karty, kończy się to zawsze niebieskim ekranem, zrzutem pamięci i restartem.

Ustawiłem teraz 600/800, wyrzuciłem miernik i ołówki.

Cieszę się że mam ją już spowrotem. :D

jest to wersja premium oczywiście

Edytowane przez and75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dup*. Nie da się odblokować :) . Jedyne co udało mi się zrobić to uruchomić kartę jako 7600GT, ale z 8pp i 4 vp :) , szkoda, a może trzeba spróbować wgrać BIOS o 7600GT, bo skoro to jest G73 i ma tyle samo tranzystorów, to nie sądzę, żeby nVidia cieła laserami te G73, które mają być montowane w Galaxy 7300GT :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta poszła do importera... Jak myślicie ile będe jeszcze czekał ;> ?

Ja na tamtej miałem raczej niebieski wentyl z tego co pamiętam a na bank było to stare pcb. Trzeba byłoby zrobić 2 zdjęcia i porównać - może jakieś różnice są bardziej niż dostrzegalne :D

Ja miałem stare pcb i niebieski wentyl tak jak ty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ath

Ty tego 73GT kupiłeś jako selekta czy taki ci się trafił ? Wiem od ... że te 700 robi na stock V. Mega fart czy selekt ? :>

Trafil sie taki. :D

Karta poszła do importera... Jak myślicie ile będe jeszcze czekał ;> ?

Ja miałem stare pcb i niebieski wentyl tak jak ty ;)

Uuu miesiac to najmarniej. ;] Mowilem, zeby doplacic i brac 76gs. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko do posiadaczy galaxy z zalmanem tym niebieskim :twisted: Otóż czy u was tez po włączeniu komputera przez pare sekund zalman chodzi jak szalony?? Bo u mnie przez chwile chodzi jakby miał 4K obrotów :D A po wejsciu do windy nastepuje ciszaaa B-) Też tak macie??

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi