carek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Robią ci prawie 900mhz na def v?? blink.gif na 885mhz po graniu troche w bf'a 2 zaczelo sie troche na niebie cos pojawiac ale nie zrazalo to, a na 890mhz juz w 3d marku sie drobne pojawialy oczywiscie to wszystko na def v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 @Dickson twoja 7300GT na DDR2-ach - ładnie idzie, to z Vmodem, czy bez? Moja idzie do 1170 na GDDR3 :sad:, ale 2ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 LukasAMD - twoja karta też poszła do importera ? Bo jeżeli tak to nei masz co liczyć na stare pcb :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Niby czemu to stare pcb jest takie lepsze ja mam nowe i mi ladnie smiga karta. Dowiem sie ile moge dac max na rdzen? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Niby czemu to stare pcb jest takie lepsze ja mam nowe i mi ladnie smiga karta. Dowiem sie ile moge dac max na rdzen?Ja GSowi dawałem 1,6 i nic się nie działo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Stere pcb miało lepsze oc przy stock v, a jak już robisz vmody to nie ważne jakie pcb właścwie, co do napięcia to można dać do 1,5v na codzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Kurde mam nadzieje, że na nowym wyciągnę te 600 na rdzeniu chociaż :/ Bez modów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Robią ci prawie 900mhz na def v?? :blink: moje chodza do 920MHz na def bez artow. zdaje sie, ze na nowszych egzemplarzach lepiej kreca sie pamieci, rdzen za to juz raczej nie.. btw. da sie jakos zwiekszyc skale o/c pamieci niz 840MHz w kreceniu z poziomu sterownikow? wiem, ze jest rivatuner itp., ale chce sie go pozbyc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) nowa rev śmiga elegancko, chodzi poprostu o OC, widac że producent chciał zaoszczędzić na kosztach produkcji, dobrze chociaż że 12K da sie zrobić bez v-modów B-) Edytowane 29 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 @Dickson twoja 7300GT na DDR2-ach - ładnie idzie, to z Vmodem, czy bez? Moja idzie do 1170 na GDDR3 :sad:, ale 2ns.to jest karta przejsciowa , za tydzien bede miał najprawdopodobniej gf 7300gt ddr3 chyba ze sie rozmysle :-P Podkrecana na std V , w sumie to nic specjalnego bo memki ja ograniczaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Dickson zdaje sie że twoja łądnie sie kręci bo masz jakby stare PCB, nowe PCB były wprowadzane chyba tylko w kartach z DDR3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 @Dickson twoja 7300GT na DDR2-ach - ładnie idzie, to z Vmodem, czy bez? Moja idzie do 1170 na GDDR3 :sad:, ale 2ns.elo u mnie (rowniez wersja 2ns) na standardzei non zalman szly n 1170... teraz jak zmienilem na zalmana alcu i radiatory na pamiec to automatycznie pamieci na 1210... ;-) troszke brakuje do 12k w 03 :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 pytanko - u was w faq napisane jest że 73 gt ma 4 rop tutaj podobnie http://www.benchmark.pl/artykuly/zestawien...estawienie.html a tutaj udowadniają że rop jest 8 :blink: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1306 wiec jak jest ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 elo u mnie (rowniez wersja 2ns) na standardzei non zalman szly n 1170... teraz jak zmienilem na zalmana alcu i radiatory na pamiec to automatycznie pamieci na 1210... ;-) troszke brakuje do 12k w 03 :-/@meilbox - zajrzyj jak możesz do postu #1486 w tym topicu. I sprawdź czy u Ciebie też to występuje. I podaj mi numer bosu swojej karty. Please Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 pytanko - u was w faq napisane jest że 73 gt ma 4 rop tutaj podobnie http://www.benchmark.pl/artykuly/zestawien...estawienie.html a tutaj udowadniają że rop jest 8 :blink: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1306 wiec jak jest ? :unsure: 8 ropow na bank , 4 ropy ma x1600 :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 LukasAMD - twoja karta też poszła do importera ? Bo jeżeli tak to nei masz co liczyć na stare pcb :( Wiem tylko tyle że sklep do hurtowni wysłał - jak dzwoniłem ostatio to mówili żeby czekać bo nie wiedzą co się dzieje z kartą, przyjdzie z hurtowni i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Mam pytanko. Po zmianie biosu (to znaczy zrzuciłem obraz i przetaktowałem na stałe) nie włacza mi się tryb oszczędności zawsze takty są na full. chociaż nie ruszałem ustawień 2d. Co zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 8 ropow na bank , 4 ropy ma x1600 :angry:to dlaczego na benchmarku i W FAQ WASZYM jest napisane INACZEJ ? ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 macie problem... wlaczcie sobie rivatuner i sami zobaczcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 mam pytanko czy widzieliscie gdzies moze pencil moda do palita 7300gt wersji 128ddr3? ale tego na pierwszym chłodzeniu(nie tym "nowszym, ala "zalmanowskie"), innymd łuzszym pcb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 macie problem... wlaczcie sobie rivatuner i sami zobaczcie...A RIVA TUNER to jakaś wyrocznia jest ? a nie jest tak, że program rozpoznaje tylko dane które w biosie umieścił producent ? i dlaczego na benchmarku piszą, że 4 rop i u was w faq z resztą też ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Zrobiłem chyba babola w GPH, chip G73 różni się jednak diametralnie od NV43 - stąd ta różnica w wydajności przy tych samych zegarach 6600GT i 7300GT - sam vertex shader by takiej różnicy nie robił. Zdaje się, że jest błąd, ale sprawdźcie jeszcze na NVISION. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) need for speed carbon... niestety ta grafa juz nie daje rady z detalami na max 1024 aax2 anizo ale to tylko demo moze w wersji finalnej bedzie chodzic lepiej... ;-/ Mam prośbę do posiadaczy GALAXY 7300GT na memorkach 2ns. Czy mógłby ktoś sprawdzić u siebie przy pomocy raportu Everesta (dump BIOSU) - raport z Ekran/Procesor graficzny i w raporcie będzie na samym dole. U mnie wygląda to tak: Dziwi mnie jedna rzecz, a mianowicie Engineering Release - Not For Production Use !!! :blink: Pojawia się to oczywiście również przy POST-cie karty na starcie. Wy też macie wersję nie produkcyjną? --------[ Debug - Video BIOS ]------------------------------------------------------------------------------------------ C000:0000 U.o.K7400.L.w.VIDEO ..........IBM VGA Compatible........06/26/06 C000:0040 ..........................o~.0........."....}....PMIDl.o....... C000:0080 .....3.O......j!A......0U...........)...............HWEAPCIR.... C000:00C0 ........o.......GeForce 7300 GT VGA BIOS 0704.ROM....Version 5. C000:0100 73.22.34.00 ..Copyright © 1996.-2006 NVIDIA Corp.............. C000:0140 ....................................Engineering Release - Not Fo C000:0180 r Production Use.......G73 Board - p456h1 ...............Chip R C000:01C0 ev ...........BIT......F2...@.B...D.C...].D...k.I...o.L...}.t. C000:0200 ...M.....N.....P.....S.....T.....U.....V.....c.....i.%...s..... C000:0240 ....4"s..J................UU..........X./eZ".X.@[R[^[.[.[.[R[... C000:0280 .....&.>.V.n......\.0[..$...T.................@...B......P!..;.( C000:02C0 c/.w/#..#...^.kZ..5.5..4"s..`.....s [06/08/06.................. C000:0300 ............1...................I... ...?.......*.X.)......0... C000:0340 T...Z.............a...p.\Ve.................n.....q.....t...r... C000:0380 x...{.:...R.......f`...@[................u..fa....f`3....fa....C C000:03C0 .C............u.........8...t......2.....t...x..QPfVf.D......P.. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ to moje... ;_/ a oto numer biosu Version 5.73.22.34.00 co do wersji nie produkcyjnej... wydaje mi sie ze poprostu producent takeigo malegu buga zrobil niepodpisujac biosow.... zawsze mozna to sobie samemu zmienic... np.nibitorem ;-P Edytowane 29 Października 2006 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 need for speed carbon... niestety ta grafa juz nie daje rady z detalami na max 1024 aax2 anizo ale to tylko demo moze w wersji finalnej bedzie chodzic lepiej... ;-/U mnie all MAX + 1024 + AAx4 + Anizo, shadows off i staly fps ponad 30 caly czas ;] Ewentualnie shadows na medium i blur off i dziala tak samo :) I tak lekko offtopowo o nfsie ;] Na targach był koleś z 7800gtx w sli i demko na jego kompie w 1280x1024 + wszystko na high klatkowało :mur: :lol: TJ na oko było poniżej 20 fps ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 ... --------[ Debug - Video BIOS ]------------------------------------------------------------------------------------------ C000:0000 U.o.K7400.L.w.VIDEO ..........IBM VGA Compatible........06/26/06 C000:0040 ..........................o~.0........."....}....PMIDl.o....... C000:0080 .....3.O......j!A......0U...........)...............HWEAPCIR.... C000:00C0 ........o.......GeForce 7300 GT VGA BIOS 0704.ROM....Version 5. C000:0100 73.22.34.00 ..Copyright © 1996.-2006 NVIDIA Corp.............. C000:0140 ....................................Engineering Release - Not Fo C000:0180 r Production Use.......G73 Board - p456h1 ...............Chip R C000:01C0 ev ...........BIT......F2...@.B...D.C...].D...k.I...o.L...}.t. C000:0200 ...M.....N.....P.....S.....T.....U.....V.....c.....i.%...s..... C000:0240 ....4"s..J................UU..........X./eZ".X.@[R[^[.[.[.[R[... C000:0280 .....&.>.V.n......\.0[..$...T.................@...B......P!..;.( C000:02C0 c/.w/#..#...^.kZ..5.5..4"s..`.....s [06/08/06.................. C000:0300 ............1...................I... ...?.......*.X.)......0... C000:0340 T...Z.............a...p.\Ve.................n.....q.....t...r... C000:0380 x...{.:...R.......f`...@[................u..fa....f`3....fa....C C000:03C0 .C............u.........8...t......2.....t...x..QPfVf.D......P.. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ to moje... ;_/ a oto numer biosu Version 5.73.22.34.00 co do wersji nie produkcyjnej... wydaje mi sie ze poprostu producent takeigo malegu buga zrobil niepodpisujac biosow.... zawsze mozna to sobie samemu zmienic... np.nibitorem ;-P Aha ... dzięki meilbox utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że to właśnie bios źle podpisany, a nie wersja samej karty. Nazwy zmieniać nie ma po co, skoro wszystko pracuje tak jak powinno. Z drugiej strony wszystkie biosy pochodzą bezpośrednio do nVidia (czasem z późniejszymi modyfikacjami) więc nie ma co się dziwić, że jest to tylko bios engineering, ponieważ takiej karty nikt nie produkuje (2ns) oprócz Galaxy i chyba Palita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ta grafa spokojnie daje rade z tym NFS-em, co prawda blur już obcina połowe fps-ów ale to wina samej gry bo i na mocniejszych kartach to tez wystepuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 To bardzo miło bo szykowałem się na tą gierkę - teraz tylko poczekać na kartę i na gierkę i tylko pocinać... ew. się moda zrobi i/lub jeszcze trochę oc proca... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ee tam ja na Venice@1,8ghz i galaxy def ostatnio grałem i ani razu nie przycieło :lol2: B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Coś mi się wierzyć nie chce - przecież ta gra miała mieć/ma OLBRZYMIE wymagania :lol: ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Coś mi się wierzyć nie chce - przecież ta gra miała mieć/ma OLBRZYMIE wymagania :lol: ...Przecież to jest engine U2 lekko zmodyfikowany... Dodali bajery i sztucznie wymagania zwiększyli :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...