Lanc Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Teoretycznie tak, praktycznie nie do końca ;) Jak by karta padła, to ściągasz chłodzenie, zmazujesz pastę którą dałeś, wrzucasz coś co jest podobne do gluta ktory był wcześniej i oddajesz na gware [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Aha może nie padnie. myslałem ze spadnie temp na karcie ale niezbyt to wyszło. Zmieniłem na procu i spadło około 10 stopni w szoku jestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 jak myslicie ile mozna by dac v na GPU zeby było tak bezpiecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Istnieje jakiś programowy sposób regulacji obotów zalmana na karcie? Przyzwyczaiłem się do bardzo cichego kompa i i nawet w trybie 2D nie moge wytrzymać :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Istnieje jakiś programowy sposób regulacji obotów zalmana na karcie? Przyzwyczaiłem się do bardzo cichego kompa i i nawet w trybie 2D nie moge wytrzymać :? . Riva Tuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 jak myslicie ile mozna by dac v na GPU zeby było tak bezpiecznie1.5-1.55 to rozsądne maximum przy utrzymywaniu max temp poniżej 65* :) Jak masz bloczek wodny etc to możesz dawać więcej [; @banti miał chyba cos koło 44* przy 1.65v i 810 (?) [nie pamietam dokladnie :)] na rdzeniu [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Jak chcecie mieć cisze doskonałą to odłączcie zalmana... Co za problem ? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) Update teściku sterów ;] W teście udział wzięły: FW 91.47 WHQL, 92.91 [NGO], 92.91 [zer0point], 93.71 WHQL, 95.97, 96.89 Każdy test leciał 3 razy, wynik tutaj zamieszczony to średnia pkt :) Karta miała takty 695/850 w przypadku sterów WHQL i 693/850 przy NGO i zer0pointach [przy 695 był freez :lol: ] Wszystkie stery działały przy Ustawieniu wydajności na Jakość (czyli def ;]) Wersja_______Aquamark___3D Mark 03__3D Mark 05 91.47 WHQL_____73.767_____13.106______5840 93,71 WHQL_____74.286_____12.989_______5548 92,91 NGO______72.857_____ 12.794_______5737 92,91 zer0point__74.824_____12.431_______5433 95,97__________73.940______12965_______5839 96,89__________74.010______12862_______5794 - trzeba dodać, że na tych sterach karta się gorzej kręciła... Max bez freeza to tylko 685/850, na reszcie odpowiednio 695 lub 693 :) Dodam do tego, że na zer0pointach jakość obrazu była widocznie lepsza od pozostałych sterów. Szczególnie w marku 03 w teście Nature. Po zainstalowaniu sterowników 97.02, system ich nie widzi, zachowuje się tak jakby nie było tych sterowników :mur: # - dodane dzisiaj Edytowane 11 Listopada 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) sciagnij modowanego inf'a do 97.02 :) ja na nie przeszedlem z 84.21 i jestem zadowolony :P modowany inf do 97.02 Edytowane 11 Listopada 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Co on daje?? B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 to ze bedziesz mogl zainstalwoac te stery -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Teoretycznie tak, praktycznie nie do końca ;) Jak by karta padła, to ściągasz chłodzenie, zmazujesz pastę którą dałeś, wrzucasz coś co jest podobne do gluta ktory był wcześniej i oddajesz na gware [; Teoretycznie - ja na rozwalonej miałem AS5 ;) na tej już nie mam zamiaru zmieniać bo temp są niskie (max. 54*C po modzie i 770 na GPU). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Jest jedno dobre rozwiązanie co do małych wyników w smarkach - NIE UŻYWAC ICH bo to tylko ******* strata czasu! :D Nie lepiej pograć w coś mocnego i sprawdzić ile jest FPS? Do tego o wiele bardziej przeszkadzają arty (w grze) więc szybciej je wypatrzymy ;) Łączmy przyjemność z "pracą" ;) Ta, tylko ze jesli w 3DMarku cos nie gra, to i moge zalozyc, ze w grach tez wynik bedzie nizszy, a nie moge porownac do niczego. Naprawde nikt nie mial takiego problemu z tymi Markami ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Update teściku sterów ;] W teście udział wzięły: FW 91.47 WHQL, 92.91 [NGO], 92.91 [zer0point], 93.71 WHQL, 95.97, 96.89 ... A testowales jakies gry, np. test fear, obliviona, cokolwiek, bo mnie to bardzo interesuje, stery sa nieraz optymalizowane pod dany 3dmark. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Dziś ide do kumpla pożyczyć miernik i ołówek 5b :lol: W domu mam same twarde. Spróbuje jeszcze zrobić flash BIOSu nvflashem, może tym razem się uda. I jeszcze takie pytanko, mój 7300GT jest na takiej samej PCB jak 7600GS/GT od Palita, więc pencil mody na GPU/Mem powinny być takie same? Na necie znalazłem coś takiego, tyle że dla 7600GS, ale chyba wg nich bede robić pencil moda: http://xtreview.com/images/7600gs-palit/14...pencil_vmod.jpg Jest kilka niewielkich róznic, ale zaryzykuje :D Jak coś na gware i już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Riva Tuner Gdyby jeszcze ktoś mnie oświecił, które to opcje to byłbym wdzięczny. Teraz przekopuje się przez cały temat i póki co doszedłem do 30 strony. Kartę trochę potestowałem pod względem O/C. Powyżej 555 na rdzeniu są arty, pamięci idą na 1770. Później może zrobię pencil-moda. Wynik w 3D Mark 03 11005 (sys. zasyfiony, jakieś duperele w tle, cpu@2.0, grafa@540/1680). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 @honor Wchodzisz w zakładkę odpowiadającą za o/c i tam masz coś takiego jak FAN. Przełączasz się tam i ustawiasz obroty [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 @honor Wchodzisz w zakładkę odpowiadającą za o/c i tam masz coś takiego jak FAN. Przełączasz się tam i ustawiasz obroty [; A da sie je bardziej zwolnic niz te 25% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Zawsze mozna odpiac kabelek. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Nie mam pewności więc pytam: W miejscu oznaczonym niebieską kropką mogę zmierzyć v-core? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) Ile macie max stopni w stressie :?: Edytowane 11 Listopada 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Ja po modzie maks. 54* (GPU na 770Mhz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Ta, tylko ze jesli w 3DMarku cos nie gra, to i moge zalozyc, ze w grach tez wynik bedzie nizszy, a nie moge porownac do niczego. Naprawde nikt nie mial takiego problemu z tymi Markami ?? Ja mam podobny problem tyle że zaniża mi tylko w 3d marku 05 o jakieś 400pkt :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 @honor Masz kompa podpiętego "na pająka" że chcesz mierzyć vcore od strony wentylatora ?? // Zaraz dam linka do fotki gdize mierzyć napięcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) na allegro juz sa 7300gt na ddr3 agp :D Edytowane 11 Listopada 2006 przez JC_pink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Nie od dzisiaj. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) Pomiar vCORE i vMEM zaznaczony na 1 obrazku. Jest to 2 strona laminatu, ta na której nie ma wentylatora. Do Majkel'a Dodaj to z łaski swojego do FAQ, żeby po raz enty się ludzie nie pytali gdzie się mierzy napięcia :mur: Edytowane 11 Listopada 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Kurcze, mam problem z flashem biosu. Mam czystą dyskietke, wrzucam na nia nvflash.exe oraz bios ktróty chce zapodać na karte graficzną. Robie restart i lipa, pisze tylko usuń dyski lub inny nośnik. Próbowałem na różnych dyskietkach i jest to samo. Co robie źle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnoManiac Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) A da sie je bardziej zwolnic niz te 25% Oczywiście, że się da :) Riva Tuner -> zakładka POWER USER -> RivaTuner 2.0 RC 16 \Nvidia \ Fan -> wpisz MinFanSpeedLimit - 10 (zapis heksadecymalny) Wtedy będziesz mół zmienić obroty do 16%. Jak wpiszesz poniżej 10 np. 9 to możesz wtedy ustawić na 9% itd. , ale wentylator juz wtedy nie chodzi :) - karta jest bezgłośna a i tak się nie grzeje (2D) . Edytowane 11 Listopada 2006 przez AnoManiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Lanc troszke malutki ten twoj punkt do pomiaru v GPU pozwoliłem sobie troszke zmodyfikować twoje foto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...