Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

hm ja wiem wedlug mnie niema to az takiego znaczenia,ale dla pewnosci wrzuci tylko dwie identycne kostki bez tej trzeciej i odpal smarka,roznica 256mb bedzie bardzo niewielka

Faktycznie mam Dual Channel 2x512 więc to może to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy macie za grafy??

Moja na napięciu 1,5 na rdzeniu nie chce zrobić 670 Mhz ( tzn. 3dmark wywala się po jakiś 15 min.)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powalczylem dzis troche z moim gf :) napiecie gpu 1,58V mem 2,2V i wstepne wyniki wygladaja tak:

gpu 760mhz mem 1740mhz aha mam gpu z rev B1 jak cos

smark 01 - 29,5k

smark 03 - 14,5k

smark 05 - jeszcze nie sprawdzalem ale pewnie cos kolo 6k

jak zjem kolacyje to zapodam na rdzen jeszcze troche V bo chcem dobic do 800mhz :) mam pytanie ile dawaliscie maks na pamiec?mam teraz 2,2V i zastanawiam sie nad 2,3V bo niemoge dobic do 1750 a moze juz ktos z was bawil sie w zmiane timingow pamieci co?

Edytowane przez ige007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 post topicu - FAQ o o/c naszych karcioszek + obszerny opis delty i to co nam daje ^^

@ige007

Nie polecam dawać więcej niż 2.2v.

I know someone who ran the memory cooled by a 120 Yate Loon at 2.4V. Now he cant run as high as he could before at lower volts, so you might be carefull.

Co do 800 Mhz pokombinuj z deltą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm powalczylem troche z deltami i sprawa wyglada tak,ustawilem delte na -100mhz(156) i osiaga 800mhz nawet 830mhz lecz pojawiaja sie artefakty i to dosyc duzo,mysle ze znow pojawia sie problem z kompromisem pomiedzy taktowaniem gpu a mem mysle ze to przez niestabilnosc napiec gdyz podniesienie napiecia gpu powoduje wieksza stabilnosc mem,ktos juz pisal otym ze jest jeszcze jakies trzecie napiecie pozwalajace uzyskac stabilonosc w takiej sytlacji wie ktos moze jak takie cos wyglada?hmm jak narazie to stanelem na stabilnym 780/1740 obnizenie delty o -125mhz juz nic nie daje,mysle ze jutro sprobuje dac na rdzen 1,6-1,62V i zobaczymy co ztego bedzie bo strasznie mnie kusi te pelne 800mhz :) a narazie ide juz spac hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie przy delcie -100 lata na 790, ale wali lekkimi artami, dlatego śmigam na 770 i jest ok :) Napięcie "tylko" 1.45v ;) Wyżej będę dawał przy około -10* na dworze ^^ JBC rekord rdzenia to 907Mhz przy delcie -128 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PALIT 7300GT 256MB DDR3 2ns O/C SONIC WAWA

Kup Teraz! 324,99 zł

-

6 dni

PALIT 7300GT 128MB DDR3 500/1400MHz O/C1,4ns BOX

Kup Teraz! 309,99 zł

-

6 dni

PALIT 7300GT 256MB DDR2 O/C WAWA

Kup Teraz! 299,99 zł

-

Która z tych 3 kart byłaby dobra ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PALIT 7300GT 256MB DDR3 2ns O/C SONIC WAWA

Kup Teraz! 324,99 zł

-

6 dni

PALIT 7300GT 128MB DDR3 500/1400MHz O/C1,4ns BOX

Kup Teraz! 309,99 zł

-

6 dni

PALIT 7300GT 256MB DDR2 O/C WAWA

Kup Teraz! 299,99 zł

-

Która z tych 3 kart byłaby dobra ??

Bramka nr 2.

btw. Bierz Galaxy

A takie tam moje wyniki:

Galaxy 7300GT 128 MB GDDR3 1,4ns non zalman:

Testowałem ATI Toolem i core od 630-635 jakoś dziwnie zaczeło się zachowywać, ale doszło do 648 i freez.

Mem doszły do 938(1876) i arty się zaczeły pojawiać.

Odpaliłem jeszcze raz ATI Tool'a i ustawiłem na sztywno tak:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Rdzeń A2; karta napewno bedzie jeszcze troche katowana :), WC mialem zalozyc juz 2 tygodnie temu ale jakos to mi sie odwleka <_< , mam nadzieje ze po V modach jeszcze troche podskocza wyniki.

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh noc sprzedzilem na wgapianiu się w atitoolowa gąbke:P szczegol ze teraz w robocie siedze siłą woli... wynikow powalajacych nie mam ale biorac pod uwage ze:

-olowek no-name (do konca nawet pewny nie jestem czy to HB)...

-kaloryfery mi grzeja jak poj.. pomylone. (67 w stresie , non-zalman)

puki co wyglada to tak

710core(delta-85)/1600mem (przy tej temp jak podniose wyzej ramy bo sie po pewnym czasie zaczynaja arty pojawiac na "gąbce")...

-powiedzcie mi .. jest sens zakupu i instalacji radiatorow na ramy ?

czy odrazu sie szarpnac w przyszlym miesiacu na Zalmana z radiatorami ? (zakladal to ktos?)

Edytowane przez mar_cin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha i nie wie ktoś gdzie można taniej niż 320zł kupić gf galaxy 7300gt zalman edition 128mb/128bit 1,4ns 500/1400 ??

Już nie można, chyba że używaną :wink:

Na dworze mglisto, ponuro aż się chce pobawić w oc :-P

Ja odliczam do przyszłego weekendu i robie te 900 na rdzeniu, widze że warto się pobawić tą deltą :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajcie, mam dziwna jazde: w 3DMarku03, we wszystkich testach z Wings Of Fury (game test, CPU test, audio testy) w pewnym momencie zatrzymuje mi sie obraz - taki jakby freez. Po chwili jednak (ok. 10-15 sekund) zaczyna leciec znowu, od wlasciwego momentu (jest przeskok w obrazie).

W Aquamarku jest to samo - w pewnym momencie demo sie zacina, po ok. 10 sekundach leci dalej, ale nie ma juz takiego przeskoku jak w 3DMarku, tylko leci od miejsca, w ktorym stanelo. Wynik 15 fps nizszy niz na stockowych zegarach. Czasami sie wywala kompletnie.

Wszystkie inne testy z Marka03 i pozostale Marki chodza bez zarzutu.

Puszcze GPU na 610, zobaczymy co bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a bawil sie ktos z was juz timingami pamieci?np tak jak bylo w 6600 ze mozna bylo ustawic dla pamieci 4ns timingi jak dla 3,6ns i dwalo to dosyc duzo mhz np umnie +80mhz dlatego ciekawi mnie jak sprawa wyglada tutaj np dac timingi dla kart z 1,4ns pamieciami od wersj z 1,2ns moze kogl by mi ktos podac jakie ma timingi w wersji 1,2ns?

costi>>> to oznacza przekreconu gpu mam tak samo

Edytowane przez ige007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie sie bawie Ati Toolem i na GPU doszlo do 650Mhz, ale to juz byl Freez. Dla bezpieczenstwa dalem sobie na 600Mhz i chodzi jak zloto. Tylko teraz mam pytanie odnosnie pamieci. Ati Tool pokazuje 350Mhz. Co to jest ? Przeciez rzeczywiste taktowanie to 700Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem dość denerwujący. Starałem się ustalić max dla rdzenia i pamięci. Kiedy już to zrobiłem i nie było żadnych problemów w działaniu pojawił sie inny. Otóż komp w 3D znowu mi zwolnił tak jak przez formatem. Co jest? Do kręcenia używam Rivy. Max stabilne ustawienia to 640/1680 bez artefaktów i freezów. Teraz nawet po wyłączeniu Rivy wydajność jest żenująca. Co z tym zrobić? Przeinstalowanie sterowników nic nie dało.

Edytowane przez CruX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie sie bawie Ati Toolem i na GPU doszlo do 650Mhz, ale to juz byl Freez. Dla bezpieczenstwa dalem sobie na 600Mhz i chodzi jak zloto. Tylko teraz mam pytanie odnosnie pamieci. Ati Tool pokazuje 350Mhz. Co to jest ? Przeciez rzeczywiste taktowanie to 700Mhz.

Mi Ati Tool pokazuje 400MHz na pamięciach, a tak naprawde sa ustawione na 1600. Wartość pokazywana przez Ati Tool'a x 4 = aktualne takty pamięci :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Keniger>>tak pozatym o jakiego moda ci chodzi?

w mojej karcie wyglada na to ze delta i pozostala czesci rdzenia ma podobny potencjal oc umnie daje to 30mhz roznicy,ale jeszcze zobaczymy dzis jeszcze pobawie sie jeszcze V :)

aha no i co z tymi timingami podal by mi ktos jakie sa dla 1,2ns?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobowalem z tym Dual Channel. Musialem minimalnie zmniejszyc magistrale proca (z 270 na 260, tak wiec jest to marginalna wartosc) i w 3DMarku 2001 z niecalych 17k zrobilo sie 19200, wiec juz jest lepiej. Lecz w 3DMarku 2003 jak bylo 10k, to tera jest 9k (to jest dopiero ciekawe). W 2005 bylo 3900, to na Dualu jest 3920. Tak wiec niestety, ale to nie brak Duala mi tu "kadzi" wyniki :(

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi