Keniger Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Dosyc duzy wynika jak na takie male taktowania, jakie stery ? 15k na takich marnych taktach i jeszcze grafa 128mb ? Zarzuc orbem, bo az nie wierze, takie wyniki to ja widzialem na c2d, ale nie na 1 rdzeniowcu. Jeśli ten wynik był na Venice 3100MHZ DDR528 2.2.2.5 to nie ma w tym nic dziwnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Jeśli ten wynik był na Venice 3100MHZ DDR528 2.2.2.5 to nie ma w tym nic dziwnego.Co nie zmienia faktu, że ORB by się przydał ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) spoko moge wrzucic screena jak chcecie orba niemam bo mi nie chodzi i juz doszedlem dlaczego ;) proc byl taktowany 2915mhz tu wrzucam screna z wynikiem 14931 http://img292.imageshack.us/my.php?image=03markkkcw3.png musze znalesc jeszcze drugiego tam jest wynik ciut ponad 15k ;) Edytowane 27 Listopada 2006 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Ja co prawda nie mam takich taktów na procku a na pamięciach to mam 245 (2.5.3.3.6) ale nadrabiam taktowaniem karty i mam 15220. Lanc kombinuj coś bo jestem już niewiele za tobą w 3DMark'u 2005 ze swoją 128MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) @Keniger masz vmody jesli tak to jakie napiecia?tak wogle to ladny wynik nawet bardzo :D znajde chwile czasu to sprobuje cie dogonic ja swoj wynik zrobilem na 770/1880 Edytowane 27 Listopada 2006 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Ja co prawda nie mam takich taktów na procku a na pamięciach to mam 245 (2.5.3.3.6) ale nadrabiam taktowaniem karty i mam 15220. Lanc kombinuj coś bo jestem już niewiele za tobą w 3DMark'u 2005 ze swoją 128MB. Orby poprosze... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Działa tylko nie umisz :wink: Po wpisaniu delta 50 w Nibitorze Geo unit ma 50 Mhz więcej, a nie mniej ;] Zobacz na 1 stronie jak się oblicza o ile delta pójdzie na dół ;] W twoim wypadku chcesz mieć na geo 50Mhz mniej czyli 255-50=205 - to wpisujesz w Nibitorze, a nie 50 ;] No faktycznie.... zaduzo o 2 piwa dzisiaj wypiłem - teraz rdzen @700Mhz po 3d marku 2003 wywalił cos kolo 11650 nic sie nie posypało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Marki ci pewnie spadną ;) Znaczy się na tych samych taktach, na wyższych będzie lekko lepiej, za to gry będą śmigały lepiej, te które nie używają geo unit aż tak bardzo ;] Czyli większość, wyjątek to Oblivion z tego co mi wiadomo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Chciałem dobrnąć do 14k ale marnie mi to idzie. ORB 03 Muszę chyba zainwestować we "fryzjera" i pobawić się GEO :D Vmem 1,74@630 Ohm Vgpu 1,49@535 Ohm Bez sprawdzenia tych wartości dalej się nie bawię :-P Pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Siemka ;p. Wiecie gdzie można znaleźć galaxy 7300gt 500/1400 1.2ns 256 + zalman za około 350 zł ? Może być uzywana. Na allegro szukałem ale nic nie znalazłem :/. I po za tym jak jest różnica w grach i w markach pomiedzy kartą z 128ramu a 256 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) @yuucOm Najciemniej jak zwykle pod latarnią ;> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=218531 - Z zalmanem Cu za 380 zł ;) ----------- Różnica między deltami. Karta w obu przypadkach na 750/850, stery - jakość delta -80 - 5945 delta -60 - 5983 No a przy delcie -80 o/c lepsze, chociaż ATi Tool widział już arty :F Edytowane 27 Listopada 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) A tak na uboczu spytam (nie bijcie za ot ;() jaka jest teraz najlepsza karta (używana wchodzi w gre) za ok 350 zł (radosław albo nv) ? I jakie sa wyniki w 3dmarku03 i 05 na 500/1400 na A64@ok 2.4 Ghz ? Edytowane 27 Listopada 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Czytałeś posta poprzedzającego twoje pytanie? :angry: W tej cenie chyba nic lepszego nie ma, no chyba, że to jakaś wyjątkowa padaka :lol: Wyniki są na ORBie i tam można sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Czytałeś posta poprzedzającego twoje pytanie? :angry: W tej cenie chyba nic lepszego nie ma, no chyba, że to jakaś wyjątkowa padaka :lol: Wyniki są na ORBie i tam można sprawdzić. hmm a czy ja pytałem o wyniki po oc :blink:. Chodziło o o wyniki galaxy na def przy a64 na 2.4-2.7. Na allegro można znaleźć jakieś wyniki na def ale nie podają na jakich prockach robia testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 :blink: Nie łapie Nawet mi do głowy nie przyszło, że można nie kręcić tej grafy :? - sorrki Odpowiedź jednak się nie zmienia - przy szukaniu projektów wklepujesz po prostu Core i Mem clocks jakie cie interesią. Wystarczy przed tym wykupić licencję PRO :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Mam lekki problem z modem ołówkowym. Otóż używając 4b posmarowałem 2 układy odpowiedzialne za napiecie pamiątek i rdzenia. I z memkami wszystko oki, pamiatki lataja wyzej, słowem jest fajnie. Ale z tym ołówkowym modem v-core to jakaś kpina. Niewazne jak pomaluje, zawsze pojawiają sie malutkie niebieskie kreseczki na teksturach w 3dmarkach.Specjalnie sprawdzalem tylko sam v-core mod i to samo. Ba, odkreciłem nawet pamieci, i sprawdzalem cała karte na def zegarach. Ktos wie co to moze byc? OoNie lubie tego robić. Nikt nie wie? 570mhz na rdzeniu nie jest imponującym wynikiem. W ogole coraz bardziej zaluje zakupu tej karty. Nie dość ze są cyrki z przechodzeniem z low3d do 3d; tak zachwalany, cichutki zalman okazuje sie suszarką to jeszcze oc za swietne nie jest.... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Nie lubie tego robić. Nikt nie wie? 570mhz na rdzeniu nie jest imponującym wynikiem. W ogole coraz bardziej zaluje zakupu tej karty. Nie dość ze są cyrki z przechodzeniem z low3d do 3d; tak zachwalany, cichutki zalman okazuje sie suszarką to jeszcze oc za swietne nie jest.... :? zdejmij tego terkoczacego zalmana i sprawdz jak przesmarowanego masz rdzenia, bywa ze gdzies pasty brakuje i moze cos sie przegrzewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Przesmarowałem rdzen Ac ceramique wiec raczej to nei to.... Po "modzie" w stresie rdzen nie ma wiecej niz 65stopni [sprawdzane monitorem RT]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Ja tego miedziaka podlaczylem pod przejsciówke do molexa +5V i mam błogą cisze ale w stresie temp max 65 stopni ale nie obniza mi to OC wiec rdzeń dalej mam 700Mhz w spoczynku 44 stopnie ;) Marki ci pewnie spadną ;) Znaczy się na tych samych taktach, na wyższych będzie lekko lepiej, za to gry będą śmigały lepiej, te które nie używają geo unit aż tak bardzo ;] Czyli większość, wyjątek to Oblivion z tego co mi wiadomo ;) No jest lekko lepiej wczesniej mialem 11400 a teraz 11650 wiec oczywiscie rdzen w pełni stabilny przy 700Mhz, dopuki nie znajde moda tak juz zostanie, po modzie moze moje pamieci w koncu zaczną sie krecic z tego co widze na poczatku strony to hynixy mogą pociągnąc do 2V wiec przy fabrycznych ustawieniach jak przy np samsungach maja prawo narzekac na niedovoltowanie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Przesmarowałem rdzen Ac ceramique wiec raczej to nei to.... Po "modzie" w stresie rdzen nie ma wiecej niz 65stopni [sprawdzane monitorem RT]. a w grach dzieje sie to samo czy tylko w smarkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Ludzie dawajcie wyniki do orba, wciąż jestem na 10 miejscu z A64 i 7300GT Btw. Lanc, mogę ukraść template twojej sygny? Edytowane 28 Listopada 2006 przez kezsel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Róbcie ORB'y i wrzucajcie na HWbot'a !! @kezsel Jak ci się tak podoba to możesz ;> Tak teraz patrzę na HWbota na marka 06 i coś mi się wydaje, że miałbym szanse na 6 miejsce... Tylko trzeba będzie załatwić inny monitor :lol: Bo u mnie max 1024x768 :( Edytowane 28 Listopada 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 czy ktos nie instalowal tego malego wpisu rejestru co jest dolaczony z plytka od karty???;/ pisalem wczesniej ze mam dziwne linie w markach nawet po lekkim pdkreceniu, teraz (po dodaniu tego klucza do rejestru) problem znikl, za to mam zwiechy przy wyzszych taktach a karta przechodzi wczesniej w tryb low power... what the f...??;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 no panowie :D, na łikend dołącze się do waszych bojów, kupiłem karte od Niemca ;) ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Panowie mamy rekord w podkrecaniu gpu na stockowym V, wlasnie skonczylem kilka markow na 640 Mhz moja revizja to B1, jak ktos bylby tak laskawy prosze to umiescic w FAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Rekord to chyba 690 na stocku z tego co kojarze ;) LukasAMD tyle zrobił, znaczy się jego karta [; Teraz niestety nie ma neta, także nie powie jaki to rev rdzenia :/ Co nie zmienia faktu, że ładnie ci karta poleciała ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 A ja na stocku mam 585 hehe ale odbijam sobie na modzie 785(820). Hmm... a u mnie memki na default robią 940. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) rozrzut mozliwosci tych graf jest kolosalny :? (610/840 - stock rev.A2) Edytowane 28 Listopada 2006 przez mavric Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 U mnie na stock jest 635 na B1 więc nie wiele mniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Dzieki za opowiedzi ;]. A tak btw (nie jestem w tym pro wiec sie nie smiać): czy można vmoda zrobić za pomoca cyny i lutownicy czy tylko ołówiekiem mozna ? :>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...