Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Ściągnij nowego 3d marka, dostaniesz 70pkt gratis...

Delta na B1 daje nic ;] Zresztą ty podobno nie masz czasu żeby zrzucić bios na dyskietkę ;>

Macie nowe punkty pomiaru napięć ;) Obojętnie gdzie mierzycie, zawsze będzie takie samo napięcie ;]

Dołączona grafika

kurde rewelacja

odwazylem sie w koncu dzieki temu nowemu pomiarowi sprawdzic swoje napiecia

na tych pojedynczych "dzióbkach"

1,21 na GPU i 1,92 na MEM

tak ma byc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neon masz miernik ? Bo widze, że posiadasz X70CU na karcie, tak myśle właśnie nad zakupem tego chłodziwa na karcioszkę, tylko nie wiem jakie będą tempy po vmodzie ;)

Ja Ci moge powiedzieć jakie będą przed V modem. Porównaj sobie do tempów przed vmodem przy zalmanie i masz odpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od wczoraj jestem posiadaczem 7300GT z Zalmanem. Mam kilka pytań do Was. Ostatnia karta nVidiowska jaką miałem to był GeForce od Creative'a tzw. CLAP, czyli 256 DDR. Później nastąpiła era ATi, przez 3 pokolenia trwała, aż nastąpił come back do nV. Dlatego mam kilka pytań bo troszkę wypadłem z obiegu.

1. Są jakieś preferowane sterowniki do tej karty? Jakiś konkretny numer detonatorów?

2. Jakie polecielibyście i czy są w ogóle jakieś zmodowane sterowniki - czy opłaca je się instalować? Coś takiego jak Omegi dla Radeonów.

3. Ile tak bezpiecznie mogę podkręcić bez żadnych dodatkowych radiatorów i modów? (wiem, że każda karta inna, ale tak pi razy oko)

4. Coś oprócz RivaTuner jest do "zabawy" z kartą?

PS. w końcu zobaczę "Bridge It", które było tylko dla nVidii :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed modem na taktach 610 mhz na rdzeniu przy minimalnych obrotach mam 40*C w idle (pasta silikon), po 10 minutach Carbona - 46*C. czyli na maxymalnych obrotach w stresie przy standardowych taktach to bedzie jakies 40-41*C.

ps. tak bede uzywal miernika (chce 1,5v na rdzen i 2,3v na pamieci)

Edytowane przez Neon69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od wczoraj jestem posiadaczem 7300GT z Zalmanem. Mam kilka pytań do Was. Ostatnia karta nVidiowska jaką miałem to był GeForce od Creative'a tzw. CLAP, czyli 256 DDR. Później nastąpiła era ATi, przez 3 pokolenia trwała, aż nastąpił come back do nV. Dlatego mam kilka pytań bo troszkę wypadłem z obiegu.

1. Są jakieś preferowane sterowniki do tej karty? Jakiś konkretny numer detonatorów?

2. Jakie polecielibyście i czy są w ogóle jakieś zmodowane sterowniki - czy opłaca je się instalować? Coś takiego jak Omegi dla Radeonów.

3. Ile tak bezpiecznie mogę podkręcić bez żadnych dodatkowych radiatorów i modów? (wiem, że każda karta inna, ale tak pi razy oko)

1&2: Ja używam NGO optimized 91.47.

3: Rdzeń średnio chyba 600, pamięci przeważnie w okolichach 800-850 a u mnie np. 940.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1&2: Ja używam NGO optimized 91.47.

3: Rdzeń średnio chyba 600, pamięci przeważnie w okolichach 800-850 a u mnie np. 940.

Dzięki za odpowiedzi.

Czy ktos poinformowany wie kiedy powinny pojawic sie karty galaxy 7300gt z zamanem na agp? Bo na cos w miare prozadnego trzeba w koncu zmienic 2 megowke heh :P

Kilka dni temu zastanawiałem się właśnie nad zmianą 9800Pro na jakiegoś innego potwora na AGP. W końcu doszedłem do wniosku, że lepiej jest przesiąść się na PEG niż dokładać pieniądze w ginącą architekturę, którą ciężko będzie sprzedać. Takim sposobem nabyłem CPU, MoBo i grafę z podpisu. Więc jeżeli masz jakieś oszczędności i nabywców na swój stary sprzęt to pomyśl też nad takim rozwiązaniem.

Mam jeszcze takie pytanie - czy są jakieś wygaszacze ekranu albo takie demka, pokazówki prezentujące możliwości mej nowej karty? ATi dysponowała takimi duperelami, zawsze fajnie było coś takiego pooglądać. Zaraz sam czegoś takiego poszukam, ale może Wy macie już namierzone coś takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wszystko OK, w pierwszym teście masz 2 fps więcej (procek ;)) A tak to wszędzie mam więcej, wiesz marki to dziwna sprawa, wystarczy spojrzeć na futuremarka i masz tak kilka orbów w których koleś który miał większy wynik ma mniej fps niż ten który ma mniejszy wynik, tak to już jest :lol:

p.s pozatym mark u mnie był robiony na 4 miesięcznej zasyfionej windzie także wiesz :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech ktos poda ile mial pkt w 3d marku na standardowych zegarach i ile na podkreconych

W 2k3 mialem cos kolo 10.5k na niekreconej grafice i procku 2.6ghz.

Przy oc 570/1700 było 11xxx pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zakupiłem kartę Galaxy GF 7300 GT z pamięciami 1.4 ns, ma 128 MB pamięci GDDR3. Nie miałem kasy, by dołożyć do wersji Zalman, zresztą ściągałem z Action, a tam już ich nie ma, a wersja 256 MB kosztuje stówkę więcej.

W każdym razie mógłby ktoś podzielić się informacjami o tej karcie? Na ile się kręci? Na pewno nie tak dobrze jak wersja z Zalmanem, ale 600/1600 MHz powinna pociągnąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zakupiłem kartę Galaxy GF 7300 GT z pamięciami 1.4 ns, ma 128 MB pamięci GDDR3. Nie miałem kasy, by dołożyć do wersji Zalman, zresztą ściągałem z Action, a tam już ich nie ma, a wersja 256 MB kosztuje stówkę więcej.

W każdym razie mógłby ktoś podzielić się informacjami o tej karcie? Na ile się kręci? Na pewno nie tak dobrze jak wersja z Zalmanem, ale 600/1600 MHz powinna pociągnąć?

Proponował bym troszke poczytać ten temat a potem zadawac pytania.

Wydaje mi sie ze o to co pytasz znajdziesz odpowiedz w temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponował bym troszke poczytać ten temat a potem zadawac pytania.

Wydaje mi sie ze o to co pytasz znajdziesz odpowiedz w temacie

Na pewno, tylko przeraża mnie ogrom stron :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazda karta kreci sie jak jej sie podoba, dostaniesz swoja sztuke w swoje rece to sie przekonasz - cierpliwosci, a tak poza tym to... czy my jestesmy wrozkami zeby odpowiedziec ci na to pytanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech ktos poda ile mial pkt w 3d marku na standardowych zegarach i ile na podkreconych

umnie standard w smarku 03 to 11k po malym oc 15k B-) w 01 standard 23k po co prawie 31k B-) i tak dalej... Edytowane przez ige007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4. Coś oprócz RivaTuner jest do "zabawy" z kartą?

PS. w końcu zobaczę "Bridge It", które było tylko dla nVidii :D

ad1 & ad2 & ad3 - 2 post tego tematu !!

ad4 - działa jeszcze ati tool.

Czy ktos poinformowany wie kiedy powinny pojawic sie karty galaxy 7300gt z zamanem na agp? Bo na cos w miare prozadnego trzeba w koncu zmienic 2 megowke heh :P

Już chyba jest ;] Tylko, że bez zalmana. O to najlepiej zapytaj Niemca, czy się w ogóle spodziewają 73GT na AGP z Zalmanem ;)

Mógłbyś poświęcić 5 minut i popatrzeć na 2,3 strony do tyłu tego tematu ? Na 100% ktoś podawał swoje wyniki :mur:

Na pewno, tylko przeraża mnie ogrom stron :)

Nosz ku**a !! Ten topic ma FAQ, tam są te dane... Moglibyście czasami poczytać zanim się zapytacie :mur: :mur: :mur:

Jeszcze raz

1 strona F.A.Q. o tej karcie !! Czytać 2 pierwsze posty, a potem zadawać pytania !

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc: Bez zalmana sa, no problemo.. lecz z nim juz sa wyprzedane. oczekiwane sa (mam nadzieje)dostawy, z tego co słyszałem w grudniu.. Jesli nie kupie w tym roku to bec, pewnie w jakiegos 6600 z nowym rokiem.. :?

Edit: jestem biedny;), ten gf7300 powinien mi wystarczy, zwazajac ze z grami jestem troche na bakier. Jedynie pogrywam w hl2, czy jakies gry wyscigowe.. Nie raz fpp typu q4 itp. wiec w sumie rowniez hl2 heh ;)

Edytowane przez Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi