Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Jest czym ;] Riva tuner :) Było o tym parę stron wcześniej ;] Dodam to potem do FAQ jak mi się zachce ;P

--------------

Na dworze 1* ;]] Zachęciło mnie to trochę ;] Aktualnie siedze na czystym systemie, 0 syfu. Karta w IDLE 27* @ 1.45v. Ok no to jazda ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tutaj bym się nie zgodził, że zalman jest cichy przy full rpm :mur: :lol:

cichutki to pojecie wzgledne, mam w budzie 3 x 120 mm + 90mm silent cat na thermaltake'u wiec zalman sie nie przebija... Zreszta co tam delikatny szmer wiatrakow jak muza i tak napierdala non toper B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie taka krótka refleksja na temat 7300GT.

Jestem strasznie zadowolony z mojej karty. Kręci się na 630/1650 stabilnie i czysto. Gry chodzą pięknie (oczywiście 1024 i bez AA). Prey w stosunku do starej karty przyspieszył ogromnie. W marku jest również świetnie, bo na starej karcie miałem 4100 a teraz 12600. Czego można chcieć więcej za 340zł? Kumpel kupił 7600GT i jego karta jest szybsza (mark03) o 10% a koszt tej karty to 610zł. Pięknie! Myślę że z rok na niej pociągne w miare grając na średnich-wysokich detalach.

Polecam każdemu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie taka krótka refleksja na temat 7300GT.

Jestem strasznie zadowolony z mojej karty. Kręci się na 630/1650 stabilnie i czysto. Gry chodzą pięknie (oczywiście 1024 i bez AA). Prey w stosunku do starej karty przyspieszył ogromnie. W marku jest również świetnie, bo na starej karcie miałem 4100 a teraz 12600. Czego można chcieć więcej za 340zł? Kumpel kupił 7600GT i jego karta jest szybsza (mark03) o 10% a koszt tej karty to 610zł. Pięknie! Myślę że z rok na niej pociągne w miare grając na średnich-wysokich detalach.

Polecam każdemu!

no co Ty :-P Zrob sobie vmoda to dopiero bedziesz kozak i kumplowi gul skoczy :D B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest czym ;] Riva tuner :) Było o tym parę stron wcześniej ;] Dodam to potem do FAQ jak mi się zachce ;P

Zgadza sie ale dla wersji PCIE a ja mam AGP i za nic w swiecie obroty nie spadaja wiec pozostaje poczekac w nadziei na nowa wersje Rivy z obsuga tej karty.

@CruX

od siebie moge tylko dodac ze jak na karte bez vmoda (AGP), z kiepsko wykreconymi pamieciami i do tego starym bartonem 2.1 GHz to 11.5K z 3Dmarku 03 (prawie 5K w 05) to jest calkiem niezle szczegolnie ze za karte dalem niecale 400 zeta (sprzedalem 9550 i dolozylem 2 stowki) i mam kilka razy szybsza grafe. Powinna mi starczyc na jakis czas az napadnie mnie na nowego kompa ale to pewnie nie predko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walczyłem z rezystorkiem malując go różnymi ołówkami i coś sie ruszyło na HB, udało mi sie uzyskać 1,22V na GPU(ok 490ohm), ale musiałem kumplowi miernik oddać. Kupiłem sobie własny multimetr, ale bateria była wylana więc dopiero jutro jakieś wyniki konkretne bedą ;] Memki udało mi się podkręcić na 1820MHz(1000MHz stock :D) na 2,26V ale są już okrutnie goroące. Mam duże, miedziane, masywne radiatorki Revolteca ale chlodzenie z Palita jest na tyle nieudolnie zrobione, że niedość iż nie chlodzi pamięci to jeszcze uniemożliwiają założenie jakiegokolwiek chłodziwa... W poniedziałek przejde się na złom, może znajde jakiś ładny kawałek miedzi to zrobie sobie ładny bloczek wodny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Riva czasem wariuje z tym testowaniem zegarów dlatego jak chcesz wyłaczyć testowanie zegarów to wejdź kolejno tak: POWER USER>szukasz linijki Overclocking\Global> rozwijasz ten wiersz i masz DISABLE CLOCK TEST> klikasz na to dwa razy i wpisujesz 1> OK i gotowe

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

banditos

Zmień sterowniki na nowsze, te z początku serii 91.xx miały problemy na CS 1.6.

Kierując się tabelką z 2 postu zainstalowałem "91.47 WHQL_" i pomogło. Gdy instalowałem sterowniki z płyty to przy instalce wyskakiwał błąd .... Problem zniknął :) Dzięki Tian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dzis zrobilem taki wynik

http://img485.imageshack.us/my.php?image=nowyaukaoi1.jpg

najprawdopodobniej jak wieczorem bedzie zimno to zapodam ok 1,7V na gpu i ok 2,45V na pamiec jednak trudno mi bedzie przeskoczyc kolesia z c2d ale sprubujemy,znacie moze jakies tricki poprawiajace wyniki? ;)

@banti

hehe i wlasnie dlatego dzis musze popracowac na karciocha,bo wsumie jestem blisko ciebie ;) tyle ze ty masz ten plus ze masz wc ale trzeba sobie jakos radzisc :D

Edytowane przez ige007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ige007

Nowa winda + wyłączenie zbędnych usług + optymalizacja windy pod 512kB kaszu + wyłączenie anizo w sterach + pokombinuj z LOD ;] Ale wątpie, że to da aż 8k... Aaa i zmień stery na zer0pointy - 2 post topicu, masz tabelkę i wydajność sterów m.in w Aqua ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi