Lanc Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Jest czym ;] Riva tuner :) Było o tym parę stron wcześniej ;] Dodam to potem do FAQ jak mi się zachce ;P -------------- Na dworze 1* ;]] Zachęciło mnie to trochę ;] Aktualnie siedze na czystym systemie, 0 syfu. Karta w IDLE 27* @ 1.45v. Ok no to jazda ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 No tutaj bym się nie zgodził, że zalman jest cichy przy full rpm :mur: :lol: cichutki to pojecie wzgledne, mam w budzie 3 x 120 mm + 90mm silent cat na thermaltake'u wiec zalman sie nie przebija... Zreszta co tam delikatny szmer wiatrakow jak muza i tak napierdala non toper B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Panowie taka krótka refleksja na temat 7300GT. Jestem strasznie zadowolony z mojej karty. Kręci się na 630/1650 stabilnie i czysto. Gry chodzą pięknie (oczywiście 1024 i bez AA). Prey w stosunku do starej karty przyspieszył ogromnie. W marku jest również świetnie, bo na starej karcie miałem 4100 a teraz 12600. Czego można chcieć więcej za 340zł? Kumpel kupił 7600GT i jego karta jest szybsza (mark03) o 10% a koszt tej karty to 610zł. Pięknie! Myślę że z rok na niej pociągne w miare grając na średnich-wysokich detalach. Polecam każdemu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Panowie taka krótka refleksja na temat 7300GT. Jestem strasznie zadowolony z mojej karty. Kręci się na 630/1650 stabilnie i czysto. Gry chodzą pięknie (oczywiście 1024 i bez AA). Prey w stosunku do starej karty przyspieszył ogromnie. W marku jest również świetnie, bo na starej karcie miałem 4100 a teraz 12600. Czego można chcieć więcej za 340zł? Kumpel kupił 7600GT i jego karta jest szybsza (mark03) o 10% a koszt tej karty to 610zł. Pięknie! Myślę że z rok na niej pociągne w miare grając na średnich-wysokich detalach. Polecam każdemu! no co Ty :-P Zrob sobie vmoda to dopiero bedziesz kozak i kumplowi gul skoczy :D B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 No i mam problem... Max 1.61v na rdzeniu - 490ohmów jak by ktoś potrzebował. Ni uja nie chce iść :mur: Ołówek 6B już chyba jest za słaby :/ A tak fajnie by było... 25* w IDLE... Ehh ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Jest czym ;] Riva tuner :) Było o tym parę stron wcześniej ;] Dodam to potem do FAQ jak mi się zachce ;P Zgadza sie ale dla wersji PCIE a ja mam AGP i za nic w swiecie obroty nie spadaja wiec pozostaje poczekac w nadziei na nowa wersje Rivy z obsuga tej karty. @CruX od siebie moge tylko dodac ze jak na karte bez vmoda (AGP), z kiepsko wykreconymi pamieciami i do tego starym bartonem 2.1 GHz to 11.5K z 3Dmarku 03 (prawie 5K w 05) to jest calkiem niezle szczegolnie ze za karte dalem niecale 400 zeta (sprzedalem 9550 i dolozylem 2 stowki) i mam kilka razy szybsza grafe. Powinna mi starczyc na jakis czas az napadnie mnie na nowego kompa ale to pewnie nie predko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Nie zwiekszalem do cs 1.6 tylko do nfsc ,ale na standardowych ustawieniach tez mialem cos takiego dlatego prubowalem zwiekszyc.Jakies pomucly co zrobic zeby tych kwadratow nie bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Walczyłem z rezystorkiem malując go różnymi ołówkami i coś sie ruszyło na HB, udało mi sie uzyskać 1,22V na GPU(ok 490ohm), ale musiałem kumplowi miernik oddać. Kupiłem sobie własny multimetr, ale bateria była wylana więc dopiero jutro jakieś wyniki konkretne bedą ;] Memki udało mi się podkręcić na 1820MHz(1000MHz stock :D) na 2,26V ale są już okrutnie goroące. Mam duże, miedziane, masywne radiatorki Revolteca ale chlodzenie z Palita jest na tyle nieudolnie zrobione, że niedość iż nie chlodzi pamięci to jeszcze uniemożliwiają założenie jakiegokolwiek chłodziwa... W poniedziałek przejde się na złom, może znajde jakiś ładny kawałek miedzi to zrobie sobie ładny bloczek wodny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 moze głupie pytanie, ale jak w ati tolu ustawic zeby mi perf3d podnosilo a nie 2d?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 1 suwak od prawej to perf 3d ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) no to w tej chwili mam 350...[?] i zwieksza z 2d :/ Edytowane 3 Grudnia 2006 przez JC_pink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Jak dałeś find max core to zaczyna od 350Mhz i leci do góry. Standardowo 1 para powinna mieć 350/700, a 2 i 3 para po 500/700 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 to ile teraz mam ?:> ~660? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 No to cio z tym moim malym problemikiem ,bo nikt nie odpisal ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 mam 2 problem :D, jak ominac/zniesc blokade w sterach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Jaką znowu blokade w sterach ? Jak kręce w Rivie Tuner to nie mam żadnej blokady <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 no wlasnie, daje memy na 800w rivie i wyskakuje ze nie moze przetestowac bo sterowniki cos tam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Riva czasem wariuje z tym testowaniem zegarów dlatego jak chcesz wyłaczyć testowanie zegarów to wejdź kolejno tak: POWER USER>szukasz linijki Overclocking\Global> rozwijasz ten wiersz i masz DISABLE CLOCK TEST> klikasz na to dwa razy i wpisujesz 1> OK i gotowe Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 jest ktoś z Was z RZESZOWA? pasowałoby mi sprawdzic swoją grafe na mocniejszym konfigu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 to ile teraz mam ?:> ~660? [img/]http://img182.imageshack.us/img182/5184/elo2ba0.png[/img] Stara wersja ATi Tool, temu takie takty ;] Zessaj 0,25 Beta 16 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 panowie wrzucajcie jakies nowe wynik zebym mial motywacje swoje poprawic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 ige ale ciężko cie dogonić bo jak masz procka na 2,9ghz to masz gratis kilkaset pkt. puść proca na 2400-2500 (myśle że chyba każdy proc tyle robi) i wtedy sie pościgajmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 panowie wrzucajcie jakies nowe wynik zebym mial motywacje swoje poprawic :D Hmm czyli co moje wyniki za słabe tak? Tylko się nie tłumacz że mam x2 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Mam problem z tą karta w Counter Strike 1.6 . Podczas strzelania wyskakują mi kwadraty: Karta 7300 GT 128 . Stery 91.31 , zmieniałem na inny z płyty ale nie pomagało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 a tam to dawajcie jakies wynik oc swoich karcioszek niech np ktos mnie przebije z oc memek mi sie udalo uzyskac 1910mhz na potrzeby testu aquamark ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 banditos Zmień sterowniki na nowsze, te z początku serii 91.xx miały problemy na CS 1.6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 banditos Zmień sterowniki na nowsze, te z początku serii 91.xx miały problemy na CS 1.6. Kierując się tabelką z 2 postu zainstalowałem "91.47 WHQL_" i pomogło. Gdy instalowałem sterowniki z płyty to przy instalce wyskakiwał błąd .... Problem zniknął :) Dzięki Tian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) a ja dzis zrobilem taki wynik http://img485.imageshack.us/my.php?image=nowyaukaoi1.jpg najprawdopodobniej jak wieczorem bedzie zimno to zapodam ok 1,7V na gpu i ok 2,45V na pamiec jednak trudno mi bedzie przeskoczyc kolesia z c2d ale sprubujemy,znacie moze jakies tricki poprawiajace wyniki? ;) @banti hehe i wlasnie dlatego dzis musze popracowac na karciocha,bo wsumie jestem blisko ciebie ;) tyle ze ty masz ten plus ze masz wc ale trzeba sobie jakos radzisc :D Edytowane 3 Grudnia 2006 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Popracuj nad ustawieniami RAM-u, i skup sie na sterownikach, pobaw sie w rivie z LOD-em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 @ige007 Nowa winda + wyłączenie zbędnych usług + optymalizacja windy pod 512kB kaszu + wyłączenie anizo w sterach + pokombinuj z LOD ;] Ale wątpie, że to da aż 8k... Aaa i zmień stery na zer0pointy - 2 post topicu, masz tabelkę i wydajność sterów m.in w Aqua ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...