Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

@Przemas

Sprzedawca o tym nie wiedział. Na paczce pisze Premium to masz premium i masz 1.4ns ;] A to malowanie to co innego ;) Zresztą jakie pamięci 2.5ns by latały na 1.6Ghz :lol:\

@kezsel

Jakie takty ? Bo na orbie 0 info...

Stery na max wydajność + winda postawiona pod marka + wyłączone usługi niepotrzebne w windzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kezsel

Jakie takty ? Bo na orbie 0 info...

Stery na max wydajność + winda postawiona pod marka + wyłączone usługi niepotrzebne w windzi...

Na tamtym wyniku 760/900

Pobawiłem się deltą i max jednak u mnie to 820 :/ Mhz więcej i pojawiają się arty. Btw, na 820(770)/910 mam 96 fps średnio w ostatnim gameteście 03, ile wy macie?

Edytowane przez kezsel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze bedziecie pamietac moj problem poruszony X stron temu

chodzi o slabe wyniki w markach

wtedy byla kwestia slabego zasilacza

jednak w koncuuuuu przyszedl sprawny zasilacz o MISS ANIA

co ciekawe udalo mi sie nawet lepiej procka podrecic

1,6@2,1

i kurde nadal gowno

05 - to 3400 punktów

masakra

głupio krecic taka karte

nie wiem, procesor chyba tak nie zwalnia bo podkrecona karta osiaga wiecej punktow

poza tym przeszlo 2Ghz to nie jest tak tragicznie, przygladalem sie wynikom na ORBie i ludzie maja lepiej [podobne konfigi]

512MB to moze nie za duzo ale powinno bys lepiej

co to moze byc?

a ja poszukam juz kogos z PCIEx i bede testowac na innej platformie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Fredek

10 zł i iść do najbliższego elektronicznego... Satysfakcja gwarantowana... Nie włożysz ani razu karty do środka, póki nie będziesz miał satysfakcjonującego oporu ;>

BTW

Pisałeś, że memki ci lecą na 900Mhz. Czy w tym przypadku Ati Tool Scan Artifacts widzi jakieś arty czy nie ? Miło by było jak byś zapodał screena ;>

Edyta:

Za późno nacisnąłem wyślij ;>

Chociaż ciebie kezsel to się też tyczy ;]] Pięękne 05 :rolleyes: Wiesz, że ci brakuje 82 pts, do 5 miejsca na HWbocie, no nie ;>

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wymiana tasmy pod radiatorkami dodala mi nielada emocji dzisiejszego dnia, juz wkur... myslalem zespedze bezsenna noc a jutro z kompem do serwisu;/ Okazalo sie ze moja zworeczka od resetu biosu wyrobila sie od czestego przekladania i komp nie chcial wstac;p Wczesniej probowalem wszystkiego lacznie ze zmazaniem olowka <stupid>;/ Wiec teraz mam stockowe napiecia;/ Zegnam was do 18 grudnia gdyz do tego czasu bede sie uczyl do pier...onego warunku;/ Pozniej pobawie sie ostro karta. Tymczasem... trzymajcie kciuki za Freda na egzamie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze w ferworze walki o kazdy MHZ, moj post zaginal bez echa, wiec wklejam pytanie jeszcze raz :)

Mam pytanko. Z rdzeniem karty jest tak, ze w 2D sa mniejsze takty, niz na 3D i to raczej go nie "zepsuje", bo tak jest fabrycznie. Ale jak wyglada sytuacja z pamieciami ?? Czy moge miec na 2D standard 350/1400Mhz, a na 3D ustawic sobie np. 600/1600Mhz ?? To nie bedzie za duzy juz skok dla GPU i wogole, czy na mem takie skoki mozna robic ?

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze w ferworze walki o kazdy MHZ, moj post zaginal bez echa, wiec wklejam pytanie jeszcze raz :)

Mam pytanko. Z rdzeniem karty jest tak, ze w 2D sa mniejsze takty, niz na 3D i to raczej go nie "zepsuje", bo tak jest fabrycznie. Ale jak wyglada sytuacja z pamieciami ?? Czy moge miec na 2D standard 350/1400Mhz, a na 3D ustawic sobie np. 600/1600Mhz ?? To nie bedzie za duzy juz skok dla GPU i wogole, czy na mem takie skoki mozna robic ?

nie da sie ustawic osobnych taktow pamieci dla trybu 2D/3D, takie uroki nVidii :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wy też macie problemy z wrzucaniem wyników na ORBa? Bo ja nie niezbyt moge, wczoraj bylo to samo...

Czy w nowych wersjach marka da się zobaczyć wynik nie korzystając z łączenia sie z ORBem?

PS: Zmieniłem sterowniki z 91.47WHQL na NGO 93.71 i OC karty poszlo w góre. Na tych pierwszych miałem ściane przy 620MHz, teraz już idzie wyżej, znacznie lepiej ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzis troche sie pobawilem moja karta i doszlem do pewnych wnioskow:

przedstawia sie to oglnie tak: vcore 1,95V vmem 2,48V :-P oc....rdzen 5mhz wiecej czyli 810 :mur: memki nizej niz na 2,33V czyli 1800 :mur: z moich obserwacji wynika iz jest to spowodowane slabym ukladem zasilajacym na karcie....po zmniejszeniu napiecia na mem do 2,3V gpu poszlo na 715mhz a mem na 1840!maly przyrost mhz na gpu w stosunku do podanego V niejest raczej wina temperatury bo tak nie przekraczala 60*C w stresie wiec to by raczej wykluczyl,dodam ze nie wystepowalo cos takiego jak freez tylko odrazu zwis np 810 smiga wszystko jak ta lala a 815 poczatek testu i kaput...niechcialo mi sie juz obnizac nieco napiecia na gpu i na tym zakonczylem dzisiejsze zabawy o to dwa wyniki nic szczegolnego zrobione w trakcie ustabilizowania pracy karty:

mark01 - 31628pkt http://service.futuremark.com/compare?2k1=9105076

aqua03 - 94350pkt http://img166.imageshack.us/my.php?image=aquavb3.jpg

mark 05 - 157xx ale screena niezrobilem liczac na to ze uda mi sie podciagnac wyzej gpu

mysle ze to jeszcze niekres mozliwosci mojej karty lecz musze posiedziec nad ustaleniem maks vcore i vmem dodatkowo postawilem na nowo winde ale otym nizej ;)

a teraz opowiem wam historie jak mi sie przydazyla podczas zabawy z karta :D odrazu dodam ze dzisiejszy dzien jest jakis pechowy i wszystko mi sie [ciach!]li ale od poczatku,a wiec podczas krecenia komp przez niestabilnosc karty kilkunastokrotnie sie resetowal i w pewnym momeci winda sie wysypala i za [ciach!] niechila wstac :mur: jako ze bylem juz troche w[ciach!]iony potym jak meczylem sie z karta ponad 2godz a nic sensownego nie osignelem to podczas instalcji windy postanowilem zmazac owlowek co zrobilem wsadzajac palucha i zmazujac mieze napiecia wszystko ok winda zainstalowana chodzi niecale 40s a tu nagle cala masa artefaktow nic nie widac :D mysle sobie no to [ciach!]a ladnie jeszcze mi tego brakowalo zeby mi karta padla,odrazu zresetowalem kompa i dalej to samo po jakis 30min wpadlem na to zeby przedmuchac miejsca vmodow co zrobilem resetuje kompa patrze a tu wszystko ok :D :D jak zobaczylem ze z karta wszystko ok odrazu mnie to zmobilizowalo do dalszej walki o ceene mhz :D hehe

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie da sie ustawic osobnych taktow pamieci dla trybu 2D/3D, takie uroki nVidii :?

Hmm, no ale jesli np. w sterach bym ustawil na stale 1600Mhz Mem, to przy wlaczaniu Windy bylby skok z 1400 na 1600 i czy to nie byloby szkodliwe dla pamieci ? Robil ktos tak moze ? No i jeszcze co do GPU, to czy skok z 350Mhz w 2D na powiedzmy 600Mhz w 3D nie bylby za duzy ? Jak wy to macie rozwiazane ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pobawilem sie dzis troche ołowkiem itd. Wrazenia? Po co kupywałem ten chłam. Ciągłe problemy z przechodzeniem z trybów 2d/3d skutecznie blokowały proby OC. Poprzedni mod ołowkowy okazal sie jednak nic nie warty bo w Counter strike'u i tak mialem freezy. Jakakolwiek proba zmiana napiec powoduje niebieskie kreseczki-arty w grach/markach. Zaczynam sie zastanawiac czy te kreseczki nie sa spowodowane delta. Tzn rdzen kreci sie dalej ale delta sypie artami...to jest mozliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leborg widocznie trafiles na kiepski egzemplarz przeciez nik nie obiecywal ze kazda karta kreci sie swietnie

Lol, mam gdzies oc, chciałbym po prostu zeby karta była normalna i nie twierdzila ze oblivion/css to aplikacja 2d Oo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aj tam to ustaw tryb 2d tak jak 3d i po klopocie umnie pod windom niema praktycznie roznicy w temperaturze mniedzy 2d a 3d wiec jak ci karta nie przelacza to ustawa 3d,powiem ci jeszcze za mi sie tez tak robilo przy zabawie deltami to tez mi nie przelaczalo na 3d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi