Fredek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 70mhz to coś mało, widocznie łapczywa na prąd jest, a w idle ile masz stopni?? Po pomalowaniu i przed?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) przed 42, po 45, a w stresie- przed 52, po 59... jutro dam jej jeszcze wiecej, aby temp max nie przekraczała 67, to chyba nie duzo ?:> Edytowane 8 Grudnia 2006 przez JC_pink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 E to mało, pomaluj tak żeby w idle temperatura podskoczyła o 10* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 aaa w idle :D jutro sie pobawie, az mnie zamurowało, przed chwila przeszła 3dmarka i 4072 :| m a wczesniej 4,9k :|, czyzby nie przełączało na 3d? jak tak to jak to wymusic w RT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 3d mark 05 jest bardzo wrażliwy na artefakty, być może coś wyłapał i wynik drastycznie spadł, masz wersje 128mb czy 256?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 128mb, 7minut atitool nic, 3dm2k3 tez nic, nie wiem, ide sc oblookac czy sa arty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Arty nie obniżą ci wyniku. A ten niski pewnie dlatego, że złapałeś freeza podczas testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zrobiłem marka 06. 3068 pkt ;> Proc na 2.35ghz, zasyfiona winda, progsy w tle włączone itd ;]] San Diego prawdopodobnie w czwartek u mnie zawita, także powinien się ten wynik zwiększyć ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) zasyfiona winda, progsy w tle włączone itd Tak tak tak, to co nie łaska wyłączyć?? Arty nie obniżą ci wyniku. A ten niski pewnie dlatego, że złapałeś freeza podczas testów. Nie koniecznie, ja nie miałem freza a przy zbyt podkręconych pamięciach i tak wynik duuużo niższy Edytowane 8 Grudnia 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 mark05 wrazliwy na arty o nieee :D mozna miec same arty zamiast grafiki i test przejdzie i wynik bedzie prawidlowy ale co do przekreconych pamieci to zgadza sie mi np powyjez 1910 wyniki podawalo gorsze,pozatym tak jak ktos juz pisal wynik spada dosyc znacznie przez freezy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 jestem, w sc czysciutko :>, jutro ise pobawie, bo bez 750mhz na rdzeniu nie odpuszcze :D, tak mysle o vmem, ale czekam jeszcze na tasme, jutro moj backpack ( :D) powiekszy sie o miernik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Tak tak tak, to co nie łaska wyłączyć??Dla mnie dzisiaj nie był priorytetem wynik... Zresztą po co się wysilać, jak max za tydzień będzie mocniejszy procek i wynik podskoczy ? Jak mi się jutro zachce to na czystym XP puszcze i wynik pewnie o 200pkt podskoczy... jestem, w sc czysciutko :>, jutro ise pobawie, bo bez 750mhz na rdzeniu nie odpuszcze :D, tak mysle o vmem, ale czekam jeszcze na tasme, jutro moj backpack ( :D) powiekszy sie o miernik :)Ile grałeś w SC ? U mnie np karta może przejść marki, a złapie freeza po około 20 minutach grania w jakąś grę ;> 750Mhz mówisz ? Pobaw się deltą, bo bez miernika 750 to ja bym nie robił ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 mogl bys sprecyzowac co gdzie jak ;) Ustawiasz pokazana na scr wartosc na 1 a potem przelaczasz na performance 3d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ile grałeś w SC ? U mnie np karta może przejść marki, a złapie freeza po około 20 minutach grania w jakąś grę ;> 750Mhz mówisz ? Pobaw się deltą, bo bez miernika 750 to ja bym nie robił ;> 30min+teraz 1h i jest OK:), a co do miernika, to jezeli dostane takowy za przystepna cene to pokaze te 750 ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) @JC_pink 750 to zaden problem wiekszosc kart tyle robi ;) zrob stabilne ponad 800mhz i pokaz :D ja jestem bardzo ciekawy jaka dostane teraz karte....hmmm mazy mi sie 850mhz core mmmm :D Edytowane 9 Grudnia 2006 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Własnie mark 05 jest wrażliwy na zbyt @ memki, wynik potrafi mocno spaść, dobrym testerem jest również test Battle of Proxycon, cienie lubią sie tam krzaczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Wiedziałby ktoś jak ustawić, żeby przy wymuszaniu Perf3D nie tyczyło się to wentylatora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Odłącz wentyl i daj pod kartę jakieś 80mm @ 5-7v i będzie cicho i wydajnie ;> Szkoda, że banti nie ma swojej karty aktualnie... Bo z tego co mi wiadomo to dzisiaj jego X2 idzie pod FC ;]] Z 3,5-3,6Ghz powinien zrobic :) A wtedy byłby fajny wynik w 01 i 03 ^^ Nie mówiąc o 06 ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) niech mu ktos pozyczy kto jest z jego okolicy :D ja dzis trzaskam gpu na 1,55 B-) i vmem zrobie, bo chce 1700 miec na stale ;p :razz: dziwne, ale jak juz pierwszy raz pomazalem to mam chec wiecej , wiecej i wiecej :D btw, Lanc, ile masz w 2001? moze dam rade Cie dogonic, tylko moje ramy musialyby zabotowac wkoncu na 500 :P Edytowane 9 Grudnia 2006 przez jc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) niech mu ktos pozyczy kto jest z jego okolicy :D ja dzis trzaskam gpu na 1,55 B-) i vmem zrobie, bo chce 1700 miec na stale ;p :razz:Z tego co mi wiadomo to tą kartę ma teraz jakiś jego kumpel ;> dziwne, ale jak juz pierwszy raz pomazalem to mam chec wiecej , wiecej i wiecej :DPostawa overclockera ;]]] B-) btw, Lanc, ile masz w 2001? moze dam rade Cie dogonic, tylko moje ramy musialyby zabotowac wkoncu na 500 :PA ja mam koło 27k ;]] Zaraz updatne siga ;) EDIT: Wszystkie wyniki w sigu ;]] Edytowane 9 Grudnia 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Przesmarowałem AS5 i różnicy nie widać ;) Kto wie, może potem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 A ja mam koło 27k ;]] Zaraz updatne siga ;) arghhh...sporo :cry: no to nic, i tak spróbuje :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 vcore 450Ω=1,89V IDLE 1,95V STRESSHmmm, z tego co pamiętam ostatnio jak robiłem V+, to przy 433Ω karta miała u mnie 1.61v :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 lanc moze 530Ω wtedy sie zgadza powino byc 1,6V przynajmniej umnie tak bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ja mam teraz 533Ω i mam 1.48v na rdzeniu... Miernik jest ok, bateria ma 3 dni... Dziwne to coś ;) Przy stock V mam opór 640Ω, z tego co pamiętam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 no i by sie zgadzalo umnie przy 530Ω w idle bylo 1,52V a w stresie prawie 1,6V,moj miernik miezy bardzo dobrze zreszta swoje tez kosztowal ponad 100zl... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 @Lukas OMFG, 2 post tego tematu !! Możesz mierzyć napięcie przy wyłączonej karcie... Zresztą co mnie to interesuje... Mieć miernik i robić na oko :mur: To trzeba być .... A tam...[ciach!]ły... i tak teraz nie gram tylko rozwijam moje www po dłuższej nieobecności (nie traktować tego jako reklamę!) a moja ulubiona gierka to nawet 10% mocy aktualnej karty nie wykorzystuje więc jest ona do odwołania bez modów i na stock ustawieniach. W sumie myślałem nad sprzedażą karty - kupiłbym jakiegoś 5200 czy 6200 albo coś najtańszego nawet na TC, teraz bardziej zależy mi na stabilności a nie wydajności (chociaż jak znam życie to ferie świąteczne + jakaś dobra gierka znów zmieni moje poglądy.. ehh życie...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 od gory :D MOJ GF7300GT ZASLUZONY WOJOWNIK RIP....uczcijmy jego smierc minuta ciszy ;) ale do rzeczy podczas pomiaru napiecia memek przez nieuwage zwarlem nuzki mosfetow....teraz mam same arty.....hehe no to przez jakis czas sobie posiedze na s3 4mb :D Heheeh... skądś to znam :lol: :lol: :lol: U mnie jednak karta padła "na amen" :D . Tak to jest jak ma się talent "chirurga" niższej klasy :lol: . Właśnie dlatego teraz bawię się w mody bez miernika i na oko, mimo to czuję się bezpieczniej ;)THE SAME :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 ja [ciach!]le :/ moja karta to padaka, przy 2,13v na mem (miernik) oc podskoczyły o 13 (słownie:trzynaście) MHZ :| , mam dośc zabawy z tym syfem :/ ide sie odprezyc(pograc;p) moze po 20 zasiąde do bojów spowrotem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 ja [ciach!]le :/ moja karta to padaka, przy 2,13v na mem (miernik) oc podskoczyły o 13 (słownie:trzynaście) MHZ icon_neutral3.gif , mam dośc zabawy z tym syfem :/ ide sie odprezyc(pograc;p) moze po 20 zasiąde do bojów spowrotem Nie poddawaj sie tak łatwo, wiesz v-mody na tej kracie to dziesiątki różnych prób także trzeba czasem posiedzieć nad tym ustrojstwem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...