Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

przed 42, po 45, a w stresie- przed 52, po 59...

jutro dam jej jeszcze wiecej, aby temp max nie przekraczała 67, to chyba nie duzo ?:>

Edytowane przez JC_pink

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasyfiona winda, progsy w tle włączone itd

Tak tak tak, to co nie łaska wyłączyć??

Arty nie obniżą ci wyniku. A ten niski pewnie dlatego, że złapałeś freeza podczas testów.

Nie koniecznie, ja nie miałem freza a przy zbyt podkręconych pamięciach i tak wynik duuużo niższy

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mark05 wrazliwy na arty o nieee :D mozna miec same arty zamiast grafiki i test przejdzie i wynik bedzie prawidlowy ale co do przekreconych pamieci to zgadza sie mi np powyjez 1910 wyniki podawalo gorsze,pozatym tak jak ktos juz pisal wynik spada dosyc znacznie przez freezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem, w sc czysciutko :>, jutro ise pobawie, bo bez 750mhz na rdzeniu nie odpuszcze :D, tak mysle o vmem, ale czekam jeszcze na tasme, jutro moj backpack ( :D) powiekszy sie o miernik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tak tak, to co nie łaska wyłączyć??

Dla mnie dzisiaj nie był priorytetem wynik... Zresztą po co się wysilać, jak max za tydzień będzie mocniejszy procek i wynik podskoczy ? Jak mi się jutro zachce to na czystym XP puszcze i wynik pewnie o 200pkt podskoczy...

jestem, w sc czysciutko :>, jutro ise pobawie, bo bez 750mhz na rdzeniu nie odpuszcze :D, tak mysle o vmem, ale czekam jeszcze na tasme, jutro moj backpack ( :D) powiekszy sie o miernik :)

Ile grałeś w SC ? U mnie np karta może przejść marki, a złapie freeza po około 20 minutach grania w jakąś grę ;> 750Mhz mówisz ? Pobaw się deltą, bo bez miernika 750 to ja bym nie robił ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile grałeś w SC ? U mnie np karta może przejść marki, a złapie freeza po około 20 minutach grania w jakąś grę ;> 750Mhz mówisz ? Pobaw się deltą, bo bez miernika 750 to ja bym nie robił ;>

30min+teraz 1h i jest OK:), a co do miernika, to jezeli dostane takowy za przystepna cene to pokaze te 750 ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JC_pink 750 to zaden problem wiekszosc kart tyle robi ;) zrob stabilne ponad 800mhz i pokaz :D

ja jestem bardzo ciekawy jaka dostane teraz karte....hmmm mazy mi sie 850mhz core mmmm :D

Edytowane przez ige007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odłącz wentyl i daj pod kartę jakieś 80mm @ 5-7v i będzie cicho i wydajnie ;>

Szkoda, że banti nie ma swojej karty aktualnie... Bo z tego co mi wiadomo to dzisiaj jego X2 idzie pod FC ;]] Z 3,5-3,6Ghz powinien zrobic :) A wtedy byłby fajny wynik w 01 i 03 ^^ Nie mówiąc o 06 ;]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech mu ktos pozyczy kto jest z jego okolicy :D ja dzis trzaskam gpu na 1,55 B-) i vmem zrobie, bo chce 1700 miec na stale ;p :razz:

dziwne, ale jak juz pierwszy raz pomazalem to mam chec wiecej , wiecej i wiecej :D

btw, Lanc, ile masz w 2001? moze dam rade Cie dogonic, tylko moje ramy musialyby zabotowac wkoncu na 500 :P

Edytowane przez jc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech mu ktos pozyczy kto jest z jego okolicy :D ja dzis trzaskam gpu na 1,55 B-) i vmem zrobie, bo chce 1700 miec na stale ;p :razz:

Z tego co mi wiadomo to tą kartę ma teraz jakiś jego kumpel ;>

dziwne, ale jak juz pierwszy raz pomazalem to mam chec wiecej , wiecej i wiecej :D

Postawa overclockera ;]]] B-)

btw, Lanc, ile masz w 2001? moze dam rade Cie dogonic, tylko moje ramy musialyby zabotowac wkoncu na 500 :P

A ja mam koło 27k ;]] Zaraz updatne siga ;)

EDIT:

Wszystkie wyniki w sigu ;]]

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

@Lukas

OMFG, 2 post tego tematu !! Możesz mierzyć napięcie przy wyłączonej karcie... Zresztą co mnie to interesuje... Mieć miernik i robić na oko :mur: To trzeba być ....

A tam...[ciach!]ły... i tak teraz nie gram tylko rozwijam moje www po dłuższej nieobecności (nie traktować tego jako reklamę!) a moja ulubiona gierka to nawet 10% mocy aktualnej karty nie wykorzystuje więc jest ona do odwołania bez modów i na stock ustawieniach.

W sumie myślałem nad sprzedażą karty - kupiłbym jakiegoś 5200 czy 6200 albo coś najtańszego nawet na TC, teraz bardziej zależy mi na stabilności a nie wydajności (chociaż jak znam życie to ferie świąteczne + jakaś dobra gierka znów zmieni moje poglądy.. ehh życie...).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od gory :D

MOJ GF7300GT ZASLUZONY WOJOWNIK RIP....uczcijmy jego smierc minuta ciszy ;)

ale do rzeczy podczas pomiaru napiecia memek przez nieuwage zwarlem nuzki mosfetow....teraz mam same arty.....hehe no to przez jakis czas sobie posiedze na s3 4mb :D

Heheeh... skądś to znam :lol: :lol: :lol: U mnie jednak karta padła "na amen" :D . Tak to jest jak ma się talent "chirurga" niższej klasy :lol: . Właśnie dlatego teraz bawię się w mody bez miernika i na oko, mimo to czuję się bezpieczniej ;)

THE SAME :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja [ciach!]le :/ moja karta to padaka, przy 2,13v na mem (miernik) oc podskoczyły o 13 (słownie:trzynaście) MHZ :| , mam dośc zabawy z tym syfem :/ ide sie odprezyc(pograc;p) moze po 20 zasiąde do bojów spowrotem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja [ciach!]le :/ moja karta to padaka, przy 2,13v na mem (miernik) oc podskoczyły o 13 (słownie:trzynaście) MHZ icon_neutral3.gif , mam dośc zabawy z tym syfem :/ ide sie odprezyc(pograc;p) moze po 20 zasiąde do bojów spowrotem

Nie poddawaj sie tak łatwo, wiesz v-mody na tej kracie to dziesiątki różnych prób także trzeba czasem posiedzieć nad tym ustrojstwem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi