Lanc Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Vmod na memkach malo daje jak bez moda się fajnie kręcą ;) Jak ci robią 1600-1700 to więcej V na memkach czasami może nic nie dać [; Co innego rdzeń ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Przesmarowałem AS5 i różnicy nie widać ;) Kto wie, może potem. Z tego co wiem po wieloletnim doswiadczeniu OC z kartami graficznymi rdzen potrafi wiele wytrzymac wysokie temperatury wyzsze niz na CPU to pikus. Raz mi sie spartoliło chlodzenie na 6600GT i mialem ponad 140 stopni przez parenascie minut i nic. Wogóle proces technologiczny przy produkcji kart graficznych wymaga temperatury wyzszej niz roztopiona cyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Nawet próg opóźnienia GPU jest dopiero przy 115* :wink: więc to już coś świadczy o temperaturach jakie grafy mogą wytrzymać, ale raczej negatywnie odbija sie to na jej żywotności Edytowane 9 Grudnia 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Dodac do tego fakt iz podlaczylem chlodzenie standardowe miedziane na +5V i chodzi super cicho a temperaturki sa wystarczajace do oc rdzenia @700Mhz, dalej czekam na informacje o v-modzie wersji AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 ok , przespałem się... próbuje dalej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ja musze nabyć taśme dwustronną bo niemam na czym radiatorków przykleić, po tym będe dalej walczył :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) ja tez czekam, kupilem ostatnią na aukcji która ktoś podawał wczesniej , dopiero wtedy sie pobawie mem...narazie gpu 500@710 :) jest fajnie, ale i tak za jakies 30 min dam jeszcze te "5" kresek :D edit: jakie macie temp ? umnie 69 (:D) full stress, a w idle 47 :> Edytowane 9 Grudnia 2006 przez jc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 ja mialem 45 idle 61 stres rdzen 770mhz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 witam po przerwie zwiazanej z brakiem funduszy na dokonczenie modernizacji sprzetu :D własnie stalem sie posiadaczem 7300gt GALAXY 1.2 zelman edition i zdziwił mnie fakt ze po odpaleniu riva tuner caly czas pokazuje mi 350 Mhz na rdzeniu na def a teraz wlasnie czytam faq w którym pisze ze one maja miec standardowo 500mhz czy ktos wie o co tutaj moze chodzic Acha i jakie polecacie stery do tej grafy Z góry dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Kosiarz w serii GF 7 jest coś takiego jak taktowanie 2d i 3d, karta w trybie 2d automatycznie przechodzi na takty 350/700 a po odpaleniu 3d w 500/700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) ja mialem 45 idle 61 stres rdzen 770mhz ;) ale ja nie mam nawiewu w budzie :) mam tylko wiatrak na procu i w grafice :P wydziergałem tylko 3dmarków, 13k mi styknie :) , mem tylko na 1540 :| edit: no i 5200w 3dm05 Edytowane 9 Grudnia 2006 przez jc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Kosiarz w serii GF 7 jest coś takiego jak taktowanie 2d i 3d, karta w trybie 2d automatycznie przechodzi na takty 350/700 a po odpaleniu 3d w 500/700 czyli mam rozumiec ze jesli oc to w trybie 3d tak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 ja tez czekam, kupilem ostatnią na aukcji która ktoś podawał wczesniej , dopiero wtedy sie pobawie mem...narazie gpu 500@710 :) jest fajnie, ale i tak za jakies 30 min dam jeszcze te "5" kresek :D edit: jakie macie temp ? umnie 69 (:D) full stress, a w idle 47 :> 5 kresek da ci tyle samo co przedtem ;] Bo grafit się sam zmaże ;> Musisz dać więcej niż 5 :) Najlepiej wcześniej palcem zetrzyj to co tam pomalowałeś wcześniej ;) Strasznie dużo w IDLE :huh: ale ja nie mam nawiewu w budzie :) mam tylko wiatrak na procu i w grafice :P 2420606[/snapback] czyli mam rozumiec ze jesli oc to w trybie 3d tak ?? Tak, a dokładniej w Performance 3d ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 lanc wielkie dziki za pomoc jak tylko dostane węze nowe poskladam wc i odrazu biore sie za OC tej grafy :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 12159 mi tam chodzi ten link ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Ehhh..dzisiaj taki ,,piękny,, dzień (czyt.) przyjazny OC a tu niema na czym radiatorków przykleić :wink: Mam chętke na 14k w smarku 03 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 a co ja mma powiedziec jak niema zadnej ofiary do zabawy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Mi może się uda do 2 dni dobić te 15k, potrzebuję tylko znaleźć dobrego biosu do oc z memdiv 120 lub podobnymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 @kezsel Startuj winde z div 100 i zmieniaj dzielnik pod windą poprzez a64 tweaker. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Raczej nie przechodzi to za bardzo, zwis kompa przy ustawieniu nawet na 117. Da się jakoś ustawiać dowolne spod windy? Edytowane 10 Grudnia 2006 przez kezsel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) witam jak ta karta spisuje sie z wlaczonym aa x4 oraz aniso, chodzi mi o te 128bit czy to ma jakies wielkie znaczenie bo mam X800GTO 256bit i sie zastanawiam czy wymienic na tego 7300gt czy lepiej doplacic i kupic cos lepszego, ewentualnie zamienic na 7300gt ale czy taka zamiana ma sens sorki za takie pytania ale naprawde juz jestem skolowany i sam nie wiem czy jest sens wymieniac grafike bo jezeli trafie na jakis lipny egzemplarz ktory nie bedzie sie chcial krecic to nic na tym nie zyskam :mur: p.s. leborq dzieki za wczorajsza odp na priv :) Edytowane 10 Grudnia 2006 przez remek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Hmm osobiście bym nie zmieniał, mam gto2 więc miałem okazje porównać. Szkoda że masz wersje 128mb tego x8gto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 no i kazdy pisze inaczej wiec sam juz nie wiem, mam ja z taktami 390/700, odblokowane 16 potokow ddr1 128mb wiec warto czy zostawic jak jest :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 czy można mieszać dwie różne karty galaxy 7300gt? mam obecnie galaxy 7300gt 256mb 1,2ns,czy muszę dokupić drugą dokładnie z taką samą pamięcią czy będzie też wpółpracować z tą wersją 128mb 1,4ns? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 oczywiscie musza byc identyczne...zapoznaj sie z zasada dzialania sli to dowiesz sie dlaczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 @remek - słabe takty ma ta Twoja grafa, chyba jednak zmiana by wyszła na dobre, 16p nie rekompesuje takich niskich taktowań Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Remek zawsze możesz zrobić prostego v-moda przecież, wtedy ta karta raczej zostawi daleko w tyle tego X800GTO Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) dziekuje za odpowiedz :) a co powiecie jeszcze na temat 128 vs 256 bit, czy to bedzie mialo jakies wielkie znaczenie, np. gdybym chcial grac z wlaczonym aa Edytowane 11 Grudnia 2006 przez remek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 czy można mieszać dwie różne karty galaxy 7300gt? mam obecnie galaxy 7300gt 256mb 1,2ns,czy muszę dokupić drugą dokładnie z taką samą pamięcią czy będzie też wpółpracować z tą wersją 128mb 1,4ns? ATI w swoim CrossFire umożliwia coś takiego ale z tego co tu wszyscy mowia podobno nie warto laczyc w SLI 7300GT W nowym numerze Tygodnika Komputerowego jest test Dwóch na jednego - SLI - 2x Galaxy GF 7300GT DDR3 vs. GF 7950GT kup albo poczytaj w EMPIKU i powiedz nam co tam wyniuchali z tego testu tylko troche to głupie najtanszy 7950GT to wydatek ponad 1000zł, a 2x7300GT DDR3 mozna miec za niecałe 700zł a nawet taniej moze bedzie jakas inna karta do porównania [moze jakis 7900GS] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 jesli karta ma byc do grania to bierz wersje 256mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...