Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Przesmarowałem AS5 i różnicy nie widać ;) Kto wie, może potem.

Z tego co wiem po wieloletnim doswiadczeniu OC z kartami graficznymi rdzen potrafi wiele wytrzymac wysokie temperatury wyzsze niz na CPU to pikus. Raz mi sie spartoliło chlodzenie na 6600GT i mialem ponad 140 stopni przez parenascie minut i nic. Wogóle proces technologiczny przy produkcji kart graficznych wymaga temperatury wyzszej niz roztopiona cyna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet próg opóźnienia GPU jest dopiero przy 115* :wink: więc to już coś świadczy o temperaturach jakie grafy mogą wytrzymać, ale raczej negatywnie odbija sie to na jej żywotności

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez czekam, kupilem ostatnią na aukcji która ktoś podawał wczesniej , dopiero wtedy sie pobawie mem...narazie gpu 500@710 :) jest fajnie, ale i tak za jakies 30 min dam jeszcze te "5" kresek :D

edit: jakie macie temp ? umnie 69 (:D) full stress, a w idle 47 :>

Edytowane przez jc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam po przerwie zwiazanej z brakiem funduszy na dokonczenie modernizacji sprzetu :D

własnie stalem sie posiadaczem 7300gt GALAXY 1.2 zelman edition i zdziwił mnie fakt ze po odpaleniu riva tuner caly czas pokazuje mi 350 Mhz na rdzeniu na def a teraz wlasnie czytam faq w którym pisze ze one maja miec standardowo 500mhz czy ktos wie o co tutaj moze chodzic

Acha i jakie polecacie stery do tej grafy

Z góry dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez czekam, kupilem ostatnią na aukcji która ktoś podawał wczesniej , dopiero wtedy sie pobawie mem...narazie gpu 500@710 :) jest fajnie, ale i tak za jakies 30 min dam jeszcze te "5" kresek :D

edit: jakie macie temp ? umnie 69 (:D) full stress, a w idle 47 :>

5 kresek da ci tyle samo co przedtem ;] Bo grafit się sam zmaże ;> Musisz dać więcej niż 5 :) Najlepiej wcześniej palcem zetrzyj to co tam pomalowałeś wcześniej ;)

Strasznie dużo w IDLE :huh:

ale ja nie mam nawiewu w budzie :) mam tylko wiatrak na procu i w grafice :P

2420606[/snapback]

czyli mam rozumiec ze jesli oc to w trybie 3d tak ??
Tak, a dokładniej w Performance 3d ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

jak ta karta spisuje sie z wlaczonym aa x4 oraz aniso, chodzi mi o te 128bit czy to ma jakies wielkie znaczenie bo mam X800GTO 256bit i sie zastanawiam czy wymienic na tego 7300gt czy lepiej doplacic i kupic cos lepszego, ewentualnie zamienic na 7300gt ale czy taka zamiana ma sens

sorki za takie pytania ale naprawde juz jestem skolowany i sam nie wiem czy jest sens wymieniac grafike bo jezeli trafie na jakis lipny egzemplarz ktory nie bedzie sie chcial krecic to nic na tym nie zyskam :mur:

p.s.

leborq dzieki za wczorajsza odp na priv :)

Edytowane przez remek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuje za odpowiedz :)

a co powiecie jeszcze na temat 128 vs 256 bit, czy to bedzie mialo jakies wielkie znaczenie, np. gdybym chcial grac z wlaczonym aa

Edytowane przez remek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy można mieszać dwie różne karty galaxy 7300gt? mam obecnie galaxy 7300gt 256mb 1,2ns,czy muszę dokupić drugą dokładnie z taką samą pamięcią czy będzie też wpółpracować z tą wersją 128mb 1,4ns?

ATI w swoim CrossFire umożliwia coś takiego

ale z tego co tu wszyscy mowia podobno nie warto laczyc w SLI 7300GT

W nowym numerze Tygodnika Komputerowego jest test Dwóch na jednego - SLI - 2x Galaxy GF 7300GT DDR3 vs. GF 7950GT

kup albo poczytaj w EMPIKU i powiedz nam co tam wyniuchali z tego testu

tylko troche to głupie najtanszy 7950GT to wydatek ponad 1000zł, a 2x7300GT DDR3 mozna miec za niecałe 700zł a nawet taniej

moze bedzie jakas inna karta do porównania [moze jakis 7900GS]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi