jc Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 jest tasma :)) w likend powalcze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 1 i 2 post FAQ... Nie przekraczamy 65* ;]] Chociaż... Znajomy ma 76GS od Galaxy i w stresie karta się grzeje do 75*... Stock Cooler non zalman ;] 65* to jest nic dla tego rdzenia, mozna spoko działać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 panowie co tu sie tak pusto zrobilo wrzucajcie jakies wyniki co bo ja za pare dni bede mial juz swoja karcioche to zebym mial jakis rywali ;) ,lanc masz juz SD? na swieta z kolega troche sie pobawimy ta karta on bedzie mial opka@3,1ghz i ma wc + dorzucimy troche lodu +1gb winbondow bh5@265mhz :D no moze byc ciekawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) panowie co tu sie tak pusto zrobilo wrzucajcie jakies wyniki co bo ja za pare dni bede mial juz swoja karcioche to zebym mial jakis rywali ;) ,lanc masz juz SD? na swieta z kolega troche sie pobawimy ta karta on bedzie mial opka@3,1ghz i ma wc + dorzucimy troche lodu +1gb winbondow bh5@265mhz :D no moze byc ciekawie ;) Dzisiaj do mnie wyleciał ;] Teraz wszystko w rękach PP ;> :unsure: Ta seria teoretycznie lata na 3Ghz na stock V, oby mój też tak poleciał [; No i powinien mieć lepszy kontroler, może w końcu moje Hynixy pokażą pazurki i zrobią te 250Mhz na 2,5-3-3-7 [robią tyle w dualu na 300% ;] ] @grzesiu Ile twój 76GT miał w stresie ? :] Edytowane 13 Grudnia 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 zrobil ktoś już 2ghz na mem ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 @grzesiu Ile twój 76GT miał w stresie ? :] 63c-66c na referencyjnym chłodzeniu NV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 zrobil ktoś już 2ghz na mem ? :Dja zrobilem maks 1930mhz i przeszlo testy....mysle ze 2ghz tez mozna zrobic na 2,4V i nisko taktowane gpu nie wspominajac o tym ze po zmianie timingow spokojnie powiny tyle zrobic lecz kosztem wydajnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 ige ile mhz zyskałeś zmieniając timingi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) eh jest spora szansa zę sie pożegnam z tym tematem i polece do końca tygodnia do tematu o 7900 B) mam mozliwośc dokonania wymiany daje swojego 7200gt 256 non zalman z lipca+300ziko= 2 tygodniowy 7900gs zalman...chyba sie oplaca? :wink: Edytowane 13 Grudnia 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 ige ile mhz zyskałeś zmieniając timingi??hmm niepamietaj juz dokladnie ale duzo to daje mhz ale wydajnosc spada i wedlug mnie lepij miec stock timingi i mniej mhz dokladnych wynikow nie pamietam bo od dluzszego czasau mialem stock timingi ale jak cie to interesuje to kilkanascie stron wczesniej pisalem o moich walkach z timingami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) No to teraz coś o Palicie ;] Zainstalowałem sobie czyściutka winde, zainstalowałem najpotrzebniejsze rzeczy. I sprawa jest dość dziwna jeśli chodzi o OC. Gdy rdzeń jest na 550MHz przy stockV to memki na 2,25V robią 1800MHz, natomiast gdy podniose taktowanie rdzenia o pare mhz wiecej to zaczyna sypać artami. Gdy memki na stockV są ustawione na 1600MHz to rdzeń mogę przetaktować do max 620MHz niezależnie od napięcia, ponieważ podczas testu w ATITOOL/3DMarku jest restart kompa... :blink: Tak więc postanowiłem skupić się głównie na OC rdzenia i ustawić memki na standardowe taktowania. Na 1,39V mój rdzeń robi 700MHz, co jest chyba niezłym wynikiem ;] Karta jest raczej chłodna, (podczas testów temp nie przekracza 50*C - otwarte okno+nawiew na grafe 2x120mm) tak więc mam jeszcze spory zapas na GPU. Próba podniesienia taktowania memek na 550mhz(przy 700na GPU) kończy się restartem... Nie wiem czym jest to spowodowane, ale mam 2 teorię: pierwsza - zasilacz nie wyrabia, druga - za mało papu jest zapodawane przez PCI-E. Co do pierwszej teori, to będe mógł to sprawdzić w okolicach stycznia, kiedy to kupie mocniejszy PSU. Co wy o tym sądzicie? Jakieś pomysły/sugestie? Edytowane 13 Grudnia 2006 przez Cichy_killer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 mam mozliwośc dokonania wymiany daje swojego 73200gt 256 non zalman z lipca+300ziko= 2 tygodniowy 7900gs zalman...chyba sie oplaca? icon_wink3.gif Oo to widze jakaś nowa karta GF 73200GT :blink: :lol2: A tak na serio no pewnie że sie opłaca :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 No to teraz coś o Palicie ;] Zainstalowałem sobie czyściutka winde, zainstalowałem najpotrzebniejsze rzeczy. I sprawa jest dość dziwna jeśli chodzi o OC. Gdy rdzeń jest na 550MHz przy stockV to memki na 2,25V robią 1800MHz, natomiast gdy podniose taktowanie rdzenia o pare mhz wiecej to zaczyna sypać artami. Gdy memki na stockV są ustawione na 1600MHz to rdzeń mogę przetaktować do max 620MHz niezależnie od napięcia, ponieważ podczas testu w ATITOOL/3DMarku jest restart kompa... :blink: Tak więc postanowiłem skupić się głównie na OC rdzenia i ustawić memki na standardowe taktowania. Na 1,39V mój rdzeń robi 700MHz, co jest chyba niezłym wynikiem ;] Karta jest raczej chłodna, (podczas testów temp nie przekracza 50*C - otwarte okno+nawiew na grafe 2x120mm) tak więc mam jeszcze spory zapas na GPU. Próba podniesienia taktowania memek na 550mhz(przy 700na GPU) kończy się restartem... Nie wiem czym jest to spowodowane, ale mam 2 teorię: pierwsza - zasilacz nie wyrabia, druga - za mało papu jest zapodawane przez PCI-E. Co do pierwszej teori, to będe mógł to sprawdzić w okolicach stycznia, kiedy to kupie mocniejszy PSU. Co wy o tym sądzicie? Jakieś pomysły/sugestie? nic w tym dzinwgo pisalem juz otym kilkakrotnie umnie na galxy bylo podobnie,wedlug mnie jest to spowodowane koncem mozliwosci stabilizatorow na karcie......1,39V i 700mhz na rdzeniu niezle :D ale stabilne np grales godzinege w jaks gre?o tym ze niedaj rady juz mosfety na karcie pisalem przy okazji tego hjak zpodalem 1,95V na karte i nic to niedalo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 nic w tym dzinwgo pisalem juz otym kilkakrotnie umnie na galxy bylo podobnie,wedlug mnie jest to spowodowane koncem mozliwosci stabilizatorow na karcie......1,39V i 700mhz na rdzeniu niezle :D ale stabilne np grales godzinege w jaks gre?o tym ze niedaj rady juz mosfety na karcie pisalem przy okazji tego hjak zpodalem 1,95V na karte i nic to niedalo.... Ale chodzi mi o to, że gdy: GPU@550/Mem@1800=>ok GPU@700/Mem@1000=>ok a gdy np spróbuje takiej kombinacji: GPU@700/Mem@1600=> będzie klops, komp się zrestartuje, także nie wydaje mi się żeby to było spowodowane mosfetami, itp. Mam już ladny kawałek miedzi, także jakieś bloczki zaprojektuje i wtedy sie zobaczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 raczej nie wydaje mi sie aby byla to winad pcie bo zostaly zaprojektowane do zasilania lepszych kart niz gf73....z koleji zasilacz mam dobry,ja mialem ten sam problem co ty tylko na troche wikeszysch taktach i wiekszyn napieciu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 raczej nie wydaje mi sie aby byla to winad pcie bo zostaly zaprojektowane do zasilania lepszych kart niz gf73....z koleji zasilacz mam dobry,ja mialem ten sam problem co ty tylko na troche wikeszysch taktach i wiekszyn napieciu ;)A jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Cichy killer myśle że masz/mamy problem z czymś takim jak vddq, najprościej mówiąc GPU Podbiera v memkom i na odwrót, gdyby istniał mod vddq żeby można było podnieść napięcie tego stabilizatora to ten problem by raczej nie występował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 U mnie jest identycznie ;] Jak podniosę vmem i vgpu. To po zapodaniu na mem 1800 Mhz latają super, dam na gpu 750 + mem 1800 to po 2 sekundach w marku takty rdzenia sie zerują (widać po spadku fps i takim dziwnym przeskoku). Jak dam ESC to mi ekran przeskoczy z 5 razy i dostaje BSODA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) A jaki masz zasilacz?tagan 480...jak juz ktos wspomnial chodzi o vddq tylko wylecialo mi to z glowy i niewiedzialem jak to nazwac...jak widac powyzej pewnych taktow i pewnego V stabilizacja napiecia szfankuje,swoja droga niewidzialem jeszcze karty z seri 73gt ktora ma wysoko krecone gpu(800-900mhz) i zarazem wysoko krecone mem Edytowane 14 Grudnia 2006 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 tak samo bylo w 9550 radkach :P, ps. na mojej karcie memki sa z[ciach!]e :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Tylko, że na 9550 się dało vddq podnieść, a tutaj nie ma takiej opcji... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Udalo mi sie znalezc czas na mala zabawe z karta. Z badziewnym ołowkiem udalo mi sie zrobic 1,41V (563ohm) na GPU i 2,12V (636ohm) na MEM. Dało mi to taktowania 720/1660 (przed v-modem 620/1560) i 5600pkt. (stock 4000pkt.) w 3DM05. (temp. ok 47*C w stresie). Mysle ze narazie mi to spokojnie wystarczy. ps. takty ktore podalem sa zaokraglone (NFS wywalal sie na 745mhz a 3DM krzaczyl dopiero na 1680mhz). Sadze ze delikatnie zmniejszone takty pozwola mi na bezpieczne uzytkowanie karty. Pozdrawiam. Edytowane 14 Grudnia 2006 przez Neon69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 @Neon69 Około ? Ehh... Wrzuć mu te 720 na rdzeń, włącz Carbona na 10 minut, niech sobie gra postoi w menu, przed włączeniem Carbona włacz monitoring w rivie i podaj max temp ;) Będę wdzięczny ;] Bo te 47* jest obiecujące ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 rzeczywiscie temperatura zadziwiajaco niska ale to chyab tylko po wyjsciu z gry i miezona pod winda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 rzeczywiscie po wyjsciu z gry jest 47*C. Myslalem ze to nie ma znaczenia. Riva pokazuje 53*C w czasie gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 no to chyba ja mialem najwieksza narazie temp :D:P btw, jutro dam na memki 2,3v...zobaczymy ile pojda (chociaz mam watpliwosci po ostatnich doswiadczeniach..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 na czym najlepiej testowac czy sie GPU wywala ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 na czym najlepiej testowac czy sie GPU wywala ?Mark 03 - Pierwszy test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Albo Mother Nature w smarku 03 :wink: Edytowane 15 Grudnia 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Umnie marki przechodzio bez problemow ale na nfs u2 przekrecony gpu odrazu po paru minutach grania wywalalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...