Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

wszystko OK, sam się zdziwiłem...niby ps3.0 a tu takie coś, jeszcze w dodatku dodam ze kumpel ma sprzet jak ja, tylko ma epoxa z pcie...ide, zrobię skrina , sam zobacyzsz.

Dołączona grafika

Edytowane przez jc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Zresztą co ty chcesz od karty low endowej ? :>

Jak to jest low-end to ja jestem ks. biskup kanonik i doktor habilitowany :lol:

Mój kumpel kupił sobie ostatnio nowego kompa a w tym m.in. polecany przeze mnie 7300GT Galaxy. Wybrał wersję z pamięciami 256mb 1.2ns. Standardowo kręci się do ok. 620 na GPU i 820 na pamięciach. Oczywiście nie chciał na tym poprzestać i zrobiliśmy moda. Niestety rezultaty były bardzo mizerne - karta już nieźle się rozgrzewała i tak rdzeń jak i pamięci nie chciały za wiele iść w gorę (max. 20 więcej na GPU i 15 na mem).

Po dłuższych oględzinach karty znalazłem chyba przyczynę, nowe PCB, nawet układ ścieżek jak się ściągnie zalmana jest taki jakiś bardziej wyraźny. Dodaję tutaj zdjęcia, niezbyt wysokiej jakości bo robione na komórce:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zdziwiła mnie bardzo ta osłonka wokoło głównego układu - ja na obu kartach miałem i mam takie gumowe "kloceczki".

Edytowane przez Łukasz Tkacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta grafa ma 80nm GPU, wlasnie to charakteryzuje ta blaszka - mozna o tym na egieldzie przeczytac

tylko mnie ciekawi czemu w ogole ta grafa sie nie kreci... tzn. powinna sie krecic wysoko, a tak nie jest

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ramka nie ejst głupia- zdejmowałem ostatnio bloczek z mojej przy okajziz amianyu na 7900gs. Niestety stwierdziłem mikroskopijne ukrzuszenie rczenia w narozniku, może ze obchodziłem się z kartą jak z jajkiem przy zakładaniu bloku...

Na 7900 od razu urwałem te gumeczki i dałem dookoła grzenia-zawsze nieco spokojniej czułem się montując bloka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lukas

Zobacz na 1 stronie jak się kręcą 80nm... B1 = 80nm. Może kolega ma za słaby zasilacz ? ;]

@ige

Miałeś B1 to dostaniesz B1 czyli 80nm. OC będzie takie samo +/- 20Mhz ;]

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi