Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Jednak delta działa też na rewizji B1. Bez delty rdzeń latał u mnie max na 783. Teraz mam 820MHz z deltą -37. Na 830 z deltą -47 łapał chwilowe freezy w 3dmarku a już nie chciało mi się napięcia podnosić. Mam teraz 1,6V. Udało mi się też przekroczyć 2GHz na pamieciach :) Wmarkach ige raczej nie do gonie bo pamięci mam na 208MHz z marnymi timingami :angry: To wyniki na 820(783)/2016MHz

Dołączona grafikaDołączona grafika

@ige007: jaki masz wynik w 05'??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chlopy co powiecie na to 17241pkt icon_biggrin3.gif icon_biggrin3.gif icon_biggrin3.gif icon_biggrin3.gif

http://service.futuremark.com/compare?2k3=5163995

http://img79.imageshack.us/my.php?image=nowyyyyyesssis1.jpg

@ige żartujesz sobie?? :lol2: kurde wyluzuj troche bo niedługo bez sensu stanie sie kupowanie GF 7900GS :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

O w morde jeża szczena na ziemi zbieram zęby nie wiem co robić gdzie ja jestem o urde itp. itd.

Nie było mnie trochę i widze że nieco się zmieniło :D I to na LEPSZE ! 17k. w morde jeża.... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heeee a dlaczego nie ty bys nie wkleil soryy ale nie wierze.....

srory ale wiecznie wam cos nie pasuej jak zrobilem 16k to byl zarzut ze to feke teraz ze mam sie nieobnoscic z wynikami to co najlepiej poprzestac na 15k i nic nie robic albo wogle nie krecic

Edytowane przez ige007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ige jak zrobiłeś 16k to nikt ci nie zarzucił że to fake, ale nie widzę większego sensu w tych 17.2k, gdzie tu zabawa oc? I co teraz będziesz robił? :F Uważam że nie jest to prawdziwy wynik(w sensie bug programu) dopóki nie będziesz w stanie go powtórzyć. I nie denerwuj się z powodu takich pierdół

Edytowane przez Palato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to nie wystarczy przeczytac dobrze ostatnie dwie strony...padly podejzenia ze to feke....wiecie ja mam to gleboko gdzies co tam sobie ktos pisze,ale dobrze wszyscy wiem ze gdyby ktos z was zrobil taki wynik powtarzalny czy nie to by go zamiescil i byl by z tego powodu zadowolny,co do tego ze sie denerwuje to wcale sie nie denerwuje bo wcale niemusze to zamieszczac wynikow....

"co teraz bedziesz robil"bede:

-bede staral sie wycinsac maks z rdzenia

-bede walczyl z aquamarkiem

-bede wlaczyl z 3dmarkiem05

-a na koncu dam stckowe napiecia i bede sie delektowal cisza komputera ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak delta działa też na rewizji B1. Bez delty rdzeń latał u mnie max na 783. Teraz mam 820MHz z deltą -37. Na 830 z deltą -47 łapał chwilowe freezy w 3dmarku a już nie chciało mi się napięcia podnosić. Mam teraz 1,6V. Udało mi się też przekroczyć 2GHz na pamieciach :) Wmarkach ige raczej nie do gonie bo pamięci mam na 208MHz z marnymi timingami :angry: To wyniki na 820(783)/2016MHz

wlasnie to sprawdzilem

zapodalem -40 delte

i faktycznie GPU daje mi sie wiecej podrecic z tym ze w NFS carbon wywala mi arty juz przy 805

musialem zjechac do 795 zeby bylo ok [mem byly bez OC]

i tak podrecony przechodzi 3d2003 mother nature

na dorbra sprawe -40 delta dala mi 10Mhz na GPU

kupa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ige007 masz nienaturalnie duza ilosc fps w 2gim tescie... chcesz zobaczyc wynik kilkadziesiat k w 03 na 73gt ? ;]

Jest pelno programow do tego typu kombinacji, ale jaki jest sens oszukiwac samego siebie ?

Wynik jest ewidentnie za duzy, pewnie kwestia buga, wynik ten powinienes potraktowac tylko i wylacznie jako ciekawostke a nie uznawac to za zasluge sprzetu, bo w tym momencie zachowujesz sie niepowaznie i tak kazdy bedzie Cie traktowal. :]

t

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

A ja dzisiaj rano kupiłem od znajomego stację dyskietek, szykuję się na pierwsze zabawy z deltami i od razu zamierzam iść na całość ;) Albo dzisiaj albo w weekend będzie chyba po karcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bawiles sie atuitoolem ? tam amsz pamiec dzielona prz 4 a nie przez 2 bylo juz otym pisane kilka razy

jesli omnie chodzi co do smarka 05 i 06 napewno powalcze ;) tylko pytanie ile masz mb pamieci bo jak 256mb to zabardzo szans niemam...

co to 17k to ja nigdzie nie napisalem ze to zasuga sprzetu itp poprostu wrzucilem wynik a wy zaraz raban ze to ze tamto,dodam tylko tyle ze niebylo moim zamiarem zrobienie takiego wyniku i nieuzywalem do tego celu zadnego softu do feakowania bo co to za zabawa,z moich obserwacji wyniklo ze wynik ten spowaodowany byl masakryczna iloscia artefaktow co jak widac mocno zawyzylo wynik,nawewt niezdajecie sobie sprawy ile takich wynikow jest np na hwbocie...

ps.wynik mysle ze dalo by sie nawet powtorzyc bo da uruchmic test dokladnie z takimi samymi masakrycznymi artami gdby nie to ze ze na pierwszym tescie lapie freeza wtedy niezlapoalo i ot taki wynik,co jest efektem jak sie domyslam zwiekszona iloscia klatek/s spowodowana prz arty ;)

Edytowane przez ige007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesiadłem się własnie z x800 12p 400/700 czyli 128/256 na 73gt od Asusa.

Wersja TOP z taktami 550/1000. Memki hynixy 1,4ns :D Udało mi się go wyrwać za 180zł i jestem pozytywnie zaskoczonyy. Wynik w 2k3 jest większy o lekko ponad 1k ale gry wygladają znacznie lepiej.

Jeśli widzieliście jakiś mody do Asusa z ddr3 1,4 to chętnie obejrzę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi