Lanc Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 @Lukas Najlepszy wyniki na zeropointach to tylko w Aquamarku... Co do pościgu z ige to tak jak napisał Fredek, w 03, 01, aquamarku nie macie szans bez c2d albo a64 @ ~3ghz + dobre memki [; Na asrocku mozecie zapomnieć ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Co może być przyczyną że np w 3d3 co jakieś 3minuty mam takiego frezka na 0.5s? Zdaje mi się że jak uruchomie kompa karta jest jeszcze zimna to nie ma... Więc to sprawka temperatury? Stress max 74*. A co do temperatury to na wyniki ma duzyyy wpływ. Jak karta była już troche rozgrzana to wynik na forceware 91.31 a aquamarku 75.800pkp na WHQL 91.47 76.00 a jak przedchwilą właczyłem kompa karta jeszcze nie rozgrzana to na WHQL 91.47 miałme aż 77.200pkp więc skok spory.. Lanc zrób czym predzej te testy... ;] A i współczuje tak napiętego planu... ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 A czy ja powiedziałem że mam zamiar ścigać się z ige007??? Co mnie tak lansujecie?! :D Czy ja miałem kiedyś takie dobre wyniki że mógłbym powalczyć z kimś tak dobrym w oc tej karty?! Proca na bank tak nie skręcę, u mnie max to 2,72Ghz a i to pewny nie jestem czy przejdzie wtedy same game testy. Pożyjemy zobaczymy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 @kamil2201 tak jak ci pisalem na gg,powodem moze byc -przekrecenie rdzenia,czyliz a duzo mhz -za malo V -za duza temperatura -za wysoko taktowana delta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 mam chlopaki pytanie dajcie linka allegro jaka najlepiej wersje kupic 7300GT i za jak najmniej zeby sie dobrze krecila:) Jak ktos ma na sprzedaz taka grafe bylbym zainteresowany!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 masz do wyboru albo galaxy albo palita szukac na allegro chyba umiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 szukac umiem ale sie chce zapytac co doradzicie czy jest np duza roznica w gf z pamieciami 2ns i1,4ns i 1,2ns w tych kartach. Te pality sa dobre bo galaxy to wiem ze sa dobre ale o palitach tutaj nic nie wiem a chce zeby karta byla wydajniejsza od 6600GT a za cene 250-280zl !! Wiec czekam na jakies doradztwo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Poczytaj temat, a w szczególności posty usera Cichy_killer :) On ma właśnie palita ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 na tym miedzinym wielkim pentagramie co wspominałem mam 48'C w windzie i ok 60'C w stresie,to dobry wynik? pasta zwykłą srebrna,napięcie ok 1,95V.nie mogłem spasować wiatraka od kompletu bo za wielki grrr musiałem przełożyć małe żabiątko z zalmana blee.foto tuż tuż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Czekamy na foto ;] 60* w stresie przy 1.95v na rdzeniu to aż za fajnie ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) Czekamy na foto ;] 60* w stresie przy 1.95v na rdzeniu to aż za fajnie ;]]niech mi ktos wyjasni... dlaczego ktos ma 80 stopni w stresie na stock i jest dobrze a inny ma podniesione napiecie i musi miec mniejsza temperature? Edytowane 19 Stycznia 2007 przez hardwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 @hardwin 80* na stock bez oc i bez vmoda ? Jak tak to radiator źle siedzi na karcie / nie ma pasty / karta chodzi na passivie... On ma 60* w stresie, ale zobacz jakie ma chłodzenie ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 euzebiox mogl bys zamiescic screen z wykresem temperatury z rivi tuner z wlaczonym 3dmarkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 iqe oto temp w windzie na tym gorszym wiatraku zalamana standardowym ,jak widzisz 48'C,w stresie 61 a na tym wielkim wiatraku pentagrama w windzie 45'C a w stresie 58'C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 No moje frezy na 0.5s nie są spowodowane kartą... Napięcia mam małe bo w idle 41* w stres 65* bo zmazałem ołówek tak na wszelki wypadek nie cały oczywiście... Dałem da def gpu i mem. I znów frezy. Zmnieniłem stery i to samo. Może procek za mocno przetaktowany? Ale nie sądze bo super pi 16m przechodzi. Powiem że mam sporo wirów w system32 usnunołem zbędne logi komp juz nie zamula ale nie dokońca usunołem wirusy z dysku. Czy to sprawka virów? Ja stawiam na to.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 euzebiox na standardowym zalmanie przy 1.9V miales 61*C w stresie?hmmm cos mi sie niewydaje chyab ze masz 5*C w pokoju ;) pozatym chodzi mi o screen z rivatunera z wlaczonym smarkiem tak jak tu http://img161.imageshack.us/my.php?image=rdzen880bz3.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 radiator mam pentagrama ten o którym mówiłem a tylko wiatraki zmieniam na ten zalmana,miałbym radiator pentagrama i wiatrak pentagrama ale wiatrak jest za wielki ,musiałem spiłować........brzeszczotem :D jeden róg tego miedzianego pentagrama i wsadzić tam śmigło zalamanowe,bo te pentagramowe jest na całą szerokość radiatora a śmigła upiłować się nie da :D a zalmana śmigło ma mniejszą średnicę i pasuje jak ulał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Dasz w końcu tą fotke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 @ige Na tym twoim screenie przydało by się cyknąć linię w miejscu gdzie temp była największa [; Wiesz pewnie o co chodzi ? :] @kamil Formata zrób albo wywal wiry... Ja nie wiem jak można pracować na zawirusowanej windzie :]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Tak winda ma 2 tygodnie :P Powoli z nimi walcze. Lans myślisz że to wiry? Oby.. Dodam że jak instalowałem w ten sam czas whql 91.47 to nie odinstalowaywałem straszych sterów. Instalacja była w ten czas to i wirusy i teraz nie wiem co jest winne :P Teraz odeinstalowałem wszystkie i zainstalowałem te co miałem przedtem 91.31 i to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 A ja się dzisiaj bawiłem. Zrobiłem moda przy pomocy B5 a miałem deltę -100. Wyniki raczej słabe bo proca nie da się aż tak skręcić - robiłem testy na 2,62Ghz (290x9 1.45V) więc się nimi nie będę chwalił. Testy robione na najnowszych WHQL. Nie mam niestety żadnych screenów ale napięcie chyba było wysokie (nie sprawdzam od tamtego wydarzenia) bo karta przeszła kilka razy Aquamarka na 895/900 bez freezów i artów (no ale delta -100Mhz). Wyniki w granicach 85-86 tyś pkt więc albo zasyfiony system albo za słaby proc albo za mocna delta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 kamil Użyj programu Driver Cleaner aby całkowicie usunąć sterowniki ;) Po czym zainstaluj na nowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 oto mój radiatorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) bo karta przeszła kilka razy Aquamarka na 895/900 bez freezów i artów Śmiem zwątpić. 90% kart pokazuje już arty na 830 Edytowane 19 Stycznia 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 i jeszcze 2 fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Ciekawie to wygląda ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Czyli im więcej kg ma radiator tym mniej *? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 aha zapomniałem że w szufladzie leży i się kurzy ogniwo peltiera ,jutro spróbuję je wcisnąć pod ten radiator myślę zę go schłodzi z drugiej strony,ciekawe czy coś da,pożera chyba jakieś 80W może zasilacz wytrzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 aha zapomniałem że w szufladzie leży i się kurzy ogniwo peltiera ,jutro spróbuję je wcisnąć pod ten radiator myślę zę go schłodzi z drugiej strony,ciekawe czy coś da,pożera chyba jakieś 80W może zasilacz wytrzymatakim ogniwem ugotujesz GPU. Taki zalman nie bedize wstanie odberac cipla z ogniwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Ktoś tu się przedtem pytał o chłodzenie mojej karty [; Jutro dam więcej zdjęć :) Mówiłem, że to wygląda komicznie ;]] » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...