Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

@Lukas

Najlepszy wyniki na zeropointach to tylko w Aquamarku...

Co do pościgu z ige to tak jak napisał Fredek, w 03, 01, aquamarku nie macie szans bez c2d albo a64 @ ~3ghz + dobre memki [; Na asrocku mozecie zapomnieć ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co może być przyczyną że np w 3d3 co jakieś 3minuty mam takiego frezka na 0.5s? Zdaje mi się że jak uruchomie kompa karta jest jeszcze zimna to nie ma... Więc to sprawka temperatury? Stress max 74*. A co do temperatury to na wyniki ma duzyyy wpływ. Jak karta była już troche rozgrzana to wynik na forceware 91.31 a aquamarku 75.800pkp na WHQL 91.47 76.00 a jak przedchwilą właczyłem kompa karta jeszcze nie rozgrzana to na WHQL 91.47 miałme aż 77.200pkp więc skok spory.. Lanc zrób czym predzej te testy... ;] A i współczuje tak napiętego planu... ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

A czy ja powiedziałem że mam zamiar ścigać się z ige007??? Co mnie tak lansujecie?! :D Czy ja miałem kiedyś takie dobre wyniki że mógłbym powalczyć z kimś tak dobrym w oc tej karty?!

Proca na bank tak nie skręcę, u mnie max to 2,72Ghz a i to pewny nie jestem czy przejdzie wtedy same game testy. Pożyjemy zobaczymy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukac umiem ale sie chce zapytac co doradzicie czy jest np duza roznica w gf z pamieciami 2ns i1,4ns i 1,2ns w tych kartach. Te pality sa dobre bo galaxy to wiem ze sa dobre ale o palitach tutaj nic nie wiem a chce zeby karta byla wydajniejsza od 6600GT a za cene 250-280zl !! Wiec czekam na jakies doradztwo....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tym miedzinym wielkim pentagramie co wspominałem mam 48'C w windzie i ok 60'C w stresie,to dobry wynik? pasta zwykłą srebrna,napięcie ok 1,95V.nie mogłem spasować wiatraka od kompletu bo za wielki grrr musiałem przełożyć małe żabiątko z zalmana blee.foto tuż tuż

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekamy na foto ;] 60* w stresie przy 1.95v na rdzeniu to aż za fajnie ;]]

niech mi ktos wyjasni...

dlaczego ktos ma 80 stopni w stresie na stock i jest dobrze a inny ma podniesione napiecie i musi miec mniejsza temperature?

Edytowane przez hardwin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No moje frezy na 0.5s nie są spowodowane kartą... Napięcia mam małe bo w idle 41* w stres 65* bo zmazałem ołówek tak na wszelki wypadek nie cały oczywiście... Dałem da def gpu i mem. I znów frezy. Zmnieniłem stery i to samo. Może procek za mocno przetaktowany? Ale nie sądze bo super pi 16m przechodzi. Powiem że mam sporo wirów w system32 usnunołem zbędne logi komp juz nie zamula ale nie dokońca usunołem wirusy z dysku. Czy to sprawka virów? Ja stawiam na to....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radiator mam pentagrama ten o którym mówiłem a tylko wiatraki zmieniam na ten zalmana,miałbym radiator pentagrama i wiatrak pentagrama ale wiatrak jest za wielki ,musiałem spiłować........brzeszczotem :D jeden róg tego miedzianego pentagrama i wsadzić tam śmigło zalamanowe,bo te pentagramowe jest na całą szerokość radiatora a śmigła upiłować się nie da :D a zalmana śmigło ma mniejszą średnicę i pasuje jak ulał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ige

Na tym twoim screenie przydało by się cyknąć linię w miejscu gdzie temp była największa [; Wiesz pewnie o co chodzi ? :]

@kamil

Formata zrób albo wywal wiry... Ja nie wiem jak można pracować na zawirusowanej windzie :]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak winda ma 2 tygodnie :P Powoli z nimi walcze. Lans myślisz że to wiry? Oby.. Dodam że jak instalowałem w ten sam czas whql 91.47 to nie odinstalowaywałem straszych sterów. Instalacja była w ten czas to i wirusy i teraz nie wiem co jest winne :P Teraz odeinstalowałem wszystkie i zainstalowałem te co miałem przedtem 91.31 i to samo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

A ja się dzisiaj bawiłem. Zrobiłem moda przy pomocy B5 a miałem deltę -100.

Wyniki raczej słabe bo proca nie da się aż tak skręcić - robiłem testy na 2,62Ghz (290x9 1.45V) więc się nimi nie będę chwalił. Testy robione na najnowszych WHQL.

Nie mam niestety żadnych screenów ale napięcie chyba było wysokie (nie sprawdzam od tamtego wydarzenia) bo karta przeszła kilka razy Aquamarka na 895/900 bez freezów i artów (no ale delta -100Mhz). Wyniki w granicach 85-86 tyś pkt więc albo zasyfiony system albo za słaby proc albo za mocna delta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha zapomniałem że w szufladzie leży i się kurzy ogniwo peltiera ,jutro spróbuję je wcisnąć pod ten radiator myślę zę go schłodzi z drugiej strony,ciekawe czy coś da,pożera chyba jakieś 80W może zasilacz wytrzyma

takim ogniwem ugotujesz GPU. Taki zalman nie bedize wstanie odberac cipla z ogniwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi