Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

ogniwo peltiera to ciekawy pomysl,sam musze sie nad tym zastanowic tylko jakies mocniejsze ;) mam wc to z odbieraniem ciepla niema problemu ale co do tego zeby zalmanem chlodzic ppelta90W to rzeczywiscie chyba kiepski pomysl watpie zeby dal rade odprowadzic takie ilosci ciepla

@lanc to bys zobaczyl jak tu umnie wyglada... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Śmiem zwątpić. 90% kart pokazuje już arty na 830

Delta -100Mhz. Po testach w 3dsmarku 2003 karta miała 85 stopni (wentyl ustawiony na 100%). Mod robiony i na GPU i na pamięciach, ile V to nie wiem bo się nie bawię już mirnikami ;)

Co do chłodzenia - ja mam zwykłego zalmana bez żadnych przeróbek ale jeżeli chcę coś wiecej to chyba trzeba cośjeszcze dołożyć. Może wentyl 120x120 pod karta. Nie wiem.

PS: Chciałem przywrócić stary bios ale stacja dyskietek coś nie chce działać, albo to wina dyskietki. No parodia żeby mnie komp do oc zmuszał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli im więcej kg ma radiator tym mniej *?

Nie koniecznie, liczy sie też budowa radiatora, bo możesz walnąć na karte 3kg miedzi w kształcie kwadratwu a możesz walnąć 2kg w kształcie takiego Zalmana i to ten drugi będzie miał lepszą wydajnosć :-P

@Lanc czyżby innowacja Glacialtecha?? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Delta -100Mhz. Po testach w 3dsmarku 2003 karta miała 85 stopni (wentyl ustawiony na 100%). Mod robiony i na GPU i na pamięciach, ile V to nie wiem bo się nie bawię już mirnikami ;)

Co do chłodzenia - ja mam zwykłego zalmana bez żadnych przeróbek ale jeżeli chcę coś wiecej to chyba trzeba cośjeszcze dołożyć. Może wentyl 120x120 pod karta. Nie wiem.

PS: Chciałem przywrócić stary bios ale stacja dyskietek coś nie chce działać, albo to wina dyskietki. No parodia żeby mnie komp do oc zmuszał ;)

lama lama :wink:

Lukas zobacz 1 stronę topicu, 2 post. Od czasu kiedy ci padła karta doszło parę miejsc do pomiaru napięcia [; Te miejsca są bardziej "bezpieczne". Do tego zawsze można naokoło obkleić taśmą klejącą i po kłopocie ;)

A co do mojego chłodzenia to już pisałem, że to jest bezgłośne ? :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezgłośne? Jakim cudem? :) Sam może zbuduje sobie coś takiego i ustawie zalmana na 25%, w końcu i tak więcej obrotów u mnie nic nie daje :/

Uwierz ;) Bezgłośne.. Moge poswiadczyc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

lama lama :wink:

Lukas zobacz 1 stronę topicu, 2 post. Od czasu kiedy ci padła karta doszło parę miejsc do pomiaru napięcia [; Te miejsca są bardziej "bezpieczne". Do tego zawsze można naokoło obkleić taśmą klejącą i po kłopocie ;)

Myslisz że jestem ślepy?! Pewnie że czytałem :) tylko że jak mierzę rezystancję to często ciężko mi trafić w te cho%$#^ nóżki i zmazuję tylko ołówek, wolę sprawdzać na temperaturę ;)

A co do obklejania, mówiłem już kilka razy że nie mam zamiaru mierzyć napięcia na gpu ani pamiątkach podczas pracy karty, dzisiaj wgrywam stary bios bo po tych testach i kręceniu proca komp zrobił się taki nieco niestabilny a ja potrzebuję go w każdej chwili i to stabilnego ;)

Cóż... chęci mam dobre ale teraz niestety myśli się już o konsekwencjach... kiedyś to było dobrze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Łohohohoh jasneeee :D Teraz zobaczyłem i dopiero nieźle by było - VGPU mierzyłem wtedy na nóżkach kondensatora i było ok, teraz to bym nie podczas mierzenia napięcia memek a rdzenia karty ją rozwalił ;)

PS: Wgrałem w końcu stary bios - wolę robić większe mody lub słabiej kręcić niż potem mieć problemy "...no bo widzi pan, bios był wymieniany więc reklamacji nie przyjmujemy" ;)

Edytowane przez Łukasz Tkacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

No tam własnie kiedyś mierzyłem i jak zobaczyłem te nowe miejsca to uznałem że musiałbym być szalony ;)

Starą kartę uszkodziłem przez pomiar napięcia na memkach a nie na gpu dlatego teraz jestem taki ostrożny.

Edytowane przez Łukasz Tkacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

@Lanc:

Karty spalili:

Majkel

LukasAMD

and75

kezsel

siuks

Pogadamy jak znajdziesz się na tej liście ;)

albo jak zagwarantujesz mi zwrot pieniędzy w wypadku zniszczenia karty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi padla przez zwarcie nozek mosfeta ale bylem chory to sobie to wybaczam ale miezyc dalej mieze w tym punkcie niewiem lukas jak mogles uwalic karte miezac na wyprowadzeniu cewki hehe ;)

tak wogle udalo mis ie wczoraj przejsc smarka z jednym frezem na gpu 890mhz do 900 bmalo mi brakuje ale caly czas czekam na ostry mroz bo bez tego temperatury sa za wysokie....1,88V stres 48-50*C a potrzeba ok 40*C wtedy mysle ze niebedzie problemem zrobienai ponad 900Mhz

Edytowane przez ige007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. Pewien kolega powiedział mi że doszło na mojej karcie jakiegoś uszkodzenia mechanicznego gpu. Bo mam spadki fps np z 40fps na 15fps... To wszystko zaczeło się od wgrania nowych sterów i wirusów. Jutro stawiam nową winde to się okaże... Troche się nią martwie. Jak wy myślicie uszkodziło się coś w niej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. Pewien kolega powiedział mi że doszło na mojej karcie jakiegoś uszkodzenia mechanicznego gpu. Bo mam spadki fps np z 40fps na 15fps... To wszystko zaczeło się od wgrania nowych sterów i wirusów. Jutro stawiam nową winde to się okaże... Troche się nią martwie. Jak wy myślicie uszkodziło się coś w niej?

:lol: :damage_wall: :lol: :damage_wall: :lol: :damage_wall: :lol:

Pozdrów kolegę :lol:

Jak by była uszkodzona mechanicznie to byś miał:

1. Arty.

2. Nie odpalała by.

3. Wszystko by się sypało.

Mówisz że masz wirusy to to jest odpowiedź dlaczego masz takie spadki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby już wirusów nie mam... Logi czyste winda raczej też... Sterowniki przejechane driver cleaner i zainstalowane na nowo. Ale jakieś tam pozostałosci po tym całym cyrku napewno jest. Wieć karta nie jest uszkodzona? Bo te przycinki mnie denrwuja. Ale jutro new windows to się okaże ostatecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tam własnie kiedyś mierzyłem i jak zobaczyłem te nowe miejsca to uznałem że musiałbym być szalony ;)

Starą kartę uszkodziłem przez pomiar napięcia na memkach a nie na gpu dlatego teraz jestem taki ostrożny.

przeciez rowniez dla mem jest nowy punkt pomiaru

teraz mozna po pijoku sprawdzac napiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jak moja karcioszka pójdzie na gware to będe miał może B1 ;D Narazie systemu nie instalowałem bo dopiero wstałem. Wieczorem dam znać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wezcie tez pod uwage ze niejest powiedziane ze kazde b1 sie dobrze kreci,np moje poprzednie b1 wcale nie bylo takie superr a warunki w jakich procowal miala w wielu przypadkach lepsze niz uwas wiec dobrze sie zastanowcie co robicie bo czekac prawie miesiac na karte to niejest fajnie

lepiej sie postarajcie odpowiednio slchodzic karty kotr macie i wycisnac z nich maks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi