Keniger Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Hmm... Ja czekam na kartę już z prawie 1.5 miesiąca a ta karta którą mam teraz to B1 i krótko mówiąc ... padaka :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Hmm... Ja czekam na kartę już z prawie 1.5 miesiąca a ta karta którą mam teraz to B1 i krótko mówiąc ... padaka :(chyba tez mam samsungi bo podobnie mi memki idą co to za drivery masz z opisu? fajne jakies? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) Witam Wszystkich. Od soboty dołaczyłem do grona posiadaczy 7300GT. Narazie jestem na etapie czytania 115 stron tego tematu ale spoko damy rade. Na poczatek tylko napiszę ze karcioszke kupiłem na allegro 7300GT GALAXY od Arche...w pietek licytacja w sobote rano listonosz z przesyłką !! Na rozgrzewke pusciłem bez podkręcania. Wyniki w 3DMarku2001 słabe (ogranicza mnie procek Athlon XP) w 3DMarku 2003 to 9600 a 2005 to około 4000. Narazie bez przeróbek chłodzenia podkręciłem rdzeń na 610 (615 zwiech - słabo idzie) ale pamięci mnie zaskoczyły - poszły na 1880(samsungi) i o dziwo są zimne !! (1900Mhz i artefakty) Wyniki podskoczyły do 2003 - 11540pkt ; 2005 - 4375 pkt. Jak zrobie chłodzonko lepsiejsze i doczytam o v-modach to jeszcze powalcze troszke choć z moim prockiem pewnie duzo nie wywalcze. Któregos dnia potestuje u kumpla na P4 2.8GHz HT - może bedzie lepeij niz u mnie. A tak pozatym to gierki śmigaja aż miło - FarCry 1440x900x32 (monitor panoramiczny) i wszytskie detale na "Bardzo wysoko" woda nawet na "super" wygładzanie i filtrowanie x4 i x8 i jest w okolicach 40-50fpsów. Pozdrawiam Pietach Edytowane 22 Stycznia 2007 przez pietach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtlesomaniak Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) zamierzam kupic owa grafe , mam tylko 1 male pytanie czy to ta sama co w temacie (taktowanie itp) http://www.helios-bp.pl/shop/index.php?p8122 Edytowane 22 Stycznia 2007 przez turtlesomaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 zamierzam kupic owa grafe , mam tylko 1 male pytanie czy to ta sama co w temacie (taktowanie itp) http://www.helios-bp.pl/shop/index.php?p8122jesli to do mnie to ja kupiłem tą Kartę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 turtles ma chyba zamiar kupić wersje na PCI-E :-P Tak to ta sama co w temacie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Ehm.. Znacie program rozwiazujacy w prosty sposob problem z odswiezaniem tej karty i monitorem CRT? Przy poprzednich wersjach, tzn np gf2, uzywałem NVrefresh tool czy czegos podobnego, lecz teraz juz to nie skutkuje.. W riva tuner jest opcja rozwiazujaca ten problem? Widocznie nie potrafie tego badziewia rozgryzc.. Nie chodzi mi o to ze przy kazdej rozdzielczosci mam 60hz, po prostu przechodzac z 1280 x 1024 na nizsza, wciaz mam odswiezanie tej wyzszej, tzn 85 hz itd. Krotko: Szukam rozwiazania dot. problemu: Ustawiania rozdzielczosci wraz z optymalnym dla niej odswiezaniem, bez koniecznosci ustawiania go go w innej zakładce. Najlepiej(?) gdyby chodziło tu o rozwikłanie tej niedogodnosci co w programach sprzed paru lat, tzn usuniecie wartosci odswiezania zbyt niskich(nieoptymalnych) dla danych rozdziałek z rejestru... Dodam jeszcze ze ustawienie wartosci dla poszczegolnych rozdzielczosci w tej zakładce karty we własciwosciach, rozwiazuje posrednio ten problem, ale tylko do 1280 x 1024, gdzie ustawienie nominalnego odswiezania 85 hz, powoduje po przejsciu do niej wyswietlenie monitu na monitorze, konieczny jest wtedy restart.. !! :/ Nie miałem tego problemu z gf2mx, gf4200, a mam ze sporo nowsza galaxy, ktora w dodatku ma nieco zdubione wyjscie tv .. bez sens! Kto pomoze mi z tym problemem bedzie nijako mastahem, bo wiem, ze nie ciezko jest znalezc porade w tym temacie odnosnie znaczaczego podkrecenia galaxy, ale rozwiazania tak banalnego niby problemu odswiezania nie mogłem sie doszukac :P ps. Nie wiem, czy to normalne, ale w systemie mam az chyba.. 5 zainstalowanych monitorow :/ Pierwszy obecny, czyli LG 795, a reszta (była) domyslna, ale po czasie kombinowania zaktualizowałem im stery do własnie lgika. Poskutkowało to tym, ze w zakłądce karty graficznej nie mam teraz monitora domyslnego a flatrona. W rivie juz od poczatku był poprawnie rozpoznawany moj monitorek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 reforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) Wiem ze chciałs dobrze, zabłysnał bys gdyby to pomogło, zwłaszcza, ze na moj długi post, taka krotka i własciwa odpowiedz byłaby czyms doskonałym ;) Ale napsiałem juz przy poprzednim poscie ze takie programy nie działaja nalezycie. Cholera go wie co robie zle. W tym reforce mam mozliwosc ustawienia tych wartosci dla tych kilku minitorow.. kur.. :/ I nic, nie skutkuje .... Edytowane 22 Stycznia 2007 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 To wywal wszystkie monitory z menadzera, restart i powinno wykryc jeden, bo tyle prawidlowo musi widniec w spisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Wywalenie nie daje rezultatu, ponownie sa wykrywane :? Łacznie jest ich 5. Pierwszy to ten ktory faktycznie stoi na biurku, 4 pozostałe to domyslne. Uporałem sie z tym problemem. Nie wpadłem na to na poczatku :/ Choc po tym co napsiałem w tym długim poscie powinienem dojsc do rozwiazania, i tak zrobiłem.. ale dłuzsza droga :P Wiec zaintrygowany wrociłem do tego reforce :P Po chwili namysłu wiedziałem co robiłem nie tak .. Ustawiałem odswiezania dla 1. monitora, ktory na liscie widniał jako flatron.. spoko, tylko ze rzeczywisty jest usytuowany na ostatnim miejscu jako Monitor domyslny, wiec dla niego ustawiłem odswiezania.. Eh. Działa, ok dzieki za odpowiedz bo pewnie motął bym sie z tym jeszcze jakis czas. mało spostrzegawczy cos jestem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuGiS Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 karte mam pare miesiecy,od poczatku na starym monitorze CRT.wydawalo mi sie ze przez monitor ale jak zobaczylem u kolegi(ktory ją kupil pare dni temu) na LCD film to jest porażka! czy wy tez macie sciemnienie kolorow bliskich czarnemu?!?!?!?! nie wiem jak to wytlumaczyc.po prostu jak przepalony monitor.ciemnych scen prawie nie widac,tylko twarze o0! co jest grane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Za duzy kontrast? Cos z kodekami...? Sprawdz luminancje w ust. kodekow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 A może wina monitora?Też mam lcd i nie zawsze ma tak idealny obraz jak crt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) Jest może ktoś z platformą Socket A i jakims Athlonikiem 3200+ Wykręciłem go na 2460MHz ,kartę na GPU 610 MEM 955 (1910) A o to wyniki: 3D2003 : 12066 3D2005 : ok 4800 Aquamark3 : 60750 Czy te wyniki są odpowiednie do tej platformy - wiem że karta ma zapas i procek ją spowalnia - na 2400MHz w 3DMark2003 było 11600 a 2460MHz juz 12066 czyli ponad 400pkt na 60MHz na procku - wniosek - karta ma zapas. Ale chodzi mi o porównanie z innym kompem na Socket A . Edytowane 23 Stycznia 2007 przez pietach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Mam screena tylko z aguamarku. Wynik to 6402 na podkreconej w jakims procencie grafie, nie pamietam tylko na ile :P Zas z 3dmarka 03 wynik dałem wczesniej, tez na nieco podkreconej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Ale chodzi mi o porównanie z innym kompem na Socket A . U mnie na bartonie 2.2GHz i 750/860 na grafie mam ponad 12.5K w 3D marku. Ty masz lepiej wykrecone pamieci i procka ale za to u mnie mam sporo wiecej na rdzeniu wiec chyba wynik w miare ok... 400 pkt wiecej z 60MHz na procku.. ciekawe bo u mnie roznica miedzu 1.8 a 2.2GHz to jakies 500 pkt. http://service.futuremark.com/compare?2k3=5139131 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Za 2 dni dojdzie do mnie nowiutki GF 7300GT 128mb 128bit 1,4ns zalman edition kupiony na allegro od arche . Mam nadzieje ze karcioszka dobrze bedzie sie krecic:) Kupowal ktos u nich wersje pci-express:)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 A myslis ze ma to jakies znaczenie czy od niego czy niemca kupisz karte? Teraz w sprzedazy sa z rdzeniem B1, wiec z ostatnich stron tematu mozna wyczytac czego sie spodziewac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 MeoPL arche jest umnei w miescie mam odnich dwie na pcie obydwie na B1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 A ja mam takie pytanko. Jakbym przypadkowo uwalił sondą grafikę, to czy jeśli bym wybrał zwrot pieniędzy, to czy zwrócili by mi wartość z faktury czy aktualną wartość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 A ja mam takie pytanko. Jakbym przypadkowo uwalił sondą grafikę, to czy jeśli bym wybrał zwrot pieniędzy, to czy zwrócili by mi wartość z faktury czy aktualną wartość? W pierwszej kolejności to wymienili by ci na tą samą grafę (ta sama wartość), jesli na stanie brak takiej karty wymieniaja na coś o tej samej wartości - z korzyścią dla ciebie gdyż wszystko tanieje dlatego będzie to jakiś wyższy model, 3 opcja zwrot pieniędzy z faktury ;) P.S 3 opcja potwierdzona przez pewne źródła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 smark 01 32740pkt :D 260pkt mi brakuje tylko do 33k ;) http://img408.imageshack.us/my.php?image=32540smark015cz.jpg 860/2050 vgpu 1,83V vmem 2,33V - a64@3053MHz - winbond bh5@278MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Szalejesz ige ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 hmm zimno sie zrobilo to trzeba sie troche pobawic no nie :D ps. hmm mozliwe ze moja 73gt pujdzie pod fc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Just4Fun Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Pokazaly sie u nas "nowe" 7300GT InnoVision / Inno3D GEFORCE 7300 GT ZALMAN 128MB DDR3 (128bit) TV/DVI PCI-E InnoVision / Inno3D GEFORCE 7300 GT ZALMAN 256MB DDR3 (128bit) TV/DVI PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 smark 01 32740pkt :D 260pkt mi brakuje tylko do 33k ;) http://img408.imageshack.us/my.php?image=32540smark015cz.jpg 860/2050 vgpu 1,83V vmem 2,33V - a64@3053MHz - winbond bh5@278MHz Hehehehe... dawaj dawaj, zrobisz te 33k ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) ige to jedziesz z nią dalej :P może byś jej zrobił chłodek i dał ze 2v na GPU :lol: :wink: Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 haha mam nadzieje ze sie z wami pobawie w to extreme oc :P niech tylko karcioszka przyjedzie to sprobuje z niej cos wycisnac wiecej:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Tylko sie nie bój ołówka to sie z nami pobawisz ;] Zresztą dostaniesz karte w łapy to nie wytrzymasz i zrobisz tego v-moda :lol2: p.s co tak teraz nastała moda na laski w avatarach :lol: :wink: Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...