Przemek1988 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Dałem coś ok 450 zł ale to było rok temu, kupiłem go u jakiegoś Pittera nie pamietam za bardzo ale miał by robić na 1,6 V 3,3 Gh na dif coś mi sie wierzyć nie chciało :blink: Ja mam teraz asroca 939dual-sata2 i oc na tej płytce marne tzn zrobiłem vmoda na 1,5 V ale nic nie dało a na dodatek napieci cały czas wynosi 1,44 i nie moge go zmienic nawet w biosie. Niewiem co robie nie tak <_< A gdzie go widziałeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Dzis pogralem troche w rainbow six vegas i jesli ktos chce przetestowac na serio stabilnosc swojej karty i proca/mem to niech odpali ta gierke, w 5-10' pokazuje, ze testy 3dmarka mozna sobie wsadzic w trzecie oko. :] no wlasnie testy 3dmarka przechodza a w grach wisi GPU szlo mi na 790, ekstra ale NFS carbon wywalal wec dawalem 780 teraz gram w Black & White 2 i zjechalem juz do 765 bo gre zwieszalo jak dlugo pogralem ehh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 ja juz kilka razy pisalem ze smark niejest zadnym wznacznikiem stabilnosci,umnei moze przejsc smarka nawet na 900mhz co ztego jak wmiare stabilny jest na 850(nfs,doom3) takze niema sie co patrzec na smarka no chyba ze na pkt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Uff... A więc jestem już po 'operacji' Anti Vcore Moda i wszystko działa jak należy :lol2: Przy 1,49V na GPU zrobiłem 750MHz(przeszło 3DMarki bez artów). Chyba bardzo śliczny wynik jak na rdzeń A2 :rolleyes: Dodam tylko że moje ultra wypasione chłodzenie z Socket A daje rade z Palitem i przy powyższych ustawieniach (+nawiew kilku wentyli i otwartym oknie) mam max 44*C :D Jutro przelutuje rezystor z układu zasilającego VRAM i zobaczymy czy da to kopa memką. PS: Przosze po raz kolejny, aby posiadacze kart na rdzeniu A2 i B1 mogliby zapodać wymiary jakie mają ich GPU? Lanc dodałby do FAQ i ja mógłbym potwierdziś moją teorie że mam rdzeń 80nm oznaczony jako A2 :wink: Bo jak narazie wszystkie znaki na ziemi na to wskazują. Edytowane 26 Stycznia 2007 przez Cichy_killer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 . PS: Przosze po raz kolejny, aby posiadacze kart na rdzeniu A2 i B1 mogliby zapodać wymiary jakie mają ich GPU? Lanc dodałby do FAQ i ja mógłbym potwierdziś moją teorie że mam rdzeń 80nm oznaczony jako A2 :wink: Bo jak narazie wszystkie znaki na ziemi na to wskazują. A ramke wokół GPU masz? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Przynudze was jeszcze raz. Posiadam to co w podpisie.. lecz nie skutkuje spowolnienie wentylatora. Jest to wersja na AGP... Wiem ze w tym temacie ktos porusyzł ten problem, lecz.. jakies pomysły?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Uff... A więc jestem już po 'operacji' Anti Vcore Moda i wszystko działa jak należy :lol2: Przy 1,49V na GPU zrobiłem 750MHz(przeszło 3DMarki bez artów). Chyba bardzo śliczny wynik jak na rdzeń A2 :rolleyes: Dodam tylko że moje ultra wypasione chłodzenie z Socket A daje rade z Palitem i przy powyższych ustawieniach (+nawiew kilku wentyli i otwartym oknie) mam max 44*C :D Jutro przelutuje rezystor z układu zasilającego VRAM i zobaczymy czy da to kopa memką. PS: Przosze po raz kolejny, aby posiadacze kart na rdzeniu A2 i B1 mogliby zapodać wymiary jakie mają ich GPU? Lanc dodałby do FAQ i ja mógłbym potwierdziś moją teorie że mam rdzeń 80nm oznaczony jako A2 :wink: Bo jak narazie wszystkie znaki na ziemi na to wskazują. Palit pokazał ząbki ;]] Zresztą tego można się było spodziwać. Top na HWbocie to przecież same Pality z rdzeniem podchodzącym pod 1Ghz nawet.... :rolleyes: Jutro zdam relację jak się 73GT sprawuje w TDU B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) podejzwam ze wynik slaby niedlatego ze proca masz slabego tylko ze lapal freezy dlatego chem zobaczyc wynik ;) Freezów nie było bo cały czas obserwowałem test. Nie wiem dlaczego taki wynik ale to chyba przez stery - robiłem na zer0pointach, kiedyś też mi zanizało ale w smarku 2005. Dzisiaj porobię trochę moda to może zrobię jakiegoś testa w smarku 2003 to zapodam wyniki. Ogólnie szkoda mi czasu marnować na te badziewstwa ale dzisiaj chyba zrobie ;) EDIT: KU#%@%!!! JA #^#@%@ !!!! Zainstalowałem ati toola i smarka 03 a wczoraj robiłem moda (na oko nie sprawdzałem już jak chodzi). Dzisiaj montuję kartę, uruchamiam kompai ati toola i daję na te @$@$#! memory i szuka dobrej wartości, no i znalazł 440 (880/1760). Dałem rdzeń na 700mhz (lekki mod) i próbuję testować w smarku - wawaliło. Zmienjszam oba i sprawdzam w grach wywaliło. Potem były problemy bo za mocno proc ustawiony. Ehhh... mam do w [gluteus maximus] delikatnie mówiąc, leję na oc, kompmi jest potrzebny niekoniecznie niewiarygodnie szybki ale stabilny. Pisałem już wcześniej że na ferie będę się bawił - to jest całkowity koniec takie oc w moim przypadku. Kiedyś nie patrzyłem na to że mogę coś zepsuć, teraz (i to wcale nie po uszkodzeniu tamtego 7300GT) wolę aby komp działał w 100% na każdy moje skinienie. Mam gdzieś chłodzenie - komp jest w miarę cichy i może się nawet grzać, wolę kupić dysk albo coś innego. PS: Sorki za taki mały oftop ale musiałem to z siebie wyrzucić ;) Edytowane 27 Stycznia 2007 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 czyli screena z 895MHz sie niedoczekam szkoda ;) ps lukas doskonale cie rozumiem,niechesz wiedziec co przez ostatnie dni sie dziej z moim kompem.....i juz od jakiegos czasu sobie mowie "konec z oc" ehhh a jest jak jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 No kiedyś sobie też tak mówiłem a teraz mnie wkurza że np. nie mogę czegoś wysyłać na stronę ponieważ komp jest niestabilny. W grach też wkurza że gram niby fajnie a tu nagle cały ekran w artach i tylko restart (a oprócz gry w tle na pewno było coś ważnego włączone). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 A ramke wokół GPU masz? :PWiem wiem o co chodzi. Ale ja pytam o wymiary waszych GPU ;] Bardzo prosze choć jedna osoba z rdzeniem B1 i jedna z A2 niech zapoda wymiary GPU! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 jak bede zakladal ponownie blok to zmieze bo narzie mam mala awarie karty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Witam. Stałem sie posiadaczem tej oto grafy, Galaxy 7300GT ddr3 1.4ns zalman i mam problem ze sterami, juz mnie szlak trafia. Jakie najlepsze sa?? <_< jak zainstaluje 93...cos tam :) te najnowsze w kazdym badz razie to 3d marka wywala <_< Prosze o pomoc B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) Panowie, mam podobny problem jak ath, mianowicie nie moge sprawdzić wyniku w Marku 05, przy próbie wrzucenia wyniku na ORBa mam taki sam komunikat jak ath. Jakieś pomysły? Edytowane 27 Stycznia 2007 przez Cichy_killer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Moim zdaniem najlepsze stery do WHQL 91.47. Śmigam na nich i marki chodzą itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 tak jak wyzej 91.47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) juz mnie to wkurza mam tylko 11303pkt w 3dmarku 03 skrecilem moja karte 558\1504 jest to w miare normalny wynik? czy dosyc slaby . Jade na sterach 91.47 atitool jakos dziwnie sie zachowuje gdyz jak podkrece o 2mhz nawet od fabrycznych ustawien to juz arty sa a w jak skrece juz o wiele wyzej arty czesciej ale ja zapuszczam gry typu cod2 fear czy heroesV i smiga wszystko na maxa nie ma artow 3dmarki przechodzi bez blednie. Macie jakis najlepszy sposob zeby sprawdzic ile moge max z karty wycisnac ma ona 90nm i nie wiem jaka rewizna zapewne B1 ale gdzie ta rewizje sprawdzic bo juz szukalem gdzie sie da i nic nie znalazlem!! Troche duzo tych pytan ale ja od 5 lat mialem zawsze ATI:) a z nvidia zadnego styku!! Edytowane 27 Stycznia 2007 przez MeoPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Jak masz 90nm to masz A2.. Wynik? Czego od niego oczekujesz? Jak karta ma marne takty? Wynik mógłby być ciut większy. A zainstaluj rive Tuner i tam sprawdzaj co 5mhz i jeśli będa arty zwisy to obniż do tej wartości aż bedzie wszystko ok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 czyli co pewne ze mam a2 rewizje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Napisałeś że masz 90nm to masz A2... Rdzeń w technologi 80nm to B1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 hmm mimo podniesienia czestotliwosci na 600/1504 wynik byl zblizony do tego co mialem..czyli nic to nie dalo;/ chodzi stabilnie na fear testowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Co do wyników że mark nie przyjmuje. Kliknijcie parenaście razy, w końcu załapie :) Bynajmniej tak pisał Devilek w topicu o HWBOCIE :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Dobra panowie, jestem po małych testach i chciałem sobie porównać wyniki na 580/1800 względem ASRocka, okazało sie że mam prawie 700pkt więcej na takich samych taktach grafy, także bójcie sie!! B-) B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 No ferdek dajesz... Czekamy na testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) czekamy ;) walnij w 05 6800pkt to bedziesz dobry tutaj i tak nieliczy sie tak procek Edytowane 27 Stycznia 2007 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Nie do do ciebie ige to raczej niemam zamiaru startować :P Chodziło mi o to raczej żeby bali sie Ci co mają wyniki w przedziale 14k-15k :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 aa tam moje wyniki jak wynik,troche posiedzisz pomastrujesz pokabinujesz i tez tyle zrobisz chodzi mi o 05 bankowo powinienes robic 6,6-6,7k :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Nie do do ciebie ige to raczej niemam zamiaru startować :P Chodziło mi o to raczej żeby bali sie Ci co mają wyniki w przedziale 14k-15k :wink: Skoro masz zamiar przebić mnie na HwBot to chyba musze okno otwierac... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Dobra panowie, jestem po małych testach i chciałem sobie porównać wyniki na 580/1800 względem ASRocka, okazało sie że mam prawie 700pkt więcej na takich samych taktach grafy, także bójcie sie!! B-) B-) taaak ? :D, wiesz co ja zrobiłem ? :- > , wpakowałem się znowu w 7300 :D , palit :P , dałem za niego całe 233zł. Życzę Ci dużych wyników :D ps. także postaram się dogonić czołówkę ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Wiem juz ze moj Galaxy 7300GT to B1 bo na jajku pisze G73-V2-N-B1 :) i pamieci samsung, jak sie kreci to napisze ~max sroda bo czekam na asusa i ram B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...