Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

ide ja wlasnie kupilem w arche i jak juz mi ktos tu zasugerowal;] nie mam B1 ale A2 i mocno jestem rozzarowany....

malo pkt w 3dmarku 2003 niby kreci sie normalnie ale ati tool wariuje chocbym go nawet 2 mhz skrecil arty pokazuje w grach wszystko smiga po dlugim graniu . Moze jak juz gadalem z fredkiem format pomoze bo mialem wczesniej stery z ati x200 integra mzoe cos sie gryzie;/ albo ten chipset plyty glowne xpress...

ja to mam pecha najpierw proc e6 zamist e4 teraz grafa a2 zamiast b1

Edytowane przez MeoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na atitool sie niepatrz umnie bledy wywala przy 800Mhz a grac mozna spkojnie an 850....co do zakupu w arche to przeciez nikt niegwarantuje jaka karte kostanie zykla loteria,tyelk tylko ze wikeszosc nowych kart ma juz B1,ja mam odnich juz druga i druga jest na B1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MeoPL może została im jeszcze jakaś sztuka A2 i akurat ją wziąłeś, ale w sumie pech, mimo wszystko, ołówek w łape i zobacz co potrafi, u mnie z marnego 580mhz na rdzeniu nie zapowiadało sie dobrze, a 770mhz na rdzeniu jest ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj w arescie palita 7300gt sonic. Tylko co ciekawe ma jakies dziwne chłodzenie. Na storni palita nie ma takiej wersji - przynajmniej ja nie znalazlem. Na pudełku i na karcie wyraznie jest napisane 7300 gt sonic 256 ddr3 500/1000.

A karta wyglada tak

Dołączona grafika

ma ktos moze taka wersje?

Jeszcze jej nie uruchomilem bo czekam na procka. Ciekawe jak glosne bedzie to chłodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki blok pasuje na ta karcioszke?? <_<

@MeoPL ja w przeciwienstwie do ciebie nie mam pecha B) P4 2.66 ktory 4.45 lata na 1.4v, memy 2x512 kingston 667 ktore 798 na 3-3-3-12 na 2.4v B) teraz B1, wspolczuje ci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj w arescie palita 7300gt sonic. Tylko co ciekawe ma jakies dziwne chłodzenie. Na storni palita nie ma takiej wersji - przynajmniej ja nie znalazlem. Na pudełku i na karcie wyraznie jest napisane 7300 gt sonic 256 ddr3 500/1000.

A karta wyglada tak

[/img]http://slayne.neostrada.pl/palit7300gt.jpg[/img]

ma ktos moze taka wersje?

Jeszcze jej nie uruchomilem bo czekam na procka. Ciekawe jak glosne bedzie to chłodzenie.

Tak to wygląda Palit 7600GT :blink:

Ale by były jaja jak byś miał 7600 xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO jest 7300GT Sonic 256Mb ddr3:

http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=326&...ctr_str_numer=3

http://www.overclockers.ru/lab/22753.shtml

Dostałeś ver ze starym chłodzeniem.

A takie pytanie:

Rozumiem, że z braku wyboru 7300GT 128Mb od Galaxy (na zalmanie z ddr3) na agp jest dobrym wyborem ?

Bo moje 9550XT prawdopodobnie padło z nie wyjaśnionych przyczyn (zaczął walić artami na całym ekranie, nic nie da się zobaczyć...) i trafił na serwis do Proline'u.

Jak uznają reklamację i nie znajdą nowego 9550XT (btw. trzymajcie kciuki aby nie znaleźli) to dostaje coś w zamian za max 399zł (tyle za 9550 dałem w 2005r w lutym) a w tej kwocie w Proline poza wspomnianym 7300GT mam jeszcze X1300PRO ddr2 lub za 15zł więcej X1600PRO ddr2....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Grałem w carbona i podniosłem nieco takty na stock v. Przy GPU 685Mhz i mem 830 było co dziwne dobrze! Człowiek chce się uwolnić od oc a tu nagle taki numer... chamstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce cie zmartwić ale to jest stara rewizja karty(chyba jedna z pierwszych :lol2: ). Prawdopodobnie masz tam 90nm rdzeń ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie moze jak w nowych sterach przejsc w nvidia panel control do klasycznego widoku/

upd. Nieważne, już mam ;>

BTW zima cooling dała mi całe 10mhz wiecej na rdzeniu :lol: Uhhh, nie ma to jak padaczka;>

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego uważasz, że to 73GT ? Na G73 jest i 76oo i 73oo :)

a widzisz i tu mnie masz :D

niestety nie siedze ostatnio w sprzecie i dokladnie nie wiem co jest co. zasugerowalem sie g73

ale pewnie koledzy piszacy wczesniej maja racje bo na in4.pl jest recka 7300gt 128 mb i ma takie samo chlodzenie

ale zobaczymy jak dostane procka

OT

aporpo procka nie ma ktos z waz jakiegos sempa 3000 na 939 na sprzedanie? tanio :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No smigam sobie teraz 600/1600 skrecone nawet calkiem fajnie jak na A2 gry smigaja bez zajakniecia 3dmarka nie odpalam juz wale to:) atitoola tez darowalem sobie skrecilem sobie grafe powerstripem i smiga nie ma artow jest all spoko moze sie jeszcze pobawie pozniej:) temp w stresie 45 stopni wiec nie ejst zle:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

@slayne

@Lanc

Ale wy macie problemy - jak masz jakiegoś znajomego albo możliwość zamontowania karty to zamontuj i sprawdź ;)

A ja mam kolejne [ciach!]o - grałem dziś w carbona i mafie (stara ale jara!) i ustawiłem z ciekawości pamięci na 840Mhz. Obraz czysty, KURDE co im odbija?! Przedtem było źle na 825 a tu 15Mhz (30 efektywnie) więcej i jest ok.

Kiedy się tak wczoraj wkurzyłem to i na gpu i na mem był mod. Zmazałem je nie wyciągając karty z kompa czyli na "odwal się". Może coś zostało? Wątpię bo temp. są takie jak na stock v a grup też kręci się jakoś nieźle 685 Mhz na stoc V to chyba nie mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobilem fotke rdzenia

niestety 7300 gt :?

Akurat znam ten sklep i powiem Ci, ze nie raz i nie dwa razy goscie sie tam pomylili. Raz na kozysc, raz na nie kozysc, wiec kto wie :) Lec do jakiegos kumpla i sprawdz ta grafe, bo jak sie okaze 7600GT, to ja zara jestem w Arescie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

No już to widze, jak się okaże że to 7600 cała chmara ludzi oblegająca Arest :D

Fajny fart to by był. Ja raz kupiłem głośniki na allegro takie lipne 2.1 za 25zł to przez pomyłkę wysłali po 2 miesiącach następne 2.1 ale już za ok. 110zł. Mam je po dziś dzień ;)

Lubię pomyłki na korzyść kupującego ;)

Edytowane przez Łukasz Tkacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie: jestem na kupnie 7300 i nie wiem czy lepiej wybrać Palita na 256mb czy Galaxy na 128mb ? Są w praktycznie takich samych cenach, a na Galaxy 256mb nie mam pieniedzy. Chodzi mi o wydajność w grach (ilość fps-ów) np. w CS:Source. Nie zależy mi na innych grach które mają dopiero wyjść, chodzi mi o chwile obecna. Którą lepiej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz kasy to bierz palita, ładnie sie kręci i również jest bardzo dobrym wyborem

Fajny fart to by był. Ja raz kupiłem głośniki na allegro takie lipne 2.1 za 25zł to przez pomyłkę wysłali po 2 miesiącach następne 2.1 ale już za ok. 110zł. Mam je po dziś dzień icon_wink2.gif

Lubię pomyłki na korzyść kupującego

Ja miałem tez kiedyś niezłego farta, w cooling zamiast wysłać mi Pentagrama XC-80 AlCu wysłali mi Cu :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli, jesli dobrze rozumiem, lepszy palit z 256mb niz galaxy ze 128mb? ;)

Ma wiecej pamieci, wiec gry bedą lepiej działać na wiekszych rozdziałkach powyżej 1024-768 ale ten galaxy tez jest spoko bo ma wysokie taktowania i sie fajnie kreci :D Wybór należy do Ciebie ale i tak bedziesz zadowolony :) Ja polecam Galaxy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

No to w końcu dam screena ale nie ze smarka bo tego się nigdy nie doczekacie po mnie (hehehe) tylko z monitoringi rivy:

Dołączona grafika

V gpu - stock

V memory - stock

Ok. 35 minut grania w carbona na prawie full detalach. Chodziło jak złotko :) Dziwi mnie tak niska temperatura karty (zalman na domyślnych ustawieniach). Podczas gdy nie było ani artów ani freezów żadnych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi