Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Ponawiam pytanie co do vmoda 7600GT. PCB rev A6. Te vmody co znalazłem, nie pasują u mnie. PoV to nie jest jakiś znany producent i PCB powinno być referencyjne...

Stary z tego co widzę pomieszały ci się chyba tematy ;) Pytaj na tym podforum:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=180542

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sprawdzić czy karta będzie na B1?? sam po OC sie kapne?? :) W sumie to teraz zastanawiam się nad Palitem jednego już mam 7900GS wiec moze by tak wziaść 7300GT od palita bede juz miec 256MB tylko nie wiem czy wycisne te 1600Mhz na nim bo on na standardzie ma 1ghz, tak od razu walnąć jej te 600mhz to chyba bym ją zabił :rolleyes:

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sprawdzić czy karta będzie na B1?? sam po OC sie kapne?? :) W sumie to teraz zastanawiam się nad Palitem jednego już mam 7900GS wiec moze by tak wziaść 7300GT od palita bede juz miec 256MB tylko nie wiem czy wycisne te 1600Mhz na nim bo on na standardzie ma 1ghz, tak od razu walnąć jej te 600mhz to chyba bym ją zabił :rolleyes:

... nie ?

człowiek, palit ma pałera, a te memki nie raz ida ida lepiej niz nie jeden galaxian....

..ja to nie mam czasu ani checi zabawy,w ogóle to to chyba pozbywam sie złomu calego i spadam do Dojczów.... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@maruh sprawdzisz np w rivie tuner, nie ma czegoś takiego że zabijesz karte na standardowym napięciu, poprostu podkręcasz ile fabryka dała, jak karta na tych zegarach będzie stabilna to niema problemu ;] Pamiątki na palicie jakby fizycznie mogą mieć 1600mhz ale producent cofnął do 1000mhz, zresztą bedziesz miał karte w łapach to ,,złapiesz,, oco kaman :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, o podkrecaniu grafik to jakieś pojecie mam :-P , tylko martwiło mnie to w tym palicie te pamieci no ale skoro będzie git... wiec co mam brać Galaxy 73GT 1.4ns czy Palita 256MB 2ns ( podobno 1.4ns?), karta pójdzie to mojego drugiego kompa i tam ją bede katował :) Nad 7600GS 1.4ns też sie zastanawiałem ale nie wiem czy warto dopłacać do niej???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał 7600GS raczej, ale jak już z tamtych dwóch to hmm....256mb by sie przydało, OC wcale nie gorsze niż na galaxy aczkolwiek ludzie na palitach osiągają póki co mniejsze wyniki niż na galaxy, to 128mb na Galkaxy jeszcze tak bardzo nie przeszkadza, według mnie właściwie wcale, OC oczywiście świetne, wybór należy do ciebie :-P

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka mała dygresja ;)

Dla ludzi, którzy się bawią deltą.

Po obniżeniu temp GPU, możemy dać większą deltę.

Dla przykładu:

GPU 70* - delta -60 - zero artów, wyższa delta = arty

GPU 40* - delta - 120 - zero artów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka mała dygresja ;)

Dla ludzi, którzy się bawią deltą.

Po obniżeniu temp GPU, możemy dać większą deltę.

Dla przykładu:

GPU 70* - delta -60 - zero artów, wyższa delta = arty

GPU 40* - delta - 120 - zero artów ;)

Heh a kto kto sprawil ze masz 40St na GPU??:] Kto kto :) :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał 7600GS raczej, ale jak już z tamtych dwóch to hmm....256mb by sie przydało, OC wcale nie gorsze niż na galaxy aczkolwiek ludzie na palitach osiągają póki co mniejsze wyniki niż na galaxy, to 128mb na Galkaxy jeszcze tak bardzo nie przeszkadza, według mnie właściwie wcale, OC oczywiście świetne, wybór należy do ciebie :-P

Biorę na 99% 7600GS 1.4ns bez zalmana, i mam kilka pytań:

1. Czy jak wezmę tego 7600GS to też będzie na B1???

2. OC pewnie takie same jak w 7300GT 1.4ns ???

3. Czy jest jakaś duża różnica w OC bez zalmana???

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad.1 Niekoniecznie. Ze tak powiem musisz miec farta ;)

ad.2 Hmm.. Kto ci tak powiedzial ? :D Wcale nie musi.

ad.3 Z tego co mi wiadomo to nizsze tempy - wieksze mozliwosci oc ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh a kto kto sprawil ze masz 40St na GPU??:] Kto kto :) :razz:

:blurp:

• Teoretycznie wszystkie nowe karty (allegro) są na B1, bo tam nie ma takiego czegoś żeby coś zostawało ;) Jak ze sklepu z twojego miasta to możesz trafić na A2 :]
  • OC pamięci będzie identyczne, zresztą jest to sprawa losowa. GPU takie samo jak 73GT B1 :) Tylko nie zapominajmy, że losowość też występuje ;)
  • Różnicy nie ma. Na zalmanie masz tylko parę * lepsze tempy. Co za tym idzie możesz ustawić większą deltę. Jak się nie bawisz w edycje biosu to różnicy nie zauwazysz [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad.3 Z tego co mi wiadomo to nizsze tempy - wieksze mozliwosci oc ;]

Iwazam ze ZADNA..

Mam Galaxy 7600Gs i na Ac robilo 697Mhz Stock cooling stock voltage - 90 C* stress

Zmienilem na WC i teraz mam 697Mhz Stock cooling stock voltage - 40 C* stress

Pozdro...

ps. dopiero przy extreme oc to ma jakies wieksze znaczenie. B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki za odp, zdecydowałem się raczej na Palita 7600GS na DDR3 powinien byc szybszy od galaxy 7600GS :-P , dobra nie zasmiecam juz wątku :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki za odp, zdecydowałem się raczej na Palita 7600GS na DDR3 powinien byc szybszy od galaxy 7600GS icon_razz2.gif , dobra nie zasmiecam juz wątku icon_razz2.gif

No od galaxy 7600GS nie bardzo, raczej Galaxy ale 7300GT :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dobra na drugim kompie i tak nie odpalam gier w wiekszej rozdzialce niz 1024-768 (brat nie opala) wiec biore z techplanet Galaxy 7600GS 1.4ns Zalman za 348zł :-P THX za odp.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iwazam ze ZADNA..

Mam Galaxy 7600Gs i na Ac robilo 697Mhz Stock cooling stock voltage - 90 C* stress

Zmienilem na WC i teraz mam 697Mhz Stock cooling stock voltage - 40 C* stress

Pozdro...

ps. dopiero przy extreme oc to ma jakies wieksze znaczenie. B-)

taaa ale jak nizsza temperatura to mozna dac wiecej V w momim przypadku :D

ac - 1,7V 850mhz

wc - 1,95v 910mhz

co niezmienia faktu ze roznicy miedzy zyklym chlodzeniem a zalmanem praktycznie niema poza halasem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 1280x1024 tak ;]

No niekoniecznie tylko w 1280... Taki Tomb Raider Legend w 1024 z włączonym Next-Genem zjada ponad 190Mb pamięci ;)

Dołączona grafika

taaa ale jak nizsza temperatura to mozna dac wiecej V w momim przypadku :D

ac - 1,7V 850mhz

wc - 1,95v 910mhz

co niezmienia faktu ze roznicy miedzy zyklym chlodzeniem a zalmanem praktycznie niema poza halasem

Nie tylko więcej V, ale można też dać większą deltę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

190mb przy Next genie to rzecz normalna, to coś oferowane przez Tomb Raider Legend niesamowicie zżera fpsy-w także niema sie co dziwić :wink:

No ok, zgadzam się. Tylko pisanie, że 128Mb jest wystarczające do 1024 mija się z celem, bo jak widzisz na tym screenie użycie pamięci w 1024 dochodzi do 200Mb ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie tez tak ze po zmniejszenie gry do paska a potem po ponownej probie maksymalizacji okna pojawia sie tylko czarne tło ? :mur: Dziwne bo problem pojawil sie dopiero po zmiane sterow na XTreme-G 93.81.. :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety 128mb na karcie zrobilo sie juz za malo. Kilka gierek chodzi mi plynnie 1024 z lub bez AA ale ciagle doczytuje i przerzuca dane po pamieci np taki battlefield 2142 w 1024 z AA i chyba wszystko na maxa smiga az milo ale tylko sie obroce i chwila przerwy az doczyta i to bynajmniej nie z dysku.

Jak mozna sprawdzic ile jest zajete pamieci na grafice w przy uruchomionej gierce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mozna sprawdzic ile jest zajete pamieci na grafice w przy uruchomionej gierce?

Włączasz monitoring Rivy Tuner, klikasz na Setup > Plugins > zaznaczasz VidMem.dll > na liście aktywnych rzeczy, które się wyświetlają znajdujesz Videomemory Usuage i klikasz na niego > klikasz Setup > w nowym oknie zaznaczasz Show in OSD > właczasz Ruva Server > włączasz grę > masz użycie pamięci w lewym górnym rogu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi