Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil2201

tak tylko ciekawe z jaką karcioszką.. :) No ja wyciągnełem też max na ac ale nie dawałem masakrycznie dużo papu bo i tak temp były 70-75* :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

A bawiłeś się delta? BO chyba nie xD

A bawiłeś się delta? BO chyba nie xD CIekawe co 73gt potrafi na WC. ;] Sorry za ot ale jakie dać pseudo mojemu Wc? Bedzie brzydkie ale wydajne.. ;] Czekam na propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. o mnie jeszcze dziś usłyszycie :D

Czekamy ;]

ja wcale nie powiedzialem ze nei krece :D poprostu troche mnie znudzilo to krecenie,puki co niema konkurencj...albo sie nieujawnia?byly szumne zapowiedzi Di lanc&sector ale widze ze tez nic wiec mi tez sie nieche ;)

:mrgreen:

Powiem tak...

1 dzień wiosny ;]

doszedłem do 1.65V-1.7V (juz nie pamiętam) i dalej ściana (dziura?) :mur:

Trzeba się było pobawić delta clockiem [;

A bawiłeś się delta? BO chyba nie xD CIekawe co 73gt potrafi na WC. ;] Sorry za ot ale jakie dać pseudo mojemu Wc? Bedzie brzydkie ale wydajne.. ;] Czekam na propozycje

Pseudo ? :lol: :D Ty już wiesz co potrafi :wink:

Co do delty. Feel the Real Power ;)

Wreszcie, ktoś się zaczął odzywać w tym temacie [;

EDIT:

Widze, że macie problemy z białą stroną :?: Neozdrada rlz ;>

Edytowane przez Free

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej ja się odzywam.. ;E Delta suX to musi mnieć kopa ale chodzi też fajniutko :)

Czemu sux ? :lol: w 30 sekund mialem 10* mniej na gpu :lol: :lol:

Edytowane przez Wodnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednym delta da sporo drugim niewiele ;) W zależności od gpu ;)

Edit:

Widzę że topic ożył :lol:

Edytowane przez Wodnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry roX ;] Ej kreftr coś źle się bawiłeś bo u innych daje to sporo.

Shadery lub ROP's wysiadały - ile wtedy wyciągnąłem, to nie pamiętam. Może lanc będzie wiedział, bo z nim wtedy gadałem chyba ;)

850Mhz?

BTW: Wodnik, fajny sig :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez kretfr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

To chyba że mnieliście dośc słabe ropy i shadery. Jakoś nigdy kreftr nie widziałem tego wyniku :P JC groził groził a jak narazie cisza.. A temat postaram się ożywić bo zasługuje na to 7300gt l0l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba że mnieliście dośc słabe ropy i shadery. Jakoś nigdy kreftr nie widziałem tego wyniku :P JC groził groził a jak narazie cisza.. A temat postaram się ożywić bo zasługuje na to 7300gt l0l

JC zabił mobo z tego co mi wiadomo ;]]]

EDIT:

Następny z białą stroną ;]

Edytowane przez Free

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ELO320! :D

ok 6.23 rano, mobo wstało po operacji wymiany 3 kondów :D ( nie przyjemnie wyglada ;) . Dziś jeszcze jedzie do kumpla pod warsztat, on sie nia zajmie, no i kto wie, może dziś się uda B) . Narazie mobo jest niezdolna do OC. Nawet na standardzie zwiechy łapie co ~1h :D. Dobra spadam, 3majta kciuki łajzy ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Jc bez wyzwisk xD Ja nie zwiększałem V na mem bo kiedyś mi na 1.8v szły na 930MHz a po zmazaniu już na jakim kolwieg napieciu nie ida wiecej niż 886.. Pewnie to wina Vddq karty bo wtedy automatycznie zwiększyłem V na gpu. Jak mi się zechce do zetre V na gpu i dam V na mem i zobacze.. Bo wynik 886MHz raczej nie zadawala ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zrobibiłem Vmoda... 760 na GPU 1.5V / 850 na memkach V nie zmieniałem)

W stresie grafika grzeje sie do 65*C (100% r/min) a w idlu do 50(25% r/min). Rdzeń przesmarowałem Pastą Artic Silver 5.

Czy to bezpieczna granica, czy może lepsze chłodzenie już konieczne? np.: ZALMAN VF900-Cu ?

Edytowane przez Kozakov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

65*C to nie jest duża temperatura, ale jak na 1,5v to coś wysoką tą temperaturę chyba masz....może zadbaj o lepszą cyrkulacje powietrza w budzie, bądź daj nawiew na karte, to tak gwoli ścisłości, bo 65*C to jeszcze spoko temperatura ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą zrobiłem jeszcze raz pomiar napięcia i 1,65V :o dziwne bo odrazu po "rysowaniu" było 1,5V ale to jak na 1,65V to coś słabo sie GPU kręci... może jeszcze coś pokombinuje

Buda otwarta z tym że tuner Tv dość mocno sie grzeje a wiadomo ciepłe powietrze leci do góry

Edytowane przez Kozakov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą zrobiłem jeszcze raz pomiar napięcia i 1,65V icon_surprised3.gif dziwne bo odrazu po "rysowaniu" było 1,5V ale to jak na 1,65V to coś słabo sie GPU kręci... może jeszcze coś pokombinuje

Buda otwarta z tym że tuner Tv dość mocno sie grzeje a wiadomo ciepłe powietrze leci do góry

No na 1,65v to by była normalna temperatura ;] Jaki masz rdzeń?? A2, B1?? Jeżeli A2 to w sumie normalka chociaż moja ,,padaka,, na rdzeniu A2 na około 1,6v leci 785 bez delty ;]

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

65* przy 1.65 to normalna temp ? E no sory, ja przy takim napięciu w stresie miałem koło 78* a chłodzenie było dosyć dobre... Także Kozakov masz bardzo dobrą temp :) Pobaw się jeszcze z deltą (2 post tego tematu) ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi