Kozakov Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 No na 1,65v to by była normalna temperatura ;] Jaki masz rdzeń?? A2, B1?? Jeżeli A2 to w sumie normalka chociaż moja ,,padaka,, na rdzeniu A2 na około 1,6v leci 785 bez delty ;]A2 niestety ;/ A o co chodzi z tą deltą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) A2 niestety ;/ A o co chodzi z tą deltą? FAQ :mur: :mur: :mur: Edit: kamil byłem szybszy :lol: Edytowane 20 Marca 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 FAQ się kłania ;] To temp dobra.. Bo ja na na 1.62v mam 72* na 810MHz i w idle Malutko 42* wentyl na minimum 13% a w stesie na 100%. Przesmarowana ceramique i rdzeń A2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 No to juz zara zaglondam :P Ale ta moja grafa jakaś dziwna... jak ustawiłem na 760 to nie chciało wskoczyć, ale jak na 790 odrazu na hama do z palcem w d**** :D i temp podskoczyłma do 67* A ta moja propozycja z ZALMAN'em VF900-Cu to dobry pomysł?? Wiem tylko tyle że drogi :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Jak cos to Free ma wsparcie w postaci P4 Lub C2D :P :wink:Aj nid C2D B-) Kurde brakuje 105 pkt w smarku 05, żeby zrobić WR :wink: 900Mhz prawie, że done ;]] Fakt, że na 7600GS, ale 7300GT też jest na G71 ;]] Więcej info jutro :) Enjoy B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Ten zalman kosztuje dość dużo wydajnośc hmm.. duża? Ale nie lepsza jak chłodzenie wodne np ja złożyłem za 170zł co prawda tylko na gpu ale jakbym się postrarał to w 200zł bym się zmieścił z gpu i cpu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 No to juz zara zaglondam :P Ale ta moja grafa jakaś dziwna... jak ustawiłem na 760 to nie chciało wskoczyć, ale jak na 790 odrazu na hama do z palcem w d**** :D i temp podskoczyłma do 67* A ta moja propozycja z ZALMAN'em VF900-Cu to dobry pomysł?? Wiem tylko tyle że drogi :E Pentagram XC 80Cu dużo tanszy a w testach wypada lepiej niz VF800-Cu. A jak nie zalujesz kasy to bier tego VF900-Cu. Chociaz ja bym nie bral xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) Pentagram XC 80Cu dużo tanszy a w testach wypada lepiej niz VF800-Cu. A jak nie zalujesz kasy to bier tego VF900-Cu. Chociaz ja bym nie bral xDxc-80 cu używany na allegro 50 zł. Brać? Edytowane 20 Marca 2007 przez Kozakov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 1 podstawowe pytanie. Masz teraz zalmana ? Jak tak, to czy 3* mniej na GPU cię zbawią ? Bo aktualnie masz bardzo fajne temperatury, a i tak więcej niż 1.65v na co dzień nie będziesz dawał... A jak byś się chciał pobawić w hard oc to zawsze można dać dodatkowy nawiew.... No chyba, że masz za dużo pieniędzy to wtedy kupuj pentagrama... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 1 podstawowe pytanie. Masz teraz zalmana ? Jak tak, to czy 3* mniej na GPU cię zbawią ? Bo aktualnie masz bardzo fajne temperatury, a i tak więcej niż 1.65v na co dzień nie będziesz dawał... A jak byś się chciał pobawić w hard oc to zawsze można dać dodatkowy nawiew.... No chyba, że masz za dużo pieniędzy to wtedy kupuj pentagrama...Mam zalmana i 3* mniej mam dzięki zmianie pasty :] w sumie to może i masz racje z tym nawiwem (albo poprostu otworze balkon wtedy 62* nie przekracza) A pieniądze zainwestuje w zasilacz bo mam shitowego feela1 400 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 No to nie ma się co zastanawiać. Zasilacz to podstawa ;] Co ci z mniejszej temp jak ci padnie zasilacz, a z nim cała reszta ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 (edytowane) 65* przy 1.65 to normalna temp ? E no sory, ja przy takim napięciu w stresie miałem koło 78* a chłodzenie było dosyć dobre... Także Kozakov masz bardzo dobrą temp icon_smile3.gif Pobaw się jeszcze z deltą (2 post tego tematu) ;] Eee to albo moja karta robi to 780 przy mniejszym napięciu albo rzeczywiście mam taką temperaturę, bo przy 785 jak pamiętam miałem 61*C :huh: V-moda robiłem na ślepo ale porównując wyniki moje i Lanca doszliśmy do wniosku że napięcie to około 1,6-1,65v Edytowane 21 Marca 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 hm, jak macie ustawione taktowanie na pcie? auto? Bo kombinuje jak by tu wycisnąć więcej z karty bez vmodów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Moja robi 810 na 1.6V delta -40 Więc nie jest żle.. A strees to 72* xD idle ponad 44* Teraz mam 1.58 idle 42* stres 69* 800MHz delta -30 Zobaczymy czy ta karta coś potrafi na większym V.. Jeśli WC będzie sprzyjać i karta nie będzie miała ściany to moim celem jest na codzień 870MHz. Pomóżcie mi zrobić coś z tymi memami! Bo kiedyś latały na 920MHz a teraz raptem na 886mhz to jest nie fair Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 hehe o 870mhz na codzien radze raczej zapomniec ;) a juz napewno nei przy V jakie mi podawales na gg ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Wiesz jak nie bedzie ściany to dam i 1.7v aby karta pożyła do nastepnych świąt Bożego Narodzenia ;] To moge dać i 2V aby żyła.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 (edytowane) hm, jak macie ustawione taktowanie na pcie? auto? Bo kombinuje jak by tu wycisnąć więcej z karty bez vmodów...probowalem dawac wiecj nawet 140mhz i nic to niedaje kamil 1,7V to tez malo,pozatym niesamo napiecie jest wazne a temperatura rdzenia ktory tzrba mocno wychlodzic a na codzien raczej ciezko utrzymac temperature wody w okolicach 5*-10*C mowie wszystkoz wlasnego doswiadczenia ;) Edytowane 21 Marca 2007 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 (edytowane) Witam No kupilem potencjometry i chce zrobic mov ale lutowany :) Najpiew zmierzylem napiecia ( wedlug tej fotki : http://img215.imageshack.us/my.php?image=vkopiabs5.jpg oto wyniki : Vmem = 1.88V Vgpu = 1.24V Czy to dobre pomiary czy moze moj kochany dosc drogi miernik cyfrowy klamie ? ( bo wedlug FAQ z pierwszej strony to napiecie dla GPU jest oki ale pamiecie pamieci jest jakies dziwne , nie wiem czy to kosci hynixa czy samsunga) Edytowane 21 Marca 2007 przez Mr.Martin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Czy tak drudno zdjąc radiatory i sprawdzić na jakich kościach sa? Z tego co wiem to hynixy mają 1.9V a Ty masz 1.88 czyli prawidłowo;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Czy tak drudno zdjąc radiatory i sprawdzić na jakich kościach sa? Z tego co wiem to hynixy mają 1.9V a Ty masz 1.88 czyli prawidłowo;] Nie nie jest ciezko ale boje sie ze gdy odkleje to moze sie juz slabo przykleic i jedna kosc bedzie sie przegrzewac - a nie mam inne tasmy aby w razie czego zamienic (usialbym kupic na allegro) Ale czy to Hynix czy Samsung to max bezpieczne napiecie jakie mozna ustawic to 2.2V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 hehe o 870mhz na codzien radze raczej zapomniec ;) a juz napewno nei przy V jakie mi podawales na gg ;)1.65v + delta ~100 i masz 870 na codzień ;] Tak tez mówię z własnego doświadczenia [; Witam No kupilem potencjometry i chce zrobic mov ale lutowany :) Najpiew zmierzylem napiecia ( wedlug tej fotki : http://img215.imageshack.us/my.php?image=vkopiabs5.jpg oto wyniki : Vmem = 1.88V Vgpu = 1.24V Czy to dobre pomiary czy moze moj kochany dosc drogi miernik cyfrowy klamie ? ( bo wedlug FAQ z pierwszej strony to napiecie dla GPU jest oki ale pamiecie pamieci jest jakies dziwne , nie wiem czy to kosci hynixa czy samsunga) hynix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 ty tle masz?jesli tak to przy jakiej temperaturze? jesli tyle masz to zapodaj fote z widokiem na multimer na ktorym bedzie 1,65V i na monitorze wyniki z smarka 01,03,05,06 i przebiegiem zegarow z rivy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 (edytowane) no to ja narazie zrobilem swoj Vmod z potencjometrami Na Vgp dalem 1.60V a na Vmem 2.20V Podkrecilem jak narazie stabilnie do GPU 780MHz , zas MEM do 850MHz (1700MHz) temp rdzenia 65 C (pasta na rdzeniu to artic ceramicue) - rdzen B1 3Dmark06 - 3353 pkt. Jak sadzicie da sie cos jeszcze z tego wycisnac ? jak sadzicie ktore napiecie jeszzce podniesc i do ilu ? oraz raczej ilu stopni nie przekraczac na GPU ? Edytowane 21 Marca 2007 przez Mr.Martin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 ty tle masz?jesli tak to przy jakiej temperaturze? jesli tyle masz to zapodaj fote z widokiem na multimer na ktorym bedzie 1,65V i na monitorze wyniki z smarka 01,03,05,06 i przebiegiem zegarow z rivy ;) 44-45* w stresie :) Co do foty - nierealne [; Miernik mi sam nie bedzie siedział na karcie ;]] Nie mam 4 rąk, żeby taką fote strzelić ;P Ale marki mogę pokazać, ale to potem [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 wystarcza dwie rence :D jedna tzrymasz sonde druga sonda siedzi w molexie druga reka trzymasz aparat ja tu niewidze problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 wystarcza dwie rence :D jedna tzrymasz sonde druga sonda siedzi w molexie druga reka trzymasz aparat ja tu niewidze problemu Np tak: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 @kretfr A gdzie na tej focie monitor z 3d markami + wskazania miernika ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 (edytowane) ja sie musze pochwalic moim 7300gs ;) max stabilnie ile udalo mi sie z niego wycisnac to 630 na rdzeniu i 650 (1300) na pamieciach. Jednak cos mam pokrzywione w sterownikach chyba. Na poczatku mialem Oficjalne z Nvidii, teraz najnowsze NGO. 3DMark 2003: Na oficialach: 550/1000 - 3700 pkt 630/650(1300) - 3650 pkt na ngo: 550/1000 - 3800 pkt 630/650(1300) - 4200 pkt. myslalem ze na takich taktowaniach to lepiej bedzie ;) max jaki udalo mi sie osiagnac, ale juz z artami lekkimi to 660 na rdzeniu i 660(1320) na pamieciach. Pomimo niskich wynikow jestem zadowolony, poniewaz trafilem na karte, ktora chyba sie dosc dobrze kreci, wiec jak znajde jakies vmody to zapewne bedzie wiecej :) Edytowane 22 Marca 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Słabe te wyniki. Albo miałes na mysli 3DMarka 2005 a napisałes 2003 albo w sterownikach masz ustawione wygładzanie i filtrowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 (edytowane) Słabe te wyniki. Albo miałes na mysli 3DMarka 2005 a napisałes 2003 albo w sterownikach masz ustawione wygładzanie i filtrowanie. to sa wyniki 7300GS a tak po za tym to strasznie slabe te wyniki jana 9500pro mam wiecej pkt Edytowane 22 Marca 2007 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...