WojtasLWP Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam wszystkich. Widzę temat "pencil moda" był tu dość nieźle wałkowany ale nie znalazłem akurat rozwiązania swojego problemu. Mianowicie czy ktoś byłby w stanie zidentyfikować na poniższych zdjęciach rezystory odpowiadające za napięcie GPU i pamięci (oraz punkty pomiaru napięcia), tak abym mógł sobie je potem "maznąć"? Wiem, że ze dwie karty Galaxy były już wałkowane pod tym kątem ale tej wersji karty jeszcze nigdzie nie widziałem pod względem pencil moda. Oczywiście sama karta to Galaxy 7600GS AGP, DDR3 256MB, 1.4 ns, zalman niebieski. Zdaje się, że jest to wersja "okrojona" - nie posiada żadnych zworek i SLI. W tej chwili na chłodzeniu pasywnym. Front (700KB): http://members.chello.pl/w.wiszniewski4/ga...1.4ns-front.jpg Tył (800KB): http://members.chello.pl/w.wiszniewski4/ga...gs1.4ns-tyl.jpg Karta chodzi na ustawieniach 620/1720. 3DMark 03 - 13686 (tu akurat wynik niewymierny, gdyż pojawia się freez z jeden lub dwa razy) 3DMark 05 - 6668 3DMark 06 - 3334 Jeśli ktoś czuje się na siłach to proszę o pomoc :) Dzięki. Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez WojtasLWP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Mysle że 900mhz na gpu bym podgonił :-P w sumie brakuje tylko 250mhz :-P @WojtasLWP nie ten dział i sli na AGP? :lol2: Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 @WojtasLWP Po 1 - takie duże foty to się chowa pod spoilerem, albo daje do nich same linki, a nie wrzuca takie duże na forum :mur: Po 2 chyba jednak nie do końca czytałeś FAQ. Zobacz 1 stronę, 2 post. Jest tam też opisany na fotce vmod do 7300GT na AGP. Ty masz pewnie takie samo PCB jak ten 7300, także vmod będzie identyczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtasLWP Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 @WojtasLWP Po 1 - takie duże foty to się chowa pod spoilerem, albo daje do nich same linki, a nie wrzuca takie duże na forum :mur: Po 2 chyba jednak nie do końca czytałeś FAQ. Zobacz 1 stronę, 2 post. Jest tam też opisany na fotce vmod do 7300GT na AGP. Ty masz pewnie takie samo PCB jak ten 7300, także vmod będzie identyczny. 1. Ok, poprawione. Mam nadzieję, że limitu nikt nie przekroczył - ciężkie czasy. 2. Dzięki. To to samo PCB - nie brałem pod uwagę 7300GT. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) jakie jest bezpieczne napiecie na kosci HYNIXA ? ( bo mam 1,86V na pamieciach to chyba hynixy, ale jeszcze sprawdze odklajajac radiator, mam nadzieje ze bede go potem mogl normalnie zakleic tak jak było !!!!!!!!! ) Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Panowie, przypomnijcie mi, jak to sie robilo, zeby w Riva dalo rade wentyl na mniej niz 25% ustawic. Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Wyszukiwarka siadla? :mur: . Power user->RT\NVIDIA\FAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 "w sumie brakuje tylko 250mhz " mocne...!! DziubkerR1 na przyszlośc poszukaj ale będe dobry zakładka power user>riva Tuner\nivida\fan i w minFanSpeedLimit wpisz 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 "w sumie brakuje tylko 250mhz " mocne...!! DziubkerR1 na przyszlośc poszukaj ale będe dobry zakładka power user>riva Tuner\nivida\fan i w minFanSpeedLimit wpisz 0 Trzeba myślec optymistycznie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Nie bijcie Panowie, zawsze szukam, ale dzisiaj juz zbyt zwalony jestem po calym dniu, wiec sobie pozwolilem ;) Mam przy okazji jeszcze jedno pytanko. Czy ktos z was probowal moze "naoliwic" tego Zalmana ? Bo troche kurde szelesci juz i denerwujace to z deka jest, a z tego co go ogladalem, to nie bardzo wiem jak go sciagnac. Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 no pietach przekrocz 2110mhz i zrob screena ze smarka i monitora rivy to bede cie gonil hmm mzoe jakies 2,2ghz??Nic z tego.... wczoraj upaliłem kartę a właściwie ukruszyłem rdzeń ......@$$##@@#!@!% Jak myslicie wymienią na gwarancji czy czeka mnie nieplanowany wydatek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) jak dobrze zamaskujesz :D i bedziesz udawal glupawke w sklepie, to czemu nie :>. Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez jc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 jak dobrze zamaskujesz i bedziesz udawal glupawke w sklepie, to czemu nie .Załozyłem oryginalne chłodzenie, przesmarowałem białą pastą (jak oryginalnie). Tylko musze wysłać do Archego a on dalej do serwisu wysyła i teraz kwestia tego co bedzie w serwisie. Coś mam złe przeczucie że ukruszony rdzeń nie wróży nic dobrego-ciekawe ile ewentualnie będzie kosztowało przelutowanie rdzenia nie uwzględnione gwarancją? !#@!$%#!@$%$^%^% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 juz lepiej bdzie karte nowa kupic ;]. ps. musisz byc iptymistycznie nastawiony, jednak mysle ze bedziesz czekal ~6tyg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) 1. pozyczyłem od kolegi taki drozszy miernik, i kurde przykladam do rezystorow na ktorych sie maluje olowkiem i kurde takie odczyty: -gpu 1016 Ohm -mem 857 Ohm CO TO KURDE MA ZNACZYC ? DLACZEGO MAM TAKA POPIEPRZONA KARTE ? 2. Nie wiem jak sprawdzic na jakim rev. jest moja karta Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Odkręc chłodzenie z grafy i jak chip bedzie mial ramke to B1 a jak nie to A1 :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Prościej sprawdzić w Rivie Tuner... Pisze o tym między innymi w FAQ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 pietach a dokładnie w jaki sposób uwaliłeś rdzeń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Przy przykręcaniu bloczka!! Początkujący nie jestem i starałem sie równomiernie dokręcać ale cos się gdzieś smykło i narożnik lekko sie ukruszył. Początkowo chodziło cacy tylko na drugi dzień komp nie chciał wstać no to zacząłem obmacywać wszystko i jak zdjąłem bloczek to zobaczyłem ukruszony narożnik. @#$#$%$%& A było na 4 sruby i skręcane po przekątnej i te gumeczki na rdzeniu tez były. Rdzeń B1 więc bez ramki #$%$%^%$#$%#$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Prościej sprawdzić w Rivie Tuner... Pisze o tym między innymi w FAQ...szukalem pod hasłem 'rev' i nie bylo nic o tym a teraz przelecialem FAQ i nie ma tam jak sprawdzic w riva tunerze, chyba ze masz na mysli faq nei tego tematu edit: znalazlem w rivie jak sie robi juz Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 sesq czy ty naprawde nie widzisz tego w riva tuner? ludzie rozejrzyjcie się!!! masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Nie zapominaj że ige007 zrobił 2100MHz i jeszcze ktoś tylko nie pamiętam kto :P Ja zrobilem B-) hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 No własnie to Ty.. ;) Ps ile byś chcial za karcioszke bo widzę ładnie się kręci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 hmmm a ile mozesz dac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) sesq czy ty naprawde nie widzisz tego w riva tuner? ludzie rozejrzyjcie się!!! obrazek maszprzeciez napisalem ze juz umiem sprawdzic rev. ? czytac nie umiesz ? pozatym nie wiedzialem ze w rivie mozna sprawdzic rev. rdzenia wiedz nie zwraaclem uwagi na jakies A2, 8pvp 4psda.... Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 @sesq Czytać każdy umie, jeden lepiej drugi gorzej. Nie cytujemy obrazków... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 sesq nie patrzyłem na Twój edit! Więc napisałem.. A to A2 to z daleka widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 sesq czy ty naprawde nie widzisz tego w riva tuner? ludzie rozejrzyjcie się!!! [ciach!] masz No dobra, to czemu mi riva pokazuje A2 a EVEREST jak byk pokazuje A1? Edited by Sikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 @Bladesss Nie cytuj fotek! Co wy sie kłucicie, sciagnij chłodzenie i zobacz i wszytsko bedzie jasne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 mam maly klpocik ze swoj akrta graficzna 7300GT Galaxy Zalman a konkretnie chodzi o wentylator. Podniosle troche napiecia na tej karcie i podrecilem ja. Zauwazylem ze w windowsie pracuje ona jako 3D a nie 2D. Zwiazku z powyzszym wentylator ustawiony jest poprzez bios karty na 65% i troche mi jego odglosy pzreszkadzaja. Doradcie mi prosze do ilu % mozna go przykrecic aby temp byla oki i nie przegrzewala sie ? wiem ze to mzoe trudne pytanie ale moze ktos juz cos takiego robil i moze sie podzielic swoja wiedza. Niestety posiadam system Vista a pod Vista nie dziala RivaTuner ( tzn sam program dziala ale nie ma zakladek do OC , kontroli wentyli itp)wiec nie moge sobie potestowac zmniejszania wentylatora - jedyna mozliwosc to modyfikacja biosu karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...