Free Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Po co wam lista osób, które straciły karty ? Potem ludzie będą się zniechęcać do oc ;] Kurde trzeba by dodać do faq info o tym, że na mosfety trzeba dać nawiew... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Może napiszmy do moderatora żeby odblokował lanca.. To dobry człowiek :D Przynajmniej nasz FAQ byłoby wzbogacane o nowe to wiadomości kore napewno nam się przydadza.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 powiedzcie mi - jakie mam sobie optymalnie ustawic napiecie na mem? bo te 1,96V to chyba za duzo no nie? AtiTool tak czasami robi cie w jajo. Po prostu puśc jakiegoś 3DMarka i patrz czy nie ma artefaktów. mozesz mi powiedziec jakim cudem wyczarowales na pamieciach 2016Mhz? mi przy 1700 juz wszystko sie sra...:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 mozesz mi powiedziec jakim cudem wyczarowales na pamieciach 2016Mhz? mi przy 1700 juz wszystko sie sra... 2016 to nic.... Tuż przed padnieciem karty (ukruszyłem rdzeń) wydusiłem z pamięci 2100MHz i poszło by wiecej ale w RivaTuner skończył sie suwak. Jak to wyczarowałem.... Pewnie dlatego że standardowe napiecie na mojej karcie dla pamięci wynosiło 1.95- 2 V i przy tym napieciu szły do 1900Mhz.] Przy v-modzie na 2.15V poszły na 2100 i chciały więcej..... No pewnie też trafiły się dobre pamiątki....mimo że 1.4ns to pewnie były lepsze moze 1.2ns (tylko napis inny). Pewnie to tak jak z procesorami Athlon XP Barton. Jak ileś % rdzeni nie chciało działać jako Barton blokowali L2 do 256kb i puszczali jako Thortony.A że tylko znikomy % procków był niesprawny to większość Thortonów modowała się na Bartona (tak jak mój). Zapewne tak jest z pamięciami - jak jakiś % nie chce działać z określoną prędkością to puszczają jako wolniejsze, a wiadomo że tylko niektóre są słabsze a wiekszość w pełni sprawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 No ja też miałem fajne pamiątki, na stock leciały 1880 :cry: Napewno już takiej sztuki nie trafie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 dobrze również na stock to 1880 ale potem już po vmodzie moga tyle nie pojśc więc jest róznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f3nikz Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Słuchajcie ludzie ile powinna wyciągać marków galaxy 7300gt 256mb 1.2ns na 3dmark 2005?? [bez podkręcania, na stocku i oczywiście wartości plus minus proszę] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) Słuchajcie ludzie ile powinna wyciągać marków galaxy 7300gt 256mb 1.2ns na 3dmark 2005?? [bez podkręcania, na stocku i oczywiście wartości plus minus proszę] Zależy przy jakim procku, ale przy jakimś A64@2,5ghz to około 4500(+/-) Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f3nikz Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zależy przy jakim procku, ale przy jakimś A64@2,5ghz to około 4500-4600 Procek c2d e6300 :-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) Procek c2d e6300 :-] No zauważyłem :wink: Więc jak przy A64@2,5ghz robi około 4500pkt to przy C2D (zależy czy podkręcony czy nie) będzie kilkaset pkt więcej, może koło 4800 ;] Jak go podgonisz ładnie to i może z 5000 zrobi :-P Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Słuchajcie, a ktoś wspominał kiedyś ze gdy robie na GPU wiecej niz 700 Mhz to powinienem podnieść również taktowanie PCIex. Do ilu? Jest jeszcze jakis inny program który ma opcje szukania artefaktów poza atitool? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 No ja też miałem fajne pamiątki, na stock leciały 1880 :cry: Napewno już takiej sztuki nie trafie ja ( wybraniec :rolleyes: ) miałem pierwszego i jedynego na forum ( podejrzewam ) palita bez blokady... i pewnie też jakieś ścierwo dostane :mad: :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 ja ( wybraniec :rolleyes: ) miałem pierwszego i jedynego na forum ( podejrzewam ) palita bez blokady... i pewnie też jakieś ścierwo dostane :mad: :sad: Life is PAIN :wink: Ale nie zawsze nowa grafa musi być gorsza od starszej. Jak dostaniesz sztuke z blokadą to napisze Ci co i jak trzeba lutować :P albo sie uda albo nie. No risk, no fun :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 cyk! :D dla chetnych i odwaznych, beda i chyba pkty pomiarowe,tylko trzeba przetestowac ]:-> EDIT : oczywiście rezystor do vgpu to nr 42 Dostalem w lapki karte Palita z nowym, duzym PCB od 7600. Rdzen B1, na default zrobila 640/840 :) ~13k w 3Dmarku 2k3. Zarowno ja ;p jak i karta, dobrze wiemy ze chcielibysmy uzyskac pnad 15k - wiec zaryzykowalem i pobawilem sie olowkiem. Punkty zaznaczone przez jc (dzieki!) zgadzaja sie w 100%, po obnizeniu rezystancji karta teraz wydaje sie smigac ladnie na 700MHz dla rdzenia i 850 dla pamieci w ATIToolu, wczesniej nie bylo szans na stabilne 650/850 - karta albo sypala artami w tescie ATItool'a, albo sterownik ekranu co chwila odzyskiwal 'sprawnosc' :) Przydaly by sie punkty pomiarowe, bo mimo 'bezpiecznego' obnizenia rezystancji karta dostala chyba za duzo V na rdzen, bo jak wczesniej grzala sie do max 60 stopni w stresie, to teraz i pod 80 dochodzi ;) Jak znade chwile czasu to pobawie sie w wieksze zegary i testowanie 3d, zeby sprawdzic do konca stabilnosc i czy czasem nie ma zabezpieczenia na wieksze V :) Jeszcze raz dzieki JC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) Nie żebym się chwalił ale jc miał te Vmody ode mnie :P Punkty pomiarowe mógłbym zrobić ale mi się nie chce. Poza tym wystarczy troszke wysiłku i znalazłbyś wszystko na forum :mur: Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez Cichy_killer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) Skad mialem to niby widziec? on to zapostowal, wiec skorzystalem z tego co wkleil :) napisal ze 'beda i chyba pkty pomiarowe' - wiec ich nie szukalem, skoro z 'beda chyba' mozna wywnioskowac ze ich jeszcze nie ma, nie? Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez eubie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Skad mialem to niby widziec? on to zapostowal, wiec skorzystalem z tego co wkleil :) napisal ze 'beda i chyba pkty pomiarowe' - wiec ich nie szukalem, skoro z 'beda chyba' mozna wywnioskowac ze ich jeszcze nie ma, nie?Chodzi mi o to, że prawdopodobnie podawałem kilkadziesiąt stron wcześniej linki do Vmodów Palita i punktów pomiarowych. Ale jak juz ci się nie chce przeszukiwać całego forum to jest jeszcze google... No chyba że jesteś leń to czekaj jak jc coś skrobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Wrozka ze mnie srednia, otwieram topic, cofam sie o jedna strone - ktos daje zdejcia nowego PCB proszac o vmoda, ktos inny daje mu fotke z zaznaczonymi vmod'ami. Do tego ten ktos napisal ze moze zrobic punkty pomiaru. I ja mam sie domyslec ze juz wczesniej ktos dal vmod'a dla nowego PCB z punktami pomiaru? lenistwem jest to ze nie przeczytalem 150 stron zeby sprawdzic czy Ty czasem wczesinej tego nie dales? EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 I ja mam sie domyslec ze juz wczesniej ktos dal vmod'a dla nowego PCB z punktami pomiaru? lenistwem jest to ze nie przeczytalem 150 stron zeby sprawdzic czy Ty czasem wczesinej tego nie dales? EOT.Przeczytaj mój poprzedni post jeszcze raz. Napisałem w nim że jeśli nie chcesz przeglądać tego krótkiego tematu to możesz skorzystać z google. Ja tu problemu nie widze żadnego. Juz zrozumiałeś co miałem na myśli? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Słuchajcie, a ktoś wspominał kiedyś ze gdy robie na GPU wiecej niz 700 Mhz to powinienem podnieść również taktowanie PCIex. Do ilu? Jest jeszcze jakis inny program który ma opcje szukania artefaktów poza atitool? 1.nic nie daje testowalem sam 2.najlepszym testerem jest kilku godzinna gra ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Uff.. udalo sie znalesc troche czasu. Max co udalo mi sie uzyskac bez artow przy napieciach nie przekraczajacych granicy zabezpieczenia: 730/880: 3D2k3: 15600 3D2k5: 6600 Karta przy wyzszych napieciach na rdzeniu spokojnie bez artow testowala sie w att na 770/780 dla rdzenia.. no ale przejscie 3Dmarkow bylo niemozliwe - zwis+ black screen badz reset. Czas siegnac po lutownice :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Eee czy czasem moja karta na 865\888Mhz uzyskuje w marku 3D2k3 14.4k a w 3D2k5 około 6.5k. Wiem proc to jedyne 2.6GHz czyżby on blokował karte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carmamir Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Kupiłem kilka dni temu kartę Gigabyte 7300GT wersje TF z cichym chłodzeniem. Mam pytanko do Was , czy można z tej karty coś więcej wycisnąć ?? Jest na tyle wydajna by pograć w TDU ? Grać będe na 1024x768 pewnie bez wygładzania, komp to P4 3.0 HT, 1GB DDR2 533, LCD 19" Poniżej foteczki... Wycisnę coś z tego ? Pogram w miarę coś nowego na tym ?? Z góry tnx za odpowiedzi :) Narazie siedzę u dziewczyny do czwartku więc najszybciej za ok. tydz. się pobawie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Jezeli dasz jakis nawiew na nia to mozna sie bawic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carmamir Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 (edytowane) Nawiew na pewno dam, myślałem o 2x 80 tak by i na pamiątki wiało :), pamięci 2.5ns DDR2 :/ Dodam że karta będzie na wolnym powietrzu :), pc jest bez obudowy... A jak z Vmodem ?? Edytowane 15 Kwietnia 2007 przez Carmamir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 kręcić zawsze możesz, ale z v-modem będzie kłopot. mogłeś brać Galaxy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Hej ;] Cichy nie zaprzecze ;) zapomnialem poprostu ;] , ważne żeby komuś się przydały :) btw. do tych co spalili karty. Ciekawe komu przyjdzie pierwsza :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Eee czy czasem moja karta na 865\888Mhz uzyskuje w marku 3D2k3 14.4k a w 3D2k5 około 6.5k. Wiem proc to jedyne 2.6GHz czyżby on blokował karte?Słabe cpu/mem, brak optymalizacji systemu, złe stery, brak otymalizacji systemu pod marki... Nawiew na pewno dam, myślałem o 2x 80 tak by i na pamiątki wiało :), pamięci 2.5ns DDR2 :/ Dodam że karta będzie na wolnym powietrzu :), pc jest bez obudowy... A jak z Vmodem ?? No z tych pamięci to raczej za dużo nie wyciśniesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) Nie rozumiem jak można kupować Gigabyty, przecież są duzo lepsze Galaxy i Palit...., może z rdzenia chociaż coś wycisznieś :D Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Palit pewnie ta sama cena co giabyte a ma memy 2.5ns hahah :P A palit to demon :D Ciekawie jak tam moje pcb z 1.7v od 2tygodni bez żadnego nawiewu, przewiewu w budzie.. Jakoś tak mi się nie chcę jej wyjmować :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...