Fredek Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 A tak w ogóle t o Galaxy IMO są słabe ... Kończą się w okolicach 900Mhz na gpu mur.gif No masz racje co to jest 400mhz więcej na GPU :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 znacie jakies programy do aktualizacji biosu w windowsie? może x-bios editor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Palit fajny jest bo pociągnie te 900mhz na dobym V dobrym chłodzeniu no i dobrej sztuce. Ale i tak wole galaxy bo mam pewność że memy pójdą wysoko nie tak jak tam ( chociaż jest też ładnie ) ale koniczą sie na 800mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) No masz racje co to jest 400mhz więcej na GPU :mur:Pality z reguły robią 900Mhz bez delty na napięciu ~1.65. Gwarantuje ci, że Galaxy nie zrobi czegoś takiego ;] znacie jakies programy do aktualizacji biosu w windowsie? może x-bios editor Poszukaj na guru3d.com nvflash'a wersje pod windowsa. LukasAMD kiedyś wspominał o tym w tym temacie ;) Palit fajny jest bo pociągnie te 900mhz na dobym V dobrym chłodzeniu no i dobrej sztuce. Ale i tak wole galaxy bo mam pewność że memy pójdą wysoko nie tak jak tam ( chociaż jest też ładnie ) ale koniczą sie na 800mhzStock cooler wystarczy :> Przynajmniej jc miał chyba 860Mhz na gpu bez delty na stock wiatraczku i napięciu poniżej 1.6 ;] Nie masz pewności co do oc memek. Parę osób na forum z 7300GT od Galaxy ma problem ze zrobieniem 1.6Ghz na memkach po v-modzie ;) Poza tym: 1000/1600 na Palicie > 900/1800-2000 na Galaxy :blurp: Edytowane 11 Maja 2007 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 @Free dobrze gada co do ramu, moje na stock v nie zrobią 1.6ghz, ale jak je dożywię to lecą ponad 2ghz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 @kamil2201 Nie masz w domu lodówki ? A tak w ogóle t o Galaxy IMO są słabe ... Kończą się w okolicach 900Mhz na gpu :mur: To jest niezaprzeczalny Fakt... No masz racje co to jest 400mhz więcej na GPU :mur: Serio tak jest testowane na moim Gf7600Gs ktory jest najszybszy na forum... i [gluteus maximus] jasia 1ghz nie dalo sie osiagnac... chociaz prognozy byly ladne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Moim zdaniem 1ghz jest barierą, której prawdopodobnie nie da się przebić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Moim zdaniem 1ghz jest barierą, której prawdopodobnie nie da się przebić :wink: a Jednak niektorym sie udalo... (szukaj xtremesystems badz hwbot) badz poczekaj jak wrzuce swoja grafe na ln2 :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Free @ Ja miałem 1.64v i robiłem 870MHz dyle że z deltą -95. Moja karta się wywala na tym V jak dojdzie do 42-43* a moje WC i tak daje rade i utrzymuje na 1.62v 42stress. Niech tylko znajdę chęci troche lodu i zimnej pogody. Może przekrocze 900MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 kupiłem sobie karte 7300gt od galaxy z zalmanem i po zamontowaniu jej w kompie, nowy windows i wszystko gra. Instalacja sterwonikow do plyty nForce3 w wersji 5.10 i 5.11 daje ten sam efekt. Ekran wygląda jak w przeplocie z 4 kolorami. Kilka prób i winę ponosi sterownik GART od nForce. Wszystko działa teraz cacy tylko nie mam tego sterownika do AGP no i riva pokazuje ze karta działa jako PCI. Wydajnością też nie grzeszy, da się jakoś zainstalować te sterowniki do AGP czy może jest inny sposób na ten problem. Juz robiłem setki instalacji w różnych kolejnościach i wersjach, mam jeszcze jakieś najnowesze bety GART'a ale efekt ten sam. Jak chce zainstalować stery do grafiki pod zainstalowanym Gartem to czarny ekran i zwis. Odwrotnie tak samo i komputer juz nie bootuje. Szukałem na forum i w sieci, jedni piszą że tak musi być ale że port działa jako agp8x, czy na pewno ?? bo po wydajności to dla mnie porażka jak ma tak pracować. Proszę o pomoc moje pomysły się wyczerpały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) Poszukaj na guru3d.com nvflash'a wersje pod windowsa. LukasAMD kiedyś wspominał o tym w tym temacie ;) No tak wspominałem i teraz sam tego szukam bo może pobawię się deltą w wolnym czasie... mam w końcu bootowalnego pendrive to można by coś zrobić a Advanced Warfighter aż się prosi o dodatkową moc :D Jeżei znajdę to dam znać. Czytając posty wyżej - ale wy macie problemy - narzekać że karta pozwala na podniesienie gpu np. TYLKO o 300-380 Mhz... no co to jest nieprawdaż? Lepiej od razu z 500 Mhz do tak 1500 Mhz... a co tam, niech będzie nawet i 2 Ghz :lol: :lol: :lol: Edytowane 12 Maja 2007 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) niech mi ktorys z posiadaczy 7300 powie jak mu chodzi gra Cellfactor Revolution zreszta inni tez niech sie wypowiedza wczoraj to sciagnalem, 800 MB dla kazdego za free na necie niby gra dla posiadaczy kart physX ale kilka map sie uruchomi tez bez ja np. jak odpalilem gre w 1024x768, wybralem pierwsza mape ktora rusza bez physX, tam bylyz 4 boty mialem uwaga ... 5 FPS teraz gdy zostawilem rozdzielczosc a reszte dalem na min z 1 botem mam jakies 15 maaaasaaakraa gra Edytowane 12 Maja 2007 przez hardwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 tylko, ze bez zastosowania moda lub PhysX podobne fpsy masz nawet na najlepszy grafach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 niech mi ktorys z posiadaczy 7300 powie jak mu chodzi gra Cellfactor Revolution zreszta inni tez niech sie wypowiedza wczoraj to sciagnalem, 800 MB dla kazdego za free na necie niby gra dla posiadaczy kart physX ale kilka map sie uruchomi tez bez ja np. jak odpalilem gre w 1024x768, wybralem pierwsza mape ktora rusza bez physX, tam bylyz 4 boty mialem uwaga ... 5 FPS teraz gdy zostawilem rozdzielczosc a reszte dalem na min z 1 botem mam jakies 15 maaaasaaakraa gra Jest mod użyj go a wtedy gra przyspiesza i łazi 3x szybciej ale na 7300GT po porządnym OC i tak nie będzie to jakość super szybko działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Free @ Ja miałem 1.64v i robiłem 870MHz dyle że z deltą -95. Moja karta się wywala na tym V jak dojdzie do 42-43* a moje WC i tak daje rade i utrzymuje na 1.62v 42stress. Niech tylko znajdę chęci troche lodu i zimnej pogody. Może przekrocze 900MHzNo czyli przy delcie -128 dostaniesz 33Mhz więcej co da 903Mhz i na tym się karta skończy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) No i niestety przetestowałem system 3dmarkiem 2003 i mam tylko 7300. Wie ktoś jak na nForce3 włączyć obsługę agp? Jeszcze co zaobserwowałem to że jak miałem zainstalowany sterownik GART to powodował on konflikt zasobów z kartą graficzną, ale nie dało się zmienić zasobów bo były nieaktywne. Ma ktoś pomysł na ten przypadek? Zamieszczam screeny: Po zainstalowaniu Sterownika GART bez Sterowników grafiki Po instalacji sterowników i doinstalowaniu GART: Pomocy !!!! Edytowane 12 Maja 2007 przez Keel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Free @ Dam większe V i geo będzie stanie pracować z około 790MHz i nie będzie tak źle. Bądzmy dobrej mysli ^^ A benach zrobie w tym tygododniu jak dojdzie Flowek na cpu to zamroże petrygo w małe kostki i będe dodawał je do reziwa. Ciekawe co z niej wykrzesam przy 1.65v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) Grałem dzisiaj w STALKERa - miało być 5-10minut dla zobaczenia co to a zrobiły się ponad 2 godziny ;) Ustawiłem kartę rivą na 740 i 875 i w grze nie było problemów. Sprawdzałem potem w rivie (było włączone monitorowanie) i żadnego freeza nie było a karta miała maks 62 stopnie. Co dziwne kiedyś karta nie chciała iść na memkach 875 bezproblemowo... Naprawdę dziwię się że ten grafit trzyma się tam aż od lutego i nie ma żadnych problemów... ciekaw jestem ile jeszcze wyciągnę bez delty i zwiększania napięcia (choć i tak jestem zadowolony) xD Może uda się tyle co w sigu (kiedyś tyle dawało radę ale nie pamiętam jakie U itp.). Edytowane 12 Maja 2007 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Free @ Dam większe V i geo będzie stanie pracować z około 790MHz i nie będzie tak źle. Bądzmy dobrej mysli ^^ A benach zrobie w tym tygododniu jak dojdzie Flowek na cpu to zamroże petrygo w małe kostki i będe dodawał je do reziwa. Ciekawe co z niej wykrzesam przy 1.65vZwiększanie V powyżej 1.65 nic nie daje jeśli chodzi o taktowanie geometric domain... Nie zapomnij zaizolować węży... A co do petrygo w kostkach - to będzie trudno to zamrozić :lol: @Keel Spróbuj wyłaczyć Fast Writes w biosie, ewentualnie sprawdź kartę na innym komputerze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) FastWrites wyłączone bo bez tego windows nie rusza. Jestem teraz w fazie testów bo jak mi się wydaje to jak by coś ruszyło i jest ok. :mur: Wydawało mi się max ile wyciągam to 7700 w 3DMarku 2003 jakieś 3/5 możliwości. Nikt nie mial takich problemów jak ja? Edytowane 12 Maja 2007 przez Keel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) witam Mam problem. Mianowicie chodzi o podkrecanie moje karty. Chodzi o to ze jak podnosze taktowanie w riva tuner (wczesniej w atitool oraz coolbits_forceware) to w everescie pokazuje mi prawidlowe wartosci ( podkrecone). Po paru min. grania ponownie wlaczam everesta, wchodze w zakladke przetaktowanie, i ku mojemu zdziwieniu program wskazuje ze rdzen ma taktowanie 501. Taktowanie pamieci everest wskazuje dobrze. Czyli wyglada to tak jakby resetowaly sie ustawienia rdzenia. A moze to tylko pomylka everesta ? Jak tak to czym sprawdzac taktowanie?? edit* Aha uzywam sterownikow XTreme-G 93.81 Pozdr. Edytowane 12 Maja 2007 przez bedzio1001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) Też kiedyś myślałem że to problem ale wszystko jest dobrze ;] po prostu w riva tuner masz ustawione że w 3D masz mieć taktowanie rdzenia takie na ile podkręciłeś a w 2D masz standardowe 501Mhz, ja w grach mam 600 a w windzie mam 501 a pamieci zawsze jest takie same w 2D i 3D, bo po jakiego karta w środowisku 2D net, filmy ma łazić z podkręconym rdzeniem i sie bardziej grzać :wink: Edytowane 12 Maja 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Mam pytanko, czy zbyt duzy underclocking rdzenia może zaszkodzić karcie?? Jaka jest bezpieczna granica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Zaszkodzic chyba nie moze. Ale jak ja sie bawilem moja to odkrecilem GPU na 20MHz to ekran mrugal, ogolnie byl syf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Mam pytanko, czy zbyt duzy underclocking rdzenia może zaszkodzić karcie?? Jaka jest bezpieczna granica?Zaszkodzić nie. Najwyżej wyskoczą arty jak w przypadku za dużego oc. U mnie karta śmigała bez problemu w 2D na 65Mhz na gpu ;) Nawet przeszła na tych ustawieniach smarka, także było to stabilne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Free @ Dam większe V i geo będzie stanie pracować z około 790MHz i nie będzie tak źle. Bądzmy dobrej mysli ^^ A benach zrobie w tym tygododniu jak dojdzie Flowek na cpu to zamroże petrygo w małe kostki i będe dodawał je do reziwa. Ciekawe co z niej wykrzesam przy 1.65v 1. Nie zamrozisz petrygo 2. To nic nie daje 3. Zrób tak: http://kretfr.fotosik.pl/albumy/156686.html :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) @Keel Miałem taki sam widok podczas oc memek do 2.3ghz :lol: Edytowane 12 Maja 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Na swoim starym GF4 mam taki ;] ale tam padły memki. To jest nowa karta i aż się dziwie ze nie działa poprawnie bez oc tylko na sterownikach. Po zainstalowaniu sterownika do AGP powoduje on konflikt z Karta która jest jeszcze bez sterowników. Paranoja. Wie ktoś może jak zmienić zasoby w windowsie xp, tzn żeby były aktywne bo teraz mam szare i tylko do odczytu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 kreftr @ masz na myśli zanurzenie pompki w lodzie? Petrygo nie nie zamrozi? A destylka? Bo wody nie chce mieszać z destylką i petrygo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 kreftr @ masz na myśli zanurzenie pompki w lodzie? Petrygo nie nie zamrozi? A destylka? Bo wody nie chce mieszać z destylką i petrygo. Oproznij uklad, zamroz wiadro kranowy, wytnij dziure na pompke i dolej troche wody. Nie zapomnij zaizolowac wezy i mobo. Takie wiadro jak moje spokojnie starcza na 20 godzin benchu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...