Free Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Ma ktoś sprawdzony sposób gdzie najlepiej dać radiatory na układy zasilające?? kamil może jakaś fota? :wink:Jutro będę wymieniał pompkę w układzie to ci zrobię fotkę tego na co trzeba dać radiatorki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Jutro będę wymieniał pompkę w układzie to ci zrobię fotkę tego na co trzeba dać radiatorki icon_smile3.gif Ok z góry dzięki :wink: Bo mam 4 radiatorki Zalmana to szkoda żeby sie zmarnowały ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Bardzo chętnie też zobaczę gdzie najlepiej zamontować te radiatorki :) Moja karciocha chyba odchodzi...(albo proc :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 A mnie dzisiaj karta bardzo miło zaskoczyła - grałem jakąś godzinę na 750/920 i było bez artów a to już sporo dla moich pamięci jak pamiętam ostatnie ich podkręcanie... Heh... ciekaw jestem ile wyciągnąłbym z deltą skoro GPU idzie na ~780 MHz przy tym ok 1.6V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Jeśli dzie ci 780MHz to ładnie. Myśle że na 1.65v dobiłyś do 800MHz potem delta -100 i dobre WC i mamy na 1.7v 900MHz ^^ ;] Aby było tak w praktyce. @ Free gdzie te fotki z dokładnym zdjęciem gdzie mamy zamontować radiatory? Tu całe forum czeka z niecierpliwością aż zamontuje dodatkowe radiatory. I tu mam małe pytanie. Czy dobre schłodzenie tych układów pomorze w stabilności karty? Pomorze chociaż o odrobine w oc? Niech ktoś się wypowie ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Pomoże ci w tym, że karta nie padnie przez przepalone pcb... Foty potem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Jutro będę wymieniał pompkę w układzie to ci zrobię fotkę tego na co trzeba dać radiatorki :)[ot] na jaka [/ot] ;d btw. hejka ;f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 [ot] na jaka [/ot] ;d CR ;] btw. hejka ;f [ot] tez hejka :lol: [/ot] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 @ jc na coolrivera rev 2. Już skończcie z ot ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) Ok z góry dzięki :wink: Bo mam 4 radiatorki Zalmana to szkoda żeby sie zmarnowały ;]Proszę bardzo. Jeszcze by się przydał 1 na 2 stronę karty, równolegle do tego, który jest z przodu foty (obok r451 :) ) Generalnie to najlepiej zapuścić Ati Tool'a / 3D Marka w loopie i po 20-30 minutach podotykać mosfetów. Radiatorki przydało by się dać na te gorące ;) Karta zakurzona, bo na tych radiatorkach leży sobie 80mm Arctic @ 5v ;) [ot] na jaka [/ot] ;d btw. hejka ;f CR rev2 :rolleyes: Swoją droga polecam, meega cicha B) :rolleyes: Edytowane 16 Maja 2007 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Karta zakurzona, bo na tych radiatorkach leży sobie 80mm Arctic @ 5v ;) Jak możesz traktować tak pięknego 7300GT :P Ja bym nie miał serca aby była w kurzu :P Gdzieś mam w domu 2 albo 3 radiatorki to też sobie dołożę, co tam szkodzi, skoro mam na mobo to i na grafie będą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 od spodu nie trzeba nic oradiować? Czy to jest ta sekcja zasilania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 od spodu nie trzeba nic oradiować? Czy to jest ta sekcja zasilania? Sekcja ktora sie u mnie przepalila a laminat przebarwil :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 od spodu nie trzeba nic oradiować? Czy to jest ta sekcja zasilania?A czytać potrafi czy tylko ogląda obrazki ? :mur: Jeszcze by się przydał 1 na 2 stronę karty, równolegle do tego, który jest z przodu foty (obok r451 :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 No więc radiatorki na karcie już siedzą i chyba dobrze spełniają swoją role bo w stressie przy skanerze artefaktów w Ati tool nagrzewają sie ;] A wygląda to tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 są jakieś specjalne wersje Galaxy 7300GT, które 'lepiej' się kręcą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Nie. Wszystkie się kręcą tak samo, szczególnie te nowe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 A ja wam powiem WHOWWW, nvidia przypomniała chyba sobie że kiedyś robiła karty inne niż z serii 8xxx: http://www.nvidia.pl/object/winxp_2k_94.24_pl.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Ktoś testował te stery? Może dadzą takiego kopa jak G80 ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 http://allegro.pl/item195584458_gigabyte_7...8bit_nowe_.html http://allegro.pl/item197144906_gf_7300_gt...a_allegro_.html różnia się czymś te karty poza pudełkiem? poiewaz róznica miedzy nimi sięa ok 40zł pomijajacfakt ze jedna jest uzywana ale przeglądając cenniki róznych sklepów cena kart w czarnym pudełku oscyluje w wyższych cenach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 zadnej z nich sie nie oplaca bo to sa crapy na DDR2 w podobnej cenie masz Pality/Galaxy z DDR3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 wiem sam mam od paru miechów jedna tylko chciałem wiedziec czy jest jakaś różnica rodzaj pamieci ci napięcie or samfing:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juzef Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Hm, to ja znów że tak powiem zajmę czas antenowy... do Galaxy 7300GT muszem znaleźć coś konkretnego i cichego do chłodzenia. Mówiliście że pentak, a może coś z AC, te większe wynalazki? Bo mam w okolicy takie coś: Pentak XC-70 Cu, tylko czy będzie pasował i w ogóle? I na ile to ciche może być? Zresztą gdzie się podłącza, pod mobo, czy jak oryginał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 @ Juzw ;p Ten stockowy coler ustaw na jak najmniej rpm i będzie cichutki a temp wzrosną o 2* tak jak to było u mnie ( a ulga dla uszu wielka ) Ale jeśli chcesz kręcić na jakimś wyższym V to ten pentak może być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juzef Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Hm, nie wiem jeszcze czy i jak będę kręcił, ale nie wykluczam. Jeśli zaś skręcenie to jak tego dokonać? A może da coś podmiana pasty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) Hm, nie wiem jeszcze czy i jak będę kręcił, ale nie wykluczam. Jeśli zaś skręcenie to jak tego dokonać? A może da coś podmiana pasty? jeśli możesz to zmień programem Riva tuner, a jak nie to zmień w biosie ;] Najlepiej dać na około 16%, temperatura wzrasta nie znacznie a jest dużo ciszej :-P Pasta to może Ci co najwyżej dać mniejsza temp na GPU Edytowane 20 Maja 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Jeśli masz jakąś dobra paste to wymień zyskasz 2* a zmniejsz rmp wentyla na mniejsze i temp będzie taka sama ^^ Ten temat był poruszany jak zmnieniać prędkość wentylka w rive więc poszukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) W pentakach 80'tkach, jak miałem Xc80 Alcu to dostałem razem z nim przejściówkę i są na niej 4 wejścia 2x5V i 2x12V, możliwe że z tym pentakiem też dostaniesz, wtedy tylko dajesz go na 5v i cisza :) Edytowane 20 Maja 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juzef Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 No dobra, zobaczę co się da zrobić. RivaTuner chwiliowo nieosiągalny z braku windowsa...:) Na razie miewam po 40st. bez zmian, popatrzę co da sie zrobić a jak nie to pentak i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) Kurde mam problem. Tu mi kolega lanc podpowiedział że nie włączyłem w rive takiej funkcji żeby czytał temp z gpu. To skad te pierwsze tempy były czytane? Miałem 34idle i 42stress a teraz mam 41idle i 51stress ;/ Wcześniej miałem takie temp jak w evereście. Czy wy też właczyliscie w setupie w data provider NVThermalDiode.dll ?? Pozdro Edytowane 21 Maja 2007 przez kamil2201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...