Gość Wodnik. Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Było juz kiedys. Stery głupieja.. Zalecany reinstall ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Witam Mam problem. Wczoraj zmieniłem graf na galaxy 7300gt pci-express z galaxy 7600gs agp. Płyta główna to asrock4core :mur: (już nie długo). Na grafie agp e4300@2700 i grafa 700/800 i wszystko ok, a teraz 2.4 na procu i grafa nie idzie więcej niż standard. Jak puszczam proc na 2.7 to grafa durnieje monitor gaśnie, sprzęt się wiesza. Jakieś pomysły jak to naprawić. Pozdro B-) Dodam, że według producenta płyta nie obsługuje tej grafy :blink: . Edytowane 11 Czerwca 2007 przez mancekm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 a zasilacz ?:E moze ram ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 a zasilacz ?:E moze ram ? Zasilacz mam jeszcze dupny qtec 400 ale z grafa agp śmigał ok. Ram nie stanowi problemu bo goodram pro, a śmiga zaledwia max na tej płycie 667 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 wlasnie z tymi plytami asrocka co niby obsluguja i agp i pci-e jest problem. Bo o ile karty AGP wszystkie dzialaja, to niektore karty PCI-E moge z nią siie gryźć. Oczywiscie zalecana wymiana mobo . Moze nowy bios cos zmieni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Tu masz odpowiedź Dodam, że według producenta płyta nie obsługuje tej grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 czy moj zasilacz pociagnie 7300 gt w SLI zmodowane i podkrecone do wartosci ktore mam w sigu? Beda osadzone na plycie Abita an8-32x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Powinien nie mieć problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Chieftec nie jest złym zasilaczem powinnen starczyć spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Pociągnie tylko po co - 73gt strzedać kupić 79gs - wyjdzie chyba taniej niż SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Pociągnie tylko po co - 73gt strzedać kupić 79gs - wyjdzie chyba taniej niż SLI. druga 7300 gt moge miec za 150 zl wiec nie wiem czy az tak sie oplaca kupowac tego 7900 a poza tym bajer ze masz 2 grafy pod maska:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 druga 7300 gt moge miec za 150 zl wiec nie wiem czy az tak sie oplaca kupowac tego 7900 a poza tym bajer ze masz 2 grafy pod maska:DA jaka frajda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Czy jest sens brac nowego Palita 7300GT 256mb Sonic DDR3 za 219zl, jak to jest z pamieciami u niej?? Czy to jest loteria czy 2ns czy 1,4ns czy kazde są 1,4ns?? Chciałbym chociaz te 1400 na pamieciach..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Każdy Palit 7300GT Sonic ma pamięci o realnym czasie dostępu 1.4ns, a to że pisze na nich 2ns to nic nie znaczy ;] Bez problemu z tego 1Ghz robisz 1.6Ghz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Czy jest sens brac nowego Palita 7300GT 256mb Sonic DDR3 za 219zl, jak to jest z pamieciami u niej?? Czy to jest loteria czy 2ns czy 1,4ns czy kazde są 1,4ns?? Chciałbym chociaz te 1400 na pamieciach..... a nie lepiej dolozyc do starego poczciwego galaxy? uzyanego dostaniesz za 170 zl nawet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 a nie lepiej dolozyc do starego poczciwego galaxy? uzyanego dostaniesz za 170 zl nawetLepiej* i z tym 1600 na memkach to różnie bywa - czasami to się okazuje tylko 1550. *a jeszcze lepiej sonic 76gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Zrobiłem mały update FAQ - dodałem info o modzie w przypadku innego ustawienia zworki + info o bezpieczeństwie [; Zapraszam wszystkich z 7300GT do wysyłania mi swoich wyników w 3DMarku do mini rankingu w 1 poście :) Wzór tego co powinniście mi wysłać: wynik - nick - Firma 73GT ilość mem Mb - takty gpu/mem (normalne taktowanie, nie w DDR) - vgpu X.Xv/vmem X.Xv - ORB (podlinkowane) A no wrócił :mrgreen: :blurp: Edytowane 20 Czerwca 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zrobiłem mały update FAQ - dodałem info o modzie w przypadku innego ustawienia zworki + info o bezpieczeństwie [; Zapraszam wszystkich z 7300GT do wysyłania mi swoich wyników w 3DMarku do mini rankingu w 1 poście :) Wzór tego co powinniście mi wysłać: wynik - nick - Firma 73GT ilość mem Mb - takty gpu/mem (normalne taktowanie, nie w DDR) - vgpu X.Xv/vmem X.Xv - ORB (podlinkowane) No no no taki ranking to dobry pomysl... szkoda ze w 1 poscie tematu 7600Gs/gt nie da sie tego zrobic :0.. kontaktowalem sie ale zero odzewu :] Ps. LAnc Powrocil :P Hehehhe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Ja sie tak wetkne z reklama, ze moj 7300GT jest na sprzedaz - link w sigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Ale mnie 128mb nie interesyje......a te galaxy 73 z 256mb są droższe od 7600GS sonica. Cena za jaka moge mieć nowke 7300GT sonic palita 256mb to 208zl brutto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 (edytowane) Witam Walczę teraz z galaxy 7300gt 128mb. Na stanadardowym napięciu max 500/900. :mur: zaje... egzemplarz :mur: Max oc do tej pory temp max.58'C Lecieć dalej z v i dodać deltę?? jakiej temp nie przekraczać przy jakim napięciu B-) ?? thx Edytowane 23 Czerwca 2007 przez mancekm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Witam Walczę teraz z galaxy 7300gt 128mb. Na stanadardowym napięciu max 500/900. :mur: zaje... egzemplarz :mur: Max oc do tej pory [url[/url] temp max.58'C Lecieć dalej z v i dodać deltę?? jakiej temp nie przekraczać przy jakim napięciu B-) ?? thx Do 70* ale tej granicy juz raczej nie przekraczaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Lecieć dalej z v i dodać deltę?? jakiej temp nie przekraczać przy jakim napięciu B-) ?? thx Jak chcesz więcej Mhz to co stoi na przeszkodzie ? A co do 2 zdania to polecam przeczytać FAQ i nie zadawać głupich pytań :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Jak chcesz więcej Mhz to co stoi na przeszkodzie ? A co do 2 zdania to polecam przeczytać FAQ i nie zadawać głupich pytań :mur: Faq czytałem, a pytanie nie wydaje mi się głupie. Czy przy większym napieciu np. 1,75v należy zachować niższe temp. niż przy 1,50v?? Dzięki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Generalnie to ta karta może pracować bez problemu nawet mając 90* ;] Ale przy napięciach wyższych od 1.55 to już lepiej dać na nią jakiś dodatkowy nawiew, szczególnie na sekcję zasilania ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Lanc dobrze mówi. Moja karta chodzi już 3miesiące na napięciu 1.65stress z nawiewem i nic jej nie jest. Miałem ac i tempy 85* stres teraz wc i jakieś 50stress. Myśle że granica to 80* bo wtedy już i większe V nie daje dodatkowych MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 dzis pobawilem sie troche delta, max dla gpu to 760, po ustawieniu delty - 40 kreci sie do 800 ale w 3d marku 2003 po pewnnym czasie wysypuje sie mnostwo trojkatow. jak ustawilem delte -80 to nawet na 760 dla gpu od razu wysypywaly sie trojkaty... czy moral z tego taki ze nie nalezy zmniejszac zbyt mocno delty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Jak utrzymasz odpowiednią temp to możesz i dać deltę -128 ;] Co powiecie na 19k pkt w smarku 03 na 73gt ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Co powiecie na 19k pkt w smarku 03 na 73gt ? ;] Czym chcesz nas zaskoczyć? Masz jakiegoś asa w rękawie? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Ni mam skrina, mam zapisany wynik, ale nie wiem czy orb pozwoli opublikować... No i mam jeszcze WR w Aquamarku ;]]] Jak dostanę moje screeny to się pochwale ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...