misieek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Mam nowe stery i jest OK. Tylko dlaczego nagle odechciało sie jej pracować na poprzednich sterach skoro działała... Prosta i krótka odpowiedź: Bo tak! Moze poprostu cos Ci jakis plik ze sterów wyrzucilo i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 - Nowa płyta - Wolniejszy proc - Szybsze ramy - 780/910 - reszta ustawień jak ostatnio Efekt: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cador Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Ja mam problem z kreceniem Galaxy 7300GT 256MB DDr3 ,po podniesieniu obojetnie o ile wartosci GPU czy tez mem pojawiaja sie arfekty. CO z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Ja mam problem z kreceniem Galaxy 7300GT 256MB DDr3 ,po podniesieniu obojetnie o ile wartosci GPU czy tez mem pojawiaja sie arfekty. CO z tym zrobic? A o ile zwiększasz? Bo pisząc obojętnie to można o 1MHz i sa arty? To na STD taktowaniu tez moga byc? Napisz cos wiecej o swojej konfiguracji...(komputer itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cador Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Moj konfig :Athlon 64 3200+ ECS Nforce3 1Gb ramu zasilka Fortrona 350W ,grafa Galaxy 7300GT 256MB DDr3 1.4ns AGP. Na standardowym ustawieniu jest OK. Po zwiekszeniu taktowania np GPU o 20MHz arty wystepuja w windowsie tzn wyskakuja kropki na ekranie.POjawiaja sie po chwili. Temp GPU w idle 40st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 To chyba masz jakoś fabrycznie niższe napięcie gpu niż inni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Pewnie uszkodzona. Znajomy tez 7300gt kupil od galaxy i wywalal mu artefakty jak chociaz o 1mhz przekrecil. Po jakims czasie wywalal juz artefakty jak nawet nie krecil. Oddal nagwarancje i mu wymienili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Pewnie uszkodzona. Znajomy tez 7300gt kupil od galaxy i wywalal mu artefakty jak chociaz o 1mhz przekrecil. Po jakims czasie wywalal juz artefakty jak nawet nie krecil. Oddal nagwarancje i mu wymieniliNo niestety firma Galaxy to nic porządnego...Lepsze niż palit, ale wystarczy spojrzec na pudelko i odrazu w oczy kole takie cos jak Mic rosoft czy Win dosw XP i inne cudactwa... Owszem wazne to co w pudle, ale to jak firma dba o swoj wizerunek tez jest wazne, przeciez to drobnostka, a na tak duzy rynek wychodzi, nie mozna tego upilnowac? Napewno mozna.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cador Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Raczej jeszcze teraz nie moge tego zglosic na gwarancje ale bralem ja z allegro a koles na aukcji mial napisane super OC 620/1600MHz a tu nawet pycik nie idzie. Moze przy okazji doloze sobie do 7600GT tylko niewiem czy warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Raczej jeszcze teraz nie moge tego zglosic na gwarancje ale bralem ja z allegro a koles na aukcji mial napisane super OC 620/1600MHz a tu nawet pycik nie idzie. Moze przy okazji doloze sobie do 7600GT tylko niewiem czy wartoJuż lepiej 8600GT jak już... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 I wszystko jasne. Widocznie koles krecil krecil i ja ukrecil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cador Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Już lepiej 8600GT jak już... Na AGP chyba nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Moj konfig :Athlon 64 3200+ ECS Nforce3 1Gb ramu zasilka Fortrona 350W ,grafa Galaxy 7300GT 256MB DDr3 1.4ns AGP.przeciez nie ma 256 MB na agp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cador Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 przeciez nie ma 256 MB na agp ? Ja mam taka wersje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ja mam taka wersjeciekawe jakim cudem http://www.galaxytech.com/Product_Details....2=44&id=112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ja bym nie brał danych z ich strony na poważnie: Memory'>http://www.galaxytech.com"']Memory Interface: 256-bit Choć nie widziałęm info aby wersja 256mb na agp istniała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ja bym nie brał danych z ich strony na poważnie: Choć nie widziałęm info aby wersja 256mb na agp istniała... To bylo by piękne, ale jak juz pisalem Galaxy to partacka firma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 To bylo by piękne, ale jak juz pisalem Galaxy to partacka firma... Z tym się w życiu nie zgodzę - robią dobre karty które się zazwyczaj bardzo dobrze kręcą i to za dosyć niską cenę :P Wiadomo że na czymś (np. pudełko) trzeba oszczędzać ale to chyba lepsze niż oszczędzanie np. na chłodzeniu karty. Firmy typu Asus są może i dobre ale tam dodatkowo dopłaca się za markę (coś jak dopłata za znaczek w mercedesach :D) a faktyczne osiągi i możliwości podkręcania są często dużo gorsze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Uh, moj rezystor od vmem ma 770Ohm :| Jak go pomalowalem to minimum 660Ohm, a wtedy juz jest gorzej, wiec nie korzystam z Vmem (a robie tylko pencil bo chce miec gwarancje)...natomiast zrobilem VGPU -> pomalowalem na 580Ohm i mam 750MHz na rdzeniu i 850MHz na pamiątkach - w 3dmarku05 - 6788pts. W sigu mozecie zobaczyc wynik 6465 bodajze? na 721/824? (1648) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cador Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) http://allegro.pl/item224341886_galaxy_730...0_prem_box.html Tutaj macie linka gdzie kupilem karte. Dzis rozmawialem z tym kolesiem dlaczergo nie moge podkrecic karty. Stwierdzil ze chipset Nforce 3 i kilka innych daje niskie napięcie na AGP i dlatego jest jak jest. Moze programowo daloby sie je zwiększyc? Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez cador Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Z pozdrowieniami od serwisu Galaxy :mur: Oczywiście jak odsyłałem grafikę to ten rezystorek C18 był na swoim miejscu, a w serwisie magicznie się oderwał :mur: Edytowane 1 Września 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 NIE CYTUJEMY OBRAZKÓW Z pozdrowieniami od serwisu Galaxy :mur: Hahahaha! Czyzbym nie mowil ze to partactwo? http://allegro.pl/item224341886_galaxy_730...0_prem_box.html Tutaj macie linka gdzie kupilem karte. Dzis rozmawialem z tym kolesiem dlaczergo nie moge podkrecic karty. Stwierdzil ze chipset Nforce 3 i kilka innych daje niskie napięcie na AGP i dlatego jest jak jest. Moze programowo daloby sie je zwiększyc? To mozesz isc do niego i go wyśmiać! AGP musi mieć albo 1,5V albo 3,3V! Mozesz je zwiększyć w biosie, ale to nie jest przyczyna... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cador Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 No wlasnie wiem. Gdyby AGP mialo za niskie napiecie to karta na standardowych ustawieniach teez by nie dawala rady. Jutro pomierze napiecia na GPU i mem i zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) http://allegro.pl/item224341886_galaxy_730...0_prem_box.html Tutaj macie linka gdzie kupilem karte. Dzis rozmawialem z tym kolesiem dlaczergo nie moge podkrecic karty. Stwierdzil ze chipset Nforce 3 i kilka innych daje niskie napięcie na AGP i dlatego jest jak jest. Moze programowo daloby sie je zwiększyc? haha smieszne ja mam nforce3 i zobacz jak mi karta na stock pojechala :lol2: Edytowane 1 Września 2007 przez fuqs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cador Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 haha smieszne ja mam nforce3 i zobacz jak mi karta na stock pojechala :lol2: Ta plyta to ECS ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Ta plyta to ECS ??Jesli nie ma bledu w sigu (NFORCE3-A) to tak :> To co teraz napiszecie ?:> Ze ECS nie trzyma napiec ? <lol> ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 co zrobic aby w rivatuner 2.03 byla mozliwosc regulacji obrotow wentylatora na grafice ? Grafika to Galaxy 7300 zalman , drivery invidii najnowzsze , system Vista W programie RivaTuner nie ma takiej zakladki do regulacji obrotow ( takiej jak w dziale FAQ RivaTuner) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Jesli nie ma bledu w sigu (NFORCE3-A) to tak :> To co teraz napiszecie ?:> Ze ECS nie trzyma napiec ? <lol> ? :D mimo tego ze o ECS kraza takie opinie to ta plyta zbiera wysokie noty i jest perełką niejako:P ani razu mi sie komp nie zwiesil/zresetowal, ma regulacje napiec w biosoie, htt do 278 stabilne i wogole git plyta ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 A ja na 740/833 uzyskałem 6810 pts w 3dmark05, ciagle walcze - powoli bo powoli, ale walcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Co tu tak cicho? :( Na pamięciach mam 2.124V - mam niby 1.3ns i 256MB... do 2.25V moge na pamiątkach spokojnie podjechać tak ? Bo jak malowalem olowkiem to nie bylo zbyt slodko ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...