Gość Scythe Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Tylko GF7600GS Galaxy ma 1,35Vgpu, GF7300GT Galaxy ma 1,25Vgpu, a tutaj kolega ma Palita, ktory ma 1.2Vgpu wiec swietny wynik ;] Moj 7600GS na 1.2v robi 580 MHz (rev B1) Dlaczego po raz n-ty piszesz glupoty ? :lol: Nie miales tej grafiki.. Jesli chodzi ci o def V to napewno nie jest to 1,35v :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Dlaczego po raz n-ty piszesz glupoty ? :lol: Nie miales tej grafiki.. Jesli chodzi ci o def V to napewno nie jest to 1,35v :mur:Jeśli nie jest to 1.35v to w takim razie jaka wartość? Może na twojej grafie na PCB 86GT jest inaczej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Każdy Palit ma 1.15-1.2v na gpu na defie. 7600 tez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Jeśli nie jest to 1.35v to w takim razie jaka wartość? Może na twojej grafie na PCB 86GT jest inaczej ;]Tja, na HD3850 z PCB 86GT... :mur: :lol: 7600 tez?Damikorek ci odpowie, bo on ma takie "cudo" ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Tja, na HD3850 z PCB 86GT... :mur: :lol:Nie łap mnie za słowa, bo dobrze wiesz, że chodziło o jego 76GS na PCB 86GT którego już sprzedał :dontfeedtrolls: EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anagaro Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Rodzynek to nie jest ;] Ale trzeba przyznac ze memki fajnie polecialy ;) Jaki rev gpu ?Wydaje mi się, że pamięci mają jeszcze troche zapasu ;) tylko nie chce ich katować bez radiatorów bo się strasznie grzeją :? Tylko GF7600GS Galaxy ma 1,35Vgpu, GF7300GT Galaxy ma 1,25Vgpu, a tutaj kolega ma Palita, ktory ma 1.2Vgpu wiec swietny wynik ;]Dla rdzenia to chyba już max, bo przy 650 zachowuje się już nie stabilnie. Raz przechodzi 3dmarka bez problemu, raz w połowie testu karta przechodzi w tryb 2d;/ Na razie taki wynik mnie satysfakcjonuje :D Jak zmienie chłodzenie to będę się bawić dalej z wyższym napięciem :D Pozdrawiam :-P Edytowane 21 Stycznia 2008 przez anagaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek_bober Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Witam Mam mały problem z podkręceniem mojej grafiki. Do podkręcania używam programu RivaTuner. Problem wygląda następująco: Ustawiam taktowanie rdzenia np. z 500 na 550MHz, a pamięci z 700 na 800MHz. Wchodzę do Everesta i widzę ze rdzeń jest dalej na 500MHz, a pamięci 800MHz :mur: Testowałem 3dmarkiem na "podkręconym" rdzeniu i podkręconych pamięciach; później tylko na podkręconych pamięciach i wynik był taki sam :/ Jak ktoś wie jak ruszyć rdzeń to proszę o pomoc. Jakim innym programem mogę jeszcze pobawić się w OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anagaro Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Może to za dużo dla Twojego rdzenia i karta się przełącza w tryb 2d. Spróbuj jeszcze atitool'em. Jakie masz temp. na rdzeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek_bober Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Everest pokazuje 43st. Wieczorem jak wroce do domu to sprobuje atitool'em. Kartę mam ponad rok i bylo ok, normalnie mogłem kręcić. Nie wiem co sie stalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledziu1 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Witam, posiadam gigabyte 7300gt ddr2 - karta wali artami cały czas, czy oznacza to ukruszony rdzeń? aktualnie chodzi na 560/490. Arty wywala w atitolu przy skanowaniu co kilka sekund (1-4) ale tylko małe kropki na ekranie skaczą, po przekroczeniu 570 już cały podgląd przecinają różne żółte rysy. Małe arty występują nawet przy rdzeniu ustawionym na 400 lecz nigdy w grach ani w windzie nie miałem żadnych artefaktów, tylko w teście atitoola. Pamięci wyglądają na nienajgorsze lecz rdzeń albo uszkodzony albo trafił mi się jakiś odpad o fatalnych właściwościach, ma ktoś jakieś obiekcje na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Jak arty to memki sa przyczyna ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) przeszedłem na platformę pciexpress i czy to normalne, że w trybie 2d riva pokazuje 350, a dopiero w 3d nominalne 500?? na agp było zawsze 500 a tak na marginesie, wylało mi się trochę super glue na kartę, czy to jest uszkodzenie mechaniczne i powód, żeby ewentualnie odrzucić gwarancję, jak ktoś ma pomysł, to niech się podzieli jak to wyczyścić, zaraz zarzucę zdjęcie click Edytowane 23 Stycznia 2008 przez patrykkupczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 przeskoki w taktowaniach są jak najbardziej normalne i jak krecisz to tylko performance 3d a co du kleju na karcie.. to może spirytus? bo z rozpuszczalnikiem torche nie bardzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 dlatego się właśnie spytałem na forum, a spirytus to jest bezpieczny dla pcb i tych biednych rezystorów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 rezystorki czyściłem z ołówka spirytem wiec chyba bezpieczny skoro nic im nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 to jutro sprawdzę, bo nieciekawie to wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek_bober Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Może to za dużo dla Twojego rdzenia i karta się przełącza w tryb 2d. Spróbuj jeszcze atitool'em. Jakie masz temp. na rdzeniu? Nie wiem co sie dzieje z moim rivatuner'em, ale jak krece atitool'em to jest ok :D rdzeń: 500->680; pamieci: 1400->1800 :) temp 56st. Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 a tak na marginesie, wylało mi się trochę super glue na kartę, czy to jest uszkodzenie mechaniczne i powód, żeby ewentualnie odrzucić gwarancję, jak ktoś ma pomysł, to niech się podzieli jak to wyczyścić, zaraz zarzucę zdjęcie pewnie nawet jak to wyczyścisz to się okażę, że super glue zeżarł lakier z laminatu/laminat. imho usunięcie bez śladu jest niemożliwe ps. Tobie się cała tubka rozlała? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) anagaro nie daje sobie jaj uciąć ale chyba 7600Gs na AGP ma większe napięcie na GPU od tych wersji na PCI-E. Zresztą na rdzeniu nie masz aż takiej rewelacji narazie, miałem 7300GT który bez zmiany delty jechał na 620mhz przy 1.17V, ale po zrobieniu delty shadery się wysypywały już przy 630mhz więc :lol: Zrób delte, jak uzyskasz dodatkowe 50mhz, to masz najleszego Palita 7600Gs jaki wogóle pojawił się na forum. Co do pamięci, czemu robią więcej? Bo są to troche inne kostki które były stosowane przy wersjach PCI-E, i też nie daje jaj uciąć, ale też chyba są dovoltowane w porównaniu do PCI-E :wink: Edytowane 24 Stycznia 2008 przez Razan_r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anagaro Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 anagaro nie daje sobie jaj uciąć ale chyba 7600Gs na AGP ma większe napięcie na GPU od tych wersji na PCI-E. Zresztą na rdzeniu nie masz aż takiej rewelacji narazie, miałem 7300GT który bez zmiany delty jechał na 620mhz przy 1.17V, ale po zrobieniu delty shadery się wysypywały już przy 630mhz więc :lol: Zrób delte, jak uzyskasz dodatkowe 50mhz, to masz najleszego Palita 7600Gs jaki wogóle pojawił się na forum. Co do pamięci, czemu robią więcej? Bo są to troche inne kostki które były stosowane przy wersjach PCI-E, i też nie daje jaj uciąć, ale też chyba są dovoltowane w porównaniu do PCI-E :wink: Po pierwsze to ja mam Palita7300gt. Czytaj uważnie :P Z deltą na razie nie chce się bawić. Po sesji może zmienię chłodzenie i będę kręcił dalej z v-modem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 ps. Tobie się cała tubka rozlała? icon_biggrin3.gif nie, już końcówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Oplaca sie wymienic Galaxy 7300GT (500/1400) kreci sie na (600/1600) na x800xl 16potokow 256mb 256bit?? (400/980) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Nie, bo radek będzie wolniejszy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) Nie, raczej powiedzialbym, ze na odwrot jesli GF 7300GT jest 256 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « ta sama sekunda :P Edytowane 29 Stycznia 2008 przez Damikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) 7300GT ma 128MB pamieci, to popularny Galaxy Zalman. Radek wolniejszy? 16 potokow ma, 256MB pamieci, 256bit pamiec... A co wiecej pradu ciagnie? 7300GT czy Radeon? Edytowane 29 Stycznia 2008 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipps Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) A gdzie w Palicie na zielonym pcb zmierzyć V na pamięciach? przydałby się screen ze schematem... Czy dobrze rozumiem, że by podnieść V mem to trzeba zmniejszyć opór na rezystorze: R110 a nie na R116 (czy na odwrót)? bo gdy zamalowywałem ołówkiem R110 i podniosłem napięcie na pamięciach o 5% to nie miałem żadnego wzrostu w kręceniu pamięci :? czy więc trzeba teżrównież zamalować R116??? Czy wiecie jak to jest z zacięśnianiem timingów pamięci karty graficznej? Ponoć to też daje kilka dodatkowych klatek na sekundę... Czy macie jakieś rady jak timingi zmienić i na jakie mniej więcej wartości??? A tak poza tym to które miejsca Karty najmocniej się grzeją -czy to mosfety, bo generalnie to nie wiem jak one wyglądają :blink: i nie wiem jakie teraz po V modzie osiągają temperatury (czy ktośnie mógłby ich opisać jak wyglądają ewentualnie wkleić screena) :D Edit: Znalazłem te punkty pomiarowe: Niech to będzie zachowane dla przyszłych pokleń overclockerów, he, he.... Edytowane 8 Lutego 2008 przez Kipps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Witam. Czy przy robieniu vmoda musze mierzyc napiecie ? Nie mozna samego oporu ? Wolalbym nie grzebac przy wlaczonym kompie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Witam. Czy przy robieniu vmoda musze mierzyc napiecie ? Nie mozna samego oporu ? Wolalbym nie grzebac przy wlaczonym kompie... Możesz zmierzyć opór tylko wyjdą zbliżone wartości v + wzrost tempów w idle na grafie w porównaniu do stock v może dac pojęcie o ile wzrosło napięcie na gpu. . Jak masz pewną rękę to możesz przytknąć miernik do grafy i zmierzyć v ale jest to bardziej ryzykowne według mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Możesz zmierzyć opór tylko wyjdą zbliżone wartości v + wzrost tempów w idle na grafie w porównaniu do stock v może dac pojęcie o ile wzrosło napięcie na gpu. . Jak masz pewną rękę to możesz przytknąć miernik do grafy i zmierzyć v ale jest to bardziej ryzykowne według mnie. Ok dzieki za odpowiedz, sprobuje dowoltowac ja i sprawdzic tylko opor, bo wole nie ryzykowac :) PS. Czy taki miernik by sie nadawal ? http://allegro.pl/item305660640_cyfrowy_mi...orel_81780.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 będzie bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...