Palato Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Było 812Mhz max, puściłem demo 06 na loop na max detalach i przeleciało 10 minut. Na 815 padł po 3 minutach. Teraz lajtowy mod, 1.8v :) 42* w idle. @up Nie będę wracał do tamtego napięcia bo muszę przyznać, przeszły mnie ciarki :) edit: Na w/w napięciu max 740 :/ i 58 w stresie, a fe! Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 edit: Na w/w napięciu max 740 :/ i 58 w stresie, a fe! Uu to cieniutko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 740Mhz bez delty na 1.8v ? :| Jak tak to bardzo słaba karta... :| To już moje A2 robi 750 bez delty na 1.61v ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Między 1.8 a 1.83(na tym miałem 830(790)) jest ogromna różnica, co widać po temperaturze :) Postaram się wybić tycio ponad te 1.8v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Wywaliłem bios z deltą i bawię się vmodem na czysto :) na 2.13v 54*c idle Ja mam coś koło tego w stresie z obniżonymi obotami Zalmana... 2.13V gratuluję... :lol: Przecież w tym nie chodzi o uzyskanie największego napięcia i temperatury a taktowania i wydajności... ale masz moje uznanie... respect :-P Pokazać niektórym V-mody :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 1.8V i tylko 740mhz cieniutka karta....moja robila o 65mhz wiecej an mniejszym 0 0,1v napieciu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Ja mam coś koło tego w stresie z obniżonymi obotami Zalmana... 2.13V gratuluję... :lol: Przecież w tym nie chodzi o uzyskanie największego napięcia i temperatury a taktowania i wydajności... ale masz moje uznanie... respect :-P Pokazać niektórym V-mody :lol2: :lol2: :lol2: Dokładnie :mur: :lol: 1.8V i tylko 740mhz cieniutka karta....moja robila o 65mhz wiecej an mniejszym 0 0,1v napieciu...Nie zapominaj, że on ma A2, a ty miałes B1 :] Co nie zmienia faktu, że karta słaba [; Ludzie myślcie troche, bo te 2V to raczej mocno śmiertelna dawka... :mur: Wydaje mi się że na WC 1,85V do marków, benchów to max. A ty cicho siedź, nie znasz się. Palato wie lepiej :lol: :lol: ;) Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Ludzie myślcie troche, bo te 2V to raczej mocno śmiertelna dawka... :mur: Wydaje mi się że na WC 1,85V do marków, benchów to max. BTW - na przyszły tydzień wrzuce fotki jak wygląda moje inowacyjne chłodzenie :D i Przy okazji od kumpal zasilacz mocniejszy pożycze i zobacze czy to karta się kończy czy moze winą zasilacza jest żę karta na 700MHz się kończy... Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Cichy_killer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Tak tak tak, kłapiecie że 2v to hohoho, a jakbyście wiedzieli że karta wraz z większym v dostaje coraz większego kopa w OC to malowalibyście ile popadnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Nie wykluczajmy możliwości że mam gowniany miernik(ma już kilka lat). w stresie z obniżonymi obotami Zalmana... 2.13V gratuluję... icon_lol.gif Przecież w tym nie chodzi o uzyskanie największego napięcia i temperatury a taktowania i wydajności Swój rekord wydajności już pobiłem, teraz wyjadam rodzynki :) No ale nikt mi nie powie że nie bawiłem się w extr OC ;) Ps. Nie uważacie że jeśli byłbym takim idiotą, to już bym tej karty nie miał? Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 hmm ja dawalm tez 2v i nie uwazam tego za extremalne oc....przeciez kazdy sobie moze maznac olowkiem co to za sztuka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Ale nie każdy utrzyma kartę przy życiu :) “Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i to robi.” Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Ale nie każdy utrzyma kartę przy życiu :)na to wplywaja rozne czynnnik nie koniecznie umiejetnosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) A wie ktoś czy radiatory na pamięciach utrzymałyby się na as5(głównie ze względu na jego konsystencję). Ps. W pewnym stopniu żałuje że wyciągnąłem ten miernik. Wcześniej jak oceniałem po temp to wszyscy siedzieli cicho :) Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Próbowałem umieścić je na Arctic Ceramiqe, latały jak po rozgrzanym maśle, nie polecam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Nie wykluczajmy możliwości że mam gowniany miernik(ma już kilka lat). Swój rekord wydajności już pobiłem, teraz wyjadam rodzynki :) No ale nikt mi nie powie że nie bawiłem się w extr OC ;) Ps. Nie uważacie że jeśli byłbym takim idiotą, to już bym tej karty nie miał? Wiesz tym razem ponad 2V Ci się udało a następnym razem może coś pójść nie tak... ale tego nikomu nie życzę. Chociaż sami w sumie sie prosicie jak dajecie takie kosmiczne V... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoooCash Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) hmmm mowicie ze przy 1,55V 750 rdzen... a moje 7600gs przy 1,47V ma juz 750Mhz na rdzeniu ;)... Edytowane 9 Stycznia 2007 przez SiZz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 @SiZz zalezy jak sie sztuka trafi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoooCash Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) wiem wiem... no to czyli mi sie dobra trafila... ale starczy 750 na rdzeniu na codzien;)... Edytowane 9 Stycznia 2007 przez SiZz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Witam Moja karta to Galaxy 7300GT 128mb Zalman.Aprop oc chcialem sie was zapytac ile wycisneliscie bez zadnych v-modow i porownac to do aswoich wynikow.Ja 600/800.W 3Dmarku 05 5022pkt .Niezly wynik?Aha przy rdzeniu na 630 i mem 830 3dmark przechodzi ale sa chwilowe zacinki.To oznaka przekrecenia rdzenia?Leciec dalej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 To oznaka, ze za malo v na gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jeszcze jedno.Krece riva tunerem.Mem wykrecilem na 860 .Nie ma artefaktow.Czytalem ze spokojnie mozna wyciagnac 900(1800) Z tym ze powyzej 860 wyskakuje jakis komunikat "The driver failed to pass internal test with the clock frequencies youare about to set.Please decrease clock frequencies and try again".Zmienic sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudesmen Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 a co zrobic gdy riva wywala, że sterowniki nie pozwalaja na np. 1600 na pamięciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Wylaczyc opcje w rt, ktora to blokuje. Poszukaj w tym temacie, bylo walkowane juz kilka razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 To wyniki na moim sprzęcie. Trochę blokują mnie ramy bo chodzą tylko na 210MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ładny wynik ;] Jakie V na core ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Na karcie czy na procku? :) Na karcie 1,6v a na memki 2,3v. Na Procesor biosowe 1,425. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Eh ludzie co Wy się tak strachacie,ja wymalowałem na początku ołówkiem ile wlezie jechałem na napięciu 2,33-2,35 na procku ze dwa tygodnie bez przerwy i nic,na standardowym zalmanie z obniżonymi obrotami :D:D:D,teraz ustatkowałem się na starość i mam gpu1,81V@800mhz "dużo krzyku-mało wełny" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Na codzień 1,8v?? Jakie masz tempy, troche szkoda karty ale jak chcesz... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Eh ludzie co Wy się tak strachacie,ja wymalowałem na początku ołówkiem ile wlezie jechałem na napięciu 2,33-2,35 na procku ze dwa tygodnie bez przerwy i nic,na standardowym zalmanie z obniżonymi obrotami :D:D:D,teraz ustatkowałem się na starość i mam gpu1,81V@800mhz "dużo krzyku-mało wełny" Na początku ładnie chodzi ale w końcu temperaturka robi swoje z rdzeniem, aż w końcu człowiek patrzy że mu takty nie wskakują na 3D, wk... zmazuje grafit, znowu maluje i pojawia się błysk... ale nie inteligencji... tylko na karcie. Ehh... jak sobie przypomnę że sam pisałem podobny text :). Nie mam pojęcia co miałem za V bo nie miałem miernika ale musiały być Hardcorowe. Teraz mam nową kartę chodzi na 625/820 max temp. 47C a nie ponad 80. A niedługo wraca zastępca z gwarancji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...