Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Było 812Mhz max, puściłem demo 06 na loop na max detalach i przeleciało 10 minut. Na 815 padł po 3 minutach.

Teraz lajtowy mod, 1.8v :) 42* w idle.

@up Nie będę wracał do tamtego napięcia bo muszę przyznać, przeszły mnie ciarki :)

edit: Na w/w napięciu max 740 :/ i 58 w stresie, a fe!

Edytowane przez Palato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywaliłem bios z deltą i bawię się vmodem na czysto :) na 2.13v 54*c idle

Ja mam coś koło tego w stresie z obniżonymi obotami Zalmana...

2.13V gratuluję... :lol: Przecież w tym nie chodzi o uzyskanie największego napięcia i temperatury a taktowania i wydajności... ale masz moje uznanie... respect :-P

Pokazać niektórym V-mody :lol2: :lol2: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam coś koło tego w stresie z obniżonymi obotami Zalmana...

2.13V gratuluję... :lol: Przecież w tym nie chodzi o uzyskanie największego napięcia i temperatury a taktowania i wydajności... ale masz moje uznanie... respect :-P

Pokazać niektórym V-mody :lol2: :lol2: :lol2:

Dokładnie :mur: :lol:

1.8V i tylko 740mhz cieniutka karta....moja robila o 65mhz wiecej an mniejszym 0 0,1v napieciu...

Nie zapominaj, że on ma A2, a ty miałes B1 :] Co nie zmienia faktu, że karta słaba [;

Ludzie myślcie troche, bo te 2V to raczej mocno śmiertelna dawka... :mur:

Wydaje mi się że na WC 1,85V do marków, benchów to max.

A ty cicho siedź, nie znasz się. Palato wie lepiej :lol: :lol: ;) Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie myślcie troche, bo te 2V to raczej mocno śmiertelna dawka... :mur:

Wydaje mi się że na WC 1,85V do marków, benchów to max.

BTW - na przyszły tydzień wrzuce fotki jak wygląda moje inowacyjne chłodzenie :D i Przy okazji od kumpal zasilacz mocniejszy pożycze i zobacze czy to karta się kończy czy moze winą zasilacza jest żę karta na 700MHz się kończy...

Edytowane przez Cichy_killer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wykluczajmy możliwości że mam gowniany miernik(ma już kilka lat).

w stresie z obniżonymi obotami Zalmana...

2.13V gratuluję... icon_lol.gif Przecież w tym nie chodzi o uzyskanie największego napięcia i temperatury a taktowania i wydajności

Swój rekord wydajności już pobiłem, teraz wyjadam rodzynki :) No ale nikt mi nie powie że nie bawiłem się w extr OC ;)

Ps. Nie uważacie że jeśli byłbym takim idiotą, to już bym tej karty nie miał?

Edytowane przez Palato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wie ktoś czy radiatory na pamięciach utrzymałyby się na as5(głównie ze względu na jego konsystencję).

Ps. W pewnym stopniu żałuje że wyciągnąłem ten miernik. Wcześniej jak oceniałem po temp to wszyscy siedzieli cicho :)

Edytowane przez Palato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wykluczajmy możliwości że mam gowniany miernik(ma już kilka lat).

Swój rekord wydajności już pobiłem, teraz wyjadam rodzynki :) No ale nikt mi nie powie że nie bawiłem się w extr OC ;)

Ps. Nie uważacie że jeśli byłbym takim idiotą, to już bym tej karty nie miał?

Wiesz tym razem ponad 2V Ci się udało a następnym razem może coś pójść nie tak... ale tego nikomu nie życzę. Chociaż sami w sumie sie prosicie jak dajecie takie kosmiczne V... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Moja karta to Galaxy 7300GT 128mb Zalman.Aprop oc chcialem sie was zapytac ile wycisneliscie bez zadnych v-modow i porownac to do aswoich wynikow.Ja 600/800.W 3Dmarku 05 5022pkt .Niezly wynik?Aha przy rdzeniu na 630 i mem 830 3dmark przechodzi ale sa chwilowe zacinki.To oznaka przekrecenia rdzenia?Leciec dalej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno.Krece riva tunerem.Mem wykrecilem na 860 .Nie ma artefaktow.Czytalem ze spokojnie mozna wyciagnac 900(1800) Z tym ze powyzej 860 wyskakuje jakis komunikat "The driver failed to pass internal test with the clock frequencies youare about to set.Please decrease clock frequencies and try again".Zmienic sterowniki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh ludzie co Wy się tak strachacie,ja wymalowałem na początku ołówkiem ile wlezie jechałem na napięciu 2,33-2,35 na procku ze dwa tygodnie bez przerwy i nic,na standardowym zalmanie z obniżonymi obrotami :D:D:D,teraz ustatkowałem się na starość i mam gpu1,81V@800mhz "dużo krzyku-mało wełny"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh ludzie co Wy się tak strachacie,ja wymalowałem na początku ołówkiem ile wlezie jechałem na napięciu 2,33-2,35 na procku ze dwa tygodnie bez przerwy i nic,na standardowym zalmanie z obniżonymi obrotami :D:D:D,teraz ustatkowałem się na starość i mam gpu1,81V@800mhz "dużo krzyku-mało wełny"

Na początku ładnie chodzi ale w końcu temperaturka robi swoje z rdzeniem, aż w końcu człowiek patrzy że mu takty nie wskakują na 3D, wk... zmazuje grafit, znowu maluje i pojawia się błysk... ale nie inteligencji... tylko na karcie. Ehh... jak sobie przypomnę że sam pisałem podobny text :). Nie mam pojęcia co miałem za V bo nie miałem miernika ale musiały być Hardcorowe. Teraz mam nową kartę chodzi na 625/820 max temp. 47C a nie ponad 80. A niedługo wraca zastępca z gwarancji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi