Niemiec Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 nie wiem jak wyglada sprawa OC 73 ale w przypadku 76gs karty 128 1,4 i 256 1,2 osiagaly podobny pulap w MHz 1600-1700 choc jak wszedzie trafialy sie karty troche slabsze i troche lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Dokładnie wersje palita Sonic ogulnie są niedowoltowane , z układem 7600GT już to rozwiązali i kręci się tak samo jak inne ,trzeba tylko poczekać na moda do pallita i też będzie go można spokojnie kupywać. Co do wynikow które podałem to oczywiście po OC , arche niepodaje maxymalnych częstotliwości jakie wyciska karta dlatego można sądzić że do 3000 ptk w 2K6 dociśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) mialo byc pieknie, ale modowane stery nie chodza z 7300gt a na betach jest taki efekt :( Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solonyone Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Kurde szkoda ze nie ma silencera dla 7300gt bo z nim temp w obudowie by sie nie zwiekszyła a pewnie nawet troche obnizyła. Może jak zacznie coraż wiecej osób to kupować to i silencer powstanie ;). Przypatrz sie dobrze taki silencer już jest!! A dla tych którzy już sie palą i nie moga sie domyślić to odpowiedz jest taka NV Silencer NV 6 powinien wejsc na 7300GT (na 7600GT z takim samym układem elemntów wchodzi bez trudu). Ja zamierzam osobiście wykorzystać moje Zalmana ZM-80C jak tylko po sesji bede miał trochę czasu to napiszę o temperaturach i czy wogóle uda mi sie go zamontować!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zastanawiam sie nad kupnem wersji 128MB w cenie 346zl, jak z glosnoscia tego chlodzenia i czy jest mozliwa programowa kontrola obrotow wiatraczka programami typu rivatuner albo przez edycje biosu? Kiedy pojawi sie wersja 256MB Zalman za 400zl? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Kiedy pojawi sie wersja 256MB Zalman za 400zl? Jak wyjdzie 7600GTX, jak będzie kilka osób które to sprzedawaja, jak ATI wypuści konkurencje.... (czyli wrzesień) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 ja powiem, ze to chlodzenie stockowe jest bardzo ciche... jak gramy to troche obroty sie zwiekszaja lecz jestem pewien, ze kazdy sobie ustawi obroty tak by byc zadowolonym @Pink tak mozna programowo i przez bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 A ja mam takie pytanie ... kupiłem tego geforca ale niedziała ... mam Fortrona 300-60BT czy to może być jego wina ... jestem w 90% pewien że to grafa jest padnięta ale pozostaje po 5% że zasiłka i 5% że slot na płycie ... co o tym sądzicie czy taki fortron do tej grafy wystarczy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) nie mow, ze kupiles ta grafe do kompa z podpisu... bo to nie ma prawa chodzic :lol: (grafa pcie, ty masz agp) jesli jednak masz nowego kompa tylko stary zasilacz... to mozliwe, ze to jego wina fortrony nie maja za duzo amperow na linii 12V, a ow 7300gt z niej ciagnie... tak samo procek Edytowane 25 Czerwca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Dobra dzięki jeszcze coś pomyśle ... to zapodam jakieś testy ... niestety wersji DDR2 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 a ile za nia dales? bo moze przeplaciles... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Dobra dzięki jeszcze coś pomyśle ... to zapodam jakieś testy ... niestety wersji DDR2 ;/Ja tez poprosze o jakies wyniki z OC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Hehe co do przepłacenia to pewniak ... ale jednak jest padnięta i może sie ją uda wymienić na DDR3 ... różnica ceny między DDR2 a DDR3 to w tym przypadku 40 zl ... także napewno była by przepłacona ... Zresztą nierozumiem wogule celu wypuszczenia tych kart z DDR2 , dużo tańsze niesą a za to dużo słabsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 znaczy sie to mozna dziekowac Galaxy za wypuszczenie 7300gt z ddr3 i o wiele lepszymi taktami :) gdyby nie ta firma to bysmy mieli nadal slabe karcioszki z ddr2 na dzien dzisiejszy to Galaxy robi najtansze i najlepsze grafy dla nVidii bez zbednych smieci takich jak gry itp. -> jest to moje zdanie, ale mysle, ze wiekszosc sie z nim zgodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solonyone Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 znaczy sie to mozna dziekowac Galaxy za wypuszczenie 7300gt z ddr3 i o wiele lepszymi taktami :) gdyby nie ta firma to bysmy mieli nadal slabe karcioszki z ddr2 na dzien dzisiejszy to Galaxy robi najtansze i najlepsze grafy dla nVidii bez zbednych smieci takich jak gry itp. -> jest to moje zdanie, ale mysle, ze wiekszosc sie z nim zgodzi Ja sie z tobą muszę zgodzić. Chłodzenie na Galaxy (nie zalman) też niczego sobie. Tak sie zastanawiam czy dołożenie chłodzenia do tych pamięci ddr3 coś da czy nie. Miałem kiedyś grafe której nic nie dało obklejenie radiatorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Czy w żadnym 7300GT nie udało się odblokować potoków? Szkoda, że nie ma nigdzie tego galaxy z zalmanem w okolicach ~400zł... Nadal pakują do nich vf700al? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Czy w żadnym 7300GT nie udało się odblokować potoków? Szkoda, że nie ma nigdzie tego galaxy z zalmanem w okolicach ~400zł... Nadal pakują do nich vf700al? dalej laduja wersje al troche mniejsza niz normalne zalamany z racji kosztow. poza tym zapomnij, ze przez najblizszy kwartal kupisz karte z zalmanem za mniej niz 400pln. 400pln to kosztuje wersja bez zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Czy w żadnym 7300GT nie udało się odblokować potoków? Szkoda, że nie ma nigdzie tego galaxy z zalmanem w okolicach ~400zł... Nadal pakują do nich vf700al? A przyjrzałes się moze architekturze rdzenia...?? Potoki są FIZYCZNIE odcięte, wiec nie ma nawet 0.01% szansy aby odblokować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Nie przyjrzałem. Tylko poczytałem trochę i w galaxy były wypalone laserem, myślałem, że może gdzieś indziej mogłyby być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider_22 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 W resecie w krakowie mają być wersjiez zalmanem po 415-420 normalne po 380 oczywiście 256MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) Kupiłem dostałem i teraz jestem wściekły, ale zły tylko na chłodzenie. Wkładam kartę a tu na dzień dobry. TRRRRRRRRRRR,TRRRRRRRRRRRRRR, no dobrze mówie naciskam wentyl. a tu TRRRRRRRRR i WRRRRRRRRR (jakby śmigło które prawie się niekręci jechało o ten radiator. EDIT Wyciaglem sam wentylator, wpuscielem olej i zmienielem troszke uklad i cisza..... EDIT OC 600 rdzeń i 774 (1548) mem. Za chiny ludowe sterowniki niepozwalaja mi przeskoczyć i dojśc do 800! Nawet po ustawieniu na stałe w bios, nadal ZONK. Przecież fizycznym ograniczeniem powinny być zwiechy i artefakty! Co zrobić żeby dobić te brakujące 26mhz! Wynik bez OC 4450. Aktualny wynik po OC 5170 EDIT PowerStrip, memki na 802 i wynik 5260. Więc te pare punktów (olewka) Edytowane 28 Czerwca 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Jakiego oleju użyłeś? Nie mów że jadalnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 moje wyniki z pojedynczej 7300gt takty 600/800 procek na 3,2ghz: 2k6 - 2948 2k5 - 5631 2k3 - 12542 mam juz modowane stery, dwie karty w domu, ale totalny brak checi nie pozwala mi sprawdzic sli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) Ehe tak wykrecony 7300 GT ma wyniki jak niepodkrecony 7600 GS zalman 500/1400 1.2 ns xD Wiec nie jest zle :D Edytowane 28 Czerwca 2006 przez Gucio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solonyone Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 W resecie w krakowie mają być wersjiez zalmanem po 415-420 normalne po 380 oczywiście 256MB nie rozumiem co wy sie tym zalmanem tak podniecacie wszyscy, jest tyle lepszych chlodzen. Nie lepiej kupic wersje bez zalmana ktora lepiej sie kreci i chlodzenie dokupic pozniej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Tez mnie ciekawi jaiego oleju uzyles, mi karta brzeczy dosc konkretnie i zastanawiam sie czy sprobowac, mozesz napisac jakies szczegoly? Wiem, ze to nie temat o mojej karcie, ale coz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 ja na wentyle uzywalem castrola gtx magnatec i pomagalo na dosc dlugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Tez mnie ciekawi jaiego oleju uzyles, mi karta brzeczy dosc konkretnie i zastanawiam sie czy sprobowac, mozesz napisac jakies szczegoly? Wiem, ze to nie temat o mojej karcie, ale coz. Kup gdzieś smar do maszyn ;) Albo tak jak wspomniał Niemiec, może jakies resztki oleju silnikowego (czystego, nie z silnika :P) masz, to jeszcze lepsze smarowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 No olej do silnika sie znajdzie, ale gdzie dokladnie nasmarowac nim chlodzenie? Wylac to po porstu, czy np. chusteczka wysmarowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 do środka jakby pod wentylator, miedzy plastiki, a "bebechy" jego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...