niko2003 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Kumpel podkręcił tą kartę do 650/1750 (ja widzę potencjał dalszy, ale olewam) Jak przesmarować normalnie. Masz trzy malutkie śrubki w wentylatorze (które są przkręcone do radiatora), odkręc je. Odwróć wentyl i lekko odklej nalepke (prawdopodobnie jest tam gwarancja na wentylatorek. Ja zawsze używam oliwy z oliwek, ale teraz nie było i dałem zwykły olej kujawski. Wiem, parodia przy 80 stopniach sie zatrze, ale działa i jest cisza. Następnym razem tak jak mówi Niemiec najlepiej jakiś Silnikowy. Poobkręcaj pary razy śmigłem i naklej spowrotem nalepke. Pierwszy raz od kilku lat mam stery Nvidi (jak wyłączyć komendy z (alt s) polskie ś, bo wyskakuje mi odświeżanie. Ogólnie, dzięki Niemiec za szybką realizacje zamówienia. Jestem zadowolony :) (Przesiadka z 9600pro) Edytowane 29 Czerwca 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 nie rozumiem co wy sie tym zalmanem tak podniecacie wszyscy, jest tyle lepszych chlodzen. Nie lepiej kupic wersje bez zalmana ktora lepiej sie kreci i chlodzenie dokupic pozniej??Dlaczego gorzej się kręcą? A znajdź mi lepsze chłodznie od tego zalmana w cenie 30zł, jeżeli rzeczywiście taka byłaby różnica pomiędzy galaxy z zalmanem a bez zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Hmm, to wiec trzeba ostroznie z ta nalepka na wentylatorze, skoro to jest gwara... wole tego nie ruszac, ale moze sprobuje ;) dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Z tyłu wentylatora to raczej są oznaczenia a nie gwarancja :blink: ... Edytowane 29 Czerwca 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solonyone Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Dlaczego gorzej się kręcą? A znajdź mi lepsze chłodznie od tego zalmana w cenie 30zł, jeżeli rzeczywiście taka byłaby różnica pomiędzy galaxy z zalmanem a bez zalmana. poszukaj wypowiedzi arche gdzies w tym temacie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Czyżby konkurencja dla Galaxy? Frazpc Mam nadzieję, że ktoś jeszcze sie dołączy do tego pojedynku i ceny spadną do powiedzmy 350 zł :) , w lipcu A3000+ ma kosztować 79 dolców, oj szykuje się wreszcie zmiana złoma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Jeśli Sparkle ma kosztować 129Euro nie będzie niestety konkurencją. Ciekawi mnie kiedy Galaxy pojawią się w końcu w sklepach. We Wrocławiu wszędzie mówią, że hurtownie, u których się zaopatrują nie mają tych kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Będzie konkurencją, przecież nikt nie kupi Sparkla, skoro będzie mógł taniej kupić Galaxy i podkręcić go nawet bardziej niż Sparkle. Obie karty mają pamięci 1.2 ns, więc nie sądzę, żeby te na Sparklu osiągały większe prędkości. Jedyną przewagą nad Galaxy może być rdzeń zasilany wyższym napięciem, ale to też nie kłopot, bo na pewno już niedługo będą mody BIOSu do 7300GT i będzie się dało zmienić napięcie na rdzeniu. Z w/w powodów Sparkle będzie się słabo sprzedawał, więc szybko stanieje, potem Galaxy stanieje więcej niż Sparkle......... :) , dobrze by było :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) http://www.pcpop.com/doc/App/143185/000298509.html 7300gt SLI (800zl) vs 7900GT (gdzie tu miejsce dla 7600GT za 700zl) :D Jesli kogoś interesuje test Gainward 7300gt na ddr3 (Limited Edition, standardowa jest na DDR2) http://www.hardwarezone.com/articles/view....d=3&id=1962 Edytowane 3 Lipca 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Sliczny ten Gainward, chociaz OC nie imponuje. Jednak ten wilki radiator az sie prosi by przykrecic mu jakiegos fandera 92. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 i jak zwykle gainward go wyceni na tyle, ze zakup tego 7300gt bedzie nie oplacalny na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 taka polityka gainwarda.. dobrze, że Palit jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) ja powiem tylko, ze Gainward w moich oczach nigdy nie byl jakas dobra firma robiaca karty graficzne... jedynie jego gf 3 byly lepsze na tle innych producentow... z gf 4 juz tak ciekawie nie bylo, cos tam jeszcze w serii fx (5900xt z pamieciami 2.2ns) Gainward znaczyl, ale od czasow 6800 robil dosc slabe grafy (do tego drogie) -> to zostalo mu do teraz Edytowane 4 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kevin Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 wiadomo już kiedy wyjdzie 7300gt na agpx8 ? początkowe newsy mówiły o lipcu 2006, ale coś głucho w sieci na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 MILANS mówł, że do końca miesiąca powinny być GALAXY. KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Witam Fortron 300W pociagnie ta grafe 7300Gt + to co w podpisie ? chyba ciezko bedzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Witam Fortron 300W pociagnie ta grafe 7300Gt + to co w podpisie ? chyba ciezko bedzie :D ramu sobie dokup a nie grafe zmieniasz. na 512mb ramu bym sie pocial a Ty na 256 pracujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) No ramik dojdzie wraz z dyskiem 160 GB juz w poniedziałek. O Niemiec widze że mieszkasz niedaleko mnie :D To dałby rade ten zasilacz z ta kartą?? Szkoda że nie daja na raty bez jakiegos smiesznego zaswiadczenia o pracy ;/ ;-) A i jeszcze jedno pytanko jaka jest najlepsza karta z passywnym chłodzeniem ?? lub z mega cichym do 400zł :P Edytowane 6 Lipca 2006 przez Fishu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) ub z mega cichym do 400zł Gigabyte 6600GT (takty 500/1000) heatpipe2 za 320 zloty widzialem nówki.... Edytowane 6 Lipca 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Hmm to chyba jest słabsze od tego GF 7300 GT, no jeżeli niema to jakiś z w miare cichym chłodzeniem to który polecacie ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Macie może linka do jakiegoś sklepu gdzie jest Galaxy gf 7300gt 256mb 1.2 ns 500/1400 zalman ? Czy w ogóle można spotkać 7300gt z 1.2 ns czy najszybsze wersje to 1.4 ? Edytowane 6 Lipca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Co prawda z allegro... GF 73ooGT 1,2 256DDR3 500/1400 ... i bez Zalmana :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Właśnie rzucilem się na 2 x 7300 GT Galaxy 256mb po tym jak zobaczyłem link z testu SLI :) jako że jestem w trakcie zmiany platformy, co potrwa jeszcze z dwa tygodnie, to jak ktoś w Lublinie ma ochotę to gdy tylko karty przyjadą do mnie mogę wpaść z nimi żeby "pomęczć je" w SLI B-) a jak nie to wyniki podam jak skompletuje cały sprzęt. yuucOm- na allegro są jeszcze 2 sztuki Galaxy 1.2 ns po 390 zł za sztukę, 6 godzin do końca aukcji. piotralek był szybszy Edytowane 6 Lipca 2006 przez Turrican Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 karty z tej aukcji moge sprzedac za385 bez posrednictwa allegro, gwara i FW oczywiscie sa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Teraz to mówisz :mad: Edytowane 6 Lipca 2006 przez Turrican Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Dziekie za szybkie odpowiedzi :). Mam jeszcze małe pytko. Jak nie zalman to co najlepiej założyć na te galaxy przy oc ? bo silencera nie widze a inny nie znam :oops:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Teraz to mówisz :mad: bylo wczesniej w temacie, ogloszenie na gieldzie chyba tez.... Dziekie za szybkie odpowiedzi :). Mam jeszcze małe pytko. Jak nie zalman to co najlepiej założyć na te galaxy przy oc ? bo silencera nie widze a inny nie znam :oops:. IMO najlepiej dokupic zalmana odzielnie, bo jest fajny a ten dawany standardowo przez galaxy ma mniejsze smiglo i radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) EDIT: Ordered ! :) jutro z boska pomocą zacznie sie przygoda z nowa karcinka ;> Edytowane 7 Lipca 2006 przez mar_cin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) 2 x 7300GT Sonic + A8N-SLI + Venice 3200+ i takie tam inne ;) Jutro testy. Pozdro. Stock zegary dla wszystkiego. Edytowane 7 Lipca 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 WOW niezły wyniczek ... Zapowiada sie że 7300GT będzie pierwszą kartą nadającą sie na SLI ... ciekawe jak wyniki w grach , szczegulnie ważne jest porównanie z 7600GT ... bo jak by na to niepatrzeć to 7300GT w SLI można mieć za 650 zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...