Gość kamil2201 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Myśle że tylko vmem.. może jeszcze zmnień te standardowe radiatorki bo może z nimi jest coś nie tak i robią za izolatory :P Podbij troche napięcie i powino być ok:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 @mavric U mnie jest tak samo. A nawet gorzej, bo jakiekolwiek dovoltowanie memek (nawet przy gpu 1.25v) konczy sie smieciami w windzie + bsodem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Tak coś czuje ze te 256mb to nie był dobry wybór.. Bo widze że mi lancowi i innym karta ma cięzko przekorczyc 1900mhz.. A szkoda ;E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Tak coś czuje ze te 256mb to nie był dobry wybór.. Bo widze że mi lancowi i innym karta ma cięzko przekorczyc 1900mhz.. A szkoda ;E To sprawa naprawde losowa... ja mam 7600gs 128MB ktorego pamieci chodza tylko do 832mhz NIC wicej... a mialem nawet 2,15v i nie bylo zadnej roznicy miedzy 1,9v... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ale jakiś dziwny przypadek że akurat Ci co mają 256mb pamięci mają trudności przekorczyć 900-920Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damned Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ale to jest dziwne, bo jak mówiłem wcześniej miałem taką samą kartę tylko Rewizję A2 a pamięci hulały na 940MHz tylko, że jak mierzyłem tam na nich napięcie to pokazywało, że jest ~1,9V z tego, co pamiętam a nie robiłem na nich Vmem. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ale to jest dziwne, bo jak mówiłem wcześniej miałem taką samą kartę tylko Rewizję A2 a pamięci hulały na 940MHz tylko, że jak mierzyłem tam na nich napięcie to pokazywało, że jest ~1,9V z tego, co pamiętam a nie robiłem na nich Vmem. :-|pewnie miales na niej hynix'y a nie samce ;) zajrzyj do faq :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Tak coś czuje ze te 256mb to nie był dobry wybór.. Bo widze że mi lancowi i innym karta ma cięzko przekorczyc 1900mhz.. A szkoda ;E A grasz w marki? 256 jest sporo wydajniejsza w nowych grach. Temp grafiki jaką podałem jest przy otwartej obudowie i wentylatorem 200x200 stojącym w kompie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Lubie pograć i po overclockować :) No w palanach mam zdjecie galaxowego pierdźka i dać od spodu 80x80 które przy okazji bedzie wiało na pamięci. Ciekawe co z tęgo wyniknie ;] Aby temp po zmianie pasty i tym 8x8 na 1.6v była 70* w stresie mysle że jest do osiągalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Ja przy około 1,65v i GPU 785mhz miałem 61*C w stressie ;] Edytowane 9 Lutego 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Moje postanowienie to zejśc poniżej 70* :E Dam do obudowy wentyl wyciagający to już mam 2* mniej paste 2 -3* mniej a wentyl 80x80 puszcze na 12v... Powinnienem zejść do 68* I ukaże się moim oczom pewnie 800MHz [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Wtedy jak to mazanie mi nie szło, to zapodałem karcie 800mhz ale w połowie pierwszego testu freez :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 ti ile ida konkretne pamiatki zalezy tylko od sprawy losowej i niemyslcie sobie ze kazde robia ile tam....jak sie trafi tak jest tak samo z gpu dlatego niewiem dlaczego takie poruszenie wywoluje to ze nie idze iles tam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 ti ile ida konkretne pamiatki zalezy tylko od sprawy losowej i niemyslcie sobie ze kazde robia ile tam....jak sie trafi tak jest tak samo z gpu dlatego niewiem dlaczego takie poruszenie wywoluje to ze nie idze iles tam Bo przyjęło się i wszyscy myślą że wszystkie robią 800-850 i jak ktoś tego nie może osiągnąć to bulwers, niestety działa tu zasada każda karta kręci sie inaczej i tak już chyba zostanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damned Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 pewnie miales na niej hynix'y a nie samce ;) zajrzyj do faq :) Też tak myślałem ale popatrzałem dokładnie na pamięci i to były samsungi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 jak najbardziej mogy byc samsungi moje maja stock 1,85V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Z tymi napięciami na mem to też są różne sceny [; Ja moje schłodze to zobacze co potrafią na max ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damned Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 A ma ktoś może te wynik, że np. 600Ω = 1,85V itd.? Chodzi mi oczywiście o Samsungi :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Zaraz mnie cos strzeli :/ nVIDIA GeForce/Quadro XTreme-G Driver 93.81 Windows 2000/XP - Land podawał link do nich, guziK! wczensiej były problemy ze sciagniecim, teraz link jest nieaktualny(na samej stronie) Jak gdzie ich szukac? mam teraz domyslne i obraz mi klatkuje przy przegladaniu www :P wrrrrrrrr EDIT: Dzieki ige007 Perwszy link chyba cos nei ejst zbyt trafnym, byłem na niej wczesneij, ale do drugiej strny sie nei dokopalem. TXs. Edytowane 9 Lutego 2007 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) A ma ktoś może te wynik, że np. 600Ω = 1,85V itd.? Chodzi mi oczywiście o Samsungi :mad: 657Ω - 2,14 V 612Ω - 2,22 V 600Ω - 2,3 V wiecej niezapisywalem @Jacek google nie gryza.... http://www.tweaksrus.com/index.php?option=...&Itemid=41/ http://www.hwupgrade.it/download/file/3002.html Edytowane 9 Lutego 2007 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ja przy około 1,65v i GPU 785mhz miałem 61*C w stressie ;]Dodaj, że przy otwartym oknie [; Moje postanowienie to zejśc poniżej 70* :E Dam do obudowy wentyl wyciagający to już mam 2* mniej paste 2 -3* mniej a wentyl 80x80 puszcze na 12v... Powinnienem zejść do 68* I ukaże się moim oczom pewnie 800MHz [;No to jest do osiągnięcia, ale bez dodania czegoś w stylu tego co ja mam będzie problem. W sumie ja mam teraz na 76GS przy 1.55 i 780Mhz 72* podczas giercowania w TDU :] 657Ω - 2,14 V 612Ω - 2,22 V 600Ω - 2,3 V wiecej niezapisywalem Dodałem do faq ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Te pentagramy freezone dały mi 26mhz.. Nawet jak im dawałem więcej V to i tak wynik był taki sam.. Chłopaki!!! Trzeba jakoś wymyślić vddq ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Witam :-| Mam problem z karta :angry: mój wynik w 3dmarku03 to 0,5 k :blink: dlaczego sie az tak zmniejszył na poprzednim sprzecie(amd 64 3000, asrock 939dual-sata2) miałem powyżej 14 k a teraz mam c2d e630@2,5 Gh :cry: Prosze o pomoć bo niewiem co sie stało :cry: Gry mi tez wyraźnie swolniły i sie zacinają :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Stery do chipsetu płyty zainstaluj :mur: No i stery do grafy by się przydało przeinstalować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damned Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Zmierzyłem opór tego rezystora, co odpowiada za pamięć i jego opór wynosił 732 Ω. Wtedy bez artów pamięci szły na 750MHz. Zmniejszyłem opór do 702 Ω i pamięci od razu poszły na 800MHz. Z tego, co pamiętam to na tamtej grafice miałem opór pamięci ~630 Ω. Czyli jednak, Vmem pomógł. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Stery do chipsetu płyty zainstaluj :mur: No i stery do grafy by się przydało przeinstalować...Robiłem to wiele razy <_< teraz zakończyłem instalacje windowsa i wszystkich sterowników i nic nie pomogło dalej ten sam problem :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Robiłem to wiele razy <_< teraz zakończyłem instalacje windowsa i wszystkich sterowników i nic nie pomogło dalej ten sam problem :angry:sprawdz na jakim pci-e dzila grafa :wink: a najlepije clear CMOS i ustwic wsio od nowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Może zmień też stery od grafiki.. ;] Może coś pomożę :) I daj proca na stock czyli zrób najlepiej clear cmos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 A gdzie sie sprawdza na jakim pci-e działa karta?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 No, 7300GT na C2D sie pojawil :unsure: Może takty 3D perfomance Ci nie wchodzą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...