Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil2201

Palit to bestia ale tylko 73gt bo już 76GS ma blokade V i możemy tylko wtedy liczyć na fajna sztuke.. ile robi pkp w 3dMark 03 palit 7300gt na taktach 800\1800? Wyniki są takie same jak galaxy? Imho pamęci dobrze się kręcą ale problem z wyciśnięciem 1800mhz jest spory.. Za to rdzeń na DI\FC robi 1ghz ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile robi pkp w 3dMark 03 palit 7300gt na taktach 800\1800?

na tym samym sprzecie bedzie robic praktycznie tyle samo co galaxy na tych samych taktach

Za to rdzeń na DI\FC robi 1ghz ;]

dobra sztuka galxy pewnie tez by tyle zrobila,ale chyba jeszcze nikt nie krecil galaxy na ln2 albo di,u naszych sasiadow palit jest bardzo popularny,oni maja sianko na zabawy dlatego rekordy glownie sa na palitach......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palit to bestia ale tylko 73gt bo już 76GS ma blokade V i możemy tylko wtedy liczyć na fajna sztuke.. ile robi pkp w 3dMark 03 palit 7300gt na taktach 800\1800? Wyniki są takie same jak galaxy? Imho pamęci dobrze się kręcą ale problem z wyciśnięciem 1800mhz jest spory.. Za to rdzeń na DI\FC robi 1ghz ;]

Palit 7300GT też ma blokadę vcore [;

Wyniki będą takie same jak Galaxy / XFX / etc z tymi samymi taktami. Ofc jeśli test będziemy robili na identycznym sprzęcie.

Na FC to narazie 1 koleś zrobił 1Ghz na rdzeniu. A dlaczego na Palicie ? Bo jakoś za granicą w ogóle nie ma w sprzedaży kart Galaxy, za to są Pality ;) (zobaczcie sobie ebay.com [; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dlatego napisalem ze u naszych sasiadow pality sa popularen a galaxy to tak jak mowisz ze swieca szukac

ps ten 1ghz na hwbocie jakis taki podejzany jest

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=135220

:mrgreen:

Już chyba nie masz podejrzeń no nie ? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie.. Wcześniej pisałem, że mam C2D e6300 + Galaxy 7300GT Zalman 256mb 1.2ns + 2x512 ddr2 pc6400 + 1x wd 250gb sata + 1x hitachi 320gb + nagrywarka dvd i to wszystko na pokładzie asus p5b deluxe.. Zasilacz totalne dno bo standardowy z obudowy czyli TRACER HELLFIRE 400W.. Czy to możlie, że po podniesieniu zegarów standardowych [500/700] do 550/750 benchmark 2006 w przedostatnim teście (ze smokiem) nie dochodzi do końca a komp się restartuje ?? Jak myślicie czy to wina zasilacza?? Kolega 'Free' wcześniej zasugerował, że jak na mój zasilacz C2D to zabójstwo nie wspominając o próbie OC.. Co wy w takim razie na to ? PS. Zamówiony Topower TOP-420P7 U12 EZ 420W jest w drodze do mnie.. Aha i jeszcze jedno, na oryginalnych zegarach grając w Swata 4 (stara gra ale bardzo ją lubie, na max detalach) mogę łupać godzinami a jak zarzucę podwyższone [jakieś za wysokie] to potrafi mi też się komp zrestartować...

Edytowane przez f3nikz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie.. Wcześniej pisałem, że mam C2D e6300 + Galaxy 7300GT Zalman 256mb 1.2ns + 2x512 ddr2 pc6400 + 1x wd 250gb sata + 1x hitachi 320gb + nagrywarka dvd i to wszystko na pokładzie asus p5b deluxe.. Zasilacz totalne dno bo standardowy z obudowy czyli TRACER HELLFIRE 400W.. Czy to możlie, że po podniesieniu zegarów standardowych [500/700] do 550/750 benchmark 2006 w przedostatnim teście (ze smokiem) nie dochodzi do końca a komp się restartuje ?? Jak myślicie czy to wina zasilacza?? Kolega 'Free' wcześniej zasugerował, że jak na mój zasilacz C2D to zabójstwo nie wspominając o próbie OC.. Co wy w takim razie na to ? PS. Zamówiony Topower TOP-420P7 U12 EZ 420W jest w drodze do mnie.. Aha i jeszcze jedno, na oryginalnych zegarach grając w Swata 4 (stara gra ale bardzo ją lubie, na max detalach) mogę łupać godzinami a jak zarzucę podwyższone [jakieś za wysokie] to potrafi mi też się komp zrestartować...

człowiek! zmien to ścierwo od trejsera :/ .

@@@@ Kolejny raz polece palita :D@@@@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale pytam co może być powodem mojego problemu:|

to jak dojdzie nowy zasilacz i okaże sie że restatry zniknęły to znaczy ze jednak wymiana zasiłki pomogła

poczekaj na nowy zasilacz i sprawdz sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka dawno mnie nie bylo bo czekam na netie net24

Moja grafika umarła. Powodem owej smierci był zbyt twardy grafit olowka albo moja uporczywa gonitwa o kazdy mhz. Prawdopodobniue przetarłem rezystor i juz wiecej nie przewodzi napiecia na pamieciach. Oddałem na gwearancje i czekeam na serwis mozer w tym tygodniu w koncu neta zaloza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może poprostu zegary za wysokie i karta łapie resety, mimo wszystko zasiłka do wymiany ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo tak jest, że na niektórych miernikach pokazuje wartość o 0.1v mniejszą niż jest rzeczywiście. Dotyczy to vmem i vgpu w dwóch punktach pomiaru (na rezystorze vgpu jest poprawne zawsze).

powiedz dokladniej, bo nei rozumiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Może mi ktoś powiedzieć dlaczego nvidia od dawien dawna nie wypuszcza nowych sterowników? Na ich stronie widać:

Wersja: 93.71

Data publikacji: 2.11.2006

Co oni sobie jaja robią czy co??? Olewają posiadaczy 7300GT... nie ładnie...

A teraz przejdę do tematu :] - od dawna (miechu) nie podkręcam karty bo mi to nie potrzebne ale dalej mam na niej modzika z przed ponad 2,5 miesiąca - sprawdzałem dzisiaj i 720 Mhz na rdzeniu idzie bezproblemowo, więcej nie sprawdzałem. Nie pamiętam już jakie wtedy były napięcia ale cieszę się że pomimo czasu mod DZIAŁA :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedz dokladniej, bo nei rozumiem

Nic nie poradzę, na to, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem :damage_wall:

Może mi ktoś powiedzieć dlaczego nvidia od dawien dawna nie wypuszcza nowych sterowników? Na ich stronie widać:

Wersja: 93.71

Data publikacji: 2.11.2006

Co oni sobie jaja robią czy co??? Olewają posiadaczy 7300GT... nie ładnie...

A teraz przejdę do tematu :] - od dawna (miechu) nie podkręcam karty bo mi to nie potrzebne ale dalej mam na niej modzika z przed ponad 2,5 miesiąca - sprawdzałem dzisiaj i 720 Mhz na rdzeniu idzie bezproblemowo, więcej nie sprawdzałem. Nie pamiętam już jakie wtedy były napięcia ale cieszę się że pomimo czasu mod DZIAŁA :D

Bo NV ma teraz swoją serię 8 i olewa stery do serii 7 :mur:

Co do moda, to czemu miałby nie działać ? :) Jak nie ruszałeś karty to mod sam z siebie nie spadnie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

sesq ile Ty masz lat że nie rozumiesz wypowiedzi free? Co w tym takiego trudnego? oMg. LukasAMD czemu nie kręcisz kiedyś to dawałes po pupie 73gt a teraz to cały czas lajtowo... PS kiedy do mnie dojdzie to WC? Zobaczymy jak ona lubi WC xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pieknie. Bylem pewien, ze sa dwie wersje Palita. Jedna a czarnym chlodzeniem i krotkim PCB, i druga z dlugim PCB i bialym chlodzeniem.

Bedac pewnym, ze juz wszystko wiem, wkraczam dzisiaj do Aresta. Zostala ostatnia karta Palit 7300GT 256MB Sonic. Mowie do typa, ze chcialbym sprawdzic jakie ma chlodzenie, bo bardziej mi zalezy na tej z czarnym chlodzeniem i krotkim PCB, bo mam plyte DFI i dluga mi bedzie wadzic o Zalmana. No to sciagamy plabe, otwieramy pudlo i tylko looknelismy do sroda nie wyciagajac karty, a tam eleganckie czarne chlodzenie. Czyli wszystko gra.

Wpadam do chaty, wyciagam karte, a tam kur... taka hybryda, ze czarne chlodzenie i dlugie PCB, czyli czeka mnie male przypilenie Zalmana :/

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

LukasAMD czemu nie kręcisz kiedyś to dawałes po pupie 73gt a teraz to cały czas lajtowo...

Z czasem jakoś przeszła mi na to ochota choć teraz planuję zmianę płyty głównej to jeżeli proc będzie na 2,7-2,9 chodził to może i kartą się pobawię :]

Jeżeli ktoś chce jednak wiedzieć dlaczego nie kręcę teraz ani karty ani proca właściwie niech przeczyta opis mojego profilu: TUTAJ

w szczególności ostatni akapit w zainteresowaniach tłumaczy aż za dużo :] - masę czasu mi to zżera xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Aż tak Cię ta gra possysa? Ja lubie pograć ale nie tak oddanie jak Ty ;] Sprzedaj to coś i kupuj jakieś DFI LP np free ma do sprzedania tanie DFI!!! sorry za OT :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Nie chcę tego DFI tylko z jednego względu - gdybym je kupił to musiałbym nieco dopłacić a tego już nie chcę ;)

Ale gdybym miał DFI i proca na 2,9 Ghz.... karta rozwinęłaby nieco bardziej skrzydełka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie poradzę, na to, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem :damage_wall:

Bo tak jest, że na niektórych miernikach pokazuje wartość o 0.1v mniejszą niż jest rzeczywiście.

ok czyli wystarczy dodac 0.1v i bede mial rzeczywiste wskazanie

Dotyczy to vmem i vgpu

na vgpu mam poprawny odczyt a na vmem o 0.1v mniejszy niz powinienem, wiec jesli miernik mialby byc zly, to by pokazywal na vgpu tez o 0.1v za malo

w dwóch punktach pomiaru (na rezystorze vgpu jest poprawne zawsze)

w dwoch punktach pomiaru vgpu ? co to znaczy ? ze w jednym miejscu vpgu jest 0.1v mniej niz rzeczywiscie i w drugim tez 0.1v mneij niz rzeczywiscie, a moze 1 punkt pomiaru rozni sie od drugiego o 0.1v ?

ja tego nie rozumiem, jak reszta to rozumie to niech ktos mi wytlumaczy.

Edytowane przez sesq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok czyli wystarczy dodac 0.1v i bede mial rzeczywiste wskazanie

si

na vgpu mam poprawny odczyt a na vmem o 0.1v mniejszy niz powinienem, wiec jesli miernik mialby byc zly, to by pokazywal na vgpu tez o 0.1v za malo

Niekoniecznie... Tak to jest z tymi miernikami za parę złotych ;]

w dwoch punktach pomiaru vgpu ? co to znaczy ? ze w jednym miejscu vpgu jest 0.1v mniej niz rzeczywiscie i w drugim tez 0.1v mneij niz rzeczywiscie, a moze 1 punkt pomiaru rozni sie od drugiego o 0.1v ?

To znaczy, że masz 3 punkty pomiaru. W 2 punktach pomiaru możesz mieć 1.25v, a w trzecim będzie 1.15v. W przypadku vMem jest tak samo. Od czego to zależy to niestety nie wiem :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy, że masz 3 punkty pomiaru. W 2 punktach pomiaru możesz mieć 1.25v, a w trzecim będzie 1.15v. W przypadku vMem jest tak samo. Od czego to zależy to niestety nie wiem :sad:

dobra, pozycze miernik kolegi i sie pobawie

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi