Fredek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Daj około 16%, wtedy jest dużo ciszej a w idle na temperaturze sie nie traci względem 25-30% ustawienia wentylatora ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Daj około 16%, wtedy jest dużo ciszej a w idle na temperaturze sie nie traci względem 25-30% ustawienia wentylatora ;] a czy te 16% bedzie wystarczac do grania w gry >? ( bo wiesz ja mam tylko mozliwosc ustawienia wentyla w biosie kart na stale dla trybu 3D a moze ktos sie orientuje kiedy wogule (o ile pracuje) w 2D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) W 2D pracuje kiedy go nie obciazasz i nie uzywasz zadnych aplikacji 3D, np. jak sobie w necie siedzisz :) Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez Bladesss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 W 2D pracuje kiedy go nie obciazasz i nie uzywasz zadnych aplikacji 3D, np. jak sobie w necie siedzisz :) a wlasnie ze nia - jak odpale komputer i nic nie robie to sprawdzam Everestem z jaka zcest parcuje rdzen i niestety 500Mhz a nie 350Mhz jak dla 2D dlatego tez wentyl zamiast pracowac z 30% to pracuje z 60% i go slychac dosc mocno Nie wiem czy to wina systemu Vista ze odrazu na 3D wczodzi czy cos inengo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Mi tez nie od razu wskakuje na to 350Mhz. Daj mu czasu :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Mi tez nie od razu wskakuje na to 350Mhz. Daj mu czasu :-P wiesz wczoraj nie gralem w zadna gre - siedzialem tylko na internecie i caly czas mnie ten wiatrak wzerwial ( bo pracowal na 60% czyli karta chodzila w 3D , kilka razy sprawdzalem na ile idzie rdzen) - mzoe to Vista juz jako pulpit wykorzystuje 3D :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) a czy te 16% bedzie wystarczac do grania w gry >? ( bo wiesz ja mam tylko mozliwosc ustawienia wentyla w biosie kart na stale dla trybu 3D U mnie po lekkim v-modzie i zegarach 720/1600 temperatura w stressie jak na screenie, wiatrak na 16% ;] Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 U mnie po lekkim v-modzie i zegarach 720/1600 temperatura w stressie jak na screenie, wiatrak na 16% ;] jak wam dobrze - mowa o pracujacych na XP , RivaTuner wam dobzre dziala i wogle - a na mojej Viscie to nie ma o czym mowic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 jak wam dobrze - mowa o pracujacych na XP , RivaTuner wam dobzre dziala i wogle - a na mojej Viscie to nie ma o czym mowic icon_sad2.gif Na Viscie masz dużo wodotrysków i może karta traktuje to jako 3D i włącza sie na wysokie obroty, ale zapisz w biosie na stałe 20% i będzie spokój ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Na Viscie masz dużo wodotrysków i może karta traktuje to jako 3D i włącza sie na wysokie obroty, ale zapisz w biosie na stałe 20% i będzie spokój ;] i chyba tak zrobie bo tylko ten wentyl slychac w obudowie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Powiedźcie no mi jeszcze - jak zrobić te 16% na wiatraku? Nie moge mniej niz 25% :/ Wiem ze gdzies juz to bylo na forum, ale nie moge znaleźć:/ A mozesz mi Mr. Martin powiedzisc jeszcze jak odpaliles atitool na 7300GT? Mi za cholere nie chce - wyskakuje blad. Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez Bladesss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Power user->RT\NVIDIA\FAN i wpisujesz 0 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 dzieki. mam pytanko jeszcze - kto poza mna ma jeszcze rewizje A1 tego 7300gt 128mb z zalmanem? mialbym pytanko do niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Nie ma A1!! tak tylko pokazuje everest, a dobrze pokazuje riva tuner i masz A2.. Np ja mam a2 ale 256mb wrazie czego pisz na pw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 dzieki. mam pytanko jeszcze - kto poza mna ma jeszcze rewizje A1 tego 7300gt 128mb z zalmanem? mialbym pytanko do niego Chyba chodziło Ci o A2 bo A1 niema, więc ja mam A2 i Zalmana, jak masz pytanie to wal na GG/PW ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Jaka najmniejsz delte udalo wam sie wpisac. Cz istnieje mniejsza niz -125 mh?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) @Przemek1988 -128 to max. W nibitorze wtedy wpisujesz 128. @Fredek i kamil - jest A1, parę osób z tego tematu, ma kartę na takim rdzeniu.... No dobra, to czemu mi riva pokazuje A2 a EVEREST jak byk pokazuje A1? Edited by Sikor Everestem się nie sprawdza revizji karty... :mur: jak wam dobrze - mowa o pracujacych na XP , RivaTuner wam dobzre dziala i wogle - a na mojej Viscie to nie ma o czym mowic :(Kto ci każe używać Visty... //Nie cytujemy obrazków... Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Małe conieco odemnie :wink: wlasciwie to ram krecilem grafy a jakie v to nie wiem bo malowalem na slepo :lol: http://img329.imageshack.us/img329/7193/3d033mf1.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Panowie dziś maznelem pare razy ołówkiem po memach i w nfs u2 na 920mhz na masce pelno niebieskich kropek.. Znów w tdu od czasu do czasu jakieś załamanie się pojawi.. Okazjuje się że moje memki cosik potrafią.. PS 1.7v stres 42*stress :P Idle 30-31* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Niebieskie kropki to moje potrafią nawet na 950Mhz bez vmoda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 ale te niebieskie kropki mam tylko w u2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Next...napiecia nie znane :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) @kamil Co nie znaczy, że memki są stabilne... Po prostu w innych grach mem nie jest tak używany, albo po prostu kropek nie widać ;) @teat Może by tak screeny w jpg dawać ? :D Weź w łape miernik i sprawdź to napięcie ;) Wykresiki z Rivy lepiej wyglądają od Everesta [; Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Panowie dziś maznelem pare razy ołówkiem po memach i w nfs u2 na 920mhz na masce pelno niebieskich kropek.. Znów w tdu od czasu do czasu jakieś załamanie się pojawi.. Okazjuje się że moje memki cosik potrafią.. PS 1.7v stres 42*stress :P Idle 30-31*chodzi Ci o te rezystorki prz pamieciach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 teat dawaj cosik więcej :P bo 675MHz na gpu żadna rewelka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) @kamil2201 daj zasilacz, miernik i dobry ołowek to pokaże "pazurki" :wink: @Free mam zboczenie i zawsze w png. daje :wink: Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 A wiec ludziska - dzisaj wieczorkiem zabieram sie za vmoda:) Nie robilem tego nigdy przedtem, ale zawsze musi byc ten pierwszy raz:) Jak widze te wasze wyniki w OC to mi sie przykro robie hehehe :razz: Na razie jade na 560/800, to sie musi zmienic:) Jakby co licze na pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 miernik 15zł ołówek 1.5ł zasilacz fortron 350watt 60zł :P Jakie masz temp? to spróbuje określić V :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) hm w sumie mi te 650 bez vmoda tez sie powoli nudzi :D... Może czas na kolejne kręcenie... EDITED: co to jest low level system settings w RivaTuner? I czy instalowac to czy zostawić tak jak jest? Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez 4rch0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 To rób na co czekasz ;] rdzeń b1 masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...