Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde przez tego kompa juz nie widze xD Wyniki na poziomie r9550 dobrze wykręconym ale prockiem słąbym a Ty masz 2.6GHz a to nie jest zle. A może karcioszke przękreciłeś i masz mini frezy i wynik jest mały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nie raczej nie. ale moge zapuscic test na 600/600 ;)

a i procek przy tych testach byl na 2.4GHz ustawiony, nie na 2.6 .

// testy 600 / 600:

4113pkt :lol:

nie wiem co robic, bo sadze ze powinno byc okolo 5000 przy takich taktach :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentylator typu Zalman - nie generuje hałasu ani wibracji w trybie cichym. Podstawa z czystego aluminium zapewnia doskonałe odprowadzanie ciepła.

może jakaś wróżka powie, jak się tryb włącza??, bo mój Zalman na pewno cichy nie jest

albo może jestem zbyt wymagający, ale kupując wersje z Zalmanem myślałem, że będzie cisza

spośród innych wiatraków:

w zasilaczu amacrox

na athlonie mam ac cooper silent 2l na 1600 obrotów

ac arctic fan

jakiś stary wentyl puszczony na 5v

to słyszalny jest tylko ten na grafie

bardzo zależy mi żeby była kompleta cisza, prawie się udało, jeszcze muszę tylko coś z tym Zalmanem zrobić

czy jeśli nic nie wyjdzie z tego "trybu cichego", to czy da coś jak kupię regulator obrotów i zmniejsze mu napięcię??, czy to będzie bezpieczny zabieg

jak będzie kilka stopni więcej, to nie będzie tragedii, extremalnie nie jest podkręcona, tylko 640/830

czy może jest jakiś inny sposób??

pozdrawiam

Daj we wszystkich trybach wentyl na 16%, wtedy będzie cicho a temperatura nie podnosi sie znacząco ;] Przetestowane :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carel tp dałeś czadu.. Karta może mięc takty 500\1000 i będzie szybka. Np serija 8xxx ma takty 700\2200MHz a jest zblizona wydajnością to Twojego Gsa więc przesta gadać głupoty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj we wszystkich trybach wentyl na 16%, wtedy będzie cicho a temperatura nie podnosi sie znacząco ;] Przetestowane icon_wink3.gif

tylko gdzie ustawić na 16%??

w rivie czy dam na 25 (minimalnie) czy 100 wiatrak kręci się tak samo szybko i jest tak samo głośny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w rivie czy dam na 25 (minimalnie) czy 100 wiatrak kręci się tak samo szybko i jest tak samo głośny

Jeśli masz wersję na AGP to jedynym wyjściem jest modyfikacja ustawień w biosie.

zaznacz w rivie zeby Ci DDR zegar pokazywal i ustaw 1300, a potem zoabcz.

Riva to nie Ati Tray Tools, żeby takie opcje były dostępne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wersji AGP niestety to nie dziala. Zamiast zwalniania obr wentylatora, kupowania super zalmanow czy innego drogiego zelastwa zmienilem wentylator z tego zalmanopodobnego na zwyklego arctica fan 3 za 9 zeta.. Temp podniosla sie o max 1 stopien a glosnosc.. jak dla mnie nieslyszalny a kompa mam troche wyciszonego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie ja ostatnio swojego wyciszyłem do granic, więc ten Zalman to tak jakby "suszarka"

więc zostały 2 opcje:

1. kupić fanmate i zmiejszyć mu volty

2. bardziej hardcore: mam stary radiator od athlona, więc można go przewiercić i założyć

swoją drogą ciekawe czy to by zdało egzamin

próbował ktoś już coś takiego??

czy takie przedsięwzięcie ma sens??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie ja ostatnio swojego wyciszyłem do granic, więc ten Zalman to tak jakby "suszarka"

więc zostały 2 opcje:

1. kupić fanmate i zmiejszyć mu volty

2. bardziej hardcore: mam stary radiator od athlona, więc można go przewiercić i założyć

swoją drogą ciekawe czy to by zdało egzamin

próbował ktoś już coś takiego??

czy takie przedsięwzięcie ma sens??

3.

Jeśli masz wersję na AGP to jedynym wyjściem jest modyfikacja ustawień w biosie.

Jak zgrać/wgrać bios opisane w 2 poście w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy nie jest prosciej zminic wentylator na inny zamiast niepotrzebnie zwiekszac temp przy zwalnianiu obr wentylatora czy ryzykowac zycie karty przy zmianie biosu lub zakladaniu innego radiatora? Przy czym czyms ten radiator trzeba schlodzic a tak to mamy taka sama wydajnosc chlodzenia przy zachowaniu ciszy i to bardzo malym kosztem ale wiadomo ze czlowiek z natury jest uparty i przekorny wiec niech kazdy robi co woli :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radiator od athlona i wentyl mam w domu - Ozł

kupno nowego systemu chłodzenia - na pewno nie mniej niż 40

wątpie, żeby się dało włożyć inny wentylator do radiatora od Zalman - jak ktoś wie jaki, to niech poda linka

p.s. naprawdę nikt nie robił chłodzenia karty w wersji hardcore??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to już nie wiem, co będzie lepiej czy przez ten bios czy athlonem

to co bym w tym biosie musiał ustawić, tak żeby było na 16% wentyl??

czy jak bym ewentualnie coś uwalił, to czy jest możliwość wgrania starego biosu z powrotem??

jak coś to nie sprzedałem jeszcze starego fx5200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli będziesz dobrze obchodził sie z tym athlonem to nic nie uwalisz. A tempy napewno mniejsze. Przydadzą sie jak karta dostanie po pupie z vmodami. No i ten wygląd super chłodenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o właśnie!

a propos vmoda

kilka dni temu pożyczyłem miernik i chciałem lekko pomalować ołówkiem

więc najpierw chciałem zmierzyć opór stock

i... porażka przykładałem czarną sondę do masy molexa, a czerwoną do pkt pomiarowych według FAQ i miernika zawsze pokazywał "1"

taki sam efekt dla mem i core

miernik ustawiony na 2000ohm

co robiłem źle???

"xacti" - w rivie nie ma efektywnego, ale przecież wystarczy uzyskany wynik x2 pomnożyć

Edytowane przez patrykkupczyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to już nie wiem, co będzie lepiej czy przez ten bios czy athlonem

to co bym w tym biosie musiał ustawić, tak żeby było na 16% wentyl??

czy jak bym ewentualnie coś uwalił, to czy jest możliwość wgrania starego biosu z powrotem??

jak coś to nie sprzedałem jeszcze starego fx5200

W Nibitorze jest odpowiednia zakładka do regulacji obrotów wentylatora. Bios się modyfikuje bardzo łatwo i przyjemnie :) Jest ofc możliwość wgrania starego biosu ;)

no wiec? ;]

Odpisałem już wcześniej, że nie da się tego zrobić...

patrykkupczyk jeden wielki l0l z Ciebie. Opór mierzy się na tych kondziorach w takim jak podałes zakresie ohm. Karta musi być WYJĘTA!!!

Z ciebie też... Nie na kondziorach tylko na rezystorach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CYTAT(kamil2201 @ 23 kwi 2007, 15:54) *

patrykkupczyk jeden wielki l0l z Ciebie. Opór mierzy się na tych kondziorach w takim jak podałes zakresie ohm. Karta musi być WYJĘTA!!!

aha, ale we FAQ pisało inaczej,

ale dzięki za info

to jak teraz dorwę miernik, to się wezmę za nią

szkoda, że mam egzamin już jutro i środe :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi