Gość kamil2201 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Bardzo małe te wyniki. Ale czemu masz rózne takty na mem? Zrob tu i tu takie same i gpu 500mhz i 600mhz. A jak winda? czysta bez virow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 przeciez za takie same . ;) tylko gpu sie zmienia winda czysta. stawiana wczoraj. stery dobre, ale na roznych takie same sa wyniki (od oryginalnych, przez ngo, po terazniejsze xtreme g ;) ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Kurde przez tego kompa juz nie widze xD Wyniki na poziomie r9550 dobrze wykręconym ale prockiem słąbym a Ty masz 2.6GHz a to nie jest zle. A może karcioszke przękreciłeś i masz mini frezy i wynik jest mały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 nie nie raczej nie. ale moge zapuscic test na 600/600 ;) a i procek przy tych testach byl na 2.4GHz ustawiony, nie na 2.6 . // testy 600 / 600: 4113pkt :lol: nie wiem co robic, bo sadze ze powinno byc okolo 5000 przy takich taktach :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Wentylator typu Zalman - nie generuje hałasu ani wibracji w trybie cichym. Podstawa z czystego aluminium zapewnia doskonałe odprowadzanie ciepła. może jakaś wróżka powie, jak się tryb włącza??, bo mój Zalman na pewno cichy nie jest albo może jestem zbyt wymagający, ale kupując wersje z Zalmanem myślałem, że będzie cisza spośród innych wiatraków: w zasilaczu amacrox na athlonie mam ac cooper silent 2l na 1600 obrotów ac arctic fan jakiś stary wentyl puszczony na 5v to słyszalny jest tylko ten na grafie bardzo zależy mi żeby była kompleta cisza, prawie się udało, jeszcze muszę tylko coś z tym Zalmanem zrobić czy jeśli nic nie wyjdzie z tego "trybu cichego", to czy da coś jak kupię regulator obrotów i zmniejsze mu napięcię??, czy to będzie bezpieczny zabieg jak będzie kilka stopni więcej, to nie będzie tragedii, extremalnie nie jest podkręcona, tylko 640/830 czy może jest jakiś inny sposób?? pozdrawiam Daj we wszystkich trybach wentyl na 16%, wtedy będzie cicho a temperatura nie podnosi sie znacząco ;] Przetestowane :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 chcialbym od razu sprobowac jedna rzecz wyjasnic... ustawilem i w ati tool i w rivie taktowanie dla pamieci 650. a w everescie takie cuda wychodza: nie powinno byc czasem efektywnie 1300? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Czego sie spodziewasz na tym 7300gs?, na moim 7900 mam tylko 1320mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 carel tp dałeś czadu.. Karta może mięc takty 500\1000 i będzie szybka. Np serija 8xxx ma takty 700\2200MHz a jest zblizona wydajnością to Twojego Gsa więc przesta gadać głupoty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 no wiec jak? ten everest pokazuje zle, czy na prawde mam tylko 650 efektywnie? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Daj we wszystkich trybach wentyl na 16%, wtedy będzie cicho a temperatura nie podnosi sie znacząco ;] Przetestowane icon_wink3.giftylko gdzie ustawić na 16%?? w rivie czy dam na 25 (minimalnie) czy 100 wiatrak kręci się tak samo szybko i jest tak samo głośny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 zaznacz w rivie zeby Ci DDR zegar pokazywal i ustaw 1300, a potem zoabcz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 tylko gdzie ustawić na 16%?? w rivie czy dam na 25 (minimalnie) czy 100 wiatrak kręci się tak samo szybko i jest tak samo głośny Jeśli masz wersję na AGP to jedynym wyjściem jest modyfikacja ustawień w biosie. zaznacz w rivie zeby Ci DDR zegar pokazywal i ustaw 1300, a potem zoabcz.Riva to nie Ati Tray Tools, żeby takie opcje były dostępne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 tylko gdzie ustawić na 16%?? w rivie czy dam na 25 (minimalnie) czy 100 wiatrak kręci się tak samo szybko i jest tak samo głośny W wersji AGP niestety to nie dziala. Zamiast zwalniania obr wentylatora, kupowania super zalmanow czy innego drogiego zelastwa zmienilem wentylator z tego zalmanopodobnego na zwyklego arctica fan 3 za 9 zeta.. Temp podniosla sie o max 1 stopien a glosnosc.. jak dla mnie nieslyszalny a kompa mam troche wyciszonego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 no właśnie ja ostatnio swojego wyciszyłem do granic, więc ten Zalman to tak jakby "suszarka" więc zostały 2 opcje: 1. kupić fanmate i zmiejszyć mu volty 2. bardziej hardcore: mam stary radiator od athlona, więc można go przewiercić i założyć swoją drogą ciekawe czy to by zdało egzamin próbował ktoś już coś takiego?? czy takie przedsięwzięcie ma sens?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 no właśnie ja ostatnio swojego wyciszyłem do granic, więc ten Zalman to tak jakby "suszarka" więc zostały 2 opcje: 1. kupić fanmate i zmiejszyć mu volty 2. bardziej hardcore: mam stary radiator od athlona, więc można go przewiercić i założyć swoją drogą ciekawe czy to by zdało egzamin próbował ktoś już coś takiego?? czy takie przedsięwzięcie ma sens?? 3. Jeśli masz wersję na AGP to jedynym wyjściem jest modyfikacja ustawień w biosie.Jak zgrać/wgrać bios opisane w 2 poście w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 rozumiem, ale ja jestem raczej początkujący użytkownik i nie chcę ryzykować, że coś uszkodzę podczas wgrywania biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 a czy nie jest prosciej zminic wentylator na inny zamiast niepotrzebnie zwiekszac temp przy zwalnianiu obr wentylatora czy ryzykowac zycie karty przy zmianie biosu lub zakladaniu innego radiatora? Przy czym czyms ten radiator trzeba schlodzic a tak to mamy taka sama wydajnosc chlodzenia przy zachowaniu ciszy i to bardzo malym kosztem ale wiadomo ze czlowiek z natury jest uparty i przekorny wiec niech kazdy robi co woli :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 radiator od athlona i wentyl mam w domu - Ozł kupno nowego systemu chłodzenia - na pewno nie mniej niż 40 wątpie, żeby się dało włożyć inny wentylator do radiatora od Zalman - jak ktoś wie jaki, to niech poda linka p.s. naprawdę nikt nie robił chłodzenia karty w wersji hardcore?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Robił Cichy_Killer - foty masz parę stron wcześniej. Wgranie biosu to sprawa banalna, zmieniając chłodzenie są większe szanse na uwalenie karty niż przez zmianę biosu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Chłodzenie z tego athlona będzie wydajniejsze na bank z jakim kolwieg wentylem na 5v. Abyś rdzenia nie uwalił przy zakładaniu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 to już nie wiem, co będzie lepiej czy przez ten bios czy athlonem to co bym w tym biosie musiał ustawić, tak żeby było na 16% wentyl?? czy jak bym ewentualnie coś uwalił, to czy jest możliwość wgrania starego biosu z powrotem?? jak coś to nie sprzedałem jeszcze starego fx5200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 jesli będziesz dobrze obchodził sie z tym athlonem to nic nie uwalisz. A tempy napewno mniejsze. Przydadzą sie jak karta dostanie po pupie z vmodami. No i ten wygląd super chłodenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 yhm. gdzie w rivie ustawic, aby podkrecac w MHz efektywnie? czyli zeby bylo np 1300, a nie 650? :) w power user gdzies? bo przy opcjach podkrecania nic nie widze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 (edytowane) o właśnie! a propos vmoda kilka dni temu pożyczyłem miernik i chciałem lekko pomalować ołówkiem więc najpierw chciałem zmierzyć opór stock i... porażka przykładałem czarną sondę do masy molexa, a czerwoną do pkt pomiarowych według FAQ i miernika zawsze pokazywał "1" taki sam efekt dla mem i core miernik ustawiony na 2000ohm co robiłem źle??? "xacti" - w rivie nie ma efektywnego, ale przecież wystarczy uzyskany wynik x2 pomnożyć Edytowane 23 Kwietnia 2007 przez patrykkupczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 zaznacz w rivie zeby Ci DDR zegar pokazywal i ustaw 1300, a potem zoabcz. no wiec? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 patrykkupczyk jeden wielki l0l z Ciebie. Opór mierzy się na tych kondziorach w takim jak podałes zakresie ohm. Karta musi być WYJĘTA!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 to już nie wiem, co będzie lepiej czy przez ten bios czy athlonem to co bym w tym biosie musiał ustawić, tak żeby było na 16% wentyl?? czy jak bym ewentualnie coś uwalił, to czy jest możliwość wgrania starego biosu z powrotem?? jak coś to nie sprzedałem jeszcze starego fx5200 W Nibitorze jest odpowiednia zakładka do regulacji obrotów wentylatora. Bios się modyfikuje bardzo łatwo i przyjemnie :) Jest ofc możliwość wgrania starego biosu ;) no wiec? ;]Odpisałem już wcześniej, że nie da się tego zrobić... patrykkupczyk jeden wielki l0l z Ciebie. Opór mierzy się na tych kondziorach w takim jak podałes zakresie ohm. Karta musi być WYJĘTA!!!Z ciebie też... Nie na kondziorach tylko na rezystorach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 lanc mylneło się.. Ale to wszystko jest w faq więc niech poczytają napierw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 CYTAT(kamil2201 @ 23 kwi 2007, 15:54) * patrykkupczyk jeden wielki l0l z Ciebie. Opór mierzy się na tych kondziorach w takim jak podałes zakresie ohm. Karta musi być WYJĘTA!!! aha, ale we FAQ pisało inaczej, ale dzięki za info to jak teraz dorwę miernik, to się wezmę za nią szkoda, że mam egzamin już jutro i środe :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 eh. to jaki jest program dzieki ktoremu bede mogl podkrecac widzac efektywne taktowanie pamieci? :) ati tray tools nie dziala ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...