Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mam wrażenie czy uznajecie kamila za nooba? Chłopak chce spróbować zrobić jakiś fajny wynik to mu nie przeszkadzajcie w tym ;] Podszkoli sie i może coś fajnego zapoda a nie dorazu dołować każdego...PEACE :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

@ Fredek dzięki

@ Free ; Sector ; Wodnik

Takie pogawędki to na GG, a nie zaśmiecacie forum kiedy macie wpaść do kogo z karcioszką.

@ Free Jeśli przyjdzie taka konieczność to użyje Tweaków. Może znajde się w top 5. To też już coś jak na mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno nie w ten łikend :sad: Secuś ma urodziny :lol: :lol: A kiedy moge ja z moja 76GS ? :blurp: B-)

Ty najpierw znajdź moda do twojej 76GS :mrgreen:

w nastepny weekend... (a moze juz w czwartek)

Ja pokombinuje z moim procem zeby przejsc fsb walla i bedzie gites majonez :)...

Sir yes sir :blurp:

Trza było brać e2160, byś miał 9x400 :P

Czy mam wrażenie czy uznajecie kamila za nooba? Chłopak chce spróbować zrobić jakiś fajny wynik to mu nie przeszkadzajcie w tym ;] Podszkoli sie i może coś fajnego zapoda a nie dorazu dołować każdego...PEACE :wink:

Z takim podejściem to sobie może wyniki o kant d***... ;]

Chcieć mieć WR'a i nie używać tweaków :lol: WR na 7300GT jest zrobiony na karcie mającej 1Ghz na GPU + C2D 4GHz.. ;]

@ Fredek dzięki

@ Free ; Sector ; Wodnik

Takie pogawędki to na GG, a nie zaśmiecacie forum kiedy macie wpaść do kogo z karcioszką.

@ Free Jeśli przyjdzie taka konieczność to użyje Tweaków. Może znajde się w top 5. To też już coś jak na mnie.

Ja przepraszam, jakie pogawędki ? :| Wrzuć na luz, ja rozumiem jak by ktoś tutaj pisał stricte do danej osoby, ale zauważ, że w naszych postach jest też coś na temat...

Wracając do 3Dmarków to brakuje ci na razie jedyne 3,5k pkt ...

Edytowane przez Free

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

No fajny temat. Może pogadajcie co macie wziaść do picia ^^

Troche mi brakuje ale uli 1k proc też 1k blokuje a reszta 0.5k nadrobie tweakami a te 1k jakimś fajnym e6420.

Sorry OT :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z takim podejściem to sobie może wyniki o kant d***... ;]

No to trzeba uświadomić czemu tweaki są ważne a nie wyśmiewać w ironiczny sposób ;) Nie każdy odrazu staje sie masterem w OC ;] A tak w ogóle to coś sie tu ostatnio cicho zrobiło jeśli chodzi o wyniki w OC, może by tak to zmienić co panowie?:D Aaa C2D in progress w poniedziałek jade już może po mobo,proca i pamięci :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"chyba" 17.5k ale to wynik w przybliżeniu. Dokładnych cyferek nie znam :P

w przyblizeniu :lol: ludzie walcza o kazdy punkt a ty tu sobie przyblizasz :lol: :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chetnie sie poscigam z kims :D dawno sie nie bawilem w OC <_<

tu moj wynik

3d03 ------- 177373 ......

3D2003

Hehe, nie szpanuj :wink: może, może :D (ja nic nie mówiłem :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Przekem ile GHz miał C2D? Na jakim V zrobiłes 880Mhz na gpu? I na jakim chłodzeniu bo to dość ładny wynik. Ja dziś dla sprawdzenia w te upały delta -90 karta 855\905 51stress :P V już od miecha się trzyma w okolicach 1.6v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekem ile GHz miał C2D? Na jakim V zrobiłes 880Mhz na gpu? I na jakim chłodzeniu bo to dość ładny wynik. Ja dziś dla sprawdzenia w te upały delta -90 karta 855\905 51stress :P V już od miecha się trzyma w okolicach 1.6v

na c2d mialem 2,53 ghz na plycie z sygnaturki, teraz moj proc leci n 3,7 ghz wiec wynik powinien sie poprawic, wyni robilem bez zadnych tweaków <_< karta chodzi sobie na napieciu ok 1,7 V :D czasami sa problemy z zmiana trybu na 3D ale ogolnie jest spoko. Chlodzenie standardowe.

(nie zalman).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale lipa :/

wlasnie doslownie przed chwila dostalem swoja biacz, i wiem jedno : pcb to z [gluteus maximus] jest;/ nawet ja bym lepsze wykminil.

jaka plomba jeszcze na chlodzeniu, ale ta jeszcze dzisiaj zdejme ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale lipa :/

wlasnie doslownie przed chwila dostalem swoja biacz, i wiem jedno : pcb to z [gluteus maximus] jest;/ nawet ja bym lepsze wykminil.

jaka plomba jeszcze na chlodzeniu, ale ta jeszcze dzisiaj zdejme ;p

zapodaj fotki karty ;) byc moze trafila ci sie karta na nowym PCB tak jak mi :damage_wall: Rev 4.0 ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17241 - ige007

Wynik ige jest faknięty (przez przekręcenie memek), jeśli byś na to patrzył poważnie to kretfr miał coś około 18k na A64 @ 2.6Ghz + przekręcone memki...

Chetnie sie poscigam z kims :D dawno sie nie bawilem w OC <_<

tu moj wynik

3d03 ------- 177373 ......

2636386[/snapback]

mam monitor lcd, który ma złącze d-sub, czy jak zastosuje przejściówkę d-sub - dvi, to czy moja 7300gt będzie potrafiła generować lepszej jakości obraz??
To samo ;] A może być nawet nieco gorszy ;)

zapodaj fotki karty ;) byc moze trafila ci sie karta na nowym PCB tak jak mi :damage_wall: Rev 4.0 ....

Tyle, że jc ma Palit'a ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik ige jest faknięty (przez przekręcenie memek), jeśli byś na to patrzył poważnie to kretfr miał coś około 18k na A64 @ 2.6Ghz + przekręcone memki...

na poważnie się nie zajmuje, bo nie mam szans na swoim kompie, a wynik zaczerpnąłem z hwbot-a, w odpowiedzi dla "teat"

i dzięki za odpowiedź

Edytowane przez patrykkupczyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Dzisiaj rozmawiając z Lancem zacząłem znowu bawić się i udało mi się uruchomić bootowanie z pendrive.

Ustawiłem finalnie deltę -115 i sprawdziłem co będzie na shaderach 900Mhz w GTA VC (no co, nie miałem nic innego pod ręką :P). Ustawiłem w sterownikach FSAA x4 i filtrowanie x 16 aby choć nieco wysilić kartę.

Odczyt rivy pokazywał że było 900 na shaderach i 783 na geo, artów ne zaobserwowałem. Jutro albo pojutrze może będę się jeszcze bawił (raczej tak) - teraz nie daję żadnych screenów bo GTA to za mało wymagająca gra aby stanowiła większy dowód.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na sprzecie jak w sygnaturce mam w 3dmarku 01 tylko 16000 pkt , a w 3dmarku 03 tylko 6000 ;/

co jest nie tak? wszyscy maja w 3dm03 na tym GF ponad 10000 a ja tylko troche ponad 6000.. sprawdzalem wszystkie ustawienia w biosie i jest ok, agp na 8x , agp aperture na 256 mb, fast writes on. sterowniki 91,47 oryginalne. karta nie krecona ani nic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szybkie pytanko: czy galaxy 7300gt 256mb 1,2 ns z zalmanem (ta najslynniejsza wersja, z mojego siga) pojdzie w sli z druga taka sama, tylko ze 1,4 lub 1,3 ns? (na tych samych taktach oczywiscie)

Edytowane przez teraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na sprzecie jak w sygnaturce mam w 3dmarku 01 tylko 16000 pkt , a w 3dmarku 03 tylko 6000 ;/

co jest nie tak? wszyscy maja w 3dm03 na tym GF ponad 10000 a ja tylko troche ponad 6000.. sprawdzalem wszystkie ustawienia w biosie i jest ok, agp na 8x , agp aperture na 256 mb, fast writes on. sterowniki 91,47 oryginalne. karta nie krecona ani nic

sprawdz czy w sterownikach nie masz na stałe wymuszone filtrowanie i wygładzanie x2 ,x4 x8 .....itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi