Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Ja wam powiem że zmazałem moda - to chyba przez niego właśnie każdy linux wysypywał mi się po jakichś 10 minutach, ostatnio byłem w trybie awaryjnym trochę czasu i po jakichś 15 minutach to samo czyli nagle rozmazany obraz i lekka pikselizacja. Chyba będę instalował ubuntu więc się przekonam na 100% czy to było winne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Co tu tak cicho? :( Na pamięciach mam 2.124V - mam niby 1.3ns i 256MB... do 2.25V moge na pamiątkach spokojnie podjechać tak ? Bo jak malowalem olowkiem to nie bylo zbyt slodko ;P A wiec zmierzylem miernikiem: mem 2.122V gpu 1.454V Więc obliczyłem prawie idealnie - co tu za filozofia... heh Dam na pamieci 2.25V ale to we wtorek raczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 W ramach małej wymiany załapałem się na 7300GT :) Szczęscię się do mnie uśmiechnęło i dostałem grafe z dobrze krecącym się rdzeniem :) Napięcią na grafie @ stock ;] Jak będe kompa przekładał do budy to zabiore się za moda.. @ AC @ WC @ WC - geo unit @ 710MHz Obecnie grafika działa stabilnie gry/3dmarki 720/840 (geo710) Temp: idle ~33* stress ~38* Jak zrobie moda to dam znac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 (edytowane) Nie rozumiem... masz DDR3 bo tak masz napisane i taktowanie tylko 420 na pamieciach? Edytowane 9 Września 2007 przez bakupl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 coś mu po prostu atitool źle pokazuje, w rive już jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 NIE CYTUJEMY OBRAZKÓW Z pozdrowieniami od serwisu Galaxy :mur: Oczywiście jak odsyłałem grafikę to ten rezystorek C18 był na swoim miejscu, a w serwisie magicznie się oderwał :mur: Idź do jakiegoś elektronika lub serwisu to Ci ten rezystorek spokojnie przylutują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 2. raz na tej samej stronie - kopiowanie obrazka :26: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Idź do jakiegoś elektronika lub serwisu to Ci ten rezystorek spokojnie przylutują. Albo do Sectora :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Albo do Sectora :PAlbo do mnie jesli masz blizej do BDG :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 akurat i Lanc i sector są z zabrza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 (edytowane) Żeby nie było, to ... 1. Nie cytujemy obrazków :P 2. Do Sectora się przejdę z kartą jak do mnie wróci, bo to nie problem ;] 3. Przylutowanie tego rezystorka nic nie da, bo to nie jest winą nie działania karty. Karta się spaliła przez przepięcie spowodowane dzięki Tacensowi Supero 1000W :mur: i w momencie odsyłania na gwarancje, ten rezystorek (czy jak się to tam fachowo nazywa) nie był oderwany... A ty Świder wyjdź i nie wracaj bez vmoda :mrgreen: ;) Edytowane 10 Września 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 ....jak to jest że... 7600 i 7300 maja ten sam gpu a 7300 ma 8 potokow a 7600 12? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) ....jak to jest że... 7600 i 7300 maja ten sam gpu a 7300 ma 8 potokow a 7600 12? normalnie 7300 ma zablokowane potoki... niestety nie programowo tylko sprzetowo. Edytowane 12 Września 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 normalnie 7300 ma zablokowane potoki... niestety nie programowo tylko sprzetowo.Pamiętam że w 9800 wystarczylo rezystor przelutować, tu nie jest podobnie? Czy to w krzemie jest zrobione? Nikt do tego nie dochodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arcuf_cofinuf Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Pamiętam że w 9800 wystarczylo rezystor przelutować, tu nie jest podobnie? Czy to w krzemie jest zrobione? Nikt do tego nie dochodzi?Układ jest w środku obcięty laserem, żadne przelutowanie na to nie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) A ty Świder wyjdź i nie wracaj bez vmoda :mrgreen: ;)Tak też zrobiłem... :P Wynik niestety bardzo cienki... troche juz artami sypało do tego sprzęt też nie do bicia rekordów ;) Ogólnie coś jest nie tak, albo stery albo cos innego, ponieważ przy duzo wyższym oc rdzenia wynik prawie idento jak na 730 @ gpu. Bede miał czasu wiecej to sie z tym pobawie. Przy okazji może podciagne dodatkowe kable do PCI-E ponieważ już może byc troche mało prądu ;) GPU @ 1.6V | Geo unit -10MHz (nei chcialo mi się już oryginalnego biosu wgrywać) Edytowane 14 Września 2007 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cador Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 haha smieszne ja mam nforce3 i zobacz jak mi karta na stock pojechala :lol2: Karte sprawdzilem na innej plycie i smiga bez niczego 630/1670MHz . Powiedz mi jaka wersje biosa masz na tym ECSie i czy jeszcze jakies packi instalowales do niej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wicja500pincet Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Świder @ świetna sztuka! Tak małe geo ;] Jakie temp? Moja robi podobne mhz ale już przy delcie -100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 ładnie siwder widze jedziesz ;] , mem tak slabo ? to galaxy?, przy takich tempach to 1ghz na gpu dasz rade :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 ładnie siwder widze jedziesz ;] , mem tak slabo ? to galaxy?, przy takich tempach to 1ghz na gpu dasz rade :DRiva podaje ze ma DDR3, w takim razie ma 830MHz x 2 - 1660 na pamięciach więc tak sobie ... ale jak by dał wiecej na pamieci to by gpu tak nie szedl, ma chyba stara wersje ati tool'a. Mi troche malo. bo 780MHz mam na rdzeniu, chce dojechac do 800/1800...nie wiem czy dam rade. Narazie mam 7,2K w 2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 (edytowane) Tak też zrobiłem... :P Wynik niestety bardzo cienki... troche juz artami sypało do tego sprzęt też nie do bicia rekordów ;) Ogólnie coś jest nie tak, albo stery albo cos innego, ponieważ przy duzo wyższym oc rdzenia wynik prawie idento jak na 730 @ gpu. Bede miał czasu wiecej to sie z tym pobawie. Przy okazji może podciagne dodatkowe kable do PCI-E ponieważ już może byc troche mało prądu ;) GPU @ 1.6V | Geo unit -10MHz (nei chcialo mi się już oryginalnego biosu wgrywać) 2751452[/snapback] Świder @ świetna sztuka! Tak małe geo ;] Jakie temp? Moja robi podobne mhz ale już przy delcie -100 Się ma tego skila... ładnie siwder widze jedziesz ;] , mem tak slabo ? to galaxy?, przy takich tempach to 1ghz na gpu dasz rade :D Z tego co mi wiadomo to Galaxy, szkoda tylko że 128MB :< Edytowane 14 Września 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wicja500pincet Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Się ma tego skila... Jeśli karta mówi "już nie mogę" to i skill nie pomorze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 a moja grafa ma jakieś dziwne humory :( rozumiem że jak za duzo V dam na pamięci to są arty... ale na rdzen jak dam koło 1,6V to komp sie zachowuje jak by grafy nie widział... musze zmazac albo pomalowac troche mniej zeby sie załadował... na 1,4V core i na pamięciach samsunga 2,1V osiagnalem tylko wynik jak w podpisie.. wyzej sie nie da:( a rdzeń to B1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Dzięki chłopaki ;] Lanc już chyba wszytko powiedział ;] Galaxy 128MB, ram faktycznie nisko... ale tak sie stało, że w złym miejscu sobie przylutowalem kabel do vmoda od memów i bede musiał za jakis czas powtórzyc operacje :P Może wtedy bedzie pare dodatkowych MHz, choć z doswiadczenia wiem, że podbicie napiecia na ddr3 może nie dać zbyt wielkich rezultatów ;) Temperatury... @ 1.6V ~ 35* idle i ~40* stress to wszytko na WC home made ;) bloczki własnej roboty, nagrzewa z poloneza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wicja500pincet Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 To ja na dedykowanych częściach mam 50stress ( Abadon Pro i BWU 123 ) Zaznaczyłeś żeby riva czytała tempy z rdzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Tempy odczytywane sa z ati toola. A moje wc dobrze mi słuzy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wicja500pincet Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 To w AtiToolu też mialem błędną diodę. default 37* idle NVTThermalDiode.dll:0 43* idle Różnica 6* to sporo [: BTW odsyłam do FAQ o rivie Ale tak w skrócie: Wchodzisz w monitoring rivy bierzesz setup zaznaczasz Core temperature i bierzesz setup. U samej góry wybierasz sobie czujnik ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Na NvtThermalDiode temp idento jak w ati toolu, oraz idento jak na def czujniku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wicja500pincet Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Czyli że masz megą wydajne WC ;] Daj więcej papu większą delte i o pokaż co potrafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 (edytowane) Cześć Mam Galaxy 7300GT na AGP i po zainstalowaniu jakichkolwiek nowszych sterowników niż 66 w czasie oglądania WWW, pisania na gg, czegokolwiek nagle zamarza mi obraz, po chwili wyłącza się monitor, następnie pojawia się blue screen, ale tak szybko że nie zadążam go przeczytać, po czym następuje samoczynny reset. W grach nie występują żadne błędy, artefakty czy resety, w sumie może dlatego że mało gram. W podglądzie zdarzeń znalazłem że wtedy następuje taki błąd: Sterownik nv4_disp dla display urządzenia \Device\Video0 jest zablokowany przez pętlę nieskończoną. To wskazuje zwykle na problem z samym urządzeniem lub z jego sterownikiem niepoprawnie programującym urządzenie. Sprawdź, czy u dostawcy sprzętu są dostępne aktualizacje sterowników. Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej. Szukałem na forum i google i ponoć lekarstwem na podobne dolegliwości jest zmiana sterowników na nowsze, ale problem w tym że na najnowszych komputer resetuje mi się jeszcze częściej. Miałem przedtem 9800PRO i wszystko działało super stabilnie, nawet obraz był o niebo lepszy. Już nie wiem co mam robić... Czy waszym zdaniem karta jest uszkodzona? Czy to może jakaś inna przyczyna? Aha i dysk formatowalem już 2 razy. Edytowane 22 Września 2007 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...