Twój Pan Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 XG 93.81 najlepsze do serii 7xxx Do ktorego 3dmarka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Do wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Do ktorego 3dmarka?03, 05, 06. Jak jest z 01 i am03 to nie wiem, chociaz moze byc inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 czy podklejenie radiatorków dwustronną taśmą klejącą ma sens?? to znaczy, czy będą one spełniały wtedy dobrze swoją funkcję?? narazie bez modów 700/1800, jak będzie miernik to dam więcej v i wtedy będą potrzebne radiatorki, a nie chcę kupować drogiego kleju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 A ja sie pytałem a propos tych radiatorków na pamięciach bo pamięci wytrzymują mi max 760MHz, powyżej już są arty (nawiew mam caly czas). Żenada... Rdzen spokojnie smga na 800... tyle ze temp dochodzi do 78st. Jaka jest bezpieczna temp. dla rdzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Do tych 70-80 Może sobie spokojnie śmigać ( u mnie pól roku na 85stress cały czas i chodzi już tyle czasu ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 jak 760 to bardzo słabo, swoje do testów na 900 puszczam i jest ok, to może ja coś źle robie... ale wtedy się bardzo grzeją, to może się ktoś wypowiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 W tych pamięciach jest po prostu taki rozrzut jakościowy... Jedna karta może robić 900Mhz na memkach bez nawiewu, a druga z nawiewem i radiatorami nie zrobi 800 nawet po vmodach... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 No wlasnie u mnie 850 to max, ale bez roznicy czy vmod czy nawiew czy co kolwiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 No masz racje Lanc. Kumpel nie może wydusić 850, a ja bez vmodów 960Mhz o.O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 czy ktoś wie co z tą taśmą klejącą zwykłą?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Termixmini Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Witam. Postanowiłem wymienić kartę graficzną w moim komputerze z Radeona 9200 na GF 7300GT 512MB/128Bit Palita na AGP. Jak postanowiłem tak zrobiłem. Włożyłem nową kartę do komputer, system startuje, instaluje sterowniki, wszystko ok. Niestety gdy uruchomię dowolną grę 3D już tak dobrze nie jest. Zaczynają się dziać rzeczy jak na poniższych screenach. http://img162.imageshack.us/img162/4469/56463839ty8.jpg http://img162.imageshack.us/img162/9939/13336774hm5.jpg http://img162.imageshack.us/img162/7872/48063185ua6.jpg Czasem zdarzy się, że gra uruchomi się do menu dobrze ale tuż po chwili znów pojawiają się błędy. Czasem gra zatnie się już na filmiku poprzedzający grę i pomaga tylko restart komputera. Karta jest na 100% sprawna, ponieważ była sprawdzana w innym komputerze i tam jest ok. Parametry komputera: Athlon XP 2200+ 1024MB RAM (2x512MB) Płyta główna ECS K7VTA3 V6.0 Ktoś wie co wo powoduje? Pozdrawiam Termixmini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 ta karta ma dodatkowe zasilanie? bo juz wcześniej sie spotkałem że jakiś ESC nie dawał rady z zasilaniem grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Termixmini Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Tak, karta posiada dodatkowe zasilanie. Czyżby wina płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Wiecie jak podkręca się ta grafika: http://www.allegro.pl/item272541916_szok_c...ddr3_sonic.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Było to już wielokrotnie wałkowane! KAŻDA KARTA KRĘCI SIĘ INACZEJ I NIE MA OKREŚLONYCH WARTOŚĆI OC JAKI MOŻE ZROBIĆ DANY MODEL!!! choć pality kręcą się przeważnie bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Spokojnie. Mogli by się wypowiedzieć ci którzy mają tą kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Termixmini Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 A więc ta karta nie będzie poprawnie działąć z tą płytą. Jeżeli będę miał katę bez dodatkowego zasilania wszytko powinno być ok? Czy istnieje możliwość mimo wszystko uruchomienia tej karty na pełnycj obrotach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 właściwie chodziło mi bardziej o to, że jeżeli karta jest bez dodatkowego zasilania to wtedy płyta może nie wyrabiać z zasilaniem. Skoro na innych konfiguracjach działa dobrze to prawdopodobnie wina MOBO. A.. i jeszcze jedno bardzo ważne. Spróbuj odpalić ją na innym zasilaczu, może być to też wina zasiłki. Jaki teraz masz?(zasilacz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Wyglada to na przegrzewanie sie pamieci lub wlasnie slaby zasilacz. Sprawdz na jakims markowym lub zmierz napiecia na swoim zasilaczu. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 No wlasnie u mnie 850 to max, ale bez roznicy czy vmod czy nawiew czy co kolwiekU mnie jest podobnie ;] Na def v i po vmodzie max Mhz memek jest identyczne ;]]] czy ktoś wie co z tą taśmą klejącą zwykłą??Bez problemu możesz kleić na nią (ja tak wszystkie radiatory przyklejam) Spokojnie. Mogli by się wypowiedzieć ci którzy mają tą kartę.Już się wypowiadali. Poszukaj sobie na tych ponad 100 stronach. (na dole masz opcje szukaj w temacie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Mam problem ponieważ nie wiem z której aukcji kartę kupić. Z tej: http://www.allegro.pl/item278935570_wyprze...dr3_sonic_.html tu jest zielona A tutaj jest czerwona: http://www.allegro.pl/item272541916_szok_c...ddr3_sonic.html O co tu chodzi?? Są między nimi jakieś różnice??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) W tej drugiej aukcji jest błąd w opisie i jest napisane , że efektywne takty memek to 2000mhz x] Edit. Na pierwszej masz stickera i możesz mieć problemy ze zdjęciem chłodzenia jeśli nie chcesz tracić gwary. Edytowane 3 Grudnia 2007 przez PaBlO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 na czerwonych tez jest chyba sticker? a jeszcze różnica jest taka że w tej zielonej jest 500MHz na rdzeniu a w czerwonej 400MHz (przynajmniej tak napisane) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Obie mają 500MHz taktowania procesora. Widzę różnice w tym że czerwona ma złącze sli a zielona nie. I zielona jest dłuższa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Bierz czerwoną. Nowe zielone Pality są na PCB od 8500GT = crap PCB ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Nowe zielone Pality są na PCB od 8500GT = crap PCB ;] O co ci chodzi??? A na tej aukcji z czerwoną to jest tylko zdjęcie poglądowe i nie wiadomo jaką mają naprawdę. Pomoże ktoś?? Edytowane 3 Grudnia 2007 przez choody92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 o to mu chodzi, że rewizja na czerwonym PCB była dobra, a nowa na zielonym PCB, stosowanym też w 8500gt, jest kiepska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Bierz czerwoną. Nowe zielone Pality są na PCB od 8500GT = crap PCB ;]Nie prawda Pality na PCB 8500GT mają lepsze memki, nie trzeba wykonywać żadnych modyfikacji aby karta mogła chodzić nawet na napięciach rzędu 1.7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 O co ci chodzi??? A na tej aukcji z czerwoną to jest tylko zdjęcie poglądowe i nie wiadomo jaką mają naprawdę. Pomoże ktoś?? Podszkol 2834791[/snapback] Nie prawda Pality na PCB 8500GT mają lepsze memki, nie trzeba wykonywać żadnych modyfikacji aby karta mogła chodzić nawet na napięciach rzędu 1.7V No i co z tego, że nie ma zabezpieczenie, jak ma sekcję zasilania z [gluteus maximus] i całe PCB się grzeje nawet na standard V ? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...