shoq Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) A może być to wina sterowników, że w riva tunerze nie działa regulacja obrotów wiatraka? Obecnie mam 93.81 by TweaksRUs W Nibitorze mam część opcji dotyczących temperatur na szaro. Edytowane 14 Maja 2008 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Co Ty luqash za stare stery jeszcze używasz :razz: do marków dobre, ale nie do nowszych gier. Zmień na 163.75 lub nowsze. To może być ich sprawka, że nie da się sterować wiatrakiem. U mnie w Nibitorze jest tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Jak się nie da regulować obrotów Rivą / Nibitorem to wina karty/wentylatora i nic na to nie poradzicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Na karcie Galaxy z Zalmanem by się nie dało? Tym bardziej, że u Leborga na Galaxy 7300GT działa regulacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsychoMan Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Witam. Kupiłem Palita 7300GT Sonic DDR3 256MB pod AGP i tak sie zastanawiam, bo ten kabelek na zasilanie dodatkowe, ma jedno gniazdko 6-pinowe na kartę i z niego odchodzą dwa męskie molexy, no więc podłączyłem tylko jednego, bo tyle miałęm wolnych gniazd i sie zastanawiam czy to wystarcza, czy moze oba musza być podłaczone. Druga sprawa to to, że według specyfikacji karty ma ona częstotliwości na pamieci 1000MHz i 400Mhz na procesorze, natomiast według takiego programiku VDTool co mis ie zainstalował wraz ze sterami z płytki, częstotliwość na pamięci wynosi tylko 500. Tu screeen. Kolejna rzecz, że wydaje mi się, że wydajność w grach nie za mocno wzrosła. Mój sprzęt to Athlon XP 2500+, 512MB RAM, zasilacz Codegen 350W. W 32dMarku05 zdobyłem około 3500pkt. ale nie bardzo sie orientuję czy to wynik w normie, czy coś nie tak. Główne objawy mam w grze Dungeon Siege 2, wcześniej na GeFoce FX 5500 chodził dość słabo (około 15-20fps) i teraz sie to właściwie nie zmieniło. Z góry dzięki za jakieś rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Witam. Kupiłem Palita 7300GT Sonic DDR3 256MB pod AGP i tak sie zastanawiam, bo ten kabelek na zasilanie dodatkowe, ma jedno gniazdko 6-pinowe na kartę i z niego odchodzą dwa męskie molexy, no więc podłączyłem tylko jednego, bo tyle miałęm wolnych gniazd i sie zastanawiam czy to wystarcza, czy moze oba musza być podłaczone. Druga sprawa to to, że według specyfikacji karty ma ona częstotliwości na pamieci 1000MHz i 400Mhz na procesorze, natomiast według takiego programiku VDTool co mis ie zainstalował wraz ze sterami z płytki, częstotliwość na pamięci wynosi tylko 500. Tu screeen. Kolejna rzecz, że wydaje mi się, że wydajność w grach nie za mocno wzrosła. Mój sprzęt to Athlon XP 2500+, 512MB RAM, zasilacz Codegen 350W. W 32dMarku05 zdobyłem około 3500pkt. ale nie bardzo sie orientuję czy to wynik w normie, czy coś nie tak. Główne objawy mam w grze Dungeon Siege 2, wcześniej na GeFoce FX 5500 chodził dość słabo (około 15-20fps) i teraz sie to właściwie nie zmieniło. Z góry dzięki za jakieś rady. podłącz 2 molexy to może być przyczyną słabego wyniku. wyczyściłeś dobrze sterowniki po starej karcie? 500MHz na pamięciach to taktowanie rzeczywiste a 1000 to taktowanie efektywne (w DDR sie mnoży x2 czyli 500x2). Wąskim gardłem dla karty może być także procek ale to w mniejszym stopniu. sprawdź miernikiem napiecia w tym "zasilaczu". Ja na athlonie x2@3GHz w smarku 2k5 miałem około 5000 jesli dobrze pamiętam. w 2k6 na pewno miałem blisko 3200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spec-kom Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Czy na mojej karcie da sie coś takiego zrobić ?? i traci sie w tedy gwarancje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsychoMan Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 (edytowane) podłącz 2 molexy to może być przyczyną słabego wyniku. wyczyściłeś dobrze sterowniki po starej karcie? 500MHz na pamięciach to taktowanie rzeczywiste a 1000 to taktowanie efektywne (w DDR sie mnoży x2 czyli 500x2). Wąskim gardłem dla karty może być także procek ale to w mniejszym stopniu. sprawdź miernikiem napiecia w tym "zasilaczu". Ja na athlonie x2@3GHz w smarku 2k5 miałem około 5000 jesli dobrze pamiętam. w 2k6 na pewno miałem blisko 3200Niestety, podłączenie drugiego molexa nic nie pomogło. Tak się zastanawiam czy może problem nie leży w małej ilości RAMu? Może dołożenie drugiej 512-tki by pomogło. Albo może zasilacz, bo ten może faktycznie już nie wyrabia i jakiś 400-450W by się przydał? Edytowane 20 Maja 2008 przez PsychoMan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 mozesz od kogoś pozyczyć i sprawdzić 512 faktycznie może być troche mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Witam, Właśnie zmieniłem radeona x550 na galaxy 7300gt ddr3 256mb. Pierwsze zaskoczenie negatywne - jakość obrazu bardzo słaba, pulpit strasznie nieostry, podobno w lcd odświeżanie nie ma znaczeni.... ale standard 60Hz i kiepsko to wygląda, zmieniłem na 75Hz i już dużo lepiej. Stery mam najnowsze forceware. W grach wszystko ok, obraz ładny, chodzi dobrze tdu i cod4 (na x550 nie było mowy o graniu w nie), ale już np z css są problemy i fps'ow mniej. Mieliście podobne problemy po zmianie grafy ? Lekki niesmak pozostaje, bo w końcu karta dużo lepsza a jednak jakość obrazu nie ta... chyba że to nie wina sprzętowa ? CSS jest zoptymalizowany pod karty ATi i nic z tym nie zrobisz niestety. Każda gra na silniku HL2 będzie lepiej chodziła na Radkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) HAH! Wymienili tą podpaloną zamęczoną zvmodowaną zbiosowaną 7300GT na inną, tylko nie wiem czy ten sam model, czy może coś wyższego. Zajęło im to niecałe 2 tygodnie, jak najbardziej polecam sklep. Edytowane 26 Maja 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 jakby kogos to interesowalo to mam do sprzedania selekta o ktorym juz tu kiedys pisalem: wersja Galaxy 7300GT AGP 128MB rdzen bez zadnych vmodow itp. idzie na 640 MHz , a pamieci na 1800 Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Link do obrazka o vmod galaxy 7300 gt AGP z FAQ nie działa. Jeżeli ktoś ma tą fotke mógłby mi podesłać? Będe bardzo wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Jak nie działa jak działa ? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekm1 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Witam Zamierzam kupić karte graficzną GF 7300 GT GDDR3, jednak nie wiem czy owa karta nie będzie miała jakiś problemów z moim kompem :/ Parametry mojego PC Mam zasilacz Furtrona 300W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Nie powinno być problemów, musisz tylko wybrać wersję AGP tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Witam. Kupiłem na allegro gf 7300gt sonic. Gdy przyszła paczka okazało się że karta nie działa, została sprawdzona na dwóch komputerach i lipa. Wiatrak się kręci, sekcja zasilania i radiator trochę ciepłe, ale karta nie jest wykrywana w systemie, ani nie daje żadnego obrazu... Po dokładnym obejrzeniu przez lupę okazało się że nie ma trzech kondensatorków smd które tam na 99% były, zostały po nich tylko ostre pola lutownicze i kawałki miedzianych okładek... Skąd mogę się dowiedzieć jakie wartości mają te elementy, czy faktycznie ich brak jest jedynym powodem niedziałania, czy nie są aż tak ważne, można gdzieś znaleźć schemat serwisowy czy coś w tym stylu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Ich brak napewno jest powodem niedzialania. Przeciez one sie lacza ze sciezkami od PCIex, jesli ich nie ma, to zostalo przerwane polaczenie na kilku sciezkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busterje Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Dorwałem ostatnio GF7300gt na agp i powiem karta naprawdę wyśmienita <yes> teraz największy problem to załatwić sobie taśmę dwustronną i przykleić radiatorki na pamięciach, tylko co z radiatorem zrobić który nie pozwoli mi ich zamontować :/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Tasme kupisz w sklepie komputerowym. A jak wyglada chlodzenie na tej karcie bo jakos nic nie widac :blink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busterje Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 http://icomp.pl/thumb.php?sz=700&url=i..._1201700991.jpg http://icomp.pl/thumb.php?sz=700&url=i..._1201701006.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Jakie najlepsze sterowniki pod windowsa xp sp3 do 7300gt od galaxy na dzień dzisiejszy. MMam taka grafe od kolegi ale z nia miał same kłopoty i nie szło dobrać sterowników zawsze coś sie kaszaniło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Sam używam 178.24, ze strony nVidia :P Wszystko fajnie gra. Pamiętaj aby dobrze usunąć poprzednie sterowniki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dereczq Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Witam! Potrzebuje pomocy ze strony ekspertów;-) mam o to karte palit 7300gt sonic z nieco innym pcb (z dodatkowym zasilaniem) http://img529.imageshack.us/my.php?image=2601lg2.jpg http://img529.imageshack.us/my.php?image=2603il2.jpg Zlokalizowalem 2 uklady APW7063, podejrzewam ktore rezystory trzeba zamalowac, zastanawia mnie tylko jedno - ktory z ukladow odpowiada za napiecie pamieci a ktory za napiecie rdzenia? Bardzo prosze o szybka odpowiedz - stawiam piwo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Mam pytanie co jest nie tegoes z grafą 7300gt galaxy z zalmanem tzn, chodzi ok, marki, gry, filmy itp ZERO problemów !,a le jak wyłacze kompa i che zaraz od razu znowu włączyć kompa wstaje idzie ale na monitorze obrazu brak wyłączony, włączę monitor ale i tak obrazu zerotak jak by grafa nie podawała. Jak włącze komp po ok 10 sekundach wstaje wszystko normalnie, wiec OCB co jest grane. Wsadziłem inna grafe i jest ok wstaje od razu wyłączę kompa liczę do 1 i włączam i jest ok startuje i podaje obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietek941 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 czy sterowniki do nvidia geforce 7300 gs (82.65) mogą powodować problem tu opisany ? : http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=72983 Głównie chodzi mi o to ,że gdzieś przeczytałem że ta wersja sterowników (82.65) została wycofana, czy to prawda i czy można jej czymś zastąpić . POMOCY!!! i koleś dposał mi że musze : Miałem podobny problem z Geforcem 7600 GS . A teraz napiszę dla tych którzy spotkali się z tym problemem lub spotkają i nie bedą wiedzieć co zrobić. Następujące ustawienie pomogło i gry chodzą bez zarzutu: Wyczyszczenie ze sterowników i zainstalowanie nowych nVidii 175. Ustawienia BIOSu: AGP na 4x Wyłączenie Fast Write Podniesienie napięcia AGP na 1.7V Zmiana częstotliwości taktowania AGP na 80MHz Napisz czy pomogło i Tobie :] TYLKO JAK TO ZROBIĆ ??(gdzie sie zmienia ustawienia biosu ) i ocb z tym fast writem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Gdy komp się bootuje, to trzeba wcisnąc klawisz DEL ( najczęściej ) Mam pytanie Mam Chłodzonego Pasywnie Asusa En 7300GT na DDR2. Jakie są bezpieczne temperatury dla niego ?(90nm)Ostatnio zauważyłem, że bez trudu osiąga 90*C, dochodząc do ponad 100*C... Nie za dużo? Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knopper Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 (edytowane) Jak można podnieść napięcie w FORSA 7300gt 256mb DDR2, 128bit,? Mam troche inne PCB niż na fotkach, chyba nie referencyjne. Zmieści się na tą karte Zalman VF700 ALCU? Link z aukcją Obecnie to wygląda tak: Sry za jakość, ale telefon nie złapał ostrości na makro. Edit: Screen z GPU-Z Edytowane 3 Stycznia 2009 przez Knopper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Przepyraj tematy o vmod może znajdziesz swoje pcb, bo na tym zdjęciu nawet trudno odgadnąć jakiego jest koloru. Do mojej 7600GS pasuje akurat mod od 7300GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knopper Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Przepyraj tematy o vmod może znajdziesz swoje pcb, bo na tym zdjęciu nawet trudno odgadnąć jakiego jest koloru. Do mojej 7600GS pasuje akurat mod od 7300GT. Szukałem wszędzie ale do mojego PCB nie ma, wątpie czy ten syf ktoś kupił bo ma DDR2 i obniżone taktowanie do 300Mhz. Nigdy nie kupie sprzętu polecanego przez sprzedawce w vobisie :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...