Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Sądze, że jednak przy karcie tej klasy, na której i tak nie będzie można grać w max detalach i 1280, 256mb jest zbyteczne. Tak więc lepiej 76gs 128mb. Jakie jest wasze zdanie?

Jestem tego samego zdania, ja bym brał 7600GS B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie uważac ze zakup galaxy w wersji 256 troche sie mija z celem, karta ksoztuje ponad 400zł, gdzie palit w wersji sonic, moze sie ciut gorzej kreci, ale mozna go dostac za 310-330zł w wersji 256mb....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie uważac ze zakup galaxy w wersji 256 troche sie mija z celem, karta ksoztuje ponad 400zł, gdzie palit w wersji sonic, moze sie ciut gorzej kreci, ale mozna go dostac za 310-330zł w wersji 256mb....

palit więcej niż ciut gorzej się kręci...

jak by były mody to jeszcze...

inna sprawa,zę powinny 7600gs 256 kosztować ok 400-450 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

To ja już bym wolał 73GT Galaxy 128mb Zalman - podobna cena a na bank jest szybsza. Te 128mb pamięci więcej nie da za wiele jeżeli będzie ona po prostu wolniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś ile Wat ciągnie GF7300gt? w chwili obecnej mam r9550 po vmodzie 1.3->1.5v na 500mhz i mam paswyne chłodzenie od Athlona Xp na ktorym karta jest ciepła.

Chciałbym sobie coś podobnego zrobić tylko np na palicie 7300gt, vmodów nie będę robil, może minimalnie podkręcę. Jak myslicie da rade? W budzie mam przewiew powietrza, więc jakaś tam cyrkulacja będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Post na szybko ;]

Dzisiaj stałem się posiadaczem 73GT Galaxy 256 MB (non zalman) [kupiony za okazyjną cenę dlatego bez zalmana :/] Karta na stock V lata na 600/1700 (stare pcb ;]) Pomalowałem trochę ołówkiem i przy 1.39v robi 670 na rdzeniu :) W sobotę dalsze testy ;] Liczę na 700/1800 :) A i jeszcze jedno, ten stockowy cooler strasznie pierdzi :mur: Jakiś sposób na wyciszenie tego ustrojstwa ? (chodzi na 25% i dalej pierdzi :[)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Post na szybko ;]

Dzisiaj stałem się posiadaczem 73GT Galaxy 256 MB (non zalman) [kupiony za okazyjną cenę dlatego bez zalmana :/] Karta na stock V lata na 600/1700 (stare pcb ;]) Pomalowałem trochę ołówkiem i przy 1.39v robi 670 na rdzeniu :) W sobotę dalsze testy ;] Liczę na 700/1800 :) A i jeszcze jedno, ten stockowy cooler strasznie pierdzi :mur: Jakiś sposób na wyciszenie tego ustrojstwa ? (chodzi na 25% i dalej pierdzi :[)

Chyba tylko wymiana... moj znajomy kilka dni temu kupil identyczna karte i tez mowil, ze strasznie pierdzi nawet na najnizszych obrotach, ale on znalazl rozwiazanie, kupil pentagrama xc-70 cu. ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Fredek

No za 370 zł nie widziałem 73gt 256mb z zalmanem ...

///////////

Rozwiązałem sprawę ;] Wyłączyłem to stockowe g.o.w.n.o i podwiesilem pod kartę wentyl 92mm @ 5v ;) Teraz nic nie słychać i jest chłodniej niż stockowo ;]]

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba 5 kresek ;] Mam 6b :P Ale lekko rysowałem ;] Ta 92mm to był dobry pomysł ;] Wcześniej mi pierdziało i miałem 59* w stresie (core na 670 @ 1.39v), a teraz max 53* ;]] Mam 1 problem... Riva nie łapie taktów na mem powyżej 840... (w sterach 840 to max) Jakiś pomysł jak zwiększyć skalę w sterach ? ;] Nie chodzi mi o wyłączanie sprawdzania w rivie tylko żeby przechodziło testy na 850 mem [wczoraj po instalacji sterów itd bez problemow sie ustawiała na 860....]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

No to się wypowiem ;) :

@Lanc - u mnie jest podobna sprawa, im wyżej na rdzeniu tym więcej rdzeń chce V :| . Żeby to jeszcze te 810 Mhz było na 1.7V a nie 1.74V to bym się cieszył i to bardzo... Ale i tak nie ma co narzekać.

Aha, wczoraj próbowałem robić moda B6 - najpierw po kilku machnięciach było 1.40V. Zmazałem wszystko i zrobiłem jeszcze raz tylko że mocniej - 1.45V :| , zmazuję robię jeszcze mocniej - 1.5V !!! Wkurzyłem się... zatemperowałem ołówek bardzo dobrze i zrobiłem wszystko jeszcze raz... nie zdmuchiwałem nawet grafitu i... 1.55V !!! Mam w ##### B6 !!! :D Wracam do B4... Jutro kupuje chyba B2 i spróbuję zrobić coś ok. 1.8-1.85V.... zobaczymy czy się uda... ;)

EDIT:

@Lanc - od pewnego czasu (i to dosyć długiego już) mam mierniczek ;)

Edytowane przez Łukasz Tkacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update:

1.53v (ołówkiem sie nie da fajnie kalibrować ;P) - 720 max [przy 730 juz freez w marku]

Zrobiłem jeszcze 3 kreski po memkach, bo u mnie cosik to daje...

Swoją drogą się bardzo ździwiłem jak zobaczyłem to -_- :gitarzysta2: :legal:

Prośba... Niech ktoś wyczai pomiar vMEM z 2 strony laminatu (czyli nie po stronie z wentylem)

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to przez stery ? @banti robił marka na 84.66 a ja na 91.47 :)

Ty za to masz identyczna ilosc fps w pierwszym tescie co banti (nawet co do cyfr dziesietnych), tylko, ze on testowal na 2 x 3,x ghz a Ty na 2,35ghz a wlasnie ten test jest najbardziej zalezny od procka. :lol2:

Chyba zaczne testowac na 06, bo do 05 juz nie mam zaufania. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ja biedny poradze, że akurat tam mam tyle klatek? :wink:

A ja właśnie mam większe zaufanie do marka 05, jakoś łatwiej porównać wydajność na grafach co później się najczęściej przekłada na klatki w grach. W/g mnie akurat stery mają dużo co do krętliwości 73gt.

@Lanc niech Cię nie dziwi wynik, masz 256mb :wink:

Edytowane przez banti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi