Fredek Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Sądze, że jednak przy karcie tej klasy, na której i tak nie będzie można grać w max detalach i 1280, 256mb jest zbyteczne. Tak więc lepiej 76gs 128mb. Jakie jest wasze zdanie? Jestem tego samego zdania, ja bym brał 7600GS B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 A ja zdobyłem w końcu B6 :D Próby odkładam jednak albo na piątek albo na sobotę - w tym tygodniu nie mam raczej czasu na takie zabawy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 A ja mam wersjie 256 i bardzo fajnie chodzi. Wszystko ładnie smiga i jest cacy :D Tylko troche mnie denerwuje to małe taktowanie gpu tylko 610 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) Masz karte na nowym czy starym PCB Edytowane 11 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Raczej na nowym na pudełku jest naklejka premium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 nie uważac ze zakup galaxy w wersji 256 troche sie mija z celem, karta ksoztuje ponad 400zł, gdzie palit w wersji sonic, moze sie ciut gorzej kreci, ale mozna go dostac za 310-330zł w wersji 256mb.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 nie uważac ze zakup galaxy w wersji 256 troche sie mija z celem, karta ksoztuje ponad 400zł, gdzie palit w wersji sonic, moze sie ciut gorzej kreci, ale mozna go dostac za 310-330zł w wersji 256mb....palit więcej niż ciut gorzej się kręci... jak by były mody to jeszcze... inna sprawa,zę powinny 7600gs 256 kosztować ok 400-450 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 nie uważac ze zakup galaxy w wersji 256 troche sie mija z celem, karta ksoztuje ponad 400zł, gdzie palit w wersji sonic, moze sie ciut gorzej kreci, ale mozna go dostac za 310-330zł w wersji 256mb.... To ja już bym wolał 73GT Galaxy 128mb Zalman - podobna cena a na bank jest szybsza. Te 128mb pamięci więcej nie da za wiele jeżeli będzie ona po prostu wolniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Orientuje się ktoś ile Wat ciągnie GF7300gt? w chwili obecnej mam r9550 po vmodzie 1.3->1.5v na 500mhz i mam paswyne chłodzenie od Athlona Xp na ktorym karta jest ciepła. Chciałbym sobie coś podobnego zrobić tylko np na palicie 7300gt, vmodów nie będę robil, może minimalnie podkręcę. Jak myslicie da rade? W budzie mam przewiew powietrza, więc jakaś tam cyrkulacja będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Sa fabryczne 73gt z pasywnym chlodzeniem, nawet nie heatpipe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Wiem, że są tylko pytanie ile takie ustrojstwo będzie miało stopni? pracuje ktoś na pasywnym 7300? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Post na szybko ;] Dzisiaj stałem się posiadaczem 73GT Galaxy 256 MB (non zalman) [kupiony za okazyjną cenę dlatego bez zalmana :/] Karta na stock V lata na 600/1700 (stare pcb ;]) Pomalowałem trochę ołówkiem i przy 1.39v robi 670 na rdzeniu :) W sobotę dalsze testy ;] Liczę na 700/1800 :) A i jeszcze jedno, ten stockowy cooler strasznie pierdzi :mur: Jakiś sposób na wyciszenie tego ustrojstwa ? (chodzi na 25% i dalej pierdzi :[) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Ja zawsze rozbieram wiatraczek i smaruję go tawotem :D spora częśc tych śmigielek chodzi po takiej operacji duużo ciszej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Post na szybko ;] Dzisiaj stałem się posiadaczem 73GT Galaxy 256 MB (non zalman) [kupiony za okazyjną cenę dlatego bez zalmana :/] Karta na stock V lata na 600/1700 (stare pcb ;]) Pomalowałem trochę ołówkiem i przy 1.39v robi 670 na rdzeniu :) W sobotę dalsze testy ;] Liczę na 700/1800 :) A i jeszcze jedno, ten stockowy cooler strasznie pierdzi :mur: Jakiś sposób na wyciszenie tego ustrojstwa ? (chodzi na 25% i dalej pierdzi :[) Chyba tylko wymiana... moj znajomy kilka dni temu kupil identyczna karte i tez mowil, ze strasznie pierdzi nawet na najnizszych obrotach, ale on znalazl rozwiazanie, kupil pentagrama xc-70 cu. ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Dlatego warto czasem dołorzyc te 20zł i kupic wersje z Zalmanem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) @Fredek No za 370 zł nie widziałem 73gt 256mb z zalmanem ... /////////// Rozwiązałem sprawę ;] Wyłączyłem to stockowe g.o.w.n.o i podwiesilem pod kartę wentyl 92mm @ 5v ;) Teraz nic nie słychać i jest chłodniej niż stockowo ;]] Edytowane 12 Października 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) Ten post był skierowany to osób którzy wahają sie między wersją Zalman a non zalman :wink: p.s Lanc ile razy maznąłeś ołówkiem na to 1,39v? Edytowane 12 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Chyba 5 kresek ;] Mam 6b :P Ale lekko rysowałem ;] Ta 92mm to był dobry pomysł ;] Wcześniej mi pierdziało i miałem 59* w stresie (core na 670 @ 1.39v), a teraz max 53* ;]] Mam 1 problem... Riva nie łapie taktów na mem powyżej 840... (w sterach 840 to max) Jakiś pomysł jak zwiększyć skalę w sterach ? ;] Nie chodzi mi o wyłączanie sprawdzania w rivie tylko żeby przechodziło testy na 850 mem [wczoraj po instalacji sterów itd bez problemow sie ustawiała na 860....] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 no nie wiem czy palit sie tak dużo gorzej kręci dla mnie ok 600/1700 to nei jest duzo, gorzej ,a wiele wiecej przecietnie galaxy nie lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Hmm czyżby koniec rdzenia ? vGPU 1.39 - 670 max vGPU 1.47 - 700 max :? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Dobrze jakby sie tu Lukas wypowiedział on sporo obcował z tym v-modem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Lukas obcował bez miernika... Chyba ze już sobie kupił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) No to się wypowiem ;) : @Lanc - u mnie jest podobna sprawa, im wyżej na rdzeniu tym więcej rdzeń chce V :| . Żeby to jeszcze te 810 Mhz było na 1.7V a nie 1.74V to bym się cieszył i to bardzo... Ale i tak nie ma co narzekać. Aha, wczoraj próbowałem robić moda B6 - najpierw po kilku machnięciach było 1.40V. Zmazałem wszystko i zrobiłem jeszcze raz tylko że mocniej - 1.45V :| , zmazuję robię jeszcze mocniej - 1.5V !!! Wkurzyłem się... zatemperowałem ołówek bardzo dobrze i zrobiłem wszystko jeszcze raz... nie zdmuchiwałem nawet grafitu i... 1.55V !!! Mam w ##### B6 !!! :D Wracam do B4... Jutro kupuje chyba B2 i spróbuję zrobić coś ok. 1.8-1.85V.... zobaczymy czy się uda... ;) EDIT: @Lanc - od pewnego czasu (i to dosyć długiego już) mam mierniczek ;) Edytowane 12 Października 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 no na ac tak super dużo niezdziałasz, przy tym prawie 1,5v to powinno ciut więcej być niz 700mhz ale niekoniecznie, jak będe miał okazje, sprawdze jak moja lata na 1,5v konretnie, bo na 1,4v wiem, że już robiła 700mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) Update: 1.53v (ołówkiem sie nie da fajnie kalibrować ;P) - 720 max [przy 730 juz freez w marku] Zrobiłem jeszcze 3 kreski po memkach, bo u mnie cosik to daje... Swoją drogą się bardzo ździwiłem jak zobaczyłem to -_- :gitarzysta2: :legal: Prośba... Niech ktoś wyczai pomiar vMEM z 2 strony laminatu (czyli nie po stronie z wentylem) Edytowane 12 Października 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 @ banti masz jakos nienaturalnie malo fps w ostatnim tescie 'canyon flight' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Może to przez stery ? @banti robił marka na 84.66 a ja na 91.47 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Może to przez stery ? @banti robił marka na 84.66 a ja na 91.47 :) Ty za to masz identyczna ilosc fps w pierwszym tescie co banti (nawet co do cyfr dziesietnych), tylko, ze on testowal na 2 x 3,x ghz a Ty na 2,35ghz a wlasnie ten test jest najbardziej zalezny od procka. :lol2: Chyba zaczne testowac na 06, bo do 05 juz nie mam zaufania. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) A co ja biedny poradze, że akurat tam mam tyle klatek? :wink: A ja właśnie mam większe zaufanie do marka 05, jakoś łatwiej porównać wydajność na grafach co później się najczęściej przekłada na klatki w grach. W/g mnie akurat stery mają dużo co do krętliwości 73gt. @Lanc niech Cię nie dziwi wynik, masz 256mb :wink: Edytowane 12 Października 2006 przez banti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 W/g mnie akurat stery mają dużo co do krętliwości 73gt. a na jakich sterach kręcisz i robish marki?? p.s mam w łapie własnie ołówek HB 2 nadał by sie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...