Lanc Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Heh, karta wróciła :) Narazie lekki v-mod(650/900), małymi kroczkami :) Na w/w taktach 12.355 w 03, najwyraźniej 100mhz więcej na gpu daje około 2k smarków więcej w 03. Ps. Zawsze lecę na pci-e 100 Brawa dla tego pana za nie zniechęcenie się do o/c po padnięciu karty :twisted2: :wink: Naprawili twoją kartę czy dostałeś nową ? ;] Kurde a moje pamięci nie robią 900 bez artów :mur: No chyba, że wy ich nie zauważacie albo ignorujecie :) [u mnie je widać na początku 1 testu w marku 05 - takie małe niebieskie kwadraciki] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Heh, karta wróciła icon_smile3.gif Narazie lekki v-mod(650/900), małymi kroczkami icon_smile3.gif Na w/w taktach 12.355 w 03, najwyraźniej 100mhz więcej na gpu daje około 2k smarków więcej w 03. Ps. Zawsze lecę na pci-e 100 Narazie lekki.... a za chwile pewnie skończy sie na 800GPU :lol2: Nie no JOKE, tak jak pisał Lanc brawa dla ciebie za to że sie nie zniechęciłeś :wink: B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) Fredek powiedz jak szybko sprawdzic PCB i jak bede w domu to dam ci znac. U mnie jest asynchro PCI-E (100mhz) Edytowane 24 Października 2006 przez TeQuila SunRise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Bez v-moda max miałem 800 na pamiątkach, najwyraźniej napięcie na gpu jakoś pomaga memkom ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Ekhm że jak ? Zwiększyłeś vGPU i memki poleciały wyżej ? o.O Jak można... Jakich sterów używasz ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 No no... teraz lekki oc potem średni a potem po karcie :) Ale co tam - dostanie się nową i zabawa też od nowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) Fredek powiedz jak szybko sprawdzic PCB i jak bede w domu to dam ci znac. Napisz tylko czy masz niebieski czy czarny wentyl na karcie i już wszystko jasne :wink: p.s Bez v-moda max miałem 800 na pamiątkach U mnie 805mhz :twisted: Edytowane 24 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 A u mnie 860 :twisted: Tylko, że po vMEM na 1.8 kłopoty w 2d :mur: Coś mi tu nie pasuje :/ OD wiatraczka chyba nie wszystko zależy :) Swoją drogą on może nie mieć zalmana i co wtedy ? ;] Czy przypadkiem nowe PCB nie miało mieć większego napięcia na vCore ? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 A u mnie było 890-895 bez artów :D :D (900 jednak po dłuższym czasie były). @Lanc - miało mieć ale chyba coś sp... zepsuli i nie działa tak jak chcieli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Ale mieli też coś wyciąć i może przez to o/c jest mniejsze... A vcore jednak jest powiększone. Ktoś tu pisał, że jak na paczce jest naklejka Premium to jest to nowy rev. U mnie na paczce jest i jakoś karta bez modów lata 600/860, a tyle to chyba nowe revy nie latają... A ty Lukas sie nie odzywaj miales super sztuke i popsułeś :/ Jak by moja robila te 750Mhz na 1.5v... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Tez mam Premium (naklejka) i takty jak w podepisie, wiec nie jest tak zle. PS da sie gdzies tam w opcjach wylaczyc calkowicie najszybszy tryb obrotow tego wiatraczka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Riva > okienko do oc > Fan > Ustawiasz ile % obrotów ma mieć w danym trybie, dajesz zastosuj, potem save, żeby zapamiętał i powinno śmigać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Pojawił się nowy Riva Tuner RC 16.1, jak wrócę z uczelni, spróbuję coś odblokować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) No szkoda że z tymi nowym rev nie wszysło :-| z tego co widze to i stare i nowe pcb miały naklejke premium więc tym sie nie nalezy kierować, producent poprostu nowym PCB chciał w bezczelny sposób zmniejszyć koszty produkcji, popatrzecie jak wyglądały i kręciły sie 7600GS a jak sprawa wygląda teraz (mowa o OC, buzzer alarm, zworkach i ,,dual,, biosie) ale coś za coś, dobrze że chociarz jakoś sie to kręci i 12K w 3d marku 03 jest możliwe B-) p.s Lanc coś tam wspominałeś mi na GG że podjął byś sie zrobienia v-moda na moim potworku :wink: (na zlocie czy coś :blink: ) Edytowane 25 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Miernik mogę przywieść, ołówek tez ;] Jak dasz grafę to mogę zrobić bez problemu ;) Nie na zlocie tylko na Targach ;] (chociaż wychodzi na to samo :D ) ---------------------- A ja mam takie pytanie. Na jakim chipie jest 7300GT ? Patrzyłem sobie tutaj i 73GS jest na G72 i ma 112mln tranzystorów, 76GS jest na G73 i ma 178mln tranzystorów czyli tyle co ja. WTF ? W Evereście też widze że mam G73. Do czego dążę... Może da radę odblokować potoki np riva tunerem ? W sumie na tym porównaniu G72 ma 3 vertexy, a nasze 73GT mają 4. W rivie da radę niby odblokować, tylko nie wiem czy jak włączę potoki w rivie, a coś by nie działało czy to aby nie zabije karty :mur: Zakręciłem ale może ktoś zrozumie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 A ja mam takie pytanie. Na jakim chipie jest 7300GT ? Patrzyłem sobie 2366237[/snapback] A ty Lukas sie nie odzywaj miales super sztuke i popsułeś :/ Jak by moja robila te 750Mhz na 1.5v... Co się nie odzywaj?! Moja karta to od niej wara :D Robiła i była dobra - stało się i się nie odstanie, trudno. A tak teraz myślę - może by tak ściągnąć wentyla 40x40 z NB i dać go na tego GF4 MX i nieco kręcić.... :D Ale to nie temat o GF4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Odblokowac sie nic nie da, bo gpu jest poszatkowane przez laser. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 No właśnie to zauważyłem ;] Można zmienić identyfikację karty na 76GS, ale potoków nie da rady dodać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Fredek >> wentyl na karcie niebieski. Co to oznacza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Niby to że masz nowy rev, ale to też raczej wątpliwe... Różnica między pcb wynika raczej z innej budowy tego pcb, a nie koloru wentylatora ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Ja na tamtej miałem raczej niebieski wentyl z tego co pamiętam a na bank było to stare pcb. Trzeba byłoby zrobić 2 zdjęcia i porównać - może jakieś różnice są bardziej niż dostrzegalne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Heh czyli niebieski wentyl też nie daje 100% pewności że ma sie nowe PCB :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and75 Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) witam Moja karta po trzynastu dniach przebywania w serwisie w końcu do mnie wróciła, tzn. została wymieniona na nową.Wygląd niby ten sam ale są drobne różnice a mianowicie mam teraz radiatory na pamięciach i kondensatory są czarno -żółte. W podkręcaniu bez zmian max to 620/820(bez moda). Rzeczą która nie działa jest natomiast jest wykrywanie optymalnych ustawień w zakładce podkręcania karty, kończy się to zawsze niebieskim ekranem, zrzutem pamięci i restartem. Ustawiłem teraz 600/800, wyrzuciłem miernik i ołówki. Cieszę się że mam ją już spowrotem. :D jest to wersja premium oczywiście Edytowane 25 Października 2006 przez and75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Heh czyli niebieski wentyl też nie daje 100% pewności że ma sie nowe PCB :blink: Nie, patrz sig (tez mam niebieski wentyl). :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 @ath Ty tego 73GT kupiłeś jako selekta czy taki ci się trafił ? Wiem od ... że te 700 robi na stock V. Mega fart czy selekt ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 No i dup*. Nie da się odblokować :) . Jedyne co udało mi się zrobić to uruchomić kartę jako 7600GT, ale z 8pp i 4 vp :) , szkoda, a może trzeba spróbować wgrać BIOS o 7600GT, bo skoro to jest G73 i ma tyle samo tranzystorów, to nie sądzę, żeby nVidia cieła laserami te G73, które mają być montowane w Galaxy 7300GT :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Karta poszła do importera... Jak myślicie ile będe jeszcze czekał ;> ? Ja na tamtej miałem raczej niebieski wentyl z tego co pamiętam a na bank było to stare pcb. Trzeba byłoby zrobić 2 zdjęcia i porównać - może jakieś różnice są bardziej niż dostrzegalne :DJa miałem stare pcb i niebieski wentyl tak jak ty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 @ath Ty tego 73GT kupiłeś jako selekta czy taki ci się trafił ? Wiem od ... że te 700 robi na stock V. Mega fart czy selekt ? :> Trafil sie taki. :D Karta poszła do importera... Jak myślicie ile będe jeszcze czekał ;> ? Ja miałem stare pcb i niebieski wentyl tak jak ty ;) Uuu miesiac to najmarniej. ;] Mowilem, zeby doplacic i brac 76gs. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) Mam pytanko do posiadaczy galaxy z zalmanem tym niebieskim :twisted: Otóż czy u was tez po włączeniu komputera przez pare sekund zalman chodzi jak szalony?? Bo u mnie przez chwile chodzi jakby miał 4K obrotów :D A po wejsciu do windy nastepuje ciszaaa B-) Też tak macie?? Edytowane 26 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 To jest raczej normalne :] Po włączeniu chodzi tak jak ma ustawione w biosie (obroty) Po wejściu do windy, działa tak jak jest ustawione w sterach [; Czyli X% obrotów wentylatora w 2d i potem 3d ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...