°°° Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Dobra , zamawiam tą nówke za 319zł :) http://allegro.pl/item137469161_galaxy_730...n_radiator.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Czemu nie kupiłeś od Radumira (Niemca)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 No właśnie? Ja pierwszy raz kupowałem u niego i mogę go polecić - z uwalona kartą też problemu nie było żadnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Poprostu sprawdzony i szybki sprzedawca :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Nudziło mi się to postanowiłem zrobić małe porównanie sterów ;] Testy robione tylko w syntetykach, bo nie posiadam aktualnie gierek, które mają wbudowany benchmark, a czasu zbytnio na szukanie takowych i instalowanie nie było ;) W teście udział wzięły: FW 91.47 WHQL, 92.91 [NGO], 92.91 [zer0point], 93.71 WHQL Każdy test leciał 3 razy, wynik tutaj zamieszczony to średnia pkt :) Karta miała takty 695/850 w przypadku sterów WHQL i 693/850 przy NGO i zer0pointach [przy 695 był freez :lol: ] Wszystkie stery działały przy Ustawieniu wydajności na Jakość (czyli def ;]) Wersja_______Aquamark___3D Mark 03__3D Mark 05 91.47 WHQL_____73.767_____13.106______5840 93,71 WHQL_____74.286_____12.989_______5548 92,91 NGO______72.857_____ 12.794_______5737 92,91 zer0point__74.824_____12.431_______5433 Dodam do tego, że na zer0pointach jakość obrazu była widocznie lepsza od pozostałych sterów. Szczególnie w marku 03 w teście Nature. Jak widać nie zawsze nowsze (stery) = wydajniejsze ;] No ale to tylko syntetyki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Sorki za malo ciekawe pytanie, ale na procu Semp 3000+@2,25Ghz i niekrecony Galaxy 7300GT (500/1400 jakbyscie juz zapomnieli standardowych ustawien w wirze walki o kazdy Mhz wiecej ;) ) Wynik w 2003 - 10000 i w 2005 - 3881 pkt sa w normie ? Stery mam jakies ze strony NVidii z przed tygodnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) W 05 coś mało... Nie kręcony robi jakieś 4.5k... A mark 05 aż nadto się prockiem nie przejmuje ;] ----------- Umie ktoś tak ? :lol: Edytowane 6 Listopada 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Lanc przez ciebie zainstalowałem znowu WindowBlinds :/ A w cholerę z wydajnością systemu :) Ja ze swoją kartą już nie wytrzymuję, nie ważne jak zamaże ten rezystor, to nigdy nie jestem w stanie wyciągnąć więcej niż stabilne 750, wina pci-e freq? Mam ustawione na 100. Edytowane 6 Listopada 2006 przez kezsel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Znowu chcesz popsuć kartę ? :] Ja nie mam WindowsBlinds ;] Po prostu uxtheme patcher + styl do windy - 0 dodatkowych programików - 0 straty wdajności ^^ Dzisiaj jeszcze przetestuje FW 95,97 i 96,89 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Czyli jednak chyba warto zostać przy 91.47 :D Jeszcze ciekaw jestem FW 95,97 i 96,89 B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 @Lanc wyniki twoich testów tylko utwierdzają mnie w przekonaniu że warto instalować zer0pointy - jeżeli jakoś była lepsza to znaczy że nie zastosowano żadnych technik "poprawiających" wydajność karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Wybaczcie za offtop, ale ile twój explorer.exe zajmuje mb po załadowaniu się windy? Edit: Hmm, z tego co zaobserwowałem to przy sterach WHQL, rdzeń idzie całkiem nieźle. 749 przy NGO i 765 przy Nvidiowskich. Jest jeden problem, przy whql windows niesamowicie głupieje przy memkach na 900, musiałem ustawić 870 żeby przestał. Ps. 2003 http://service.futuremark.com/compare?2k3=5038447 2005 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2311244 Edytowane 6 Listopada 2006 przez kezsel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 W 05 coś mało... Nie kręcony robi jakieś 4.5k... A mark 05 aż nadto się prockiem nie przejmuje ;] Hmm, to nie wiesz co to moze byc ? Stery to 91.47. Ja chyba mam cos takiego, ze w 2D rdzen ma 350mhz (tak niby jest standardowo w sterach). Moze byc cos takiego, ze np. sie nie przelacza na pelne 500 przy wlaczeniu 3DMarka i dlatego taki wynik jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) @DziubekR1 W 2d masz 350 Mhz i to jest dobrze ;] W low 3d jest 500, w power 3d tez 500, no chyba ze krecisz to jest wiecej. I czasami, zamiast przełaczyć od razu na power startuje na low... Ale u ciebie takty są identyczne także wątpie... @kezsel ad 1 Bierze tyle ile normalnie explorer ze skórką XP... ad 2 Jakie takty przy tym marku ? Jakieś optymalizacje (pomijamy tutaj ustawienie sterów na wydajność bo to jest oczywiste [; ), czysta winda ? U mnie różnica 2Mhz na rdzeniu na korzyść WHQL ;] Ale ja mam "tylko" 1.45v na core aktualnie ;] Edytowane 6 Listopada 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Ad 1. Konkretniej proszę :) tutaj 13.5mb Ad 2. Zapraszam na Orba :) Winda czysta(tygodniowa), żadne optymalizacje. Jakieś pomysły jak dać oddzielne takty pamięci dla 2D i 3D? Ps. Zaraz podam wynik na profilu jakościowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 @DziubekR1 W 2d masz 350 Mhz i to jest dobrze ;] W low 3d jest 500, w power 3d tez 500, no chyba ze krecisz to jest wiecej. I czasami, zamiast przełaczyć od razu na power startuje na low... Ale u ciebie takty są identyczne także wątpie... Czyli nie masz pomyslu skad mam taki niski wynik w "Marku" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Nie zauważyłem że Orb rzadko podaje takty grafiki :/ 765/900 W High Quality jest 13845 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) @kezsel 10,6MB ramu bierze aktualnie explorer ;] Fajnie by było jak by ORB pokazywał takty grafy... Dlatego ponawiam prośbe o napisanie dokładniejszego info... @DziubekR1 Pomysłów brak. Edytowane 6 Listopada 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) A co miałbym ci dokładnie napisać? :) Ps. Forum ma kanał irca? Edytowane 6 Listopada 2006 przez kezsel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 W sumie mi chodziło głównie o takty i o optymalizacje ;] No jeszcze możesz napisać takty procka (pewnie tak jak w sigu) i jakie stery do płytki (tu akurat mamy takie same mobo, moze jakas roznica w marku bedzie ;]) Kanału nie ma niestety ... [jest nawet o tym topic w "O Forum"] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 stery z płytki takty 290x9 2.5 3339 1t pcie110 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Już wiem dlaczego pamięci mi się tak słabo kręcą - z ciekawości ściągnąłem z jednej z nich radiator. Pamięci są na hynixach i mają złowrogą końcówkę 25 - czyżby 2,5ns ? Ale wtedy na bank nie zrobiłyby nawet 1700Mhz (tak mi się wydaje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Eeee. Nie wierzysz w hynixy ^^ Ale jednak te 1700 jak na 2,5ns to juz troche za dużo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 No ale co sugerujecie że galaxy pakuje do kart hynixy?? :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Ciekawość to moja natura - zrobiłem bardzo delikatnego moda, temp w 2D wzrosła o 1 stopień a w 3D o 2 czyli chyba nie za wiele V... Za to wyniki... rdzeń leci na 750Mhz (przeszedł 3x aquamarka bez freeza) dalej nie sprawdzałem i chyba nie będę ;) Póki co wszystko pracuje na stock. @Fredek - ja w nowej mam hynixy i to 2,5ns zamiast 1,4 - może brakuje im kart z 1,4ns i 128mb to przerabiają non-zalmany na zalmany :lol: Edytowane 6 Listopada 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Lukas jak ty to robisz że trafiasz na takie sztuki?? Inni musieli nieźle namazac żeby zrobić to 750 a ty raz dwa i masz 750mhz na core :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 tylko Ciekawe jakie napięcie? dwa machnięcia ołówkiem nie jest równe dwóm machnięciom ołówkiem :) Później ludzie się dziwią że im karty padają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 tylko Ciekawe jakie napięcie? dwa machnięcia ołówkiem nie jest równe dwóm machnięciom ołówkiem :) Później ludzie się dziwią że im karty padają :)Coś czuje, że nie dowiemy się jakie napiecie ma Lukas na rdzeniu... Boi się dotknąć miernika ;] Nie dziwie się... Jutro będe wiedział coś o mojej karcie a teraz powiedzcie mi kochani: 1.Od czego zależy czy mam czarnego czy niebieskiego zalmana? 2.Kiedy dają radiatorki a kiedy nie? 3.Jak odróżnić stare pcb od nowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 ad. 1 Od danej karty, tym sie nie kieruj w odróznianiu pcb. ad. 2 Radiatorki są na najstarszych rewizjach i właśnie na nowych. W tych pośrednich radiatorów brak ;] ad. 3 I don't know... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 LukasAMD >> zdaje sie ze na opakowaniu jest wyraznie napisane ze to wersja Premium bla bla bla, pamieci 1.4ns Przynajmniej u mnie tak bylo na pudelku. Jesli sie okazuje ze to 2.5 to przeciez oszustwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...